Şimdi Ara

Tesla, Model S, X ve Y fiyatlarında indirime gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla, Model S, X ve Y fiyatlarında indirime gitti
    Tesla için 2023 yılı ne kadar iyiyse 2024 yılı bir o kadar kötü başladı. Dünyanın en değerli otomobil üreticisi yılın ilk çeyreğinde satış anlamında beklentilerin altında kalarak borsada soğuk bir duş almıştı. Elektrikli araçlara yönelik talebin azalmasıyla birlikte Tesla aynı zamanda işgücünün en az yüzde 10’unu işten çıkarma kararı almıştı. Tüm bunlar gerçekleşirken firma, ABD genelinde Model Y, Model X ve Model S araçlarının fiyatında indirime gitti.



    Tesla’dan talep için fiyat hamlesi



    Tesla için 2024, işten çıkarmalar, düşen satışlar, CEO Elon Musk’ın geçersiz kılınan devasa ödeme paketi ve 25 bin dolarlık ucuz elektrikli otomobilin arka plana atılmasıyla özetlenebilir. Tüm bunlarla birlikte Tesla, yükselen envanter sorunuyla da uğraşıyor. Firma en azından bu sorunları çözmek ve talepleri artırmak için ABD’de Model Y, Model X ve Model S araçlarının fiyatlarını 2.000'er dolar düşürdü.



    Fiyat indirimiyle birlikte Model Y'nin temel versiyonunun fiyatı 42.990 dolara düşerken Long Range ve Performance varyantları sırasıyla 47.990 dolar ve 51.490 dolar oldu. Model S'in temel versiyonu da 72,990 dolara geriledi. Model S Plaid 87,990 dolardan başlarken, Model X Long Range ve Model X Plaid ise artık 77,990 dolar ve 92,990 dolardan başlıyor. Fiyat indirimlerinden sonra Model Y, yedi bin dolarlık teşviklerden de yararlanarak, esasında 35 bin dolarlık bir araç haline gelmiş oluyor.



    Ayrıca Bkz.Sürücüsüz otonom taksiler otobanda trafiği tıkadı



    Fiyat indirimleri önemli olsa da Tesla için en önemli şirketin gelecek planları. Reuters gibi önemli kaynaklar Tesla’nın 25 bin dolarlık otomobil projesini geri plana attığını ve bunun yerini tamamıyla otonom olarak çalışacak robotaksi projesine odaklandığını aktarmıştı. Tesla’nın robotaksi üretmesi elbette imkansız değil, hatta oldukça mümkün ancak buradaki sorun sadece firmanın yetenekleriyle ilgili değil. Tamamıyla sürücüsüz araçlar için gerekli mevzuatlar tam olarak hazır değil. Tam otonom robotaksileri gerçek dünya koşullarında test eden şirketler olsa da bu araçlar zaman zaman trafik için sorunlar oluşturabiliyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/tesla-cuts-us-prices-models-y-x-s-by-2000-2024-04-20/







  • Son üç ayda togg t10x 4145 adet satmış teslanın tüm arabaları mart ayında 80 satmış. Şu üretim bandını bir halletseydiler. Hala ayda 1500 üretimde kaldılar bekleyen 100.000 üzerinde arz var.

  • javaprof kullanıcısına yanıt

    Türkiye'deki sorun üretim kaynaklı değil, burada başka sorunlar (servis, şarj noktası vb) bulunuyor. 2023 son çeyreğinden itibaren odak sorunları gidermeye kaymış durumda. Yoksa Tesla diğer pazarlarda stok sorunu yaşamıyor, aksine envanteri şişiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Togg alınsın diye vergileri kitlediler. O yüzden satılmıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok kısa sürede çok hızlı büyüdüler. Bir yerde bunun dengelemesi lazım. Talep sonsuza kadar yükselerek artmaz. Ayrıca yeni rakipler de oyunun içine dahil oluyor.

  • Sektörde rekabet kızışıyor, rakip hem çok hemde güçlü.

  • elektrikli arabalar balondur nokta.

  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Bir bitmediniz ezberciler...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dolarmı ? kaç milyon lira lazım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çinliler çok sağlam geldi. bizim gibi talebi yükseldiği pazarlarda indirim yaparak ve ülkenin kanunlarına uygun şekilde hamleler yapıyorlar tebrikler tesla... ülke şartları ve ekonomik durumum müsait olunca direk tesla düşünüyorum.

  • Mazotcular ve ultra karbonmonoksit kara mazot sevdalıları gelmemis konuya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 21 Nisan 2024; 23:11:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Y I L D I K ünlem!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bugün Ankara Togg daydik,3 arkadaş,termal yönetim vs.sorulariyla darladığımız kızcağız yerini ,Onur bey'e bırakarak hızla uzaklaşti,Onur bey sağolsun sorularımıza ilgili ve bilgiliydi,
    Togg uzun menzilli ile,10 C° ısı ve 120-130km.ort.hızla ,490 km.yaptığını,söyledi ,araçta 3 kişilermiş...bence iyi bir değer,T10 F 'de de aynı batarya olacağını,menzilin 490 'ın çok daha üzerine çıkacağını ,bu daha iyi menzilin; gerek daha az ağırlık, gerekse daha iyi CD.değerinden dolayı olduğunu söyledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 22 Nisan 2024; 16:29:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Bence yanlış analiz etmişsiniz hocam. Aralık ayında 6000'den fazla teslimat yaptı TOGG demek ki üretim aylık 6 binlere kadar çıkabilmiş ama talep düştüğü için son yaptığı zamdan sonra her ay satışlar düşmüş. Örneğin Mart ayındaki satışlar 1319 adette kalmış. Bunun yüksek fiyatıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Piyasada ciddi rakipler var ve TOGG'un üst paketlerde 1.9 milyona dayanan fiyatı insanları düşündürüyor. Yerli arabamız daha ulaşılabilir bir fiyatta olmalı.
    TOGG satış rakamları;
    Ekim 2023: 3567 Adet
    Kasım 2023: 4401 Adet
    Aralık 2023: 6008 Adet
    --- Bu aralıkta tüm TOGG modellerine %16.5 zam yapıldı ---
    Ocak 2024: 1625 Adet
    Şubat 2024: 1201 Adet
    Mart 2024: 1319 Adet
    Nisan 2024: Henüz açıklanmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 23 Nisan 2024; 22:31:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.