Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.549
Cevap
807
Favori
1.922.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim siparişim en seri üretim model sanırım. Long Range Beyaz içi siyah 19 jant ekstra yazılım donanım vs yok. 9 da sipariş verdiğim için Temmuz- Eylül göründü teslimat. Şuan ki aracım Audi A4 B9. Bu aracı satıp alacağım. İkinci elde biraz ağır bir araç satmakta zorlanabilirim. Ama hemen satıp da araçsız kalmak ya da TL/USD gibi nakitte kalmak da istemiyorum. Aracımı şimdi satıp passat gibi corolla gibi daha hızlı naite çevrilebilecek bir araca da geçebilirim. Ama bu durumda Tesla'da absürt bir bir zam ya da gecikme olursa hazır elimdeki Audi'den de olurum. Ne yapsam bilemedim.

  • turcoblanco kullanıcısına yanıt

    Ekim-aralıktı 4 nisan 14 gibi sipariş vermiştim. Yine tarih aynı. Geriye atmışmıdır bu tarih aralığında olanlar arasında emin değilim.

  • Herkese hayırlı olsun öncelikle. Araç geldikten sonra eğer LR modeli sahipleri isterse acceleration boost paketi satın alarak 0-100km hızlanmasını 4.4 saniyelere kadar düşürebilir. Tesla ekibi, içinde performance uktesi kalanları yazılımla bir nebze rahatlatıyor. Uydudan aracınıza yükleniyormuş. Güzel özellik.

    BMW i4-40 modelleri bildiğim kadarıyla 0-100kmsi 5.7 saniye olduğunu düşünürsek bu paket çok zevkli olacaktır.




    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 7 Nisan 2023; 11:52:57 >
  • turcoblanco kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Aracın gelmesine yakın (haziran ayı gibi) satmanız sizin için daha faydalı olacaktır. Yerinizde olsam idareden bir araç almak istemem 2 ay için, çünkü aracın nasıl çıkacağı belli değil , belki 2 ay siz sürüş yaparken araçta sıkıntı çıkacak ve ağır masraf yapmak zorunda kalacaksınız vs. Doğrudan Audyi satıp, 1-2 ay parayı dövizde bekletip almak bana daha mantıklı geliyor. Tabi tercih ve para sizin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 7 Nisan 2023; 11:52:16 >
  • Ben de 06.04.2023 tarihinde saat 19:08 itibariyle sipariş verdim arkadaşlar.


    Long Range model, hiçbir ekstra yok, ₺1.634.719 fiyat.


    Tahmini Teslimat: Eki – Ara 2023


    Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum, hepimize hayırlı olsun inşallah.

  • hayalci07 H kullanıcısına yanıt

    Böyle bir durum olduğunu tahmin ettiğim için Daha yumuşak sürüş ve 19 jantla geleceğinden LongRange tercih ettim. Long Range ile performans serisi arasında sadece yazılım farkı olabileceğini düşünüyorum. isteseler 4.4 sn den daha aşağı çekebilirler bence. 0.6 saniye için 40 bin+kdv vermem 5ten 4e çekseydi düşünebilirdim.

  • Hayırlı olsun. Long range model 1.6mTL piyasadaki selefi araçlara göre çok ama çok iyi.


    @turcoblanco Şuan için 0-5 saniye fark var. Bence ilk ivmelenme de gücü artıracağı için zevkli olacaktır. Araçlar geldiğinde gruptan mutlaka birisi alacaktır ve yorumlayacaktır diye düşünüyorum. Bu arada bu paketi performance modeli sahipleri de satın alabiliyor. Neredeyse 3 saniyeye düşüyüro 0-100km'si :)


    Giga-Berlin fabrikasında model s'inde üretilmesini diliyorum :) M4 ayarındaki araçları %50 daha uyguna, çok daha zevkli bir şekilde binebileceğiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 7 Nisan 2023; 12:10:40 >
  • Merhabalar.

    Ben de Lr opsiyonsuz siparisimi bekliyorum.
    İlk siparisim performance paket, kirmizi renk ve diger opsiyonlarla 2,2m’a geldi. Ancak Antalya’nin olmayan asfalt kalitesi aklima gelince su an eşimin Cupra formentor’unda yasadigimiz konfor eksikligini yasamayi goze alamadim ve opsiyonlari kaldirip
    Long Range paketi sectim. Diger autopilot ve self drive seceneklerinin ulkemizde kullanilabilecegini yakin gelecekte dusunmuyorum.

    Kendi aracim 2022 Honda Civic, aracimdan cok memnunum aslinda arac degistirme gibi bir planim yoktu, ancak yillardir bekledigim Tesla gelince mecburen civic ile vedalasacagiz zamani gelince.

    Bu arada Matrix Led farlar sorulmus. Berlin fabrikasindan gelen araclarda matrix farlar olsa da maalesef akustik yani gelen isiga gore ledlerin bir kismini acip kapatma ozelligi yokmus.
    Onceki aracim insignia’da matrix fari kullanma sansim olmustu, matrixin en buyuk ozelligi bu, gece inanilmaz keyifliydi arac kullanmak, model y’de bunun olmayisi buyuk eksiklik gibi duruyor.

    Matrix ile ilgili benim arastirmalarim simdilik boyle, belki araclar teslim edilene kadar degisir.

    Sitemizin kapali otoparkinda simdilik sarj imkani bulunmuyor. Bu durum kafami kurcalasa da siparisten vazgecmeyecegim.

    Umarim herkes aracina tez vakitte kavusur.




  • Ben de performance paket model y siparişini verdim. İkinci gün öğlen saatlerinde sipariş vermeme rağmen teslim aralığı Ekim-Aralık gözüküyordu. Bir ihtimal birkaç ay erken gelir diye ümit ediyorum. Döviz hareketliliğinin dışında ekstra bir vergi ya da zam ile karşılaşmayız umarım.


    Amazon geldiğinden beri e-ticaret olarak önceye nazaran daha düzgün hizmet almaya başladık. Umarım Tesla da otomotiv sektörü için bu etkiyi yapar. Sipariş verip bekleyen herkese şimdiden hayırlı olsun. Umarım tez zamanda kavuşuruz ve kazasız belasız sürüşler yaşarız.

  • Performance aracım için ekim-Aralık sırasındayım.
    Doğal olarak araç 21 jantlarla gelecek.
    Aralık ayında, yani kışın alır almaz 19 jant ve kışlık lastiğe geçmek istiyorum.
    Orjinal 19 jantları nasıl temin edebilirim?
    Lastik çapında değişiklik olur mu?
    Bilenler bilgi verirse sevinirim.
  • Ön siparişim ile ilgili Tesla'yı aradım az önce. Kontrol ettiklerinde teslimat Ekim sonu olarak gözüküyor dendi. Sipariş oluştururken Ekim-Aralık gözüküyordu. En kötü senaryoya göre teslimat tarihleri belirtiliyor ancak fazla bir oynama olacağını ön görmüyoruz dedi. Bu süreci ekstra bir vergi ya da zam yemeden(çok zor olsa da) atlatarız umarım.

  • Lastik ölçüsü konusunda dayanamadım, internete girip karşılaştırdım;

    Performance aracımdaki

    255/35R 21 ÖN LASTİKLERİ standart araçtaki 255/45R 19 ile değiştirdiğimde:

    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023

    Sıfır fark ve +%28,6 yanak genişliği, (tek kelimeyle süper!!!)


    275/35R 21 ARKA LASTİKLERİ standart araçtaki 255/45R 19 ile değiştirdiğimde:

    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023

    %18,6 artan yanak genişliğiyle birlikte tekerleğin çapı %2,1, çevresi %2,1 düşüyor. (Bu durum süspansiyon geometrisini bozar ve hız göstergesinin fazla göstermesine neden olur)

    Bu nedenle aracımı teslim alınca ön tekerlekleri standart araçtaki ön tekerleklerle değiştirmeye, arka tekerleklere ise dokunmamaya karar verdim.

    Zaten aşırı sertliği hissettiren ve patlama ve jant eğilme durumlarına maruz kalan tekerlekler ön tekerlekler.

    Bu arada performance modelin frenlerinin 19 jantın içine sığacağını varsayıyorum.

    Herkese sevgiler, selamlar…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zylinderkopf -- 7 Nisan 2023; 13:33:58 >




  • LR 19" ile ben de ayın 4 ünde ilk gün sipariş geçtim. Hepimize hayırlı olsun.


    Almanya fabrikası haftada 4bin araç üretebiliyor. Bu hızla giderse bizim siparişlerimiz daha öne çekilmez mi ? 2022 son çeyrekte teslanın toplam 439 bin araç ürettiği yazıyor kaynakta.

    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023


    Ekim aralık ayına kalmayacağını düşünüyorum teslimlerin. 2-3 ay içerisinde teslim alabiliriz gibime geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat.mert -- 7 Nisan 2023; 14:4:25 >




  • Ben de az önce Geliştirilmiş Otopilot özelliğini çıkartıp siparişimi güncelledim. Sonradan aktif ettiğimizde ÖTV ödemeyeceksek baştan fazla para vermenin mantığı yok. Sipariş teslimat tarihi aynı kaldı bu düzenlemeyi yaptıktan sonra.

  • Rated kullanıcısına yanıt

    Özel Konfigürasyona göre teslimat tarihi çok iyi bence. Benim siparişim dümdüz Beyaz LR+19 Temmuz-Eylül teslim. umarım temmuzda teslim ederler. Hangi numaradan iletişime geçtiniz hocam?

  • turcoblanco kullanıcısına yanıt

    0 (212) 319 38 44 bu numara üzerinden iletişime geçtim hocam. Aradıktan sonra siparişimi düzenleyip Geliştirilmiş Otopilot özelliğini çıkarttım ben de. Sonradan ekleyebilme şansımız olduğunu öğrenmem iyi oldu.

  • Rated kullanıcısına yanıt

    Şimdi görüştüm. Benim için çok değerli bir bilgi aldım. Öncelikle tahmini teslimat tarihi olarak hiç bir bilgiye sahip değiller. Ben sipariş esnasında Temmuz-Eylül gördüm müşteri ilişkileri de aynı ekranı görüyor. Tarihin öne gelme ihtimali olduğu gibi ileri atma ihtimali de var doğal olarak. Yani teslimat tarihi tamamen kapalı kutu şuan.

    Şu bilgiyi edindim; "sizinle ilk irtibatı araç hazır olduğunda kuracağız ve ödemenin tamamını talep edeceğiz, bunun için 7 gün süreniz olacak" dedi hanımefendi. Yani 28 haziranda pat diye arayıp aracın hazır 5 temmuza kadar ödemeyi tamamla diyebilir. aynı süreç 30 eylülde'de yaşanabilir. 3 aylık süreç Türkiye için çok uzun vade. Benim gibi araç satıp alacaklar için sıkıntılı süreç.

  • Ben de Mavi LR+19 için sipariş verdim, bir kaç defa renk dolayısıyla bir beyaz bir mavi gidip geldim ve siparişi güncelledim. Aracın konforuyla ilgili bir çok videoda negatif yorumlar yapılıyor o nedenle hem range arttıran hemde konfora pozitif etkisi olacağından 19 janları aldım.

    Aracın sürücü dahs board için çeşitli çözümler var. Tahmin edersiniz ki garantiyi etkiliyor. Hayalimdi inşallah kurdan fazla tokat yemeden alabiliriz. MTV içinde TOGG dan dolayı mutlaka bir değişikliğe gidilecektir yoksa bu rakamlar çok uçuk.


    New 2023 Tesla Model Y/3 Instrument Cluster Display with 4G/ Apple Carplay/Android Auto #tesla


    Arka koltuk kliması içinde şöyle bir ekranlı çözüm var.


    2023 Tesla Model Y New Rear Climate Control Display Upgrade! #tesla #2023





  • Arkadaşlar model Y de ambians aydınlatması yok gibi, ben göremedim en azından. Bir de internet bağlantısı için ücret ödemek gerekiyormuş, internet için avrupada aylık 10 euro ödeniyormuş, türkiye için bilgisi olan varmı?
  • Rated kullanıcısına yanıt

    Hocam gelismis autopilotu cikardiktan sonra tekrar tarih degisikligi olmadigi ile ilgili teyit aldiniz mi? Bu islemi gorusme sirasinds mi yaptiniz

    tesekkurler

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.