Şimdi Ara

Tesla Model Y'nin menzili, ek ücret ödenerek yazılımla arttırılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla Model Y'nin menzili, ek ücret ödenerek yazılımla arttırılabilecek
    Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin son birkaç aydır üretip sattığı Model Y'nin Standard Range arkadan çekişli modelinin aslında 418 km'den fazla menzili olduğunu söyledi. Düzenleyici onayı bekleyen şirket, batarya modeline bağlı olarak Model Y sahiplerine 1500 ile 2000 dolar arasında ücretle 65 km ile 96 km ek menzilin kilidini açacak.






    Tesla, Standard Range Model Y'yi 2.000 dolar fiyat artışıyla 515 km menzilli versiyonla değiştirdi. Otomobil fiyatı şu anda ABD'de 44.990 dolardan başlıyor veya 7.500 dolarlık federal EV vergi kredisiyle 37.490 dolara kadar düşüyor.



    Tesla daha önce de aynı şeyi yapmıştı



    Tesla, daha önce de yazılımla araçlarının menzilini kısmıştı. Şirket, 2016 yılında Model S 70'teki 70 kWh'lik bataryanın aslında 75 kWh kapasiteye sahip olduğunu ve müşterilerin 3000 dolar ödeyerek ek kapasiteye erişmesine izin vermişti. Uzun menzilli versiyonlarıyla aynı ağırlığa sahip olan mevcut Model S ve X'lerin de bataryasının yazılımla sınırlandırılmış olması olası.



    Ayrıca Bkz.Otomotiv ihracatı nisanda 2,75 milyar dolar oldu



    Otomobil üreticileri son zamanlarda araçların özelliklerini kısıtlayarak ek ücretlerle müşterilerine sunma eğiliminde. Polestar, 2022'de Polestar 2'nin performansını artırmak için 1200 dolarlık kablosuz güncelleme satmaya başlamıştı. Mercedes ise, EQE ve EQS'nin motor gücünü ve torkunu arttırmak için yıllık olarak aynı miktarda ücret talep ediyor. BMW de bir zamanlar CarPlay'i ve ısıtmalı koltuk özelliğini ek ücretle satmayı planlamış ve daha sonra bu plandan vazgeçmişti. 




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/5/5/24149447/tesla-model-y-software-locked-battery-capacity







  • Bu nasıl legal olabiliyor? Apple’ın yavaşlatmasıyla aynı şey gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artpopist A kullanıcısına yanıt
    Arada fark var gibi sanki, birisi gizli gizli yaparak insanları kandırıyor, diğeri benim arabam bu menzili de destekliyor ancak 2 farklı paket olarak satıyorum isteyen alır istemeyen almaz diyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anilk91 kullanıcısına yanıt

    Çok mantıklı bir strateji bu arada.

  • Artpopist A kullanıcısına yanıt

    Alakası yok. Sen satın alırken sana söylediği menzili veriyor zaten, sana uzun menzilli diye satmıyor. Tesla aslinda risk alip sana satmadigi ek donanimida aracina koymuş. Sana bunu satmazsa hanesine zarar yazacak, belki bizim gibi ülkelerde bu taktikle alt ÖTV dilimine girebilir. Apple in yaptığı uzun menzilli araç satıp yazılımla bilerek menzili düşürme gibi düşünebilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım olarak farklı olsa tamam, ama o donanımı yazılımla kısmak doğru değil. Apple ın yaptığının aynısı bu

  • artık km başına ücret denecek, her km başına 10 dolar sudan ucuz. ücret ödemezsen araba olduğu yerde kalacak ve saat başı 3 dolar yatma ücreti alacak tesla, yıllık 24000 dolar

  • 1 milyon 791 bin TL'yr satılan Tesla'da da benzer bir durum olabilir mi acaba. 59 kWh batarya yerine normalde 70 kWh mesela.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kapitalizm soygunu resmen ,zaten ürünü satmış kârını yapmışsın başta bu menzili vermen gerekirken sonradan ücretle uzatmak hangi aklın ürünü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şirket zaten bence yaptığı yanlışlara yenisini ekleyip duruyor. Hayatta almam Tesla.

    Türkiye’de 2.800’e satarken aynısını 2.300’e stok diye sattı.

    Şimdide 2-3 sn daha yavaş kalkan aracı 1.8 milyon’a satıyorlar.

    Herkesin elinde patladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 7 Mayıs 2024; 13:3:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M-A-K kullanıcısına yanıt
    Evet aynen, TR'de vergiye takılmamak için güç düşürdüler sonra "sanayide Tesla beyni açılır" tekliflerini göreceğimizi konuştuk

  • Gizli özellik muhabbetini sever bizim millet.

  • gun kullanıcısına yanıt

    Araba yatırım aracı değil, elektrikli araç hiç değil. Her gün araç maliyetleri düşüyor. Çinliler her hafta yeni araç çıkarıp güncel maliyetler üzerinden fiyatlıyor. Rekabetçi olabilmek için yılda 1 2 model çıkaran firmalar fiyat güncellemek zorunda. Sizin kafanızda hareket etseler Nokia gibi yok olup gider.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.