Şimdi Ara

Tezsiz yüksek lisans tecil hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2021 haziran'da tecilim bitiyor. Önümüzdeki ay tezsiz yüksek lisansa başlayacağım. 1.5 sene tecil ile 2022 ocak ayına kadar tecil alacağım. Okul bittikten sonra da 1 yıl ile 2023 ocak'a kadar tecil alacağım.
    Sorum şu tezsiz yüksek lisansın ortasındayken aynı zamanda tezli bir yüksek lisansa girsem tecilimi daha da uzatabilir miyim? 3 yıl galiba tezli yüksek lisans uzatma süresi. 3 yıl sonunda da tezsiz yüksek lisans diplomam ile 1 yıl uzatırım diye düşündüm. Tezliyi bitirmeyi düşünmüyorum. Bu planımda kesin bir yanlışlık vardır yardımlarını bekliyorum.



  • Tabirimi mazur görün ama üniversiteler bu tür çakallıklara karşı önlemini almışlar. Özellikle tezli programlarda derse kayıt ve devam zorunluluğu arıyor. 1 yarıyıl bile aksatsanız kaydınız silinir ve tecil iptal olur.

    Okuma yazma da bilmeseniz doktoralı akademisyen de olsanız en kötü 6 ay askerlik yapacaksınız. Yüksek yapmanın (akademisyen olmadıktan sonra) yedek subaylığa etkisi yok. Akademik hedefleriniz, beklentileriniz varsa amenna, ama yaşınız ilerledikten sonra askere gitmek de ve akabinde iş bulmak da ayrı bir dert.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.