Şimdi Ara

The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Fun Dog Studios tarafından şu anda geliştirme aşamasında bulunan co-op odaklı taktiksel hayatta kalma oyunu The Forever Winter için yeni bir oynanış tanıtım fragmanı yayınlandı. İki buçuk dakikalık yeni fragmanda karakter detayları, savaş atmosferi, hayatta kalma unsurları ve daha fazlası bizlere sunuluyor.
     
    Oyunun çıkış tarihi henüz belli değil
     
     
     
    The Forever Winter bizi ve ekibimizi hiç bitmeyen bir çatışmanın ortasına bırakıyor ve korkunç düşmanlarım burada olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda hayatta kalmak için savaşmamız gereken birçok düşmanın olduğu söyleyebiliyor ve taktiksel bir hayatta kalma korku deneyimini burada yaşamak durumunda kalıyoruz.
     
    Dikkat çekici içeriğiyle bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulmak istenen yapım ilk etapta Steam platformu üzerinden PC için yayınlanacak. Daha sonra ise oyunun başarısına ve topluluk geri bildirimlerine bağlı olarak diğer platformlara gelip gelmeyeceği değerlendirilecek. Oyunun çıkış tarihi henüz açıklanmadı.
     
     
     
    Oyunda neler var?
     
    Tamamen eşli bir oyun moduna geçiş yapmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Karanlık atmosferlerde ilerleyebileceğiniz ve hapsolmuş korkunç bir dünyada yer alabileceğiniz yapımda devasa makinelerle mücadele etmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada yapacağınız hareketlerle beraber gidişatı yön verebiliyorsunuz. Farklı karakterlerle ilerleyebileceğiniz ve yanınıza farklı arkadaşlarınızı dahil edebileceğiniz yapımda çevrimiçi eşle oyun modu ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, devasa robotları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada farklı şekillerde ateşlemeler yaparak düşmanları ortadan kaldırmak için çeşitli taktikler benimseyebiliyorsunuz. Zaten oyunun özünde taktiksel bir hayatta kalma türü yani deneyimi bulunuyor.
     
    Bu deneyimle beraber istediğinizi gerçekleştirmek için farklı şekillerde taktiklerinizi ön plana çıkarmaya çalışıyor ve bir yandan da korku ve gerilimi hissedebileceğiniz ortamlarda kendinizi bulabiliyorsunuz. Zaten oyunun burada oldukça fazla oyuncusu olduğunu ve aynı zamanda karanlık atmosferlerde olduğumuzu aktararak gerçekten de sıkıntılı bölgelerden geçebileceğimizi söyleyebiliyoruz.

    Oyun içerisinde diğer taraftan elbette kaynak toplamak ve donanımları birleştirmek oldukça önem arz ediyor. Bu kaynakları yine ortadan kaldırılan robotlardan ve diğer düşmanlardan toplayabiliyor ve onları istediğiniz şekilde yağmalayabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan yağmalama sisteminin olacağının göstergesi. Makinelerin gölgesinde yer alabildiğimiz ve sürekli olarak korku dolu ortamlarda kendimize bulabildiğimiz yapımda siz ve ekibiniz istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, bitmeyen çatışmalar içerisinde kendinizi kaybedebiliyor ve absürd bir dünya içerisinde korkunç bir savaş atmosferine bir dalış yapabiliyorsunuz. Bu dalışla beraber aynı zamanda hayatta kalmak tamamen sizin işiniz oluyor.
     
    '' 

    Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz ve farklı ortamlara geçiş yaptıktan sonra elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabildiğimiz yapımda kelimenin tam anlamıyla savaş makineleriyle beraber savaşabiliyor ve burada büyük bir mücadeleye başlayabiliyoruz. Bu mücadelenin gölgesinde dilediğimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda hayatta kalmak için kendi stratejilerimizi ve planlarımızı ortaya dökmeye hazırlanıyoruz. Oyundaki düşmanlar savaş alanları üzerinde yükselebiliyor. Bu savaş alanları üzerinde yükseldikten sonra elbette biz de burada onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve savaşın elbette burada gidişatı değişebiliyor.

    Dolayısıyla oyunda taktiksel bir hayatta kalma deneyimiyle beraber atılım sağlarken elbette kendi deneyimlerimizi ve stratejilerimizi ön plana çıkarmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendisi stratejilerini ve planlarını ortaya dökebiliyor. Savaş alanında sürekli olarak değişkenlik gösterdiği ve dinamik bir karşılaşma sisteminin olduğu bu yapımda her bir karşılaşma farklı şekillerde bizlere sunuluyor ve bu sistem sayesinde savaş alanı tahmin edilemez bir duruma evrilebiliyor.

    Dolayısıyla düşmanların kendi hedefleri ve aynı zamanda kendi silahları bulunuyor. Bu silahlarla beraber de her bir ortamda bizlere karşı nasıl davranması gerektiği rastgele bir şekilde oluşabilir ve ona göre de doğal bir sistemle karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin, bir siperin arkasındaysak elbette bizleri görmeyebiliyor ve sipere doğru ateş etmeye hazırlanabiliyor. Ancak öteki türlü farklı noktalarda yer aldığımız sisteme göre kendi stratejilerini ve planlarını da ortaya dökebilen bir yapay zekanın olduğundan bahsetmekte fayda var.
    Farklı savaş alanlarında kapışabildiğimiz yapımda her bir savaş alanı tahmin edilemez bir unsurla bizlere sunulmak isteniyor. Çünkü her bir ortamda farklı şekillerde çevre unsurları bulunduğundan dolayı düşmanlarının da kendine özgü taktikleri ve stratejileri bulunuyor. Bu taktiklerle beraber düşmanlar üzerimize koordineli bir şekilde gelebiliyor. Eğer düşman orduları kalabalıksa elbette koordineli bir şekilde gruplar halinde üzerimize doğru saldırabilir ve onların farklı şekillerde stratejilerinin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Tam ölçekte savaşlarla beraber büyük patlamalarla oyundaki yerimizi almaya koyuluyor ve kendi eylemlerimize karşı burada akıllı tepki veren sistemlerin olduğundan da bahsedebiliyoruz.
     
    '' 

    Oyunda her bir alan gerçekten de farklı şekillerde işleyişine devam ediyor. Örneğin ayrıldığımız bir savaş alanına tekrar bir geri dönüş yapmak istiyorsak o savaş alanı farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Yani döndüğümüz savaş alanı ile ayrıldığımız savaş alanı hiçbir şekilde aynı olmuyor. Bu da oyunda yer alan dinamik savaş sisteminin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Burada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyulurken elbette akıllı bir şekilde davranmak gerekiyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre burada yalnızca akılların hayatta kaldığı bir sistem bulunuyor. Ancak silahların da bu konuya yardımı oldukça fazla diyebiliriz. Çünkü nihayetine düşmanları ve makineleri ortadan kaldırmak için elimizdeki silahları, bombaları ve daha fazlasını kullanmak durumunda kalacak ve onlarla beraber de düşmanların üstesinden gelebileceğiz. Bu da oyundaki tüm donanımları doğal bir şekilde kullanabileceğimizi anlamına geliyor.

    Farklı savaş ortamlarına geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz yapımda sürekli olarak kendimizi bir şeylerle savaşırken bulabiliyor ve gruplar halinde ilerlemek her zaman daha güvenli bir ortamı beraberinde getiriyor. Oyunda elbette karşımıza sadece tek bir düşman değil aynı zamanda koordineli gruplar halinde ilerleyebilen düşmanlar bizlere sunuluyor ve tam ölçekli savaşlarla beraber kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Eylemlerimizi akıllıca tepkiler veren yapay zekalarla beraber kapışabildiğimiz oyunda her bir savaş alanı farklı şekillerde bizlere sunuluyor ve rastgele oluşumlarla beraber de oyundaki yerimize alabiliyoruz. Örneğin daha önce girdiğimiz bir savaş alanına daha sonra girdiğimiz savaş alanı ile beraber oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenliklerle oyunun gerçekten dinamik ve değişken bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz.

    Oyunda yine yukarıda bahsettiğimiz gibi yalnızca akıllı insanların yani oyuncuların hayatta kaldığı bir yapıyla karşılaşmaya hazırlanıyor ve aklın yanı sıra aynı zamanda reflekslerinizin de oldukça keskin olması gerekiyor. Çünkü oyunda aynı kararlar vermeniz durumları yaşanabilir ve sürekli olarak üzerinize gelen düşmanları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapmaya koyulabilir ve bunun yanı sıra ise elinizdeki silahları ateşlemek durumunda kalıyorsunuz.
     
    Hayatta kalmak için zekanızı, gizliliğinizi ve yeteneklerinizi kullanabileceğiniz yapımda yapacağınız hamlelerle beraber gidişata yön verebilir ve aynı zamanda farklı şekillerde gizlilik odaklı kısımlarda yer alabiliyorsunuz. Örneğin yapım içerisinde bir bebeğin arkasına saklanabiliyor ve arkadan gizlice düşmanlara bakabiliyor ve elinizden geldiğince burada kendi stratejilerinizi düşünerek devreye koyabiliyorsunuz. Diğer taraftan oyunda doğrudan düşmanlara karşı saldırabiliyor ve aksiyon odaklı yapıyla beraber de silahlarınızı kullanabiliyorsunuz.
     
    '' 
     
    Her savaşın farklı şekillerde gerçekleştiği ve savaş sisteminin sürekli olarak değiştiği bu yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi bir yağmalama sistemi bulunuyor. Ölüleri istediğiniz şekilde yağmalayabilir ve elimize farklı donanımlar ve araçlar alabiliyoruz. Aynı şekilde farklı yetenekleri de elimize alabileceğimiz gibi, yakın savaşan gruplarla beraber buradaki ilerleyişimizi de ilerletebiliyoruz. Savaşan gruplar ilk başta bizi görmezden gelse de, daha sonra onların hedeflerini bozarsak bize karşı tavır almaya başlayabilir ve bu denklemden uzaklaşmak için elimizden geleni yapmamız gerekebilir. Dolayısıyla, düşmanın düşmanı sizin de düşmanınız olarak karşımıza çıkabilir ve burada yer aldığınız süre boyunca elinizden geleni yapmanız için oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.

    Geleceğe dair korkunç bir vizyon sistemi ile beraber yer alabildiğimiz bu yapımda, arka planda hikaye kırıntılarının bulunduğu bir ortamda bir yandan dünyada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken, diğer taraftan üzerimize gelen mekanikleri ve düşman robotları ortadan kaldırmak için farklı şekillerde süper güç olarak yer almaya çalışıyoruz.
     
    Kontrolsüz teknolojik bir şekilde ilerlemenin de burada olduğunu aktarabiliriz. Zaten oyun içerisinde robotların, teknolojik aletlerin, silahların ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve bilim kurulu temasının burada bize sunulduğunu aktarabiliriz. Dolayısıyla yapım içerisinde teknoloji ile beraber ilerlemenin yanı sıra aynı zamanda ekolojik bir çöküşün yaşandığını da aktarabiliriz. Bu çöküşle beraber de bu dünyada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve teknolojinin kötü ellere geçmesini burada engellemek durumunda kalıyoruz. Bu temel etrafında dönebildiğimiz yapımda elde ettiğimiz görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor ve teknolojiyi kötüye kullananları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
     
    '' 

    Diğer taraftan yapım içerisinde iki farklı süper gücün olduğundan bahsedebiliriz ve süper güçler arasında büyük bir çıkar çatışmasının olduğunu da aktarmakta fayda var. 40 yıldır devam eden endüstriyel ölçekte savaş sistemlerinin bulunduğu bu yapımda elbette 2 grup arasında gerçekten de zorlu bir mücadelenin olduğundan bahsedebiliyor ve bu süreç boyunca yapabileceklerimizle beraber gidişata yön verebiliyoruz.
     
    İki askeri süper gücün arasında kaldığımız ve burada farklı şekillerde insan makine veya makine insan melezlerinin doğduğu yapımda gerçekten de yapay zeka otomatların olduğu bir dünyadan bahsetmemiz de mümkün. Dolayısıyla karmaşık bir toplumda yer alabildiğimiz, insanların robotlaştığı ve artık robotlaşmaya müsait olduğu bir yapıyla karşılaşabiliyoruz.
     
    Yapacaklarımızla beraber hem insanlığı kurtarmak hem de teknolojinin kötü ellere geçmesini engellemek bizim işimiz oluyor. Bu temel doğrultusunda yapacaklarımız da hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor, çöküşü engellemek için farklı hamlelerde bulunabiliyor ve bu savaşın iki tarafının olduğunu ve aynı zamanda biz hiçbir tarafta olmadığımızı da aktarmakta fayda var. Yani iki süper güç arasında kaldığımız bu süreçte hangi tarafa doğru gidebileceğimiz veya tamamen tarafsız olabileceğimiz bize kalmış.
     
    '' 
     
    Savaş alanlarına istediğimiz gibi hükmedebildiğimiz ve geleceğe dair farklı şekillerde yer alabildiğimiz bu yapım, kısacası bu tarz ürün deneyimini bizlere sunmayı hedefliyor ve istediğimiz şekilde kendi yolumuzu seçebiliyoruz. Yapay zeka otomatları tarafından gerçekleştirilen soykırımların bulunduğu, insanların makine melezleri ile beraber bir araya geldiği ve aynı zamanda insan doğasının kasvetli bir şekilde ortadan kaldırıldığı bu yapım, karanlık ortamları bizlere sunuyor ve aynı zamanda hem hayatta kalma hem de korku unsurlarını bünyesinde barındırıyor.
     
    Oyunda bir yandan ilerlerken diğer yandan ise kendimizi ürkütücü ortamlarda bulabiliyor, karanlık ortamlarla beraber de oradan makinelerle beraber savaşabiliyor ve bu savaşın her iki tarafının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi biz de bu savaşın herhangi bir tarafında bulunmuyor ve tamamen bağımsız biri olarak buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Buradaki temel amacımız insanlığı kurtarmak ve akabinde teknolojinin kötü ellere geçmesini engellemek. Bu temel hedefle beraber istediğimiz gibi oyunda ilerleyebiliyor, farklı silahları elimize alabiliyor, yine donanımlarla beraber yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve daha fazla detaylı oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.

    Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirseniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece oyundan haberdar olabiliyorsunuz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.