Şimdi Ara

The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONU (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
679
Cevap
28
Favori
28.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONU The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONU

    Abby başka bir karizma olmuş böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksungur_ -- 29 Ocak 2024; 19:58:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bitti sonunda. Karışık duygular içerisindeyim.

    İşin yoksa böyle büyük, tartışmalı, 4 senelik oyunun üzerine yorumları oku..

    Edit: Bir iki yorum okudum da oyunun neden yerden yere vurulduğu tahmin ettiğim gibi çıktı.

    Oyunun ilk yarısını büyülenerek oynarken, kalanı berbat karakterler ve berbat bir senaryoyla devam edip bitti.

    Bu kadar muazzam sunumu olan bir oyunun, ilk oyundaki harika senaryonun devamında böyle patır patır bırakması nereden baksan fiyasko..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 30 Ocak 2024; 22:36:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt

    Bu sözler oyunun senaristi ve yapımcı olan Neil Druckmann'ın sözleri. Adam aynen şöyle demişti.

    "Birinci oyun sevgi ve sempati üzerine kuruluydu. İkinci oyun ise nefret ve empati."


    İzlediğimiz bir filmin, bir dizinin yada oynadığımız bir oyunun hikayesinde ana karakterin yada karakterlerin iyi adam olmasına o kadar alışmışız ki.

    Kahramanlarımızın olayların sonunda başarıya ulaşmasına, istediğini almasına, mutlu sonu yaşamasına falan...

    Senelerce izlediğimiz bu yapımların oluşturduğu bilinçaltını THE LAST OF US PART 2 de karşılaştığımız durum karşısında kıramıyoruz, aşamıyoruz.


    Adam söylemiş.

    İlk oyun SEVGİ VE SEMPATİ üzerine kuruluydu demiş.

    Ne demek SEVGİ?

    İnsanı bir kişiye yada bir şeye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten içsel duygu.

    Ne demek SEMPATİ?

    İki kişinin birbirine karşı duyduğu içgüdüsel doğal eğilim, doğal yakınlık duygusu.


    İkinci oyun için ne söylemiş?

    NEFRET VE EMPATİ.

    Ne demek NEFRET?

    Bir kimseye, bir şeye karşı duyulan çok olumsuz duygu.

    Ne demek EMPATİ?

    Başka bir kimsenin duygularını, davranışlarını anlama, haklı sebeplerini görmeye çalışma.


    İnsan olarak biz SEVGİ VE SEMPATİ ye çok alışkınız. Bilinçaltımız bu duruma çok yatkın ve bu yüzden PART 1 i hiç yadırgamadık. Fakat PART 2 de ki NEFRET VE EMPATİ kısmında yer alan NEFRET de sıkıntı yaşamazken en büyük sıkıntıyı, kabul edilmezliği EMPATİ de yaşadık. Çünkü EMPATİ, her baba yiğidin yapabileceği bir şey değildir. Beceriden daha fazlasını ister. Kendini anlatmak kolaydır fakat başkası anlayabilmek üstün bir meziyet ister. Oyun bize bunu yaptırmaya çalışıyor ama başta da dediğim gibi yılların birikimi olan bilinçaltımız ana karakterlerin hep iyi, doğru, kahraman olmasını istediği, beklediği için duygu duvarlarımızı aşamıyoruz. SEVGİ için tamam diyoruz. SEMPATİ varsa biz de varız diyoruz. Konu NEFRET se sevdiklerimiz için sonuna kadar gideriz diyoruz da... Peki ya EMPATİ? İşte bunu beceremiyoruz.


    Bu durumu, Peyami Safa'nın çok sevdiğim bir sözü gayet iyi açıklıyor.

    "Suçlamak kolaydır, anlamak ise zor. Çünkü anlarsan değişmen gerekir."


    Bir türlü kabullenemediğimiz PART 2 senaryosunda da ABBY kısmını anlamamız gerekiyor. Sağlam bir empati ile biz olsak ne yapardık kısmını sorgulamamız isteniyor. İşte bu yüzden THE LAST OF US için "bir oyundan fazlası" ifadesi kullanılıyor. Amacı bu olmasa elin adamı koyardı JOHN WICK gibi bir karakter. Önüne gelen 1000 tane adamı öldürür geçer, nihai sona ererdi falan. Oysa burada hayatta kalabilmek için bildiğini okumuş, yeri gelmiş illegale bulaşmış, onca insanın canını yakmış, bir sürü kişiyi öldürmüş bir adamın yanına kâr kalmayan normal bir hayatın işleyişini ele alıyor. Fakat biz yıllardır izlediğimiz filmlerde sürekli kahramanlık hikayelerine alışkın olduğumuz için bu oyunda yazılan normal bir hayatın işlenişine alışamadık ne yazık ki. Sıkıntımız tam da bu.


    Mesela karakterimizin ölümü. O kadar ani, o kadar bayağı bir şekilde oldu ki. Ne olduğunu anlamadık. Her şey bir anda oluverdi. PART 2 yi açtık. Daha işin başındayken hatta daha karakterimizle 2-3 bölüm bile oynayamamışken bir anda ölmüş olmasını kendimize yediremedik. Normal hayatta ölüm de böyle değil midir? Aniden gelir. Kaza gibi gelir. Bir anda gelir ve insan her zaman hazırlıksızdır. Her şey bir anda olur ve insanda büyük bir boşluk olur. Bence bunu bile gayet iyi yansıtmışlar. Yoksa bize kalsa adam kızı korurken muhteşem bir kahramanlık örneği esnasında öldürülmesini isterdik. Tarih yazmasını isterdik. Fonda çalan duygusal müzikler eşliğinde, karakterlerin birbirine slow motion bakışları ile ölmesini, bu arabeskin hepimizde derin izler bırakmasını falan isterdik ama öyle olmadı. Pompalı ile vuruldu, sopa ile ezildi ve hiç oldu gitti. Bir anda, aniden, kaza gibi. Ölüm gibi ölüm oluverdi. Kabullenemesek de takdir etmek gerekir bunu da çok iyi yansıtmışlar.


    Ayrıca oyunun tartışılan sonu. Onda da mesela bilinçaltımızı aşamıyoruz. Ne bekliyoruz karakterimizden? Arasın, bulsun, öcünü alsın. Paramparça etsin. İbreti alem etsin. Un ufak etsin istiyoruz değil mi? Peki hayatta her şey istediğimiz, beklediğimiz gibi mi oluyor? Mesela her nefret ettiğinizi arayıp bulup öldürüyor musunuz? Bazen haksızlıklar karşısında çöküp kalmıyor musunuz? Yaşadığınız acı ile, içinizdeki zehir ile yarım yamalak yaşamak zorunda kalmıyor musunuz? Bence bu da "normal bir hayatın" içinden olmuş. Yoksa senaryo yine bize kalsa düşmanı bulurduk, ibreti alem olacak şekilde müthiş bir zaferle öldürüp oyunu sonlandırırdık... Ama öyle olmadı. Yine bilinçaltımıza ters düştü. Hayat, hayat gibi aktı ve aynı ölüm gibi yine çöktük kaldık. PART 2 bize çok ağır bir ACI ve çok ağır bir DEPRESYON bıraktı. 14 yaşında mutlu, haylaz, yaramaz ve asi bir kız olan ELLIE den geriye kalanı bıraktı. TRAVMA, KAYIP, HÜZÜN ve YAPAYALNIZLIK. Nereden nereye geldi hikaye. Biz bu karakterleri bol, yılları uzun ve değişkenliği çok ruh durumlarına alışkın olmadığımız için PART 2 yi yerden yere vuruyoruz. Halbuki THE LAST OF US ın amaçladığı da zaten buydu. Diğer oyunlar gibi olmamak. Sadece kendine özgü bir yapısı olmak, THE LAST OF US olmak. Mesela bende ABBY neden bu kadar gözümüze sokuldu, neden bu kadar dahil edildi diyenlerdenim. Ama derinlemesine düşününce sana EMPATİ yaptırmaya çalışıyor, anla diyor, idrak ediyor, kendinizi onun yerine koyun diyor oyun. Bu sebepten ötürü de bolca zamana ihtiyaç duyuyor oynanış sürecinde.


    Şahsi fikrim,

    ilk oyundaki ELLIE + JOEL ikilisini ikinci oyunda ELLIE + TOMMY olarak görmek ve hepimiz gibi ibreti alem bir son ile bitirmek isterdim. Güzel de olurdu. Ama bu bilinçaltını aşmayı, duvarlarımızı yıkmayı isteyen bir oyunla karşı karşıyayız. Zorlandığımız, kabullenemediğimiz ve beğenmediğimiz durum da tam olarak bu zaten. Bize zor geliyor. Ne demişti Peyami Safa? "Suçlamak kolaydır, anlamak ise zor. Çünkü anlarsan değişmen gerekir."




    Herkese iyi oyunlar.





  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt

    Öncelikle sizin yerinizde olmayı çok isterdim ilk kez oynamışsınız. Ama 4 yıl oldu hala ikinci yarıya laf ediliyor. The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONU  Yapmayın etmeyin. Duygusal düşünmeden bakın.

  • ASKERTUNGA kullanıcısına yanıt

    Elinize kolunuza sağlık, tam ilk sayfalık değerli bir yazı olmuş.

  • ASKERTUNGA kullanıcısına yanıt

    Haterlara ders niyetine okutulsun bu yazı , eline sağlık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4 te bitirdim şimdi pc ye gelmesini iple çekiyorum. 🙂 Part 1 den sonra part 2 de gelir diye düşünüyorum. Hem de bu sene.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun teknik olarak başyapıt, NaughtyDog kalitesi. Ama keşke senaryo kurgu olarak da ilk oyun gibi şaheser olsaydı şahsi görüşüm. Bu husus oldukça göreceli karşı görüşler hep olacak hep tartışılacak belki bunu istiyordu druckmann.


    3.oyunda ne anlatılacak merakla bekliyoruz ama ben 2.oyunun hikayesini; ilk oyuna hakaret ve serinin geleceğine de ihanet olarak değerlendiriyorum. Eldeki malzemeye hikayeye zarar verildi çok daha iyisi olabilirdi diyebiliriz ileride. Factions projesi-iptali derken planlarına da zarar verildi.


    Vur kafasına al ekmeğini gariban PS tayfanın etkisi fazla olmadı, dizinin 2.sezonunda malum sahneden sonra sosyal medya mahkemesinde yargılanacak druckmann ı merakla bekliyoruzThe Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONU 

    Serinin geleceği zarara uğrarsa yeni IP işleri de hızlanır ne olursa olsun Last of us serisi efsane olarak hatırlanacaktır.





  • Nemanja Bjelica kullanıcısına yanıt

    Mesela "2. oyunun hikayesini ilk oyuna hakaret ve serinin geleceğine de ihanet olarak değerlendiriyorum" cümlesinde ilk oyuna nasıl hakaret edildi, paylaşır mısın? Bunu kavga gürültü için sormuyorum. Gerçekten de merakımdan soruyorum. Mesela hikayede ne ters geldi? Ne yaptılar da ihanet oldu? Mesela nasıl olması gerekirdi lütfen paylaş hocam. Cidden düşüncelerini merak ettim.

  • Yahu Allah aşkına neyin ihaneti? Ben bunu anlamıyorum. Yanlış olan nedir? Kötü (?!) karakteri oynamamız mı? Cok sevilen bir karakteri kaybetmek mi? Senaryo ve kurgu olarak da kusursuz bir başyapıttı benim için. Yukarıdaki @ASKERTUNGA nickli arkadaşımızın yorumunu okumanızı rica ederim. Belki düşünceleriniz değişir.

  • ASKERTUNGA kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Joeli öldürmek riskti.Oyunun başroluAma hadi diyelim öldürdün yerine kimi.koydun?Ben 2. oyunun hikayesini begeniyorum ama sevilmemesi bu kadar elestrilmesi normal neil druckman be risk aldik dedi elestrilere bisey diyemedi
    Ben olsam 2. oyunun senaryosunu daha risksiz yapardim.Kafamda 2 senaryo var1- Joel ile ellie ameliyat olayindan dolayi yillqrca kusup konusmiyacaklqr ellie başini alip gidecek joel onu bulmak icin cesitli badireler atlatip buldugunda oyunun sonunda ölecekler2- Ellie ile joel mutlu mesut kasabada yasarken öldürdüğü drlar yuzunden yeni düşmanlar kazanacaklar ve 2 si bununla baş edecek yari aksiyon yari flashbackler ile yeni anilar kazanirken eski oyundaki sahnelere göndermeler olacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Salihamcalarinamerabade kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Spoiler fonksiyonunu kullanalım lütfen. Şikayet mevcut. Teşekkür ederim.

  • Grounded II: Making The Last of Us Part II



    The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONUNaughty Dogyoutube
    Watch the full documentary Grounded II: Making The Last of Us™ Part II, which takes viewers through the development process of Naughty Dog’s acclaimed sequel, The Last of Us™ Part II. Learn from behind-the-scenes footage of what went into Part II’s development throughout the years, including its launch. Grounded II is available to watch starting Feb. 2, 2024 at 9 am PT and as part of a downloadable patch 1.1.0 (internet connection required) for The Last of Us Part II Remastered, available for the PlayStation®5 console at the same time. For more information, check out: https://www.playstation.com/games/the-last-of-us-part-ii-remastered/ This documentary includes spoilers for The Last of Us Part II.
    https://www.youtube.com/watch?v=oxrM9zMivzc
  • Lütfen uyarıları ve ricaları dinleyiniz. Mesajınızda spoiler olduğu halde öylece silmek yerine rica etmeme rağmen mesajınızı gerekli spoiler gizlemesi içerisine almamışsınız. Başkalarını düşünmelisiniz. Spoiler içerisine almak üzere herhangi bir girişimde bulunmadığınız için spoiler içerisine aldım ama bu hoş değil. Bir dahaki sefere daha dikkatli olun. Spoiler mesaj paylaşmada ısrar etmek bölümden uzaklaştırmaya varan işlemlerle sonuçlanabilir. Lütfen daha dikkat edelim.

  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    biz de sizi anlamıyoruz, abyy ve pislik ekibinden bana ne? kesinlikle daha iyi olabilirdi senaryosu

    ilk serinin yönetmeni ile ikinci serinin yönetmen farklı

    kusursuz başyapıt diyor bide

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • The Last of Us Part II | Remastered | PS5 | ANA KONUNaughty Dogyoutube
    Watch the full documentary Grounded II: Making The Last of Us™ Part II, which takes viewers through the development process of Naughty Dog’s acclaimed sequel, The Last of Us™ Part II. Learn from behind-the-scenes footage of what went into Part II’s development throughout the years, including its launch. Grounded II is available to watch starting Feb. 2, 2024 at 9 am PT and as part of a downloadable patch 1.1.0 (internet connection required) for The Last of Us Part II Remastered, available for the PlayStation®5 console at the same time. For more information, check out: https://www.playstation.com/games/the-last-of-us-part-ii-remastered/ This documentary includes spoilers for The Last of Us Part II.
    https://www.youtube.com/watch?v=SC3C7GMMfDU
  • 10 gb güncelleme gelmiş neyi değiştirdiler acaba.

  • The Last of Us Part II Remastered Patch 1.1.0


    Yeni İçerik


    - Grounded II: The Last of Us Bölüm II'nin Yapımı.

    - Naughty Dog ekibinden, beğenilen devam oyunu The Last of Us Part II'yi hayata geçirmek için nelerin gerektiğini, geliştirme sürecine yeni bir kamera arkası bakışıyla doğrudan öğrenin.

    - Ellie ve Abby için yeni Bonus kostümler.


    - Hata Düzeltmeleri ve İyileştirmeler.


    Erişilebilirlik


    - Çok sayıda ekran okuyucu iyileştirmesi ve hata düzeltmesi.

    - HUD renk okunabilirliğini iyileştirmek için yapılan değişiklikler.

    - Karakterlerin vücut bölgelerine dürbün ile yakınlaştırma yapıldığında ses ipuçları düzeltildi.

    - Yüksek Kontrastlı Ekran kullanılırken erzak sandıklarıyla ilgili bir sorun düzeltildi.

    - [Geri Dönüş Yok] HUD renk değişikliklerinin kaydedilmemesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - [Lost Levels] Geliştirilmiş navigasyon yardımı.


    Oynanış


    Dönüş Yok 


    - "Karışık Çanta" ödülü artık molotoflardan kaynaklanan zaman içinde hasar veren öldürmeleri de sayıyor.

    - Planlama Panosunun bir karşılaşmadaki aktif Modları yanlış göstermesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - Oyuncuların Dönüşü Olmayan bir koşuda ölüm sırasında ceza almadan çıkabilmesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - Joel ve Tommy'nin tekrarlanan yakın dövüş saldırılarında sersemletilerek kilitlenmesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - Arcade Bloater patron seviyesinde Enfekte'nin balkondan aşağı atlamamasına neden olan bir sorun - düzeltildi.

    - Belirli karşılaşmalarda tamamlanması imkansız Gambitlerin ortaya çıktığı durumlar düzeltildi.

    - Garage Bloater boss seviyesinde oyuncunun Infected tarafından ulaşılamaz hale gelmesine neden olan sorunlar düzeltildi.

    - Clicker öldürmelerinin Mücadele hedeflerine sayılmamasına neden olan bir sorun düzeltildi.

    - Geri Dönüşü Olmayan bir karşılaşmadan sonra ayrıntılı istatistiklerin görüntülenmemesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - "Gizli Öldürmeler Hareketi Artırır" hız değiştiricisiyle ilgili sorunlar giderildi.

    - Düşmanlardan düşen bombalar artık oyuncunun isabet istatistiklerine olumsuz olarak yansımıyor.

    - Ayna oynanış değiştiricileri artık No Return'de etkinleştirilemiyor.


    Diğer Modlar


    - [Gitar Serbest Çalma] Bir Naylon Gitar telinin çalınmasını engelleyen bir sorun düzeltildi.

    - [Kayıp Seviyeler] Yorum balonu sayaçları için birden fazla hata düzeltmesi.


    Genel


    - Başta Dönüş Yok olmak üzere oyun genelinde çok sayıda kullanıcı arayüzü ince ayarı ve iyileştirmesi.

    - Santa Barbara'dan Epilog'a doğal olarak ilerlerken meydana gelebilen bir çökme düzeltildi.

    - Oyuncular artık önce Hikaye'yi geçmek zorunda kalmadan Yönetmen Yorumu'nu etkinleştirebilir.

    - Ana menünün tekne sahnesinin oyuncunun mevcut hikaye ilerleme seviyesiyle doğru şekilde eşleşmemesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - Tezgahtayken yanlış silah kaplamasının aktif olmasına neden olan bir sorun düzeltildi.

    - Oyun değiştiricilerin 'Making Of' içeriğini yanlışlıkla etkilemesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - Ana menü sahnesinin oyuncunun mevcut hikaye ilerleme seviyesiyle doğru şekilde eşleşmemesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - Olağandışı önyükleme koşullarında oyunun geçici olarak 40 FPS'de kilitlenmesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - Model Görüntüleyici önizleme ekranı ile ilgili bir sorun düzeltildi.

    - Uyarlanabilir Tetikleyiciler etkinken Yay Direncinin kilitlenmesine neden olan bir sorun düzeltildi.

    - PS4 kayıt verilerinin içe aktarılmasıyla ilgili birden fazla sorun düzeltildi.

    - Tamamlanmış bir kayıt dosyası ile oyundan çıkıp yeniden açıldıktan sonra oyuncunun siyah ekranda takılıp kalmasına neden olan sorun düzeltildi.

    - [Geri Dönüş Yok] Bir Günlük Koşunun final skorunu görüntülerken meydana gelebilen bir çökme düzeltildi.

    - [Geri Dönüş Yok] Oyuncuların belirli karakterler için silah kaplamalarını değiştirememesine neden olan bir sorun düzeltildi.


    Yerelleştirme


    - Birden fazla dilde çeşitli küçük yerelleştirme düzeltmeleri.

    - Metin dili Japonca, Basitleştirilmiş Çince veya Geleneksel Çince olarak ayarlandığında, özellikle menülerde gezinirken meydana gelebilen bir çökme düzeltildi.



    Kaynak : https://feedback.naughtydog.com/hc/en-us/articles/23366772804756-The-Last-of-Us-Part-II-Remastered-Patch-1-1-0





  • https://twitter.com/IGN_Turkey/status/1754079561837347156?t=AM0NOzsMTE1JspLq0CVJcQ&s=19

    Adamlar sahneleri çekmemiş adeta yaşamışlar. O yüzden kaç kez bitirirsen bitir duygusal yoğunluğu buram buram hissediyorsun. Oyun dünyasında böyle cesur bir büyük yapım bir daha olmayacak. O yüzden yeri bende hep ayrı olacak bu oyunun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.