Şimdi Ara

The Sinking City (2019) [PC ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
8.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Evet,güncel oyunlarda bu seçenek Resolutıon Scale olarak yer alıyor fakat Sinking City'de tercih etmemişler.Aynı komutla 100 ve aşağı değerlerde kullanılabilir.
  • Aldığım bütün yan görevleri yaptım. Mektup toplama, kitap toplama, olay yeri fotoları çekme, Yaratık örnekleri alma vs. Başlarda istila edilmiş yerlere bayağı saldırdım aksiyon olsun diye. Veya teleport yerlerini açmak için haritayı dolaştım. Oyunu bitirdiğimde geliştirmediğim herhangi bir skill'im kalmamıştı. Epic sağolsun ne FPS Sayacı var, nede harici fps sayaçlarına(Nvidia'nın kendi) izin veriyor. Aynı şekilde oyun süremizi de göremiyoruz. 35-40 saat arası diye tahmin ediyorum oynayış süremi. Görevlerde bir sonraki adımı çözebilmek için takıldığım yerler oldu, o yüzden 25-30 saat arası da bitirilebilir diye düşünüyorum. Son yıllarda çıkan oyunlara göre tatmin edici bir oyun süresi var. Sadece ne aldığını bilsin oyuncu.
  • ben de bitirdim oyunu hocam, ortadaki sonu seçerek:


    normalde zaten dünyaya bir gök taşı çarpsa da bitse şu rezillik kafasında olduğumdan baştan beri dünyanın sonu fikrine yakındım. o yüzden direkt yok oluşu seçtim ama basit bir tsunami videosuyla bitirilmesi pek hoşuma gitmedi.
    diğer sonlara da baktım ve en korkutucu son sizin seçtiğiniz en soldaki geldi bana. hatta şöyle bir şey düşündüm. yoksa tohumun kendisini feda etmesiyle başlayan bu döngü charles reed'in döngüsü mü... yani şimdiye kadar kendini feda eden bütün tohumlar bizim dedektif miydi? en lovecraft-vari son buydu bence. stephen king'in kara kule serisinin finalini anımsattı.


    sonuç olarak aa bir oyun olarak elbette eksikleri var fakat lovecraft seven biri takılmaz fazla bunlara gibi geliyor. ben oyunu 40 liraya aldığım için gayet mutlu şekilde severek oynayıp bitirdim.




  • Beyler kafamda bazı soru işaretleri var, oynayan arkadaşlar özellikle Vampyr'i de oynamış olanlar cevaplarsa sevinirim. Vampyr de bir AA oyundu ve oyundaki gidişatınıza göre oyun aşırı durağan yada full aksiyonlu gidebiliyordu.Mesela isteyen btün herkesi iyileştiriyordu, leveli düşük oluyordu ve haliyle aksiyondan kaçıyorlardı ama ben mesela Vampyrde bütün şehri yediğim için için şehirde kaos artmıştı bol bol yaratık vardı kesilecek, peki The Sinking City'de de böyle aksiyona girilecek belli başlı alanlar var mı? yani ben hikayede gerekirse kötü son olsun umrumda değil ama aksiyonu daha bol bir yapıyı seçebilecekmiyim tıpkı Vampyr'de olduğu gibi? Hikayeli oyunları çok severim ama aksiyon olarak neredeyse walking simulatöre yakınsa eğer bu oyun o halde tercih etmemeliyim diye düşünüyorum.

    her iki oyunu da oynamış olanlardan cevap bekliyorum
  • cocobongo555 kullanıcısına yanıt
    Vampyr gibi değil aksiyon olayı. Belli istila edilmiş bölgeler mevcut aksiyonun olacağını bilerek girebilirsin bunun dışında rastgele de aksiyonluk kısımlar çıkabilir ama seni ne kadar tatmin eder kestiremiyorum çünkü aksiyon mekanikleri ve aslında aksiyon olayının kendi çok iyi değil. Yürüme Simulatörü de değil tabii ama araştırma ve diyalog ağırlıklı şekilde oyunda yer alıyor. Aslında bir kaç oynanış videosunda aksiyon anlarına baksan daha iyi olur karar vermen için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufulas -- 2 Temmuz 2019; 13:31:28 >
  • yusufulas Y kullanıcısına yanıt
    Bir cok insanin aksine videolardan görduğum aksiyon mekaniklerini çok rezil bulmadim ben.ama işte ne kadar aksiyon var onu da merak ediyordum.siz de cok guzel yanitladiniz.çok şükür oyun walking simulator degil dediniz en çok buna sevindim.insallah ucuzlayinca ps4e alacagim ben de. tesekkurler beni bilgilendirdiginiz icin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cocobongo555 kullanıcısına yanıt
    Oyunun sonlarını gayet güzel kotarmışlar, nereden tutsan elde kalıyor çünkü 3 finalde. O yüzden yapımcı firmayı tebrik ettim. Umarım satış rakamları iyidir de firma kendini biraz daha geliştirir.


    @cocobongo555,


    Oyunda aksiyon sadece görevlerde var. Onun dışında anca istila edilmiş bölgelere veya işaretli binalara girersen oluyor. Oyunda kasvetli bir hava var, karamsarlık ve melankoli çökmüş şehre. Sokaklarda, sokak aralarında kavgalara, infazlara denk geliyorsun. Script bazlı olduğu için karışmaman gerekiyor normalde, ama ben araya giriyordum ne oluyor lan burada diyip. :D Tabii sivilleri öldürürsen cezalandırılıyorsun geçici akıl sağlığı olarak. O yüzden ben vurup kaçıyordum, yani mevzuyu bozup kaçıyordum. Oyunda herhangi bir ahlak sistemi yok. Görevlerdeki seçimleriniz sadece gidişatı etkiliyor.




  • Valla oyun tam benlik gibi duruyor.lovecraft denilen mitoyla neredeyse hic alakam yok ama videolardan gorduğum garip tipler, tubaf mekanlar, karakterin kafayi yercesine tubaf tuhaf yerlere girmesi falan çok hoşuma gitti. İnsallah oynarken de zevk alirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunu 42 saatlik bir süre sonunda tüm ana ve yan vakalarla birlikte bitirdim.Oyun sonunda ;


    Son görevde şehrin altındaki gizli tapınak olan Cthygonnaar'a ulaşmak için mührün 3 parçasını toplamamız gerekiyordu.Her 3 parçayıda topladıktan sonra artık geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz.Cthygonnaar'a girince karşımıza 3 farklı seçenek çıkıyor.Bu seçenekler aslında oyunu ne şekilde sonlandıracağımıza karar vermemizi sağlıyor.Son görevde elde ettiğimiz kanıtlar doğrultusunda zihin sarayında çıkardığımız sonuçlar oyun sonuna etki etmiyor.Bu nedenle oyundaki tüm sonları son kayıt noktasından yükleyerek görebiliyoruz.

    Oyundaki tüm sonlar aslında iyi sonla bitmiyor.Oyun içinde ilerledikçe seçilmişlerin bu yolda başarılı olamadığını ve sonunun ölümle bittiğini gördüğümüz için aslında yolun sonunda ne ile karşılacağımızı tahmin edebiliyorduk.Bu nedenle ya kendimizi feda ederek geriye kalanları kurtarmayı deneyeceğiz yada şansımızı deneyerek saklı kızı serbest bırakarak yaşamla ölüm arasındaki kaderimizi ellerine bırakacaktık.

    Oyundaki kendi sonum fedakarlık oldu.Bu sonda dünyayı koruyan döngüyü yeniden başlatmaya karar vermiştim.Aslında içlerinde en iyisi gibi bu son görünsede aslında hiçbiri iyi bitmedi.


    The Sinking City yılın bu dönemine kadar çıkan oyunlar arasında A Plague Tale:Innocence ile birlikte en çok beğendiğim yapımlardan biri oldu.Lovecraft evrenini araştırma ögeleriyle birleştiren ve elde ettiğimiz kanıtlar doğrultusunda kendi sonumuzu hazırladığımız bu yapımı her ne kadar ufak eksiklikleri olsada Türkçe dil desteğinin olduğunuda belirterek oynamanızı öneririm.Günümüzde bu tür oyunlarla artık fazla karşılaşmıyoruz.Aksiyonun fazla olmadığı,gideceğiniz yeri kendinizin bulduğu ve bolca diyalog ile kendi tercihlerimiz doğrultusunda ilerlediğimiz The Sinking City türe ilgisi olan oyuncuların mutlaka oynaması gereken oyunlar arasında yer alıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terminator T-800

    Evet,güncel oyunlarda bu seçenek Resolutıon Scale olarak yer alıyor fakat Sinking City'de tercih etmemişler.Aynı komutla 100 ve aşağı değerlerde kullanılabilir.
    aslında oyunda bazı ara takılmalar oluyor harita veya taxture yüklenirken sanırım bunları girebilcek bişey biliyormusunuz
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Oyunda kapalı mekanlar dışında gezinirken frametime ve fps değerleri anlık olarak değişiyor.Genelde Unreal Engine ile yapılan oyunlarda bu sorun yer alır.Örneğin Batman Arkham Knight bu konudaki en sorunlu oyunlardan birisiydi.Sinking City'de ise oyunu SSD ye kurmak ve fps limitini devre dışı bırakmak dışında yapılabilecek bir şey bulunmuyor.Geliştirici oyunla ilgili rapor edilen sorunları araştırdığını ve bu konuda güncelleme üzerinde çalıştığını bildirdi.Bu nedenle güncellemeyi beklemek gerekecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terminator T-800

    Oyunda kapalı mekanlar dışında gezinirken frametime ve fps değerleri anlık olarak değişiyor.Genelde Unreal Engine ile yapılan oyunlarda bu sorun yer alır.Örneğin Batman Arkham Knight bu konudaki en sorunlu oyunlardan birisiydi.Sinking City'de ise oyunu SSD ye kurmak ve fps limitini devre dışı bırakmak dışında yapılabilecek bir şey bulunmuyor.Geliştirici oyunla ilgili rapor edilen sorunları araştırdığını ve bu konuda güncelleme üzerinde çalıştığını bildirdi.Bu nedenle güncellemeyi beklemek gerekecek.
    Anladım hocam eyvallah ue4 motoru sanırım en iyi a plague tale innocence oyunda per. sergiliyor, yağ gibi akıyordu bu oyun diğer yapımcılarda örnek almalı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Envanterde zanaatkar malzemeler birikti onlari nasil kullanabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tur1st kullanıcısına yanıt
    Topladığınız malzemeleri mermi,el bombası,tuzak ve ilk yardım kiti üretmek için kullanabilirsiniz.Envanter menüsü üzerinden üretim yapabiliyorsunuz.Ayrıca taşıyabileceğiniz mermi sayısını artırmak için gerekli yetenekleri aktif etmeniz gerekiyor.
  • Videolarını beğenmiştim ve epic den 39 TL den almıştım fakat 1 saat oynadıktan sonra oyunun bana pek hitap etmediğini fark ettim ve iade ettim. 2 gün önce de başvurumu kabul edip geri iade yapmışlar fakat oyun hala kütüphanem de görünüyor. Başvurumu yanında hediye gelen diğer oyunu uzun süre oynadığım için kabul etmezler diye düşündüğümden oyunu PC den durum netleşene kadar silmedim.


    Kütüphanem den kakması için oyunu silmem yeterli olur mu bir de yanında hediye gelen diğer oyunun durumu ne olacak onu merak ediyorum. Net bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
  • Oyunu az önce sildim ve kütüphanem den de silindi. Epic sanrım iade edilen oyunları Kütüphane den otomatik olarak kaldırmak için uygulamaya yeni bir ayar çekmesi lazım. Steam de durum nasıl bilmiyorum ama 2 sene önce oyun iade ettiğim de anında kütüphane den otomatik olarak silinmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    Gameplayden benim bir beklentim yok. Atmosfer, hikaye, diyaloglar iyi olsun yeter bana. Üstüne Gameplayde güzel olursa yılın oyunu olur zaten benim için

    Alıntıları Göster
    Yalnız tahminlerim tutmuş valla atmosfer, diyaloglar çok güzeldi. Hikayeye genel olarak iyi ama finalde ucuza kaçmışlar. Gameplay, mekanikler kötü ama oynanmayacak gibi değil. 50-60 tlye kadar verilebilir, tabi bol diyalog, metin var. Tempo da yavaş ama alışınca hızlanıyorsunuz. Ben ilk 5 saati falan gamepadte sprinti bulamadan oynadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunun konsol sürümünü oynayan var mı? Frame dalgalanmaları yaşanıyor mu? Konsol sürümü büyük ihtimalle 30 frame dir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epic store da ön sipariş ile 30-TL ye alınabilen şu anda 100TL fiyatı olan oyun xbox store da 327TL resmen pc ye geç diye bağırıyorlar. Ben oyunu bu fiyat politikası yüzünden oynayamıyorum malasef. Ne yapamaya çalışıyorlar anlamıyorum. Fiyatlari yüksek tutup Zorla gamepass a geç diyorlar. Senin ne yapayım çöp oyunlarını hepsini oynayıp bitirdim zaten. Çikan bütün oyunları gamepass a dahil etmedikçe hayatta alacağım birşey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayagi bir suredir oynuyorum, oynadigim en hantal oyun diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.