Şimdi Ara

Thermistor seçimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Termistor için yardıma ihtiyacım var. Geçen gün üzerindeki ekrana bakıp aldanıp aldığım biberon ısıtıcısı mantıken sıcaklık ayarlı olması gerekirken saçma bir şekilde zaman ayarlı çıktı. Fişini de bulamadığım için iade edemedim haliyle elimde patladı. Basit bir biberonu ısıtmak için bile m.c.Dt fizik hesabı yapmak zorunda kalıyor üstelik sıcaklığı düzgün ayarlayamiyorum. Ben de gittim sıcaklık ayarı için termostat devresi aldım. Fakat problem şu termostatın probunu rezistans tarafına taktığımda ölçülen değer ile suyun sıcaklığı farklı rezistans çabuk ısınıyor. Ptc olsa belki direnç ekleyip bişey düşünebilirdim ama ntc olunca o da mümkün gözükmüyor pek. Kazanı delip probu suya sokmaktan başka ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
     Thermistor seçimi hk. Thermistor seçimi hk. Thermistor seçimi hk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Suyun içinde sensörün olması gerekir ve zaman ayarlı değil ısı ayarlı olması lazım mutlaka ,

    Kolay gelsin
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    Ege bey iyi akşamlar. zaman ayarlı olması zaten benim şikayetim. Ben de sıcaklık ayarlı yapmaya çalışıyorum modülü de o amaçla aldım ama kabı delmeden yapmanın bir yolunu arıyorum. Neticede 220v ile çalışıyor en ufak sızıntı kaza demek.Termostatın probunu rezistansın olduğu tabandaki metale taktığımda taban çok çabuk ısınıyor ve daha su ısınmadan röleyi kapatıyor. Termistor ptc tipi olsaydı taban ve su arasında standart sapma hesaplayıp ptc ye direnç ekleyecektim ama ntc olunca ne yapacağımı bilemedim. Yada termistörü başka değer ile değiştirsem birşey farkeder mi bilmiyorum. Her türlü çözüm önerisine açığım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 220 ile çalışabilir ancak rezistans yalıtkan dır suda gerilim olmaz zaten olur ise tekniğe de aykırıdır,

    Yapacağınız işlem yeni aldığınız devrenin sensörünü bir şekilde yerleştirmeniz gerekecek eğer hiç imkanı yok ise o zaman suyun sıcaklığını ölçün sonrada dış gövdenin sıcaklığını ölçün eğer iç sıcaklık 45 derece ise gövde sıcaklığı 35 derece ise set değerini 35 dereceye ayarlayıp bırakın iç sıcaklık 45 derce olduğunda sizin ısı devresi 35 dereceyi gördüğünde rezistansları kapatacaktır.eğer yapamaz iseniz bana yollayın size yapıp yollayayım.

    Kolay gelsin
  • Yalıtım kısmıni rezistans yada suyla değil de sızdırmazlık ile alakalı olarak söylemiştim. Kazanın duvarları düz olsa kaplin vs birşey koyar sızdırmazlık sağlarım ama konveks olunca sensörün sağından solundan su sızarsa diye korkuyorum.
    Ege bey farklı sıcaklığa ayarlamayı denedim stabil değil. Taban modulasyonlu gibi değil aç kapa çalıştığı için bir anda ısınıyor suyun sıcaklığı ile arasında düzgün bir ilişki yok. Belki yüksek sıcaklıkta paralel seyredebilir ama biberonu 35 36° gibi düşününce pek mümkün olmadı. İs yerindeki çay kazanına baktım nasıl çalışıyor nereden ölçüyor diye baktığım model analog çıktı :) Kazanı delmeden sensörü yukarıdan aşağıya sallandirsam kablosu yanar mı bilmiyorum. Endüstride nasıl bir yalıtım olayı uyguluyorlar. Yada derece ayarlı biberon ısıtıcıları nasıl çalışıyor bilmiyorum.

    Yada yeni aklıma gelen bir düşünce probu tabana temas ettirmeden araya termal silikon ile sabitlemiş olsam silikon süre kazandırır mı bana?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem54 -- 6 Ekim 2016; 11:09:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sensör kablosu nasıl yansın 50 derece de olsa 70 derecede olsa yanmaz sallandırın suyun içine çalıştırın ,

    Sabit bir ısıda 35-36 derecede tutmanın bir çok yöntemi var ısıtıcıyı ilk açıldığında direk çalıştırır ayarlanan set değeri 35 derece ise 25 dereceye kadar %100 çalışır 26 dereceden ısıtıcıyı %50 olarak çalıştırırsan ısı sabit olarak çakılı kalır. bir çok projede kullandım bu mantığı güzel çalışıyor.

    Direk çalışınca rezistans birden ısınır set seviyesinde kapatırsan ısı alır başını gider.

    Kolay gelsin
  • Ege bey merhabalar. Rezistansın tabanına bağlı beyaz seramik gibi duran parça nedir acaba? Ben daha önce termal sigorta sandım ama timer devrenin rölesine müdahale ettiğimde sürekli arızaya geçiyor fişten çekip tekrar takmak gerekiyor. Tahminim o parçadan devreye geri dönen kablo ile failsafe kontrolü yapıyor. Iki devreyi beraber kullanamıyorum ; tuş yerlerini taşımaya yeni pcb çizmeye de üşeniyorum en son gidip ısıtıcının hazırını alacağım sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmini çekip sonra yazarsan hemen görürüm ancak rezistans nerede taş nerede arıyorum maalesef.
  • Ege bey ilk fotoğraftaki parçadan bahsediyordum. Şuan tamamladım çalışıyor. Fail safe olayı yok ama şimdilik bu şekilde çalışıyor. Modülün kendi ayarları varmış sıcaklığı değiştirmeye gerek kalmadan hassasiyet ve on off set değerleri vs ayarlanabiliyor. Şuan onları deniyorum. Son hali bu.
     Thermistor seçimi hk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nası bi muhabbet yaw ;))) sizi bu ülkeye teknoloji bakanı yapmak lazım ama uğraşı süper olmuş tebrikler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bymaxpak B kullanıcısına yanıt

    Hiç gerek yok böyle şeylere meraklı adamlara, kime ihale vereceğini bilmesi ve itaatkar olması yeterli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.