Şimdi Ara

Tıp mı yoksa mühendislik mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
5.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlarım, ağabeylerim ve ablalarım. Öncelikle hepinizin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Ben 17 yaşında bir kişiyim. (Erkek). 12. sınıfa geçtim. Önce bir hedef belirlemek istiyorum. Eğilimim tıp ve mühendislik yönünde. Meslek testi yaptığımda %45 makine, elektronik elektirik, bilgisayar %40 oranında tıp cıkıyor. İş imkanları nasıl? Maaşları? çalışma durumu? iş garantı mi ? tıp da ve mühendislikte hangi üniversiteler (Ankarada). ve üniversitelerin sıralaması. ankara bahçelide bir anadolu lisesi öğrencisiyim ve derece yapmak istiyorum (günde en az 5-6 saat çalışarak). dershanem başlayacak yakında. makinelerlede insanlarla ugrasmayı severim. ama maas acısından biraz tıpa yöneliyorum çünkü türkiyede tıpa cok önem veriliyor. mühendislikde 4 yıllık tıp uzun ve zorluymuş. ikisi arasında seçim yapmak istiyorum. sizin fikirlerinizi bekliyorum. En sevdiğim ders matematik. sonra fizik biyoloji kimya geometri hepsini eşit seviyorum. hafızam güçlü ve ellerim titremiyor heyecan yapmıyorum. hangi üniversiteden meslek seçimim konusunda bana yardımcı olur musunuz ?







  • Sana şöyle açıklayayım.Ben ömrüm boyunca mühendislik istedim tercih döneminde dönüp tıp yazdım:D Tıp kutsal bir meslek sonuçta insan canı sana emanet, devlet iş garantisi veriyor ve aylığın yeni mezun mühendisten hayli iyi,kimsenin kölesi değilsin patronlarla para babalarıyla veya fabrika gürültüsü içinde saatlerce çalışmana gerek yok 8-5 ki buda çok esnek.Ama mühendislikte girişimci olursan orası başka işte o zmn mühendislik.Tıp garanti meslek mühendislik ise biraz riskli.Odtü makina mezunu kuzen 2200 tl ile başladı.Ama girişimci arkadaşı kendi şirketini falan kurdu 10000 kazanıyormuş en az.Ha birde şu var girişimci oranı yüzde 2 başarılı olanı ise toplam içinde yüzde 1 o yüzden imkansız değil ama zor ve kaybedersen bütün hayatını kaybdeceksin.Bence derece yaparım diyorsan boğaziçi üniversitesine yönel elektrik elektronik endüstri makine yaz insaat yazma.Burası olmuyorsa odtü elektrik elektronik veya bilkent elektrik elektronik olabilir.Gerisi için tıp düşün derim. bana not şunu da belirtmek isterim sınavda ve normal hayatta en sevmediğim ders biyolojiydi o yüzden ilk 3 yıl biraz zorlandım ama son 3 yıl hastane çok eğlenceliydi.Birde mühendislikleren az tıp kadar zor.Makineye gitsen elini yağa bulaştırmayacak mısın?Yardımcı olduysam ne mutlu bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cackyigit -- 11 Ağustos 2013; 3:37:54 >




  • Cok tesekkurler. Madem tip garanti diyorsuniz simdiden biyolojiye basliyayim en cok etki eden ders sonucta. En az ilk 4000 girmem lazim tip icin. Pc yi falan satcam s3 le yaziyorum yaziyi bunu abime falan verir 3310 falan alirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kardesim ben de bu sene 12. Sinifa geçtim söyle bir durum var, yukaridaki arkadasin dedigi gibi tıp okursan okulu bitirir bitirmez meslegin garanti yüksek sayılabilecek maasla direk ise basliyorsun fakatt, eğer ailen varlikliysa sermayen falan varsa eger, mesela odtu inşaat mühendisliği okuduktan sonra elindeki sermayeyle "yürür gidersin" bu kadarini soyleyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezitiC -- 11 Ağustos 2013; 14:44:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaştan yorum gelmiş şöyle söyleyeyim insaat müh. oldun.Müteahhitliğe soyunursun eğer arkadaşın dediği gibi sermaye varsa ki bu sermaye öyle 50 bin 100 bin değil bir apartman değil birr site yapacak paran var mı 1 milyon en az belki batacaksın o da belli değil ayrıca yer bulma sorunu var ona da para eğer ailen 1 milyon gibi rakamları rahat karşılarsa tamam ol insaat mühendisi onun yerine dediğim gibi mühendislik boğaziçi veya bilkent elektrik elektronik tam burslu oralarda özelliklee boğaziçinde yönetici yetişip burraya dikkat kendini geliştirirsen başarılı olursun.İşte tıpta böyle birşey yok kötü ol affedersin mmal ol hiçbirşey yapamasan bile devlet iyi bir maaş veriyor.Ama mühendislikte kendini çok geliştirmelisin 2-3 yabancı dil,ekstra çalışmalar, biraz da şans çünkü ekmek aslanın ağzında veçalışma saatleri çok katı gürültülü ortamlar .Bunları 20-30 hatta 40 lı yaşlarda üstesinden gelirsin ama ondan sonra ne yapacaksın 45 yaşında emekli olmazsın çoçuğun olacak onlar senden para bekleyecek.Düzgün bir aile hayatın zor gibi özellikle insaat mühendisi olsan seni atıyorum mardine baraj falan yapımına hakkariye yol yapımına gönderecekler şantiyelerde yatacaksın ailen memlekette bunlarıda düşün biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cackyigit -- 11 Ağustos 2013; 18:36:29 >




  • Bu sene bende senın gıbı dusunuyordum cok kararsızdım ve mat fızık sevdıgım dersler en ıyı derslerdı.Ben lıseden berı ucak veya makına okumak ıstıyordum.
    SANA TAFSİYEM ŞU EGER ITU ODTU BOGAZICI BILKENT ve belkıde KOC bunların bırını tutacak kadar puan alırsan ve eger aklında olmak ıstedıgın bır muhendıslık varsa yaz.Tıp garanti meslek evet ama kendını geliştirip cok yuksek meblaglarda para kazanman cok zor.ornek vereyım: aile hekımım 4. 4.5 kazanıor arkadasımın babası beyın cerahı 5 6 mılyar (nobetlerı ve gece yarısı kalkıp hasta yanına gıtmekten cok sıkayetcıymıs).ANKARADA bas hekım anemın kuzenı 50 yasında ve busene turkıyede 180. ogulunu mımarlıga yolladı tıpı bırakma noktasındaymıs. TIP okuyup pratısyen olucaksan kı bu cok buyuk bır ıhtımal SEVMEDIYSEN KAZANAMAYACAKSIN 10 kısıden 3kısı uzmanlıgını kazanabılır. 6 7yıl okuyup 2 yıl zorunlu gorev+ 15 ay askerlıkle yaklasık 9 10yıl kadar ugrasıp ıstedıgın sehırde 4 4.5 mılyara razı olcaksan hıc geregı yok okumanın.tıpı okumayı gercekden lıseden berı ıstıyorsan ve uzmanlıgı kazanmak aklındaysa yapabılecegıne ınanıosan 6 7yıl tıp+ 4yıl asıstanlık +2yıl gorev+15ay askerlıgınıde sayarsak yaklasık 12 13 yıl sonra 5 6mılyar kazanacaksın sansın yavar gıder uzmanlıgını alıp 10bın tıpcı arasından ılk 100e gırersende bu para 10 15 lere cıkacaktır buda cok ama cok zor tıpcı arkadaslar daha ıyı bılırler.

    MUHENDISLIKDE ISE eet arkadas yazmıs genelde yenı mesun bır muhendıs hazırlık+4 yıl okur.bir tıpcı ıng fazla gelıstıremez gelıstırmesı ıcın ıng tıpta okumalıdır.tusa gırmek ıcın ıng calısıp konusamaz ama sınavdan 60 puan almak zorundadır konusabılen arkadasım cok az cevremden bılıyorum. muhendıs dedıgım okulardan mezun ıse ıng cok ıyı konusur. yenı mezun oldugunda yaklasık 2-5 mılayar arası ıse baslar (dedıgım okuldan mezun ıse ıs bulma konusu sıkıntı olmaz sole bır gezın derım sırket sıtelerını anlıyacaksın dedıgımı)eger normal muhendıs 2.5la ıse baslarsa 1yıl sonra bu maaması 3 3.5 olur. yanı bır tıpcının asıstanken aldıgı paranın aynısı ve ya cok az mıktar azıdır unutma tıpcı tusu kazanmak ıcın 24 yasındayken dershaneye gıder.BUDA COGU TIPCIYA KOYAN DURUMDUR ARKADASLARI O YASTA ISE BASLAYIP PARA KAZANMAKTADIRLAR. kısacasaı mezun olduklarında aynı parayı kazanırlar.bu muhendıs kendını gelıstırır arkadasın dedıgı gıbı bır sırket kurup yururse aklının alamadıgı paralarda kazanabılır ornek verıcem.ve bu genelde dedıgım unı mezun olan ınsanlardır.velhasıl mezn oldukdan 5 yıl sonra tıpcı 5 6 kazanırken muhendısde 4 5kazanır.ISI MADDIYAT OLARAK GORME GORURSEN VE HANGISINI SECERSEN SEC CALISMAYA BASLADIGIN ZAMAN NEFRET EDERSIN ISINDEN.TIP SECICEKSEN MEZUN OLDUGUNDA ZORNLU GOREVININ KARSIN EN UCRA KOSESINDE BIR DOKTOR OLDUGUNU DUSUN VE SOGUK KIS GUNU BIR HASTAYI IYLESTIRINCE MUTLU OLUCAKSAN SEC.

    BEN BU SEKILDE DUSUNDUM VE BNM ICIN INSANLARI IGILESTRMEK BENI MUTLU EDECEK BIR SEY DEGILDI.VE HEP HAYALIM OLAN ITU MAKINAYI KAZANDIM BIR COK TIPIN TUTMASINA RAGMEN.NASIPSE BUSENE BASLIYORUM OKUMAYA SORULARIN VARSA SORABILIRSIN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masa70 -- 11 Ağustos 2013; 20:32:39 >




  • Benim dediğim de şu orada yazdığm okulları kazanıyorsan boğaziçi ,odtü ee ,bilkent ee tamam git.Ama senn bilirsin ben şuan doktorum asistanım plastik cerrahide.6yıl okudum bazı dersler dışında devam zorunluluğuı yoktu o yüzden çoğu gün 1-2 derse girip çıktık bu okulun siisteminden kaynaklı ailemin maddi durumu iyiydi altımda araba geziyorduk konser konser ben böyle yaşadım.Mesela itüye giden arkadaşlarda köpek gibi ders çalıştı açıkçası geçme notunu alman tıpta yetecektir okulu kaçıncı bitirdiğin önemli değil ama tus zor soruyorlar 10000 e yakın doktor girer yds ise 1000 doktoru eler 4000 kişilik(bu her yıl değişir) kadroya yerleşirsin.Mühendislikte bitirdiğin derece önemlidir atıyorum odtü 200 kişi alır genelde bu rakamlarda itü de sen ilk 10-20 de olmazsan yurtdışına gidip yüksek lisans yapabileceğpini mi düşünüyorsun yapmazsan da olmuyor şirketler artık yüksek lisansı şart koşuyor.Ben tercih döneminde o zamanıun aselsanda çalışan müdürlerden birini aramıştım odtuyu bitirmiş aynen yukarıda yazdıklarımı söyledi ve çoğu arkadaşım bin pişman diyordu.Yukarda arkadaş belirtmiş arttık köylere doktor atanmıyor ve memleketinden uzakta çalışmıyorsun öyle çünkü atanmaktada sen istediğin yerleri yazıyorsun sonuçta.Ben pratisyenlik çok az bir süre yaptım ve annem hemşireydi onunla yaptım mesela.Öyle yürümek kolay sanıyor yukarıdaki arkadaş.Sen hiç elini orasını burasını kesmiş acil hastalara baktın mı ona yardım edip iyileştirdiğinde allah razı olsun demesi bile o maaşlardan daha önemli ki istanbulda çoğu plastik cerrah sadece meme büyültmeden bile 5000-10000 lira arası para kazanıyor ki sadece birkaç saatlik iş bu.




  • bende sole dıyım o zmn sen buyuk ıhtımal tusa gıren o kısıler arasından ılk bıne gırmıs bır ınsansın senın dengındekı bır muhendıs abım var babamın arkadası olur suan tv kanallarının makına arzarlarını yapıor odtu ee mezunu yaklasık 10 muhendısle calısıor ve her ay evını deıstırıor bu adam aylık kazandıgı maas hayal edmezsın.yuksek ornekler verıyorsun ekstrem ornek verıoyorsun kı bu bnde bolca mevcut tabıkıde tıpta hasta duası alırsın ama bu adam bu hastayı ıylestırınce kendını ıyı hıssedıp hıssetmemesı onemlı yukarıda bleırttım her kez kendı yapıtgıısı ogrenmelı ayrıca ole ıtu odtude ılk 10 20 gırmeye gerek yok oralardan cıkan kısıler 5 10yıla sırketlerın baslarında oluyorlar zaten sole bı acbak buyuk fırmaların baslarında hangı unı mezun adamlar calısıor dıe burda ben tıpı kotulemıorum ama ekstrem ornekler vermeden normal bır muh ıle normal bır tıpcı karsılastırması yaptım.unutma tıpta bır doktarın kazanacagı maas bellıdır her zaman ıcın ama muh trılyonlar ble kazanabılır ekstrem ornek verıcek olursak tartısma yaratmak ıstemem ama bu sekılde gormek laızm olayı...dedıgım gıbı ıkı meslekde guzel ınsanın hangısını sevdıgı onemlı parayı tuccarlar bıle kazanır bu memlekette..




  • Ona bakılırsa benim abim boğazçi endüstri mezunu ve şu an trilyon kazanıyor ama bu adam 1 veya 2 o dönemden anladın mı mühendislik riskli bir iş ve kendini geliştirmelisin abim 4 dil biliyor mesela.Bir de mühendislikte yetenekli olmalısın ve bunu şu an kimse garanti edemez şansın yaver gitmeli benim ailemde emin ol yeterince mühendis var ve ne oluıp olmadığını biliyorum bende diyorum boğaziçi odtü ee bilkent ee git ama gerisi için pek uğraşma cerrahpaşa tıp yaz kantini denize baksın istanbulda yaşa baktın yeteneksizsin cerrahlık yok sende o zaman git radyolog ol ne bilim seçeneğin çok pişman olmazsın tıp yazdığına ama mühendislikte çok pişman olanda var olmayanda genelde tıpı okurken zorlandıkları için pişman olurlar mezun olur olmaz 5 bin tl yi alınca susar hepsi.Evet tusta ilk 1000 deydim.İlk 3 yıl neredeyse yattım ve sadece geçme notunu aldım son 3 yıl ise doktorluğu öğrendim.Ben abimin tavsiyesi üzerine aslında yöneldim tıpa bende mühendislik istiyordum ama sonradan konuştuğum insanlar beni tıpa yönlendirdi ki şuan istanbulda çok iyi uzmanlar ekstrem parealar kazanıyor adamlar neden özel muhayene açıyor sanıyorsun protez şirketi olan doktorlar var mesela benim babam makine mühendisi amcam elektrik elektronik hastane makinaları üretiyorlar.Emin ol tıpı seçtiğin için sonunda üzülmeyeceksin.Ayrıca şirket başı olanlar çok azı.Bu riske değer mi diyorum ben sadece mühendisliği kötülemiyorum boğaziçi odtü ee bilkent ee koç bunlara git ve gideceksende kesinlikle ingilizce seç 2.bir dil daha öğren.Tamam para ikisindede var ama kalk bir çevrene bak kapıyı çık gez doktorlar nasıl bir hayat yaşıyor allah için iyi yaşıyorlar özel hastaneler nasıl kuruluyor sanıyorsun?Tamam o şirket başları itü odtü mezunu ama 1000 şirket varsa 10000 mezun vardır.Peki bu 9000 bini nerde hani şirketleri yatları katları?Toplumda doktora duyulan saygı bile yeter bak benim ailemin durumu iyiydi parası için seçmedim hangisinde daha rahat okurum ve bir mücadelem olmaz dedim o yüzden tus dışında geçme notunu almam yetti.İnsanlara babamın oğlum tıp okuyor demesi bile gurur vericiydi git herhangi bir kafeye söyle ben doktorum de yada de mühendisim ama odtu mezunu dersin.Mesleğe saygı çok önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cackyigit -- 13 Ağustos 2013; 15:53:38 >




  • Ben de bi ara böyle bir ikilem yaşamıştım ama bir yerde okumuştum ne kadar doğru bilemem tabi karar senin. eğer önce tıp isteyip sonra başka bir meslekle ikilemde kalınıyorsa tıp yazılmamalı diyordu çünkü sonuçta mühendislik ve tıp birbirinden çok farklı meslekler. Tıp da okunması için epey istek lazım kolay değil hazırlıkla birlikte en az 7 sene mezun olmak icin. uzmanlığı ayrı dert. çok fazla istenmiyorsa ileride pişmanlık yaratabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende istemeyerek okudum okul sisteminden kaynaklı rahattı ilk 3 yıl bırakmak için uğraştım ama sonra hastane çok zevkliydi o doğru bence kalbinizin götürdüğü yere gidin gerisi yalan :D
  • cackyigit C kullanıcısına yanıt
    tamamen katılıyorum...ikiside maddı olarak ulkene ve ailene fayda saglıyabılecgın meslekler...
  • 2 mesleği karşılaştırmak çok zor...

    Ben Tıp hakkında yazacam...

    Tıp;

    ömür boyu okuma gibi birşey...okumadan kastım ders çalışma değil...kitap okuma...lisedeki derslerden tarihe benziyor...Senden istenen : okuman , anlaman ve kafada tutman...Birçok doktor bunu mükemmel yapamıyor merak etme...

    Tıp biraz aile mesleği yazanların kardeşi veya anne babası doktor...

    Prestijli meslek...İnsanlar sana karşı korku-saygı arası bir pozisyonda oluyorlar...

    Sorumluluk alan meslek...İşin ucunda ölüm-doğum-kalıcı değişiklik vb şeyler var...Asker gibi...onlarda da işin ucunda insan öldürme var...

    tıp malum 6 yıl...çıktığında pratisyen hekimsin...sağlık ocağı - toplum sağlığı merkezleri - aciller - 112 - iş yeri hekimi olarak çalışırsın...

    Uzmanlıklar sınavla kazanılmakta...6 ayda bir yapılıyor...genelde girenler 8000-9000 kazanan 2000-3000 arası...fakat yıllarca girenler var :( ....temel olarak senin ezber yeteneğin sınanmakta...uzmanlıklar bölümüne göre 4-5-6 yıl....bitirince uzmansın...fakat bazı uzmanlıkların daha da üstü var..."yan dal" deniyor...onlarda 3 yıl falan o da sınavla...

    Maddi olarak tatmin eder...ama bi tüccar gibi para kazanmazsın...ülkemiz malum sosyal devlet o nedenle topluma ucuz hizmet vermen isteniyor...ABD ve AB ye kıyasla maaş düşük...

    Çalışma şartları da tahmin ettiğin gibi zor...Çünkü senin gelirin aslında maaşlardan kesilen sağlık kesintilerinden geliyor...

    Şimdi sen etrafında "tıp nasıldır?" diye sorunca "sevmiyorsan yazma" diyecek adamlar belirecek....

    yazanların çoğu zaten maddi nedenlerden iş bulamam korkusuyla yazıyor...Doktor bir nevi "insan tamircisi" dir.Keser biçer...son nefesinde hastanın yanındadır...Bunlar "normal" bir insanın seveceği şeyler değil...doktorlar da sevdiğinden yapmıyor...olaya "pofesyonel" bakıyorlar...

    Birçok doktor mesleğini "hobi" edinmez kendi hobileri vardır...Denizcilikle uğraşan,dünyayı gezen,astronomiyle uğraşan,maket uçak, müzik,fotoğraf vs ...maddi gücü nedeniyle bunları her meslek yapamaz....Şu da var bu insanlar(hobileri olanlar) mesleklerinde çok da yükselmezler...

    Toplumun gözünde "işe yarayan" meslektir...örn. asker, avukat , savcı , polis gibi...

    Ölümcül riskler alması, hukuki yetkiler gereği doktor toplumdan korkar...dostluğu çok çabuk suistimal edilir...O nedenle doktorlar doktorlarla arkadaşlık yapar...bir tür mesleki dayanışmaları vardır ve çok güçlüdür...genel olarak birbirlerini korurlar...siper arkadaşı mantığı yani...aynı tavır hukuk(hakimler mesela)-asker kesiminde de vardır...Şu da bir gerçektir ki her kasadan çürük çıkar

    Tıp normalde aileden görülerek heves edilen bir meslek....Lisedeki derslerin HİÇBİRİNE benzememekte...O nedenle yakını doktor olmayan biri tıpı maddi nedenlerden vs den yazar...sonra alışır...

    Tıpdan pek ayrılan olmaz...Özellikle mezuniyete yakın tıpın değeri daha da anlaşılır...Çünkü ülke gerçekleri ,ALES,KPSS vs vs...varken...Ama "iyi ki yazmışım" diyeni pek olmaz...Ayrıca dert yandığında doktor olmayanlar sevmiyorsan yazmasaydın derler...aynı tavır diğer meslekler arası pek görülmez...o nedenle doktor pek şikayet etmez...polemiğe de girmez...

    Tıp....sorumluluk demek,karar demek biraz da yalnızlık demektir...

    ************************************************************

    Tıp fakülteleri hakkında ;

    Ülkemizde tıpla ilgili 2 ekol bulunmakta; Ankara ve İstanbul ekolü...

    Çok değinmeyecem...ama siyasi - ideolojik vs nedenleriyle farklılar....

    Ankara ekolü daha serttir...ve uzmanlık kazandırma başarıları da genel olarak pek iyi değil...

    Uzmanlık açısından en tavsiye edilen üniversite İst. Cerrahpaşa dır...yani bu üniversitede okursan uzmanlığı kazanma ihtimalin göreceli olarak yüksek....garantisi yok ama...




  • Şimdi bir de şunu eklemek istedim bir hayat tecrübesi olarak........

    17 yaşındasın...Senin için muhtemelen işinden zevk almak çok önemlidir ve muhtemelen hayat merkezine yerleştirirsin....

    Fakat yaşın ilerledikçe kafan değişecek ve bir eşin olması ve çocuk sahibi olmak hayatında çok önemli olacak...sıcak bir yuvanın değeri senin için paha biçilmez olacak...O nedenle mesleğe ve işine daha çok araç olarak bakacaksın amaç olarak değil....bi gün beni yad edersin
  • Önceki mesajlara baktımda eklemek istedim...

    Acaba nasıl bir insansın? illaki çok para mı istiyorsun? Nasıl bir hayat hayal ediyorsun? Tıp düşünüyorsan belki uzmanlığı kazanamayacan...Aynı şey müh. için de geçerli...Büyük şehirlerde mi yaşarsın? Müh. olup kpss ile uğraşan var...Microsoft ta çalışan var...İTÜ vs mezunu illaki iyi iş buluyor mu? buluyorsa harbiden iyi...

    Şu da bişey; git meslek sahiplerine sor? tavsiye eder misin gibi saçma değilde...bir günde ne yaparsın...nasıl bir yaşantın var...zorlukları neler falan diye sor...

    Başka mesleklerde var...mesela diş hekimliği veya mimarlık...

    *********************************************************
    Üstteki doktor arkadaş kusura bakmasın da Tıpda uzmanlık sınavı çok zor bi sınav...yıllarını verip gece gündüz çalışıp kazanamayanlar var...son ay baktım kazandım diyen var....bir tür taktik yok yani....daha AÇIK soruyorsan...şöyle diyim...sana 1 ayda binlerce sayfa okutsak...ne kadarını hatırlarsın?...bu sana kalmış...


    AMA tecrübeli bir abin olarak diyim...ders tipi olarak tarihe benziyor...matematik vs deki formülden formül çıkarma...keza fizikde de temel prensibler sana birçok formülü hatırlatır ve soruları çözdürür....temelden tüme varım tıpda sökmez...Geometrideki o ek çizgiler çizme açılar çizme gibi "trick" ler tıpda yok...pasarofça anlaşmasının maddelerinden kasr-ı şirin ant. nı çıkarabilir misin? onun gibi...

    Tabi bana soracak olursan ortalamanın üstü herhangi bir kişi tıpı bitirir...zor olarak dediğimiz uzmanlık....

    Şu da var tabi uzm kazanamasanda...sağlam bir maaş alırsın pratisyen olarak...burası sana kalıyor...mesleğinde "yüksek" olmak senin için ne kadar önemli? bu kadar "idealist" misin? pratisyen öğretmene farkla bayağı iyi kazanır ama plastik cerr arkadaşın senin 2-3 katını kazansa sana batar mı? için cız eder mi? bunun riskine girer misin?

    Bir de şu var ....her işi yapar mısın?...piyasada çok çeşit "iş" ler var .... sırf estetik kaygısından plastikçi olup meme büyütmek, kbb ci olup burun değiştirmek...nasıl bir din-inanç-felsefe sahibisin bilemem...ama bunları da hesaba kat derim eğer senin için önemliyse...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rizeli55 -- 26 Ekim 2013; 4:53:22 >




  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 18 Şubat 2014; 11:42:06 >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    !!!

    Senin topik nereye uçtu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serbes

    !!!

    Senin topik nereye uçtu?


    http://forum.donanimhaber.com/m_73055541/tm.htm


    topic duruyor. Kilitlendi sadece. iyi de oldu, çünkü saçma sapan yerlere çekilmişti konu. Kötü üniversitede okuyan gençlerin saldırısına uğruyordum sürekli.

    Kilitlenmeden önce son mesaj atan kişi sensin. Bu şeref sana ait.




  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Bu ayrım/konu bitmez...

    Hele önümüzdeki yıllarda ekonomi daralırsa (ki daralacak) o zaman mühendislik dibe vururken tıp daha da cazip hale gelecek...

    Gençlerin işi cidden çok zor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serbes

    Bu ayrım/konu bitmez...

    Hele önümüzdeki yıllarda ekonomi daralırsa (ki daralacak) o zaman mühendislik dibe vururken tıp daha da cazip hale gelecek...

    Gençlerin işi cidden çok zor...





    ewt dediklerin doğru. Malesef topic'te bahsedilen şeylerin doğru olup olmadığını bu foruma takılan gençlerin test etmesi, daha doğrusu yaşaması yıllar sürecek. Ve yıllar sonra kimse bu foruma dönüp abiler doğru söylüyorumuş da demeyecek.

    Eğitim dünyasındaki gençler ile iş haytındaki yetişkin insanlar arasında uçurum var, birisi de çıkıp söylemiyor meslek tercihleri hakkında herhangi bir şey. Karanlıkta, cahilce tercihler yapılıyor.

    Şu anda türkiye'nin en düşük zekalı insanları mühendislik seçiyorlar. Akp icraatı bu. Ve malesef bu gençler mezun olunca iyi iş bulurum sanıyorlar. Pembe hayallerle yaşıyorlar.

    Bense saate bakıyorum, 1 saat kalmış mesainin bitmesine, eve gidip dinlenmek istiyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.