Şimdi Ara

TOGG bekleyenlere müjde: Kurasız satış başlıyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
2
Favori
11.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • madbad M kullanıcısına yanıt

    Sizin kafa yapınıza ulaşamayız.

    Siz togg'u eleştirin. Bir şey diyene ben laf ederim.

    Ama siz togg'u elestirmiyorsunuz ki.

    Sizinki eleştiri değil.

    "italyan arabası'" diyen mi yoksa "bataryası bosch marka" diyen mi ya da "tasarımı italyada yapıldı" diyenler mi eleştiri yapmış oluyor?

    Aracın patenti Türkiyeye ait. Bu araç Türk malıdır. Bitti.

    Önce bunu kabullenin sonra eleştiri yaparsınız.

    Daha Gemlikteki fabrikayı yeni yeni kabulleniyorlar.

    Hafızan kuvvetliyse hatırlarsın , değilse hatırlatayım, araçlar gemiyle İtalya'dan gelip burda üretiliyor diyenler vardı.

    Bunlar bi zahmet eleştiri yapmasın.


    Eleştiri yapacak adam yazılarından kendini belli ediyor zaten. Onların da başımızın üstünde yeri var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

    Yanlış yönlendiren ben değilim. Çin ile Türkiye arasında işçilik açısından Türkiye aleyhine bir durum söz konusu değil. Hükümetin politikaları yüzünden çalışanlar modern köleye dönüşmüş durumda.

    Buna rağmen Çin'deki araba, oradaki satış fiyatının 3 katına satılıyorsa burada sorun var, vergideki adaletsizliğe dikkat çekmek istiyorum. Togg'u savunmak için insanları 3 kat fazla para ödemeye mahkum etmeyi nasıl mantıklı buluyorsunuz anlamak zor.

  • şubart kedisi kullanıcısına yanıt

    İyi de bu vergi muhabbeti togg yokken de vardı.

    Eskiden de sıfır km arac alırken 1 tane kendine 2 tane devlete alıyordun. Aşırı vergiye ben de karşıyım.

    Bu vergiler togg yokken de vardı. Dolayısıyla bu, kıyas yapmak için bir kriter değildir.


    Sizin yazdıklarınızı okuyan bir yabancı, eskiden arac alırken çok az vergi veriyorduk da togg çıkınca insanlar başka araç almasın diye digerlerine vergi şişirmesi yaptılar zanneder.


    Yanlış mıyım???


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

    Yanlışsınız çünkü Togg yokken bu vergi yoktu.

    Resmi Gazete'nin 3 Mart 2023 tarihli sayısında yayımlanan kararla Çin menşeli elektrikli araç ithalatına yüzde 40 ilave gümrük vergisi getirildi.

    Devlet arazilerini birilerine bedavaya vererek ya da pahalı olduğun belli olmasın diye rakiplerin fiyatını vergi yükselterek bir yere varamazsın. Çin bu konuda çok iyi örnek. Adamlar 15 yıldır bu konu üzerine çalışıyorlar ve bizim ötv vergilerimizin sadece iki katı maliyetle dünya lideri oldular. Muhtemelen bizim Osmangazi Köprüsüne havadan ödediğimiz para kadar. Adamlarda seçim olmamasına rağmen devlet nasıl yönetilir örneği veriyorlar. Biz her gün yeni bir yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırmaca örneği veriyoruz.



    webteknoyoutube
    Çin tek bir araba satmasa bile Türkiye’nin yollarını çoktan ele geçirdi. Korkarız ki biz Togg’un yaygınlaşmasını beklerken yollar Çin’in egemenliği altına girecek. Peki nasıl? Yanıtlar videomuzda! Türkiye’de elektrikli araba satışı 3 yılda neredeyse 20 kat arttı. Aynı zaman diliminde sıfır araba fiyatları 10 katına kadar çıkmışken üstelik. Bugün nasıl tüplü televizyonlara bakıp gülüyorsak, fosil yakıtlı arabalar da o sırada elektrikli arabalara binen çocuklarınız için epey komik olacak. Peki elektrikli araba deyince aklınıza ilk gelen marka hangisi? Direksiyon koltuğuna astronot mankeni oturtup onu uzaya göndererek dünyanın en pahalı ve sükseli araba reklamını yapan Tesla mı? 2035’e kadar benzinli araba üretmeyi durduracak olan Volkswagen mi? İlk elektrikli arabasına Türkçe isim koyan Porsche mi? Yerli otomobil macerasının bayrak taşıyanı Togg mu? Çok yakında tüm bunlardan önce Çinli elektrik firmalarının adını aklınıza gelecek. Şimdi gelin size neden bu kadar kesin konuştuğumu açıklayayım. #Çin #Araba #Otomotiv #EV #Togg #Tesla A101'de İkinci Kez 119.990 TL'ye Satılan Arabayı Kullandık! Volta EV1 İncelemesi https://youtu.be/FcCTWl597tg Türkiye'de Araba Satıp ABD'de Yaşanır mı? https://youtu.be/N2HhuVHVP2U Direksiyona Portakal Sıkıştırarak Otonom Aracı Kandırmak! https://youtu.be/cOx9OtBv_iE Tüm Yakıt Tasarruf Yöntemlerini Deneyerek Yarı Yarıya Kâr Etmek? https://youtu.be/wZhcMsprlYU Hepsi ve daha fazlası için: https://www.webtekno.com
    https://www.youtube.com/watch?si=w4kQaiDCLX_9_l63&v=pbz8YtUnjwM&feature=youtu.be




  • madbad M kullanıcısına yanıt

    bir kere iyi ürün için rekabet şart. başlangıçta destek olabilir ama sürekli destek alan dünyadaki markalar batmayla son buluyor. zaten şu vergi saçmalığı ile ürün kaliteleri batmış boya koku sahte ürünler patladı yetmiyor düzgün insanları da yurtdışına kaçırıyor bu vergiler. insan kalitemiz bile düştü.


    zırhlı araca ihtiyacı olan zırhlı araçla gezer. almanyaya atarlanıp alman arabası ile gezmez. tr zırhlı araç üretiyor. içini ertex e kaplattır sana bentley mansory kumaşı döşesin. ben alman yetkiliye laf sokmaya gelince dili 5 metre siysetçi değil, gerçek hayatta bunu yaşayan adam görmek istiyorum.


    şimşek togg fabrikasını gezdi sonra teslimat birden 3,000 adetten 10,000 adete çıktı. şimşek düşük faizden krediyi verdi belliki açık net. bunu kaç yıl daha yapacaksın? destek değil ittirme kaktırma ya döndü olay. togg bu gidişle batmaya müstehak ne yazıkki. zaten ticerette başarılı olan siyasete girmez. siyaset yapan ticarete girerse de bu kadar olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 6 Aralık 2023; 22:4:1 >




  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    -Şeyde var mı oralarda hani Teslacıların parasını veripte kullanamadığı teknik destek almaya çalışıp bir türlü çalıştıramadıkları özellikler/şikayetler?

    +evet var. şikayet başlığına girip bakabilirsiniz.


    -Madem Tesla iyi bir marka, neden geçen ay 500 adet sattı da Renault e-tech neredeyse 3 katı sattı?

    +tesla müşteriye satıyor, reno genelde kendi personeline dayı teyze galerici yan kiralama şirketi vs.. ayrıca fiyata göre sınıf kıyaslayın. merso c kaç adet sattı? tmy ile aynı fiyatta.


    -Tesla Türkiye CEO'su neden görevden ayrıldı?

    +starlink şirketine geçiş yapmış. ikiside aynı çatıda şirket. esas soru starlinke geçecek olmasdaydı istifa eder miydi?


    togg; rekabet olmadan üretilen ürünler, yasakla, vergi zorlaması ile üretilen ürünler sovyet ürünleri gibi en sonunda demode olur gelişemez ve tarihten silinir. o şirkette batar.

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.