Şimdi Ara

TOGG Nürburgring'de | Pist Turu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
2
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • werneke W kullanıcısına yanıt

    Madem bunlar sadece A haberde yayınlanıyor nereden biliyorsun ??


    bir alman vatandaşı Türkiyeye geldiğinde seni opel kullanıyorken görünce gurur duyacak


    İnşallah bende almanyaya gidince Togg u alman plakalı görünce bir Türk olarak da ben gurur duyacağım.

  • Yahu adam toggu her yönüyle incelemek ve uzun soluklu içerik olusturmak icin toggu aldı zaten. Adamin zaten teslasi var, arabasizliktan almadi bunu. Hakkiyla da yapiyor bu isi. Bu araba hakkinda suan en dogru bilgi alabileceginiz araba kanalı sekizsilindir. Hakkıdan mi dinlemek isterdiniz. Eksi yönleriyle arti yönleriyle catir catir her şeyi dile getiriyor ama bir kisim insan aman eksi kısımları söylemesin diyor, bir kisim da aman arti kısımlarıni söylemesin diyor. Adamin iki tarafla da basi dertte cidden. Bizim insanimizla ugrasmak zor iş. Sabır isteyen bir iş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

    Olur mu öyle şey forum zaten fikirleri beyan etmek için var neden silmenizi isteyeyim.


    Evet fiyat konusunda sonuna kadar haklısınız ben bunu ilk TOGG konusunda bile eleştirimi söyledim. Çıkış fiyatı olsun daha sonra gelen zamlar olsun doğru yerli deyince ucuz olmasını bekledik, ama ben şuna inanıyorum bu gelişen bir süreçtir. Togg bir süre sonra kendi motorunu ve bataryasının Türkiye den ihraç edeceğine inanıyorum bununda Türkiye'de motor batarya gereksiniminden dolayı bir pazar oluşturması demektir zaten. Bu yüzden bu projeye destek veriyorum. Tesla ilk jenerasyon roadsteere bakalım o zaman toyota hisselerini satın alıp rav4 ev ile ortak proje geliştirmişlerdi aslında onunda ortak üretim araç olduğunu unutmayalım


    Eleştirenleri eleştiriyorum evet çünkü devrim arabası projesine dönmesinden korkarım. Ama bu desteğim benim yıllar boyu sürmez 2030 a geldiğimizde hala aynı piyasa fiyatı hala dışa dönük motor, batarya montajı ve gelişim olmadan devam ederse o zaman işte bende eleştirmeye başlarım


    Lafın kısası Türkiye'nin otomobili değil yeni bir yerli proje olarak görelim desteğimizi verelim eleştirelim ama dövmeyelim gelecek için iyi olacağını düşünüyorum.





  • Videoyu izledim sürücü iyi kullanmış TOGG'da kendinden beklenmeyecek kadar iyi performans göstermiş. Ne abartılacak bir konu ne de gömülecek bir konu göremiyorum. Neden birbirinizi yiyorsunuz?


    Aracı kendi klasmanında değerlendirince gayet güzel sonuç aldığını söyleyebilirim. 2 tonluk bir suv için gayet güzel bir yol tutuşu var. Ancak bu araç suv olduğu için gövde salınımı yapıyor. Bu da gayet doğal. Zaten arabanın üretilme amacı piste sokalım virajdan viraja vuralım değil.

    Reklam yapılıyor diye eleştirenler de olmuş. Diğer firmalar spor olsun diye mi yoksa hayrına mı Nurinburg pistine çıkarıyor araçlarını? Tabi ki reklamı yapılacak. Avrupa'ya açılmak üzere olan bir Türk markasının reklamının yapılmasından neden rahatsız oluyorsunuz?


    Siyasi çekişmelerden ülkemiz adına yaşanan güzellikleri göremez hale geldiniz. Türk markasının başarısını tebrik etmek bu kadar zor olmasa gerek.





  • Bat-Man kullanıcısına yanıt

    Videoda görüldüğü üzere Emir Bey aracın çekiş sistemini beğenip 2. turu da atıyor.Sonrasında aracı Micha'ya veriyorlar.Micha tur atarken araç kendini low battery sebebiyle korumaya alıp son sürata izin vermemiş.Bu sebeple Micha 11 dk'yı yakalayamamış olabilir.

  • Sınıfına göre o yağmur da araç çok iyi tutunuyor, doğrusu beklenmedik bir stabilite sergiliyor. Bizim normal otomobillerimiz bile günlük kullanımda yağmur gördümü kıçını nereye atacağını şaşırıyor, yüksek bir araç için çok iyi sonuçlar.

  • Biliyor musunuz?


    TOGG 2023 yılında 6 milyar lira zarar etti.

    Oysa kar etsin diye kurmuşlardı.

    Sözde fabrikayı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli gelirine katkısı olsun diye.


    Ama milli gelirimizden 6 milyar lirayı çaldılar.


    Yönetemedi mi bilmiyorum?

    Neden zarar eder?

    Kötü yönetilirse zarar eder?

    Yani canlarım toga bastık milletçe bu sene...


    TOGG’un 2023 yılında ettiği 6 milyar lira zararı milletçe kişi başına

    70'er lira olarak ödeyeceğiz ya.

    Kişi başına 25.000 lira 50.000 lira 100.000 lira kadar bazen de zarar edilmiş oluyor.


    Kamu kurumlarından ya da devletin desteklediği özel kurumlardan.

    Canlarım be bizler ayda 700-800 lira fazla maaş alabilmek için ne kadar çok mücadele ediyoruz değil mi?”


    Memduh Bayraktaroğlu


         





  • "TOGG İtalya'da üretiliyor" ile "çiğne beniiiğğğğğğ" kafalar birbirine girmiş. Hiç gerek yok.


    TOGG'u kullanan adam Clio ile de saçma sapan arabaları yakalıyor. Virajlarda dalga geçiyor. Pist çok iyi bildiği pist, adam güzel kullanıyor.

    Ayrıca videoda da belirtiyor, daha güçlü araçlar için o havalar ve öyle pistler "bela". Düşük güç ve gücün daha "lineer" gelmesi avantajımıza oldu diyor videoda.


    O Porsche'ler, Ring Taxi'ler niye gidemiyor, yağmurda arabayı uçurur da çakarsa kötü olacak diye.

    Güçler birden geliyor, kontrolden çıkarmamak için ne kadar tecrübeli sürücü de olursa olsun, araçlar vahşi diye adam ona göre davranıyor.


    Eh haliyle de ekstra temkinli giden adamları yakalayınca insan seviniyor. Evet yarış yapmıyorlar belki ama o pistte de kimse pikniğe gider gibi araç kullanmıyor.

    Emir Aşarı en son "ulan Ring Taxi'yi yakaladık, bunu hiç beklemiyodum" dedi. Hadi diğerlerinde sürücüler korktu diyelim, sürücü faktörü de var ancak Ring Taxi sürücüsü baya profesyonel ve tabi ki altındaki araba da yine saçmalayabileceği için çok gazlayamıyor.


    Maksat arabanın dinamiklerini görmek zaten. Etem de onu anlatıyor videonun sonunda. Ve "yarış pilotu" adam da takdir ediyor, ayarları çok iyi, şu bu diye...

    "TOGG dünyanın en iyi yol tutan arabası, GT3'ü bile tokatlıyor" demiyor kimse. Gereksiz övme veya gömme çabalarına girmeye gerek yok.


    "Muhalif" sayılabilecek bir vatandaş olarak TOGG her şekilde gurur veriyor. İtalya'da üretiliyor saçmalığına girmiyorum bile. Gereksiz gömme çabalarına da gülüyorum.


    Ayrıca Etem ve belirlenen 400-500 kişilik liste ile aracın eksiklerini belirleyip dönüş alıyor adamlar devamlı olarak. Bu şekilde güncellemeler yapıyorlar. İyileştirmeler yapıyorlar. Pek göremezsiniz böyle güzellikler çeşitli markalarda. Bu çalışmaları takdir ediyorum.


    Bir arkadaşımın arkadaşı elektrik elektronik mühendisi ve TOGG'un batarya bölümünde çalışıyor. Aşırı muhalif arkadaşım gömerken bu vatandaş ona baya bi anlatmış. Adam "kendimden utandım, piyasadaki saçma muhalif algılarına alet oldum diye kendime kızdım, adamlar çok ciddi çok güzel çalışıyormuş, takdir ettim" demişti.


    Az takdir etmek lazım.

    Başarılı olur, olmaz, ayrı konu ama böyle yaparak zamanında kızdığımız Devrim Otomobilleri filmi gibi oluyoruz. Bu haksızlığı yapmamak lazım.


    Derken hala geliyor işte mesajlar...





  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Ben üretildiğini bilenlerdenim
    Bir çok müşterim kalıplama aşamasında iş yaptı , dolaylı yönden bizde katkı da bulunduk , daha fazla detaya giremem
    Benim anlattıklarımdan Togg u gömmeye çalıştığımı çıkaran zaten gitsin aynaya baksın yok öyle bir şey

    Sözünüz banaysa muhatabı ben değilim kısacası
    Diğer arkadaşımız ise ( alfa-x ) direkt 1930 lar da neden üretmediler kafasında ve ben onu eskiden beri bildiğim için gel bakalım yerli milli arkadaş bu konularda ne düşünüyorsun dedim
    Tabi benim ana fikri açıklayan mesajım uçmuş
    Arkadaş zaten dediklerimden hiç bir şey anlamadı eskiden de olduğu gibi
    Ama iyi ama kötü bir şekilde üretilen araca hiç üretilmiyor diyenler ve hemen devrim hikayelerine dönüp ufaktan cumhuriyet dönemine sallamaya çalışanlar asıl tehlike , ikisi de sıkıntılı ve maalesef çoğunluk bu kafa ülkede. Ya o taraf ya bu taraf
    Anlayan ne demek istediğimi zaten anlamıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 25 Nisan 2024; 17:8:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • sahafiec kullanıcısına yanıt

    Kaynak Memduh mu?


    Hee memduh mu o iyi, memduh dediyse tamam kesindir.


    ??

  • çok güzel bölüm olmuş. Misha ya kullandırmaları da efsane olmuş, bu pistte inanılmaz deneyimli ve çok izlenen bir sürücü.


    ayrıca emir de güzel turlamış, zaten 24 saat yarışlarını kazanmıştı diye hatırlıyorum.


    araç güzel arkadaşlar. Çamur atınca elinize ne geçiyor anlamıyorum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 25 Nisan 2024; 17:18:35 >
  • Bat-Man kullanıcısına yanıt

    ben sana daha 100 kaynak veririm de gerek yok, anlayan anladı.

  • sahafiec kullanıcısına yanıt

    Kesin de vardır zaten.


    Zart çağ zurt çağ haber sitesinden kaynak atman için sabırsızlanıyorum.

  • werneke W kullanıcısına yanıt

    yazmışsın şimdi gördüm mesajın silinmiş , ben şikayet etmedim , keşke silmeselerdi neler dediğini diğer kullanıcılarda okusaydı ,engin bilgilerinin yanında bizim bilgilerde neymiş sen onları kulağına damlatırmışsın ,hiçte mütevazi olmayacakmışsın bunları diyordun


    senin mesaj silinince tabii benim mesaj biraz hava da kalmış da


    vize konularını geçersek


    sen ne diyordun togg ne kadar milli diyordun ? milli yerli laflarına dayanamadım diyordun , öyle mi olur yerli milli üretim diyordun


    onu üreten tezgahlar yabancı diyordun , far kalıpları milli mi diyordun ,böyle milli üretim mi olur diyordun ,yani bunlar gömmek olmuyor


    bende sana madem tezgahlarında milli olmasını istiyorsun almanya gibi , o zaman adamlar 30 larda 4 tane dünya markası otomobile sahipmiş sende bir taneye başlasaydın tezgahların bugün yerli olurdu ,40 larda uçak gemisi üretiyorlardı sende üretseydin tezgahlar bugün milli olurdu yazdım


    bugün togg üretime başladı 2030 larda İnşallah onlarda milli olur yazdım


    dediklerimi bal gibi anlıyorsun da neyse anlayan anladı


    ben üretim tarafındayım bir yerlerden başlansın ,Atak helikopteri abd li motoru nedeniyle satılamadı başlandı bugün Gökbey helikopteri milli motorla uçmaya başladı sertifika için gün sayıyor ,buda başlanmış bir proje


    çok şükür bu gözler Milli üretim milli otomobil markası gördü


    bende TOGG alarak destek oluyorum yoksa 3008 alıp fransayı ,opel alıp alman işçisini hyundai alıp korelileri tesla alıp abd lileride sevindirebilirdim ..





  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Bu sefer kısa kesicem
    Yine cumhuriyete atıfta bulunuyorsunda uyandırayım
    Almanlar Japon’lar bu haldeyse 100-150 yıl önce metale şekil verdikleri için 1930 larda da o haldelerdi
    Yani cumhuriyete değilde daha gerilere yazar
    Hani bilgin olsun diye diyorum


    40 larda üretiyorlardı sen de üretseydin diyerek bile konunun geçmişi ile alakalı bilgin olmadığını gösteriyorsun
    30 larda 40 larda o dediğin şeyleri yapan ülkelere dön bi bak bakalım 1800 lerin sonların da neler yapıyorlarmış sen neler yapıyordun

    Sizin sorununuz bu işte
    Tıpkı yapılanları da görmeyen ne yerlisi ya İtalyan falan diyenlerden zerre farkın yok
    O bugünü , sen geçmişi kötüleme derdindesin
    Farklı görüş / aynı tip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 25 Nisan 2024; 20:2:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

    aynı şeyi söylüyorsun da ,artık göremez olmuşun herşeyi saldırı olarak düşünüyorsun ne alakası var tek sen bilmiyorsun , bunu zaten anladık  


    30 larda başlayamadıysan 1890 larda temellerini atmadığın içindir ,40 larda yapamadıysan 1900 lerde gemi sanayiin olmadığı içindir


    o zaman bugün de cumhuriyete saldıran sensin , bugün atılan temellere bile sırf senin görüşünden değil diye karşısın


    Gökbey , 1900 lerde atılmayan temel bugün atıldı ve üretildi , desteklicez


    işte togg 1890 larda atılmayan temel bugün atıldı neden desteklemiyorsun ??


    2019 da temeli atıldı 2030 larda İnşallah TOGG çok büyük dünya markası olacak , sen neden desteklemiyorsun neden hepimiz desteklemiyoruz ???

  • werneke W kullanıcısına yanıt

    Yok hocam size niye bir şey diyeyim, boşa üzerinize alınmışsınız, aralarda süper saçma mesajlar oluyor, gülüp geçiyorum  

    Başta da dediğim gibi, her haltta olduğu şekilde bu konuda da iş saçma bir siyasete gittiği için, bunda da Togg iyi dersen biri gelip sana "yandaş" diyor, Togg kötü bilmemne şöyle böyle dersen "işte muhalifler böyle" yaftası yiyorsun. Kimse eleştiri veya övgü yapamıyor, bu da ülkemizin müthiş saçmalıklarından biri maalesef işte. Sağolsunlar öyle kutuplaştırdılar ki...


    Konuyu biraz değiştireyim madem;

    Yalnız Tesla büyük hamle yaptı, Togg tarafı buna nasıl cevap verir bilemiyorum. Şu an menzil ve kredi avantajı var gibi görünüyor. Ancak daha fazlası lazım. Fiyatları çok yakın ve Tesla şu an rakamsal olarak "ucuz" görünüyor. "Yerli" otomobil olarak başka bir şeyler yapılması lazım. Sadece milliyetçilik duyguları ile alınması sıkıntı olabilir.


    Çinlilere güvenmiyorum mesela, onlarda da ucuz seçenekler var mesela. Ancak Togg tarafının da özellikle servis yedek parça konusunda daha büyük ataklar yapması, piyasada bir güven oluşturması gerekiyor. Henüz o tam sağlanamadı gibi geliyor bana. Bosch servislerle anlaştık dediler ancak onarım, tamir, bakım vb konularında çok video veya bilgi göremedim, rastlayamadım mesela.


    Arkadaşın tanıdığı bu anlamda biraz seçim muhabbeti kurbanı olduk, arabayı tam anlamıyla piyasaya sürmek için bikaç aya daha ihtiyacımız vardı aslında demiş. Örneğin kamuya vereceklerdi yüzlerce binlerce, onlar kullanılacaktı, Mercedesleri, gereksiz Megane'ları şunları bunları satacaklardı. O arada araba ile ilgili devamlı bilgi toplayacaklardı, böylece "son kullanıcı"ya çok daha sorunlardan arındırılmış bir ürün sunma imkanları olacaktı. Şimdi ilk alanlar biraz acısını çekti müşteri olarak, ancak geliştirilmesi, müşteri görüşlerine şikayetlerine önem verip güncellemeler vermeleri falan güzel şeyler.


    Yurtdışına da açılıp güzel satarlarsa sevinirim. Görmek isterim. Ben alır mıyım, henüz benim için erken, %100 elektrikli araç işi şimdilik bana göre değil. Ancak alıp kullanmak isterim. Çinli yerine her şekilde kendisini tercih etmek isterim mesela.


    Ha, işin komiği, yine aynı konuya geleyim, whatsapp gruplarında tiplemenin biri beni önce AKP'lilikle yaftalayıp, sonra "sen gider togg da alırsın, akpnin arabası" diye saçmalayıp, kendisini bozunca gruptan çıkmıştı... Kör cahillik de kör muhaliflik de düşmanım benim. İki tarafı da körü körüne savunmam, mantıklı, doğru olanı savunurum. Evet bu araç maalesef seçim işlerine alet oldu, keşke olmasaydı.


    İran'ın Samand'ı bile bu ülkeye gelip sattıysa, Togg da satar, "seneye batar" diyenlerden değilim mesela  

    Ama troller gibi de saçma sapan şeyler söylemeye gerek yok tabi.





  • sahafiec kullanıcısına yanıt

    Yalnız her marka ilk atılımlarında zarar eder. Bu normal?

  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    Mübarek sen şakamı yapıyorsun ?

    Togg projesi başladığında iş yoğunluğundan kafamızı kaşıyamadık

    Deli gibi her yere iş dağıtıldı

    İş yoğunluğundan psikolojimiz bozuldu sürekli telefon teklif sipariş 1.5-2 sene sürdü

    Manyakmıyım desteklemeyeyim ?


    Senin anlayamadığın şu

    Bu adam bunları söylerken ...

    Bana yerli milli dersen sana bunu da sorarım ver bakayım cevabını nasıl der ...


    Anlayamıyorsun dimi ?

    O yüzden bizim gibi adamlar akp liler ile konuşurken chp li , chp liler ile konuşurken akp li yaftası yer

    Kuzey marmara ile alakalı chp li muhalif biri eleştiri getirince , benim yanıtlarımı da duyunca akp li oluyoruz

    Yerli milli diye bıdı bıdı diyen birine , gel bakayım buraya bana bu vize politikasını yorumla bakalım deyince de chp li muhalif oluyoruz


    İşte sizinle benim gibiler arasında ki fark bu

    Bizim gibilerden var ama merak etme

    İşte bu yüzden kulağıma damlatırım diyorum , kusura bakma mütevazılık yok

    Bakış açını değiştirip yapıştıracaksın hükümetine de muhalefetine de

    togg yaptıysan yaptın iyi hoş kötümü dedik ?

    Peki benim sana ilmek ilmek dokur gibi anlattığım vize politikası ?


    Hayırdır ? togg türkiye konusu da anlattığım tespitlerde bulunduğum vize konusu guatemala konusumu ?





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.