Şimdi Ara

Toshiba c650 usb girişlerindeki ilginç sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba C650-18F garantisi bitmiş bir laptop var elimde ve bu laptobun ilk başta usbleri hiç çalışmıyordu.Sonra servise verdim 2 hafta ugraştılar usbleri çalışır hale getirdiler ancak bir süre sonra tekrar çalışmaz hale geliyor.

    PC yi yeni açtıgımda hiç bir sorun yok , daha sonra 3G modem takıyorum ve bazen 15dk bazen 1 saat sonra usblerin her ikiside çalışmaz hale geliyor.Ne yaparsam yapayım çalışmıyor.PC yi yeniden başlattıgımda da çalışmıyor.
    Ancak tekrar çalıştırabilmem için PC yi kapatım tekrar açmam gerekiyor.Yani gücü kesip tekrar açtıgımda düzeliyor ama yine aynı şekilde bir süre sonra tekrar usbler çalışmaz hale geliyor.

    Sorun nerede olabilir ve ne yapmam gerekiyor sizce ?



  • Ürünü size onarıp verdiklerinde bu onarımın da belirli bir süre garantisi olmak zorunda bu da tahmini olarak bir yıldır. Servise tekrar başvurup problemin düzelmediğini ve bedelsiz onarım talebinde bulunun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

    Ürünü size onarıp verdiklerinde bu onarımın da belirli bir süre garantisi olmak zorunda bu da tahmini olarak bir yıldır. Servise tekrar başvurup problemin düzelmediğini ve bedelsiz onarım talebinde bulunun.

    O konuda sıkıntı yok, paramı geri iade aldım zaten.Şimdi sorunun nerede ve nasıl oldugunu bulmaya çalışıyorum.
  • Here is what I found:

    "I got a bad news for you, C650 has a little problem. It suhtsdown the USB ports to prevent over current damage, but C650 do this too early, so if I were you, I take it to an ASP for motherboard replacement. The revisioned one works fine."

    Read also:

    http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=65835

    http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=65823

    http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=65584

    Hope will be helpfull for all Toshiba C650 users.

    Araştırırken bunu buldum. C650 modelinde aşırı akım çekme nedeniyle USB portlarını kapatıyormuş. Revizyonlu bir anakart ile probleminizin çözüleceğini yazıyor özetle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYYaH-1 -- 11 Ocak 2013; 22:54:26 >




  • ilgilendigin için çok teşekkür ederim.

    Revizyonlu anakart derken ne demek istediniz, yani anakartımı degiştirmem gerekiyor ?
  • Evet anakart değişimi ama aynısı ile değil, revizyonlu modeli ile değişim gerekiyormuş. Bu arada belki anakart üzerinde bazı müdahale ile bu durum iyileştirilebilir. Fazla akım çekme ile ilgili bir sorun olduğuna göre USB besleme devresi üzerinde kondansatör varsa eğer, daha yüksek kapasiteli kondansatör kullanımı bu durumu geciktirebilir.
  • usb belleklerde hiçbir sorun çıkartmıyor, Ancak 3g modem takıyorum içinde hat yokken yine sorun yok ama içine hat takınca usblerin gücü kesiliyor.(sadece taktıgım usb degil, her ikiside çalışmıyor)

    3g modem e hat takınca daha fazlamı akım çekiyor acaba, bu mümkün mü ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.