Şimdi Ara

Toshiba Satellite Pro U200 CD'den açılmıyor (çözüldü)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşım, benim bilgisayar sorunu yaşamam vesilesiyle, şirketinin yıllar önce ona verdiği Toshiba Satellite Pro U200 model dizüstü bilgisayarı bana hediye etti. Bilgisayara domain yapısı kurulmuş. Ben de buna format atıp temiz Windows kurayım istedim. İçinde recovery bölümü olmadığı gibi, elimde Toshiba'nın recovery DVD'si de yok. Bendeki normal bir Windows XP CD'si ile açılış yapmak istedim; olmadı. Başka CD'yi denedim; yine olmadı. DVD oynatıcısı bozuk olabilir diye açılış programları ve Windows XP yüklenmiş bir USB bellek ile denedim; yine de olmadı. Harici DVD cihazıyla denedim; olmadı da olmadı. Hiçbir işlemde de "kurulumu başlatmak için bir tuşa basın..." seçeneği çıkmıyor ve CD'den açılış yapmıyor (Ultimate Boot CD ile denediğimde o da açmadı); dolayısıyla da ne format atılabiliyor, ne de Windows kurulabiliyor. Forumda baktığım kadarıyla Toshiba'nın kıllığı sebebiyle böyle bir engel olduğuna dair bir kanıya kapıldım. BIOS ayarlarını filan da bayağı kurcaladım; çare olmadı. İnternetten Toshiba'nın kendi Windows XP Recovery DVD'sini -ücretsiz olarak- bulmaya çalıştım; bir türlü bulamadım. Bunu bir yerden -ücretsiz olarak- indirebilir miyim? Veya bundan elinde olup da bir kopyasını ödemeli kargoyla bana gönderecek bir forumdaş bulunur mu?

    Bahsettiğim cihaz şudur:http://www.expertreviews.co.uk/laptops/102489/toshiba-satellite-pro-u200/specifications

    Böylesi servis gerektirmeyen bir iş için Toshiba'nın servisine veya bir notebook tamircisine para bayılmaktan kurtulmam için yardım edeceklere şimdiden teşekkür eder, kesin çözüm getirecek kişiye de "Allah ne muradın varsa versin" dileklerimi şimdiden sunarım.

    Çözüldü: Başka bir bilgisayara Windows kurmak için kullandığım CD ile aynı yerde duran açılışı sorunlu CD'yi karıştırmışım sanırım; zira "yav dur başka bir CD ile deneyeyim" deyip üçüncü bir CD ile denedim. Sonuç: açılış da yaptım, format da attım, windows da kurdum. Şimdi kurulumu başlatabildiğim için diğer iki CD'yi tekrar denemediğim halde, bilgisayarın açılış CD'si seçme gibi bir acayipliği olmayacağından sorunun benim dikkatsizliğim olduğunu kabul etmem gerekiyor sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 6 Mayıs 2013; 4:17:13 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.