Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.402
Cevap
83
Favori
149.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu araca lpg taktıran var mı aramızda ?

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    🧐 hibrit araca takılır mı?
  • izzertas7979 İ kullanıcısına yanıt

    oluyor videosu var.

  • yokuş performansı nasıl aracın? turbo gibi yada dizel gibi basınca gidiyor mu yoksa klasik atmosferik mi ? şuan 1.6 kullanıyorum mesela 1.8 in pek farkı olmaz diye düşünüyorum.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Tabiki turbolu yada dizel kadar basınca gitmiyor ama power modu oldukça agresif. Rampa çok uzunsa batarya biterse gücü 140hp yerine 100hp ye düşer sanırım, bizie drnk gelmedi böyle bir uzun yokuş, çevrede zorlaycak bir yol yok, Milas-Yatağan-Muğla yoluna gidersek belki. Sonuçta şehiriçi %50 tasarruflu, sorunsuz aile aracı, kitlesi belli. Agresif kişiler için uygun değil, trafiksiz küçük şehirde, uzun yol ağırlıklı kullanımda avantajı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 16 Mayıs 2024; 22:54:11 >
  • cumartesi anlaşırsam flame x packet almak istiyorum. aracı bayiiden çıkarmadan park sensörleri ve led sis farlarını taktırmak istiyorum. başka mutlaka yaptır diyeceğiniz bir eksiklik var mı ?

  • volkanbirol V kullanıcısına yanıt

    valla bi araba alalım dedik manyak olcaz bu ülkede. fiyatlar roket olmuş, yakıt roket olmuş, donanımlar bi saçma, servisler bi saçma . en son bi egea cross alıp lpg taktıracağım sanırım.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    En güzeli
  • montaj34 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun şimdiden güle güle kullanın. 1000km bakımında kumandadan cam açma ve sinyal saysını 3 den 5 yada 7 ye çıkarma yapıyorlar ücretsiz olarak, baştan yaparlar mı bilmiyorum ama kesinlikle ücret ödemeyin. Ben gündüz farına kendim Osram Led taktım, satıcı kuponu, trendyol kredi kartı puanı vs yarı fiyatına geldi. Toyota sitesinde 1000TL civarı görünüyor ama ne marka nasıl birşey takıyorlar bilmiyorum.

    Benim amacım daha fazla ışıklı yada beyaz yapmaktan ziyade halojenden dolayı far camının ısınmasını engellemek ve 4-5 kat az elektrik harcamasıydı. O yüzden sis yada geri vites/park ampüllerini değiştirmedim.

    Çoğu kişi Photon marka takıyor, resimlerde çok güçlü ve parlak görünüyor ama genelde bilmediğim markayı kullanmam.


    https://www.trendyol.com/osram/t20-cift-devreli-led-ampul-beyaz-12v-7515dwp-02b-1-takim-2-adet-p-746545266?boutiqueId=61&merchantId=482379&utm_source=share
    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 16 Mayıs 2024; 21:54:8 >




  • ali.usta A kullanıcısına yanıt

    Dikkat edin yanlış ürün almayın. Ben dün benim kameraya baktım 16 pin li konnektörü var.

  • Uzun yıllar dsgli araç kullanan biri olarak cross almayı düşünüyorum. Öncelikle olumlu ve olumsuz gördüğüm izlenimleri yazacağım. Beni yönlendirir ve yardımcı olursanız sevinirim.

    Olumlu taraflarından başlarsak;

    1-Hibrit sistem, bence çağımıza en uygun sistem. Elektrikli araç gibi menzil problemi yok ve makul yakıt tüketimi sunuyor diye gözlemliyorum. Ancak otobanda klasik atmosferik benzinli bir motorlu araca dönüşüyorsa bu ciddi bir yakıt tüketimi olabilir burasından emin değilim.

    2-Güvenlik teknolojileri üst düzeyde passion x pack almayı düşünüyorum ve rakiplerinde bu seviyede bir donanım yok.

    Olumsuz taraflarında ise ;

    1- Cvt şanzımana nasıl alışırım bilmiyorum. İnanılmaz ses çıkarıyor ve gerçekten araçtaki huzuru mahvediyor. Bunun yerine neden tork konvertörlü bir şanzıman kullanmaz böyle bir marka anlamakta zorlanıyorum.

    2- Turbo olmaması bence en ciddi problem gibi duruyor. Evet 140hp fakat araçta 4 kişi ve yüklüyken ciddi problem yaratacağını düşünüyorum.

    3- Bagaj kapasitesi bir suv bagajından ziyade b sınıfı hatchback araba bagajı boyutunda

    Toparlarsak izlenimlerim bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 17 Mayıs 2024; 21:42:21 >




  • ___Lawyer___ kullanıcısına yanıt
    Tork konvektörlü şanzımanın kralını yapıyor, yapar Toyota(Aisin) ama hybrid sistem için e-CVT daha uyumlu, sorunsuz ve düşük maliyetli. Merhaba, imkanınız varsa uzun yol için kiralamanız gerekir,Japon araca alışabilir misiniz anlamak için. Test sürüşünde 5-10-20km uzun rampalarda kullanamıyorsunuz çünkü.

    Şu 5-10 yılık geçiş döneminde evde işte şarj edebildikten sonra en mantıklısı plugin hybridler ama ülkenin ekonomik durmu ve başka ülkelerde olamyan ÖTV ve saçma motor hacmine göre vergi uygulamasından fazla alternatifimiz yok. Mesela bizde montajlanan CHR 2.0 plugin hybrid, İngiltere ve Avrupa'da satılıyor. Şehiriçi 80km batarya ile gidebiliyor.

    120km/h kadar yalıtım yeterli, sonrasında rüzgar ve yol sesi artıyor. Yine bu hızlarda kadar uzun yolda diğer benzinlilerden çok farklı değil. Ama 140-150 ortalama ile giderseniz 6-7 lt yakar. Toyota'nın ideal hybrid motoru %50 daha güçlü 2.0 ve 152/197hp ama vergimiz sağolsun gelmiyor.

    Tiguan yada 1.5 Golf gibi bağımsız süspansiyonlu değilde, T-roc, Golf 1.0, Karoq, Ateca gibi torsiyon çubuklu araç tecrübeniz varsa özellikle şehir içinde ve virajlarda bağımsız süspansiyon çok konforlu ve güvenli.

    Hybrid araç ve e-CVT daha sakin kullanmaya teşvik ediyor. Kalkışta, sollamada dip gaz yapmadan, kademeli gaza basarak kullanabilecekseniz kolay alışırsınız.

    Elektronik aksamı ve sürüş güvenliği donanımları, sensörleri mükemmel çalışıyor ve araçta olmayan güvenlik özelliği yok zaten bahsetmişsiniz. Hafızalı ve kapı açılınca ileri geri giden koltuklar, soğutmalı koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, geri vitese takınca sağ aynanın otomatik aşağı dönmesi gibi bu fiyat aralığında pek olmayan uç özellikler yok sadece.

    Passion X pakette olabilecek tek eksik emin olmamakla birlikte, ön camın ve ön yan camların UV filtreli olmaması olabilir, Flame X pakette böyle ve Corolla Hybrid lerde olduğu gibi UV filtreli olsa cam filmi düşünmezdik mesela.

    Yakıt tüketimi ve sorunsuz motor ve şanzıman önceliğinizse ve şehiriçi ağırlıklı kullanacaksanız kesinlikle üzmez.

    Resimlerde görülen değerler hava sıcaklığına göre kışın 0.5-1lt, yokuşlu inişli olmasına göre de 1lt artabilir. Uzun mesafe olan Afyon yoşunda kullanan başka nir kullanıcının. Bize uzun yol kısmet olmadı henüz.

    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 18 Mayıs 2024; 14:20:44 >




  • sahibindende zibil gibi 2023 modeli satışta, neden acaba?

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Stokçular, alsatçılar Nisan'da gelen 200K zam dan sonra elden çıkarmak istiyor olabilir. Piyasa durgun olur yaza kadar artık bu kadar yüksek faizle mecbur kalmayan kredi ile araba almaz, 2 milyon aylık 80K faiz getiriyor, pandemideki 1 al 1.5-2 katına satılıyordu devri bitti.
  • Bugün alma niyetiyle test sürüşü yaptım 80 km hizla ciddi sekilde yol sesi alıyordu araba ve ruzgar sesi.Araca özel bir durum muydu yoksa genelde böyle mi bu modelde?
  • zeytin45 Z kullanıcısına yanıt

    Araca veya modele özel değil toyotaya özel bi durum bu

  • Arkadaşlar corolla Cross için paspas ya da bagaj havuzu önerisi olan var mı
  • zeytin45 Z kullanıcısına yanıt
    Yola ve rüzgarın yönüne hızına göre değişir ama max 120 den sonra rüzgar ve yol sesi alır, çok işe yarayan ama Transit gibi büyük aynalarında payı var, Austral de aynı şekilde.
  • ali.usta A kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, gene ben : )


    Amazonda bulduğum adaptörlerden YQMAJIM marka olanı aldım. Prime gününde daha uygundu fiyatı şimdikinden. Kargosu vergisi toplam 1400 küsur liraya geldi. 11 günde de elime ulaştı. Kameram henüz servisten gelmediği için takmamıştım bu güne kadar. Kameram hala gelmedi ama ben deneyeyim dedim olacak mı arızalı mı filan diye geçen gün taktım ve sorunsuz çalışıyor cihaz. Fazlalık kısımlarını toplayıp kapağın içine sakladım, sadece kablonun ucunu dışarıda bıraktım, güzel de oldu. Fotoğraf çekmeyi unuttum ama çekip eklerim inşallah.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali.usta -- 21 Mayıs 2024; 9:32:36 >
  • ömer1244 Ö kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Genelde Rizline, Sahler falan tavsiye ediliyor, Ben alırken alıcı yorumlarını okuduğumda Wöller için koku yapıyor 3-4 gün balkonda havalandırma gerekiyor gibi yorumlar gördüm.

    Ben aklımda Rizline marka varken aşağıdaki üründe 200TL indirim olduğu için aldım gayet ağır ve kaliteli, ölçüleri uyumlu. Önler mükemmel oturuyor, şöför kısmında orijinaldeki gibi sabitleme delikleri var. Sadece arkalar resimde tek parça görünüyor ama şaft tüneli üstü sağ ile bütünleşik ucu sol tarafın kenarına giriyor. Orijinal halı bagaj havuzunu çıkarınca, plastik bagaj havuzu tam oturuyor ama çıkarmadan üstüne koymak istedim ve kenarlarından yarım santim kestim tam oldu. Lal Oto markalı, kokusuz, biraz ince gibi ama sağlam daha önce yan sanayi bagaj havuzu kullanmadım hepsi böyle olabilir.


    https://www.n11.com/urun/toyota-corolla-uyumlu-cross-3d-havuzlu-paspas-bagaj-havuzu-seti-40435606?magaza=sobadukkanim

    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

    Ayrıca DH de yanıt gelmezse yada geç gelirse Facebook forumu daha aktif;

    https://facebook.com/groups/656142452666055/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 24 Mayıs 2024; 21:7:23 >




  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.