Şimdi Ara

Toyota’da devrim! 10 dakika şarj ile 1.200km menzil..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 dakika sari ile 1200 km menzil.

    Toyota'dan elektrikli araçlarda devrim niteliginde bir degisikligin açiklamasi geldi. Japon üretici elektrikli otomobillerde kullanilan pillerin agirligini, boyutunu ve maliyetini yariya indirmesini saglayacak teknolojik bir atilim yaptigini belirterek, yeni teknoloji pillerle araçlarin 10 dakika içerisinde hizli sari ile 1200 km menzile ulasabilecegini açikladi


    Dünyanin en büyük ikinci otomobil üreticisi konumundaki Toyota, 2025 yilina kadar sivi bazli akülere kiyasla avantajlar sunan gelismis kati haldeki (Solid State) akülerine sahip otomobilleri piyasaya sürme planini açiklamisti.

    Lityum yon pillere göre ok daha hafif ve güvenli oldugu belirtilen bu pil teknolojisini elektrkli otomobillere entegre etmek için çalismalar yapan

    Japon üretici, kullantlan malzemenin üretimini basitlestirdigini ve kesfi, sarj sürelerini önemli ölçüde azaltarak sürüs menzilini artirabilecek önemli bir siçrama olarak tanimladi.

    "HEM SIVI HEM KATI BATARYADA VERIMLILIK

    ARTACAK"

    Japon otomobil firmasinin karbon nötrlügü arastirma ve gelistirme merkezi baskani Keiji Kaita, "Hem sivI hem de kati hal pillerimiz için, mevcut pillerin ok büyük, agir ve pahal oldugu durumu büyük ölçüde degistirmeyi hedefliyoruz, potansiyel açidan, tüm bu faktörleri yariya indirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandi.

    Kaita, sirketin pilleri daha dayanikli hale getirmenin yollarini gelistirdigini ve artik 10 dakika veya daha kisa sürede sarj olabilen 1.200 km menzilli bir kati hal pili yapabilecegine inandigini vurguladi. Toyota'nin hedefinin 2027 yilina kadar lityum ion pillerden kat hal (Solid State) pillerin üretimine geçmek oldugu yonünde.


    "SEKTÖRDE OYUN DEGiSTiRiCi OLABiLiR"

    Birmingham Universitesi'nde isletme ekonomisi profesörü olan David Bailey, Toyota'nin iddialarinin gerçege dönüsmesi durumunda, elektrikli otomobillerin gelecegi için bir dönüm noktasi olabilecegini belirtti. Bailey, "Genellikle prototip asamasinda yapilan atilimlar daha sonra ölçeklendirmek zor oluyor. Eger gerçek bir atilimsa, sektörde bir oyun degistirici olabilir. Elektrikli otomobillerin kutsal kâsesi olabilir" ifadelerini kullandi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 10 Temmuz 2023; 18:1:11 >







  • Söyleye söyleye dilimde tüy bitti. Bir haber paylaşıyorsanız link, kaynak da verin.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Ben bi yerimden uydurdum. Nasıl güzel haber uydurmuşum dimi? Google kullan kaç yaşındasın?

  • Stones S kullanıcısına yanıt


    aksam aksam koptummm
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Menzil güzel değil mi onu söyleyin  

  • Stones S kullanıcısına yanıt

    Hem suçlu hem güçlü; bir de zeytinyağı gibi üste çıkıp üstüne de terbiyesizlik yapıyorsunuz. Blok.

  • Stones S kullanıcısına yanıt
    Ben menzile degilde sarj suresine onem veriyorum. ileride her yerde sarj istasyonu olacak, 10 dkk sarj olan bir aracin 500-600 km gitmesi kafi. bi oturusta 500 km ustu pek giden olmaz. Illaki mola vereceksin, molada 10 dkk tuvalete gir-cik suresi. Menzil ise olursa daha tatli olur elbet.

    Bu isler bana uzak, ben yorumuna gulmeye devam edeyim iyisimi..
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Zeytin yağı istemiş zat. Çanakkale’den gönderirdim oysa ki 😅


    İşin boyutu bu kadar erken beklemiyordum bu menzil olayını şaşırdım. Ne yaparsan yap Türkiye elektrikli şarj istasyonları için hazır değil. Kısa vade de hazır olamaz. Geçen 1,5 saat sıra bekleyen olduğu söylendi tesislerde.


    Bende, ne zamanki tek şarj ile 1.500km gider bir araç işte o zaman sorun kalkar demiştim. Bunlar abartmış 10 dakika olayı ile.

  • @Stones

    Anlatan Adamlaryoutube
    Anlatan Adamlar'ın bu bölümünde Toyota'nın yepyeni batarya teknolojisi ve elektrikli otomobilleri nasıl değiştireceğini anlattık. Elektrikli otomobillerdeki menzil ve şarj olma süresini büyük ölçüde çözecek olan bu teknoloji Tesla, TOGG gibi diğer otomobillerde de uygulanacak mı gelecekte göreceğiz. ABONE OL ▶ https://goo.gl/NSYLUP INSTAGRAM ▶ https://www.instagram.com/anlatanadamlar NASIL ÇALIŞIR ▶ https://goo.gl/Yf9Xfg HIZLI OTOMOBİLLER ▶ https://goo.gl/6M4LUB TURBO ▶ https://goo.gl/T9PJqR MODİFİYE ▶ https://goo.gl/DoSNXh OTOMOBİL BAKIMI ▶ https://goo.gl/NizCH6 MOTOR NASIL ÇALIŞIR ▶ https://goo.gl/DjM6yJ Doğacan Kara ve Tuğberk Keçecioğlu olarak Anlatan Adamlar kanalımızda otomobil bilgi videoları hazırlıyoruz. Araçların sistemleri nedir, nasıl çalışır detaylarıyla sizlere aktarıyoruz. Videoyu izledikten sonra beğenmeyi paylaşmayı ve kanala abone olmayı unutmayın. Sizlerin destekleri ile her geçen gün daha da büyüyeceğiz!
    https://www.youtube.com/watch?v=Q8JnaC78Bdc&feature=youtu.be
  • Bunun tam anlamı ile hayata geçmesi 2-3 sene sürer diyorlar. E şimdi millet elektrikli araç almaz bu durumda bu haberi duyunca.

  • Stones S kullanıcısına yanıt

    adam haklı bir şey istemiş, içeriği kopyaladığın yere saygın olsun bari, sen kaç yaşındasın?

  • Stones S kullanıcısına yanıt

    Bilmem araç alacak adamın sorunu

  • Bir Rind kullanıcısına yanıt

    Dedi Windows ve diğer bileşenleri illegal kullanan zat-ı Muharrem. Noldu paşinyan  


    İçeriği kopyalama yapmama izin vermeyen bir site. Dolayısı ile kendi imkanlarımla yaptım. Ayrıca bu tür haberlerde kaynak gösterilmesi mecburi değil. Devlet meselesi değil, kimsenin inanması için kaynağa ihtiyacı olmayan bir haber.

  • Şimdi bu ısmarlama bir haber her şeyden önce. Sanki bu işi sadece Toyota başarmış bitirmiş gibi bir durum var halbuki uygulamada 2027 den önce olmayacağı da var haberde. Yani bir çok firma bırak 1500 ü 10000 km gidecek Piller üretiyor ama sadece üretmek değil işte maliyet uygulanabilirlik fayda güvenlik bunların bileşkesini bir araya getirmek sonra bunu bir otomobil şasesine oturtabilmek sorun yoksa pili şarj etme kısmı çoktan aşıldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 10 Temmuz 2023; 23:43:53 >
  • Stones S kullanıcısına yanıt

    Israrlı ve sürekli cahillik… En sevdiğim blok tipi.  

  • 10 dk da sarj oluyorsa tavanı gunes panelı bıle yapsan giderken dolar bataryası

  • Stones S kullanıcısına yanıt

    enayıler aldı bıle :D. tr de cok enayı yok merak etme para olmadııg ıcın sanslıyız 15 yasındakı araclara bınıyor toplum yanı 15 yıl gerıden takıp edıyoruz teknolojıyı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 11 Temmuz 2023; 12:50:49 >
  • Bırakınız bu bürokrat kafalarını. Okumasını bilmedikten sonra referansları ne yapacaksanız. Referans diye istediğiniz yer de yazıyı başka bir yerden satın aldı zaten. Gerçketen merak eden yazının içnde iki referans görebilirdi:


    · Japon otomobil firmasinin karbon nötrlügü arastirma ve gelistirme merkezi baskani Keiji Kaita.

    · Birmingham Universitesi'nde isletme ekonomisi profesörü olan David Bailey.

  • şaka bir yana olmayacak bir şey değil. Bir telefon bile 9 dakikada tam şarj olabiliyorsa büyük boyutta bir otomobil de 10 dakikada şarj olabilir. Fakat bunun katı hal pillerle hiçbir şekilde olacağını zannetmiyorum. Pil konusunda zortlamışsın. Eskiden hatırlayın akşamdan şarja koyar sabah alırdık telefonu gün boyu dolmak bilmezdi pil. Hatta zamanında 5000ma piller çıkacak deyince kaç günde dolar artık bu pil diyorduk. İlk çıkan elektrikli arabaların 100km bile gidemediğini biliyoruz zaten. Şuan 800-1000km giden arabalar ve yarım saatte şarj olabildiğini söyleyenler de var fakat tam kapasite değil onu da belirteyim.


    ek olarak bu konu, konu dışına taşınmalıdır. Ülke gündemi ile alakası yoktur yönetime bildiriyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 11 Temmuz 2023; 13:46:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.