Şimdi Ara

Toyota Hybrid İle Teknik Sohbet (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
5
Favori
6.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tans61 kullanıcısına yanıt

    Hocam videolar çok faydalı güzel. Yanlız değindiniz mi bilmiyorum, ama bir konu daha var. Bu ecvt kullanımıda tüketim için çok önemli. Ayağınızı 1500 devirde sabit tutarak araç hızlanabiliyor, böyle birşey normal araçlarda mecburen devir artıyor. Sonsuz vitesmi bilmiyorum ama yakıt tüketimini bu şekilde kullanarak ciddi bir şekilde düşürülebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstrangers -- 15 Ekim 2023; 14:7:49 >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Tabiki direkt enjeksiyon uzun zamandır var. Hatta mitsubishi kullanmadan önce de vardı. Almanlar ve amerikalılar da kullandı. Toyota 2007’de bu sisteme giriş yaptı ama sınırlı sayıdaydı. Şimdi yeni yeni motorlarının tamamına yerleştiriyor. Hatta hala daha aynı motorda hem port hem direkt enjeksiyon kullanmaya çalışıyor. Ama Almanların artık port enjeksiyonlu motoru kalmadı denebilir. Bu açıdan baktım biraz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • perfectstrangers P kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Cvt ile e cvt 180 derece farklı yapıda şanzımanlar. Ama ortaya çıkan görünüşte benzerlik gösteriyorlar. Trafiğin akışına göre 1500 devirde hızlanmak bazen arkadan korna yemeye sebep olabilir :) ama bu şanzımanda motor ile gaz pedalı alakasız. Gaz pedalı elektronik olarak elektrik motoruna ve şanzımana komut veriyor. Gücün yetmediği yerde benzinli motor kendince devir yükseltiyor. Herhangi bir dişli kavrama yok sistemde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sorum var özellikle hybrid kullanicilarina. Öncelikle mevcutta 1.6 atmosferik tam otomatik bir egea var. Mevcut ortalaması 10-12 lt arasında( neyseki lpg var ). Kullanim tarzi gunluk 5-10 km arasi akici trafik olmadan mahalle aralarindan surekli inisli cikisli rampa seklinde. Araci degistirecegim. Bu kosullarda hybrid ne yakar? Dik yokuslarda elektrik motorunun faydasi olur mu? Birde tahminen 1.2 puretech motorlar neyakar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak.ozer B kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz güzergahta hibritten az yakan araç bulamazsınız.


    öncelikle kısa mesafede dizel olmaz. Dpf ve egr hatta enjektörler sıkıntılı. Az da yakmaz. Şişli’de 10 litre yakan dizeller var.


    Fındık turbo benzinli en az 8-10 litre yakar. Egea’dan çok farkı olmaz.


    lpg iyidir.


    hibrit ise, sakin kullanırsanız asla 6’yı geçmez. Yani kullanıma göre 4-6 arası yakar. Ben istanbulda sizin gibi güzergahta kullanıyorum. 3 senedir ortalamam 4,5 litre. Eskiden golf 1.4 tsi vardı. Onunla 10 altını görmüyordum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tans61 kullanıcısına yanıt

    1997'lerde geliştirdi toyota bu teknolojiyi hocam, 2000 model Avensislerde bile vardı.



    Toyota Hybrid İle Teknik Sohbetglobal.toyota
    Toyota Develops New D-4 Fuel Efficient,High Output Direct-Injection Gasoline Engine | Toyota Motor Corporation Official Global Website
    https://global.toyota/en/detail/7901843

    sahibindede falan var bolca, 2000-2001 model 2.0 d4 yazanların hepsi direkt enjeksiyon..


    yalnız sonra herkes gibi sorunlar yaşadılar ve iptal edildi çoğu araçta. klasik vvt-i motorla devam ettiler, sonra da valvematicler geldi malum..

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Doğru hocam. Devamı tam olarak gelmedi. Ara ara bazı motorlarda kullandıldı. Mesela vw 2000 yılında tanıttığı fsi sonrasında hızlıca tüm motorlarında direkt enjeksiyona geçti. Japonlar çoğunlukla portta kaldı. Yani burada anlatılmak istenen genel bir ifadeydi. Daha 2020’ye kadar corolla’da port enjeksiyon vardı ama avrupa markalarında hızlıca direkt enjeksiyona geçildi. Avrupa turboya geçti. Japonlar tam geçmedi. Ama turboyu hiç mi kullanmadığı motor olmadı? Oldu elbette


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle toyota hibritler uzun yolda fazla yakıyor gibi bir durum yok. Aracın 98 beygirlik benzinli motoru atkinson çevrimiyle çalıştığından %41 gibi diğer tüm araçlardan fazla bir verime sahip. Ayrıca yine uzun yolda rampa inişlerinde vs. Hibrit sistem az da olsa şarj oluyor ve elektrik motoru yine benzinli motora destek verebiliyor, aynı anda çalışıyorlar zaman zaman. Yani sadece herhangi bir atmosferik veya turbolu motorla yakıt tüketimi açısından aradaki fark daralır diyebiliriz, örneğin benzinli normal bir araç uzun yolda 5.5 litre yakıyorsa hibrit de 4.5 litre yakar, aradaki yakıt farkı hibrit araç almaya değecek kadar yüksek değildir fakat hibritler uzun yolda da daha az yakar.

    Bunun dışında şehiriçinde durum zaten çok farklı bir hale geliyor. Yoğun trafikte de toyota hibritler 4-4.5 litre yakıyorken bu sefer diğer benzinli araçlar 8-10 litre bantlarına çıkıyor, fark çok bariz oluyor.

    Araçlae ihtiyaca göre alınır. Yani mesela benim bir numaralı ihtiyacım güvenlik, iki numaralı ihtiyacım sorunsuzluk, üç numaralı ihtiyacım yakıt tüketimi (senede 15-20 bin km ağırlıklı şehir içi). Benim için en mantıklı araç toyota corolla hibrit.

    Ama mesela aracı senede 6-7 bin km kullanan, bu sebeple yakıt konusu pek önemli bir mevzu olmayan, gün içinde boş vakti daha fazla olup aracını servise götürup bir kaç gün araçsız idare edebilecek, agresif kullanımı seven, uzun yolda 180'le giden biri için çok mantıklı bir araç değil. Bu kişiler önceliği 0-100 değerine, aracın dizaynına, donanımına, yalıtımına falan verebilir, kendi ihtiyaçlarına daha uygun araçlar bulabilirler.

    Mesela aracı günlük hayatta çok sık kullanmasam işe gidip gelmek için yani aracın muhtemel bir sorunu beni çok etkilemese, senelik çoğu akan trafikte en fazla 10 bin km yapsam chery tiggo 8 pro alırdım muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hybrid şehiriçine özellikle tampon tampona trafiğe bayılıyor, benim diyen başka herhangi bir aracın bu kadar düşük tüketim yakalayabileceğini sanmıyorum. Segmentine göre iç tasarımı bence güzel, güvenlik özellikleri muhteşem, giriş pakette bile yok yok. Şehirdışı kullanımı büyük eziyet, bas bas bağırıyor ama gitmiyor ve tüketim artıyor.


    Bir de sene olmuş 2023 Toyota hala önde 3 cm çeliktepe apaçisi gibi led kullanıyor ya o olmuyor işte, şu led’i giriş pakette bile biraz daha derli toplu veya full led yapmak bu kadar mı zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Internette bu corolla yi ya da 1.8 toyota hybrid leri plug in hybrid e ceviren hic goremedim..boyle bir calisma olsa, sabah kalktiginda en azindan aküsü full yola cikar hybrid kullanicisi ve de daha ekonomik yol alir diye düşünüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tans61 kullanıcısına yanıt

    Nasıl 10 altını görmüyordunuz? Yakıt üretmiyor muydu?Toyota Hybrid İle Teknik Sohbet 

  • Toyota Hybrid İle Teknik SohbetAhura Mazdayoutube
    Toyota Hybrid motorunun detayları çalışma prensibi, turbo olmaması, kötü klima kokusu
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=O2nv-kcpkBU
  • tans61 kullanıcısına yanıt
    Güzel içerik elinize sağlık. Herhangi bir obd cihazıyla bu bilgileri görme imkanı var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sözlük Sevdalısı kullanıcısına yanıt

    Hocam 122 ps lik 4.nesil hakkında bilgim yok, ancak geçen gün Bakırköy Havalimanı arası Topkapı +Haliç+OkMeydanı Hasdal duran trafik, arkasından Göktürk akan yolda 5.nesil 140hp Toyota Corolla Cross ile 4.6 lt ile geldim. Üstelik Göktürkten sonra kuvvetli yan rüzgar vardı. Bu veri bu araç için inanılmaz bir veri, şöyle ki Polo ile aynı yolu kasarak açık yolda 5-5.2 ile gelebilirim, trafiği de hesaba katığınızda 6.5-7.0 ltlerden aşağı olmayacaktı.

    Edindiğim deneyimler şu şekilde

    1- Atkinson motor yüksek devir sevmiyor ve yakıt tüketimi ciddi anlamda artıyor.

    2- 100 km ile giderken, birçok yerde yeni elektrik motoru devreye giriyor ve ana motor kapatılıyor. Bu sadece yokuş aşağıda değil, düz yolda bile yapıyor.

    3- 100-110 vs hızlarda elektrik motoru sürekli destek olarak devreye girerek ana motorun devrini düşürüyor, araç hem bağırmıyor hem de az yakıt tüketimi sağlıyor.

    4- forumda gömülen ECvt şanzıman aslında yakıt tüketimi ve şehir içi olarak teknolojinin ilerisinde bir şanzıman. 1.500 - 1.700 devirlerde sabit olarak hızlanabiliyor, yada gaz pedalıı ayarlarayarak istediğiniz kadar vites değişimi yapabiliyorsunuz, zaten ECvt son noktasında da elektriğe geçiyor devir düşürürsen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zahidow Z kullanıcısına yanıt
    Kaliteli ve aracın tüm sensörlerini okuyabilen bir cihaz olmalı. Ayrıca hızlı olmalı işlemcisi. Ben obdlink lx kullanıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • perfectstrangers P kullanıcısına yanıt
    Forumda ecvt gömülmüşse o cvt ile karıştırılıp gömülmüştür. Çünkü cvt ile ecvt 180 derece farklı alakasız şanzımanlar. Şurada biraz açıklamaya çalıştım

    http://https://youtube.com/shorts/rAYDy-0AzwM?feature=shared



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tans61 -- 21 Ekim 2023; 22:36:35 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben aracımı şubat 2023 te aldım corolla hybrit aslında bundan önceki aracım 2016 passat 1.4 tsi dsg şanzımanlıydı dolayısı ile e cvt şanzımanı görünce baya bi şoka girdim alışmakta zorlandım vites yok rampada basıyorum devir power a geliyor bağarıyor duruyor motor fln şimdi sakin kullanıyorum bu power da barım barım bağarmasına yapacak bişey yok herhalde. Yakıta gelince şehir içi gayet tasarruflu şehir dışı ise kullanmaya bağlı olarak tasarruflu mesela herkes rampa aşşağı gaza basıp inerken ben arabaya gaza basmadan b vitese geçirir belli bi hızda indiririm bu arada pilim şarj olur yol düzlenince de 100 km de giderim böylelikle yakıtım uzun yolda 100 km de 4 litrelere düşer. bu normal sürüş modundadır eco modda kullanmıyorum bir fark görmedim. ilk aracı aldığımda sıfırken yakıt tüketimi şehir içi 5.5 litre civarıydı 5 bin km sonra sarfiyat 4.5 litrelere düştü. Passata göre yarı yarıya yakıt tasarrufu yaptım diyebilirim. passat bir depoda 65 litre civarı benzin alır bu araba 45 litre deposu var aynı mesafe gider şehir içi dışı farketmez. Sport sürüş modunda ise baya seri tatmin edici bir güç veriyor bu sefer tasarruf yaptırmak yerine elektrik motoru size güç vermek için çalışıyor. burda da 130 160 km hızlarda giderken yakıt sarfiyatı 7 litrelere çıkıyor. spor modda 130 km hızlarda gittiğim ekran görüntüsü 4-5 kezde yolda lambalarda dur kalk yaptım. Bir de yoğun trafik olmayan şehir içinde kullandığım ekran görüntüsünü koyacağım. yüzde 55 elektrik motorunda gitmişim.

    Toyota Hybrid İle Teknik Sohbet


    Toyota Hybrid İle Teknik Sohbet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burda benim anladığım noktalar şunlar arabada bir devir ibresi yok onu unutun 2 bin devir 3 bin devir diye bir şey yok devir göstergesinde üç tane ibare var 1 charge 2 eco 3 power devir ibresi giderken şarjı gösteriyorsa benzin motorun kapalı pilden gidiyorsun ya da şarj oluyorsun. devir ibren Eco yu gösteriyorsa ekonomik seyahat ediyorsun yakıt az yakıyorsun kaçla gidiyorsan git ekonomik gidiyorsun demek devir ibren power kısmını gösteriyorsa giderken çok yakıyorsun demek eğer ki pilin yeterince dolu ise zaten powerda giderken araba elektrik motorunu devreye sokup senin devrini ecoya getiriyor bu da şöyle bi his yaratıyor sanki 4. viteste giderken devir yükselince 5. vitese atmışsın gibi oluyor şanzıman e cvt olduğu için vites yok arabada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veterdem

    Ben aracımı şubat 2023 te aldım corolla hybrit aslında bundan önceki aracım 2016 passat 1.4 tsi dsg şanzımanlıydı dolayısı ile e cvt şanzımanı görünce baya bi şoka girdim alışmakta zorlandım vites yok rampada basıyorum devir power a geliyor bağarıyor duruyor motor fln şimdi sakin kullanıyorum bu power da barım barım bağarmasına yapacak bişey yok herhalde. Yakıta gelince şehir içi gayet tasarruflu şehir dışı ise kullanmaya bağlı olarak tasarruflu mesela herkes rampa aşşağı gaza basıp inerken ben arabaya gaza basmadan b vitese geçirir belli bi hızda indiririm bu arada pilim şarj olur yol düzlenince de 100 km de giderim böylelikle yakıtım uzun yolda 100 km de 4 litrelere düşer. bu normal sürüş modundadır eco modda kullanmıyorum bir fark görmedim. ilk aracı aldığımda sıfırken yakıt tüketimi şehir içi 5.5 litre civarıydı 5 bin km sonra sarfiyat 4.5 litrelere düştü. Passata göre yarı yarıya yakıt tasarrufu yaptım diyebilirim. passat bir depoda 65 litre civarı benzin alır bu araba 45 litre deposu var aynı mesafe gider şehir içi dışı farketmez. Sport sürüş modunda ise baya seri tatmin edici bir güç veriyor bu sefer tasarruf yaptırmak yerine elektrik motoru size güç vermek için çalışıyor. burda da 130 160 km hızlarda giderken yakıt sarfiyatı 7 litrelere çıkıyor. spor modda 130 km hızlarda gittiğim ekran görüntüsü 4-5 kezde yolda lambalarda dur kalk yaptım. Bir de yoğun trafik olmayan şehir içinde kullandığım ekran görüntüsünü koyacağım. yüzde 55 elektrik motorunda gitmişim.


    Viteste B modu tasarrufu azaltır. Sadede uzun yokuş inişlerde balataları ısıtmamak için, hatta piller fazla dolmasın, geç dolsun diye B modunu kullanabilirsin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.