Şimdi Ara

Toyota Hybrid serisi otomobiller ; Faydalı bilgiler , Batarya ömrü , hybrid kullanmanı püf noktaları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
7
Favori
20.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Toyota Corolla Hybrid'lerde 140 ps'lik motor 120-130 km hızlarda uzun yolda ortalama ne kadar yakar? Cevap 7'nin üzerinde değilse şehir içi yakıt avantajı uzun yolu net bir şekilde kapatıyor olur. Yukarıda full elektrik hakkında yazılan şeyler hakkında görüşüm de hybrid araban varsa basar edirne-hakkari yaparsın. Full elektrikli araçla en fazla 500. kmde şarjın bitecek, konaklama derdin olacak vs. Tek araç sahibi olunacaksa ve elektrik isteniyorsa bence hala hybrid her konuda avantajlı elektriğe göre.

  • Hybrid kullanan kullanmayı düşünen arkadaşlar iyi okusun. Toyota'nın hybrid araçlar için şuanda 120 bin km veya 5 yıl hybrid bataryalarında garantisi bulunuyor. (Bunu her zaman güncel olarak sorup teyit edin.) Fakat bu şartların dışına çıktığınızda yetkili servislerden ücretli şekilde yaptıracağınız " Hybrid sistem batarya kontrolü " testi ile ile 1 yıl süreyle bu bataryayı 10 yıl boyunca garanti altında tutabiliyorsunuz.

    İlk hybrid aracım olan toyota yaris satın aldım, aracın sahibini vs tanıyorum ilk günden beri alındığı yetkili servise gidiyor her bakımda. Aldıktan sonra bende bu seriyi bozmak istemedim ve dışarıda çok daha uyguna yaptırabileceğim yıllık periyodik bakımları için aynı servise götürdüm. Servis hybrid aküsünün kaç amper çıkış verdiğine varana kadar bakmış fakat ne hikmetse " Hybrid sistem batarya kontrolü " yapmadı ve beni de bu konuda bilgilendirmedi. Sonuç bakımdan 7 ay sonra batarya uyarısı ve 46 Bin TL batarya masrafı. Aslında bataryanın kontrolünü yapmadıklarına inanmıyorum çünkü bataryayı bu teste sokmadan önce yaptıkları bi test daha var o testten geçerse bataryanın testi gerçekleşiyor. Bu sözde yetkili servis bu işten gelir sağlamak için bataryanın ömrü hakkında bilgi sahibi olduğuna eminim. Ama kullanıcının bu testten haberi yoksa doğal olarak talep edemiyorsunuz böyle kucaklarına oturuveriyorsunuz. Ben bu kazığı maalesef yedikten sonra öğrenebildim.

    Bırakın batarya ömrünü uzatmak için yok yavaş git yok frene yavaş bas vs şeylerle uğraşmayı istiyorsanız bunları da yapın ama ilk olarak haklarımızı soruşturup iyi öğrenelim yoksa ülkemizde her olayda olduğu gibi mağdur edilen sadece tüketici.

    İtiraz et vs diyecek olanlar olursa diye de söyleyeyim bayinin kendisiyle de görüştüm toyota merkezlede görüştüm garanti altında olmadıkları için masrafı üstlenmiyorlar ama hatayı kabul ediyorlar neye yarayacaksa, mahçup gibi ama yüzsüzler de :) Tüketici haklarına da yazdım bekliyorum. Bi daha o bayinin de toyotanın da yanından geçmem. Bursa Toyota Çavdarlı.





  • arkadaslar selamlar, toyota auris hybrid 2018 model aracımın aküsü artık bitti ve değiştirmem lazım ama hangi aküyü almam gerektiğini bulamıyorum.



    şu an takılı olan akü,


    yuasa 20hr 35ah cca 272a. bunun muadili nedir, ne almak lazım? fikri olan var mıdır acaba?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.