Şimdi Ara

Toyota Yaris 40km 'den sonra gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, geçen ay 2018 model Toyota Yaris Multidrive S aldım, araç 56 bin kmde. 40 km 'yi geçince kaputun altından olduğunu düşündüğüm derinden bir ses gelmeye başlıyor, 90 da ses çok yükseliyor ama o hızı biraz geçince azalmaya başlıyor ses. Hatta sabit hızla giderken devir 1100 civarına düşünce de yüksek bir ses oluyor. Alırken Otorapor 'dan detaylı ekspertize sokmuştum test sürüşü de yapmışlardı, onda bir şey çıkmadı. Periyodik bakımda da sesten özel olarak bahsetmedim ama kontrollerde herhangi bir sorun çıkmadı. Bu ses nereden geliyor olabilir? Normal midir? Sesin yoğun olduğu kısımları toparlayıp bir video ekledim:

    Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=5VggvEncxU0&feature=youtu.be

    Drive: https://drive.google.com/file/d/1yeZ28VYd6hNqJJJQUC_7T_LydiTp3ehn/view?usp=sharing



    Yardımlarınız için şimdiden çok sağolun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerDeLance34 -- 18 Ocak 2023; 0:33:20 >







  • Ben videodan sesi anlayamadım. Tam saniyelerini söyler misiniz? Aynı arabadam hanımda var ona göre karşılaştıracağım.
  • kartalus kullanıcısına yanıt

    Youtube sesleri biraz azaltmış sanırım o yüzden Drive 'a da yükledim, bu videoda o sesler hep var özellikle kırpmıştım ama 4 - 6 sn, 12 - 18 sn, 56 - 60 sn aralarında daha çok belli ediyor kendini.


    Drive link: https://drive.google.com/file/d/1yeZ28VYd6hNqJJJQUC_7T_LydiTp3ehn/view?usp=sharing




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerDeLance34 -- 18 Ocak 2023; 0:13:12 >
  • Yaris vardı bizde de, 2014 model, km 50-60 binlerdeydi gene.

    videodan sesi tam anlayamadım ve kaputun altından geliyor demişsiniz. Benim diyeceğimle pek alakası yok gibi ama gene de söyleyeyim.


    Bizim araçta da 70-80 geçince aracın şasesinde bir rezonans hissediliyordu. Ayağımla da hissediyordum.

    Lİfte kaldırdığımızda, arka tekerleri çevirdik poryalar sağlam gibiydi. İşte sallayınca sallanmıyordu falan, bilyaları sağlam dediler.

    Gene de arka proyaları değiştirdim ben. set olarak değiştiği için Pahalıya mal oldu biraz.

    Bendeki arızanın en ayırt edici özelliği, hıza göre frekansı değişmesiydi. hızlanınca hızlanıyor, yavaşlayınca yavaşlıyordu. 80-90 arasında çok belirgin oluyordu. üstünde ve altında azalmaya başlıyordu ses. Belirli bir hızda rezonans yakalayınca artıyordu ses. 70 ila 110 km arası duyuluyor gibiydi.

    Araç devirden düşünce ses geliyor demeniz, acaba motor sesi ve titreşimi azaldığından dolayı öne çıkıyor olabilir mi.





  • VideSupra kullanıcısına yanıt

    Bizim 2016 Yaris'te de 100 civarını geçince uğultu başlıyordu. Zaman geçtikçe de arttı. Yetkili serviste arka poryalar değişti, düzeldi. Ağustos ayında işçilikle 8500 TL tuttu. Sanırım kronik bu kasada.

  • Anladım sağolun bilgileriniz için, ben de bi poryaları kontrol ettireyim. 1 ay içinde hem ekspertiz hem muayene sırasında hem de yetkili serviste kontrol edilmiş oldu ama gözden kaçan bir durum olabilir. Zaten rot balansa götürmeyi düşünüyordum oraya gittiğimde ön takım ve poryaları da kontrol etmelerini isterim.

  • Aracı rot balansa soktum, balans yapılmadan önce poryalara da bakmasını istedim ustadan. Tüm hepsine tek tek baktı, sağ arkadakinden acayip bir ses geliyordu. Ustam onu değiştirmen gerekiyor fazla bekletme dedi, hafta içi yetkili servisten sağ arka poryayı değiştirince ses kesildi. Periyodik bakımlara, muayenelere güvenmemek gerekiyormuş onu anladım. Sağolun yönlendirmeniz için. @kartalus @VideSupra

  • Çok sevindim. Geçmiş olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.