Şimdi Ara

TP-Link modemin WI-FI'ı can çekişiyor, acil modem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TP-Link TD-W9970v3 marka modemim var. 2+1 büyük sayılmayacak bir evde oturuyorum. 1 ay kadar önce arka odada network çekimi gerektiği için modemi ve arka odayı çaprazdan ama önü açık olarak gören bir xiaomi repeater aldım (şu direkt prize takılan kablosuz olan siyah model). Şu ana kadar bir sıkıntı yoktu. Geçen gün ailemin misafir gelmesi ve 1 laptop 2 telefonun network'e eklenmesiyle ilk ciddi performans düşüşünü yaşadım. Evde 1 masaüstü, 2 laptop, 1 tv, 1 tablet, 1 telefon, 1 repeater (artı buna bağlı bir cihaz), 1 akıllı süpürge, 1 kitap okuyucu mevcut. Bağlantım 100mbit vdsl2.


    Dün birden bire tabletin wifi'ı inanılmaz hız düşüşü gösterdi. Sonrasında bir türlü toparlanamadı, internet kötü sandım ancak ethernet kablosuyla bağlanınca tam performans alabiliyorum (ufak bir parantez modem arayüzünden test yapınca pppoe hatası vs diyor ama dediğim gibi kabloluda hiçbir problem yok). sonrasında modemi sıfırladım kurdum yeniden başlattım vs ancak düzelme göstermedi. ama gidip wifi ismi ve şifresini değiştirince düzeldi. bu şekilde laptop, telefon ve tv'de denedim, tam oldu derken gidip xiaomi repeater'ı da bu ağa ekleyince performansın tekrar öldüğünü fark ettim. birkaç kere denedim ve tüm cihazlar bağlanınca wifi ölü gibi davranıyor. şu an yine sorun yaşıyorum.


    öncelikle 80 m2 ve arada min. 2 duvar olan evde bu repeater'a gerek bırakmayacak (veya duruma göre repeater'la kullanılacak) bir modem tavsiyesinde bulunabilir misiniz? bütçeyi çok zorlamamak lazım ama fiyat performans önerileri için zorlarım açıkçası.


    2) modemin dandikliği malum ama repeater'lar böyle bir şeye yol açabilir mi?

    3) repeater'ın 1 aydan fazla süre çalıştıktan sonra modemi etkilemiş olması mümkün mü?








  • Merhaba,

    O cihazın WiFi özelliği en başta 100 Mbps internet için pek yeterli değil. Sadece 2.4 GHz frekansında yayın yapıyor dolayısıyla böyle çok sayıda cihaz bağlıyken yüksek hızları görmeniz zor.


    Ama şöyle bir güzel haberim var. Sorun sadece WiFi ise söylediğiniz gibi yani modemin internet bağlantısıyla ilgili bir sorun yaşamıyorsanız (hatta kesilme, kopma vs) eğer sadece router alıp onunla beraber kullanabilirsiniz. Hem daha bol seçeneğiniz olur hem de daha uygun fiyata çözmüş olursunuz.


    Bugün piyasada 200-300 liraya gayet modern dual band WiFi AC 5 GHz destekli, AC1200 hız sağlayabilen router'lar bulunuyor. Bunların WiFi yönünden muadil modemler ise kafadan 500 liradan başlıyor. Evimde kendim de bu şekilde modem ayrı, WiFi router ayrı olarak kullanıyorum bütün şikayetler bitti gitti. Size de bu şekilde tavsiye ederim naçizane.


    Repeater konusu da şöyle, o cihazlar kablosuz aldıkları interneti yine kablosuz olarak aktarıyorlar. Yani WiFi bakımından kaynak sağlam olmadıktan sonra ne alıyor ki ne versin durumu mevcut biraz.. (2. ve 3. sorulara itafen)





  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    hocam iki cihazla uğraşmamak ve wifi'ı ölmüş modemin de tekrar başka fonksiyonlarının da gitmesi riskine girmeyerek direkt modem aldım. ayrıca sorun olmasa bile iki cihazı birbirine bağlayarak kendime ayak bağı yapacaktım yine. keenetic extra dsl ve zyxel vmg3625 arasından fiyat sebebiyle zyxel seçtim.

  • balcis kullanıcısına yanıt

    Güzel bir cihaza benziyor. Dediğiniz gibi; bir bakıma tek cihaz olması da avantaj tabii. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.