Şimdi Ara

TR'de 40k maaş mı Almanya da 4k € mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Evli biri için Türkiyede 40k maaş almak mı daha iyi yoksa Almanyada 4k Euro kazanmak mı ?

    Türkiyede ev ve arabanız olduğunu düşünelim.

    Almanyada kirada yaşayacaksınız.


    Tercihiniz hangisi olurdu?




  • Söyledeğin şartlar trde imkan verilse tabi cennet türkiye derim.5-6 euro olsa idi o zaman düşünülebilirdim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ev & araba varsa tr daha mantıklı gibi

  • Türkiye daha mantıklı bu şartlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almanyada 4k

  • Net maaş mı Almanya'daki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 7 Mart 2023; 2:29:31 >
  • Keşke iki tarafı eşitleseydiniz bir tarafta araba/ev olayı çok sağlıklı karşılaştırmaya sebep olmuyor.


    Şu anda 40 bin iyi para gibi gelebilir ama bu sene enflasyon 3 haneli...Seneye o para 20 bin TL nin alım gücünün altına düşecek.Kur da artacak bir de oradan size vuracak.Öncelikle alım gücünüzü uzun vadede koruyabilecekmisiniz.Türkiyede ucuz olan hizmet,gıda ve kira(barınma) idi .Şu anda gıda avrupadan daha pahalı denilebilir.Kira avantajını da yavaş yavaş kaybediyoruz.Hizmet sektörü desek berber tamirci şu bu gibi alanlarda hizmet almanız kaç katına çıktı siz hesaplarsınız.


    Evli,eşi çalışmayan bir kişi klasmanındaysanız vergisel olarak 4000 eur net, yani 6000 brüt demek almanyada ve iyi maaş skalasına girer.Yıllık 48 bin euro net diyelim.Bu para sizin ev kredisine girmeniz için de araba almanız için de yeterli bir miktar. Size almanyada 100000-300000 euro arasında krediyle alınacak dünya kadar apartman dairesi yada müstakil ev gösterebilirim 1970 sonrası inşaa edilmiş.


    Güçlü bir ülkenin vatandaşı olmanın,arkanızda olacak bir devleti hissetmenin,çoluğunuzun çocuğunuzun iş,hayat,sağlık,eğitim garantisine sahip olmanız bence tercih edilebilir. Avrupa da çok vergi verirsiniz doğru,ama dönüşü vardır size.Karşı çıkan arkadaşlar illa olacak.İstanbul gibi büyük şehirde yaşamla almanyanın çok merkezi olmayan yerlerinde yaşamı karşılaştırıyorum diye. Ama 40 bin lira istanbulda güzel bir semtte kiraya yarısını vereceğiniz size cucuk kadar para kalan bir opsiyon.Geri kalan parayla iyi bir buzdolabı alamazken türkiyede,5 6 tane buzdolabı alırsınız aynı paraya kiranızı /kredinizi ödedikten sonra şehirde :) Hocam iphone hesabı yapma dersen gıda zaten almanyada daha ucuz ve kaliteli onu da söyliyeyim.Araba desen bmw 3 serisi bir aracı 6 yıllık maaşınla alırken almanya da sadece 1 yıl yeter.





  • İlk seçenek. Almanya Türkiye'de maaşı düşük olanlar için daha iyi genelde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 40 binin adı var artık. Eskiden hayal olan bir miktar ama evler, arabalar sürekli pahalandıkça anlamı kalmıyor.

  • maaş kabaca aynı fakat satın alma gücü olarak almanya ağır basıyor. Birde şunu belirtmek isterim. Trde müdürlük pozisyonu için bu maaş veriliyor. Almanyada düz mühendis olarak bu ücret alınıyor..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İş önemli mesela doktor olacaksam tercih etmem. O iş yüküne ve paranın değersizliğine 40k ya o eziyet hayat boyu çekilmez.

    Güncel Tr de 300-500 dairen yoksa ev araba hatta üstüne yazlığın olması bile hiçbir mana ifade etmiyor. Para çok değersiz ve vergiler aşırı ağır.

    Zaten Bunu bakan dedi bu düzenden ihracatçılarımız memnun diye yani sadece Godomanların memnun olacağı bir ekosistemdeyiz.

    Amerika kapitalistse biz şuan vahşi kapitalistiz.

    Günde 6-8 saat çalışıp iş çıkışı arkadaşınla bira içip iki goygoy yapacak enerjin kalmıyorsa o iş yapılmaz. Sadece örnek verdim kendinize göre değişik aktivite olarakta düşünebilirsiniz.

    Bir fransız dizisinde fransız elemanın amerikalıya şunu dediğini görmüştüm siz amerikalılar çalışmak için yaşıyorsunuz biz yaşamak için çalışıyoruz.

    Mes-ele hayatta kalmak mı?

    Mes-ele yaşamak mı?

    Ayrımı bireyin kendisi yapmalı.

    Tanrı yaaar ve yardımcınız olsun

    Selam dua ve touchblue ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada 30 lu yaşlarda olduğunuzu düşünerek ekleme yapmak istiyorum.Türkiye hiç bir yere kaçmıyor,en kötü geri dönersiniz ev yurt herşey var.Buradaki pozisyonun uzun vadede size faydasını düşünmeniz gerekiyor.Büyük bir avantajı yoksa vazgeçilebilir.Sonuçta değerli ve dünyanın her yerinde geçerli bir mesleğiniz var.

    Yurt dışı deneyiminizi yaşamanızda fayda var.Oradaki fırsatları ve imkanları kullanmanız lazım.Bu arada farkındasınızdır 40 lı yaşlardan sonra maaşlı bir işte çalışmak çok istemeyeceksiniz.O dönem için kendi yatırımlarınıza ve planlarınıza yoğunlaşmanız belki gerekecek.Yolunuzu çizene kadar idare edin.


    Türkiyenin büyük bir avantajı var o da az parayla yaşamak mümkün ve güzel bir ülke.Yabancıların burayı emekli olmak için seçmelerinin çeşitli sebepleri var.Doğru stratejilerle ilerlerseniz burada ilerde bir eliniz yağda bir eliniz balda yaşamaya dönme şansınız var.Ayrıca yatırımlarınızla birlikte döviz de getirecek bir sürü yurt dışına iş imkanı var.Yani bir şekilde türkiyedeki yaşamınızı döviz kazanarak sürdürmeyi de planlayabilirsiniz.Adı eticaret olur,sağlık turizmi olur,bir hizmet satımı olur artık o sizin bileceğiniz iş. Açıkçası 100000 euro ya (türkiyede bir ev bile satın alamayacağınız paralarla yani) yata yata hiç çalışmadan ayda en az 5000-10000 euro kazanacağınız 20 tane iş söylerim size.Birde planınıza böyle bakmak var.Maaşlı iş kafasından çıkıp sermayeyi de bulundurdunuz mu para kazanmak kolay.





  • Burada bence yaşam konforu ve çalışma saatleri önemli. Birde Almanyaya alışma dönemi var. Çok bir fark yok sanki maddi olarak.

  • TR'de 40k maaş mı Almanya da 4k € mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş de çok önemli ama bu şartlarda Türkiye tabii ki

  • Eğer İstanbul'da yaşayacaksan Almanya'daki 4 bin euro daha iyi. Ama Anadoluda bir yerde yaşayacaksan 40 bin TL daha iyi.

  • Almanyada 4k diyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her iki tarafta da net elinize kalan para euro bazında aynı ise Türkiye daha ucuz bir ülke. O yüzden ben aynı para için düzenimi değiştirmeyi tercih etmem. Ama Türkiye’de ekstra olarak belli ürünlerdeki ötv çok can sıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tafesan T kullanıcısına yanıt

    Kalıbımı basarım. Değil Almanya Bulgaristan bile araba-ev gibi nesnel varlıkların ucuzluğundan dolayı Türkiyeden fersah fersah üstün bir ülke şu anda

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.