Şimdi Ara

TR PSN fiyatları konusunda bir adım atmalıyız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Artık Türkiye PSN fiyatları iyice uçtu gitti. Bu konuda Sony TR'nin bir şeyler yapması lazım . Mesela şuan Arkham Knight ABD steam'de 59.99 $ ABD PSN'de yine 59.99 $ . Türkiye steam'de ise 89 ₺ buraya kadar her şey güzel bir bakıyoruz TR PSN'e 209 ₺ ! . Steam bu oyunda kafasına göre indirim yapmıyor , geliştirici ve dağıtımcı firmayla konuşmuş ülkemizdeki satın alım gücüne göre özel bir fiyat belirlemişlerdir . Aynısı Witcher 3 'te de olmuştu . Peki bu firmalar niye pc'de indirim yapıp ps4'e yapmasın sonuçta ABD fiyatları aynı demek ki fark gözetmiyorlar . Hadi bazı sebeblerden dolayı (ps4'e oyun çıkarmak için verilen lisans vs.. ) olsun 140 tl 50 tl'si Sony'ye gitsin (ki bu rakamda çok abartı ) . Bunun tek nedeni varsa o da SONY TR ve bizi umursamayışıdır. Bence bu konuda aramızda toplanıp SONY TR'ye şikayetlerimizi sunmalıyız .



  • Haklısın fakat ne öneriyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben her türlü dilekçemi yazarım.
    Ama çok taleb bulunmaz diye düşünüyorum.
    Playstation forumu o kadar eskisi gibi canli degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zencefiladam kullanıcısına yanıt
    Bence bu konuda nasıl bir tavır sergiliyeceğimizi birlikte karar vermeliyiz. Mesela hergün Sony TR'ye şikayet mail'i atabiliriz aynı zamanda ingilizce olarak Sony EU'ya . İmza toplayabiliriz vs... Eminim daha orjinal fikirleri olan arkadaşlar çıkar herkesin fikrini almak lazım.
    Canlı olmasada diğer forumlardan destek alabiliriz bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 18 Haziran 2015; 1:32:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony brezilyada yüksek ps4 fiyatları için adım atmış bizde özenle hazırlanmış bir mail hazırlayıp hergün 20 kez gönderirsek dikkatlerini çekebiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 18 Haziran 2015; 1:54:08 >
  • Sony Türkiye tırt bence ya..Bence komple bi yönetimi değişse onların iyi olur.Baştaki o mustafa'da dahil.Lansman zaman stok sorununda bıle ınsanlara yardımcı olamayıp ne saçma bahanaler yalanlar soyledıler
  • Böyle bir konuyu geçen sene Gny* adlı arkadaşımız açmıştı. Çok destek almasına rağmen bir gelişme olmadı ne yazık ki. Konu linkini de buraya koyayım;

    http://forum.donanimhaber.com/m_93722905/f_//tm.htm#93722905
  • Sabit bir kur belirlense Steam gibi ancak yine işi bozan o malum firma olur.
  • Mustafa kullanıcısına yanıt
    Geçen seneye göre fark Steam'in bu işi yapabilmesinde . Örnek gösterebileceğimiz çok büyük bir dijital oyun dağıtımcısı var şuan . Zaten her oyunun ciddi anlamda ucuzlamasını beklemek mantıksız olur sonuçta çok fazla firma var ve hepsi bu işe yanaşmayabilir. Mesela Witcher 3 ve Batman Arkham Knight Türkiye'ye çok ucuz girdi . Hatta şimdi baktım yeni çıkan lego jurassic world ABD steam'de 39 $ TR steam'de 59 ₺ . Dying Light'ta steam'e 99₺'den girmişti . Dağıtımcıları kim ? Warner Bros Games . %90 ihtimal Steam'in TR bölgesiyle ilgilenen elemanları WB Games'e bu durumundan bahsetmiş ve bir anlaşmaya girmiş . Eminim ki ileride başka dağıtımcılarla da anlaşmaya girecekler hatta belki girdikleri vardır ama Steam oyun fiyatlarını çok detaylı takip etmiyorum . Peki bu işi neden TR PSN yapmıyor ? . Asıl sorun bu .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 18 Haziran 2015; 1:54:51 >
  • Özgür kirazci gibi isimler olsa keske yuksek pozisyonlarda o zaman cok sey değişebilirdi .

    Her seyin en pahalısı bizde bizim halkımız tepkisini dile getiremiyor boyle olunca da kullanılmaya cok müsait .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 209 liraya oyun satıp oyun satışlarının artmasını bekliyorlar tamamen aptallık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadigim 270tl ye oyun alan var mı acaba var ki bu kadar yüksek oyun fiyatları bir oyun En fazla 180tl olmalı benim tavsiyem 180tl üstünde olan hiçbir oyunu almayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bişey değişmez maalasef yukarıdada belirtilmiş geçen senede açılmıştı bu konu genede bi tekrar şikayetler belirtilsin tabi ama Mustafa Yiğit in diyeceği şey belli: Biz zaten uk psn e bağlıyız oraya göre fiyatlar o yüzden yapacak bi şeyimiz yok deyip çekilir kenarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim görüşüm bu konuda sadece suçlu Sonynin olmadığı.Hatırlarsanız önce steam Türkiye'nin fiyatları gayet uygundu ama Türkiye'deki dağıtıcı firmaların baskısıyla yeniden artırıldı ve bu benim görüşüm değil steamın açıklamasıydı.Demek istediğim sony bu konudaki tek hatalı firma değil adı lazım olmayan firmalarda suçlu.
  • Türkiyede fifa 16 deluxe 300 tl 100 doları geçiyor 100 euroyuda geçti steelinide. Bu saaten sonra hiç bir şekilde tr psn den oyun almam sadece çok uyguna gelen arada sıra oyunları alırım. Tr psn den 1 oyun alacağına us psn den 2 ve endonezyadan 3 oyun alma şansın var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.