Şimdi Ara

Trafik Cezaları Artıyor. Arkadaşlar Daha Dikkatli Olalım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TBMM'de bekleyen 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu tasarısında, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 135 maddeden 32'sinde değişiklik yaptı. Değişiklikler Meclis'e gönderilecek Yeni tasarıda cezalar şöyle olacak.

    ÜFLEMEK ŞART

    Alkol ölçümü yaptırmayan sürücünün ehliyetine tedbiren el konulacak, araç kullanmaktan men edilecek. 2 saat içinde Adli Tıp Kurumu ya da resmi sağlık kuruluşlarından "alkollü olmadığına dair" rapor alan sürücülerin ehliyetleri iade edilecek. Rapor almayanların ehliyetine 6 ay süreyle el konulacak.

    Kış lastiği olmayan sürücülere 72 TL ceza kesilecek.

    Aracının ilk muayenesini yaptırmayan ya da muayene süresini aşan sürücülere kesilen ceza 72 TL'den 154 TL'ye yükselecek.

    Kırmızı ışıkta geçenlere verilecek ceza 154 TL'den 319 TL'ye yükseltilecek. Bir yıl içerisinde 5 kez kırmızı ışık ihlali yapan sürücünün ehliyeti 3 ay süre ile geri alınacak. Sürücü psiko- teknik değerlendirme ya da psikiyatri muayenesine tabi tutulacak.

    Hız sınırlarını aşma oranlarına yüzde 50 oranı eklendi. Mevcut yasada hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşanlara 154 TL, yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 319 TL ceza uygulanıyordu. Yüzde 50'den fazla aşan sürücülere verilecek ceza 1.5 kat artırılacak.

    Kamyon, otobüs, TIR, tanker gibi ağır yük taşıtlarını kullanım süresini aşan sürücülere verilen cezalar 6 kat. Günlük 9 saatten fazla ağır vasıta kullanan sürücülere 72 TL yerine kademeli olarak 154, 319 TL ve üstünde ceza uygulanacak.

    Kaynak burada arkadaşlar:http://www.ekotrent.com/gundem-veriler/haber/949236-suruculer-asil-simdi-yandi-iste-yeni-cezalar

    AMAN dikkatli olalım...







  • Bence her daim dikkatli olmamız gerektiği için bu cezalar az bile. Bazen caydırıcılığı bile olmuyor.
  • Bu aralar çok polis var yol kenarında. Eylül ayından beri 3 kez polis çevirmesine denk geldim ve üçüde alkol kontrolüydü. Hayatımda ilk kez alkolmetreye üfledim. İlk çevirmede oldu o da ve nasıl üfelyeceğimi polis tarif etti ve anlattı. Üfledim ve 0.00 promil çıktı. Dedim ben ömrü hayatımda alkol kullanmadım ve teşekkür etti polis gittim. Diğer ikisi de farklı zaman ve yerlerde oldu. Önce sordu polis "alkol aldınızmı bu akşam" diye sordu. Bende "ben 37 yıllık hayatım boyunca alkol kullanmadım ki bu akşam alayım" dedim ve ikisinde de polis "buyrun" deyip yolladı beni.
  • Bazı cezaların daha da artması taraftarıyım.
    Örneğin, kırmızı ışık ihlali, alkollü araç kullanma, hatalı sollama, tehlikeli araç kullanma, hız ihlali vs. gibi kaza yaratabilen ihlaller.

    Bazı cezalar ise bu şekilde kalabilir.
    Ehliyeti yanında bulundurmama gibi...
  • Kış lastiğine ceza gelmişte, tır kamyonların felan kullandığı kaplama lastiğe neden ceza yok? O gün E5'te arabayla çarptık yani iyiki bir şey olmadı.
  • özellikle alkollü araç kullananlar aynı şeyi ikinciye yaptıklarında hapis cezası uygulanması gerekiyor. ilk ceza da en az 5bin tl olmalı. bu insanlar kendi canlarını yaksa iyi ama masum insanların da canlarına resmen kast ediyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newmonarch

    Kış lastiğine ceza gelmişte, tır kamyonların felan kullandığı kaplama lastiğe neden ceza yok? O gün E5'te arabayla çarptık yani iyiki bir şey olmadı.

    Kış lastiği zorunluluğu sanıyorum bu yıl sadece ticari araçlar için getirildi. Ayrıca kesinlikle kamyoncu otobüscülerin kullandığı çoğu lastik kaplama ve hiç sağlıklı değil...
  • Çok yerinde bir karar akşam bir yola çıktık emniyet şeridi normal yoldan daha kalabalık...
  • Cezaların miktarı arttırılacağına adam gibi denetim olsa daha iyi olmaz mı? Her trafik ışığında ışık yeşilden kırmızıya döndüğü halde geçen en az beş tane araç oluyor...
    Bu adamlar aynı gün iki tane 70 liralık ceza yesin bakalım bir daha kırmızıda geçecekmi...
  • Cezaların artması rüşvetin önünü açar.
  • Kirmizi isik cezasi 319 TL oyyyhhssss


    Cok iyi oldu bu coook.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KIŞ LASTİĞİ CEZASI ÇOK SAÇMA VE KARIŞIK.

    İstanbulda bu gün yağmurlu hava ve sıcaklık düşük. Şimdi çevirse beni polis kış lastiğim yok diye cezamı kesecek? Eski köye yeni adet. Hani hava karlı olsa anlarım ama gayet normal bir hava var dışarıda. 7 derecenin altında da değil ki zaten 7 derecenin altına bile düşse sıcaklık bunca yıldır kış lastiksiz gezmenin yağmurlu havalarda veya soğuk dahi olsa güneşli havada bir sıkıntısını görmedim. Karlı havada zaten kullanmıyorum arabayı. İşe veya gittiğim yerde kar'a yakalanmışsamda orada bırakıp arabasız geliyorum.
  • Kirmizi cezasi baya artmis. Neyse kazasiz belasiz ve cezasiz surusler herkese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cezalar arttığı için mi dikkatli olmalıyız yoksa hiç ceza yazılmasa dikkatli olmayı bırakır mıydınız ?

    :)
  • Ana caddelerde 2. sıra park yapanlara verilen ceza da 100 kat artsın Bıktım artık yolu babalarının malı gibi kullanmalarından
  • eds zımbırtısı sarı ışık yanmadan 1 saniyede hemen yeşilden kırmızıda dönüyor yemezsek iyidir cezayı
  • Valla ben bizzatihi alkolmetre gibiyim. Polis adamına göre muamelede süperdir. Yanımda sadece kız arkadaşım varsa, kalantor aile arabasıyla çevirmeye girme ihtimaliniz azdır. Aynı arabada kız arkadaşınızın arkadaşları da varsa, 5 kız 1 erkek iseniz, garanti çevrilirsiniz. Cabrio araba ile tikican artist olmayan efendi kıyafet, temiz yüz kombinasyonu ise polisi direkt siz'li biz'li konuşturmaya iter. Bu çifte standardı da hiç hoşuma gitmez polisin. Neyse çevirir alkol muayenesine:
    -Alkol var mı?
    -Var da 50 promil altında çıkar, 17-20 falan, bir 50'lik içtim.
    -(Artist bir havayla)Görecez!
    .................(üflerim)................
    -Kaç çıktı?
    -15. Devam et.



    Polis'in o anki suratını göreceksiniz. Lopları sayabiliyorsunuz...

    Tüm cezaların arttırılmasını sonuna kadar destekliyorum. Rüşvet artabilir; ancak rüşvet artsa da, cebinizden daha çok para çıkacağı için daha dikkatli olmaya yönelirsiniz. En basitinden bugün hız cezası 150TL ise, polise 50TL rüşvet veriliyorsa, 300TL'lik cezaya 50TL rüşvet almayacaktır. 100TL'den kapı açılır... Polis ekibine prim verilse keşke, o zaman hiç sizinle muhatap olmadan ceza yazıp arkadan gönderir, primini alır. Ne kadar çok ceza yazarsa o kadar prim alır. Burada öflemeyin hemen! Zira kanıt lazım ceza için. Kanıtı varsa, kessin zaten cezayı, arkadan yollasın, üzerinden prim alsın. Çok çok kessin, rüşvet için arabaları çevirmekten daha çok para kazanır. Sürümden kazanır... Caydırıcılık arttığı için, ihtimal düşük olsa da riske giremezsiniz. Avrupa ve ABD'deki düzen bu şekilde, çok da mantıklı:

    Hızlı giderseniz radara yakalanma ihtimaliniz buradaki kadar, belki daha düşük. Ancak yakalanırsanız 600$ ceza yiyeceksiniz. Şimdi ben araba kullanırken yılda 1-2 hız cezası yiyorum. Toplasan 300TL. Koyar mı? Koymaz. Tanesi 1000TL olsa, o riske girer miyim? Girmem. Lotonun tam tersi gibi, size vurursa batırır. O yüzden o riski göze alıp suçu işleyemezsiniz... Bu sebeple sonuna kadar cezalara zammı destekliyorum.




  • Her zaman dikkatli olmaya çalışıyorum. Cezaların artması veya azalması beni bağlamıyor. Bugüne kadar sadece bir kere ceza ödedim yüksek hızdan. Onda da 65 km hızla polis ceza yazdı. Meram'dan Konya'nın içine gelen yolda hız limiti 50 imiş. Ama ben gerçekten 65 km sanıyordum. Limitinde gidiyordum.

    Bir kere de yanlış yere parkettiğim için arabam çekildi. Ceza ödedim. 1991'den beri ödediğim cezalar bunlar. Allah'a şükür.
  • aslında artırılmasa bile olur.
    ama denetimler sıklaştırılsın.
    hiç taviz verilmesin.
    her kural ihlalinde ceza yazılsın.
    yani kural şu:suç yaptınsa kesin cezası var.
    bunu bilen vatandaş kolay kolay ihlal yapmaz.
    yani işin özü sıkı denetimde.
    hem denetim hem de yüksek ceza daha daha güzel olurdu.
    nerde bunu yapabilecek otorite ki?
  • 1000 TL'ye yakın cezam duruyor zaten hali hazırda, beni ilgilendiren tek ceza hız limiti aşımı gerisine takılmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biturbo -- 8 Kasım 2012; 11:58:53 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.