Şimdi Ara

Trafikte yeni dönem başlıyor: Mobil EDS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

    böyle durumlarda destekleyenleri görünce aklıma hep binanın önündeki yer için orta yolu bulamayıp kavga eden dükkan ve daire sahiplerinin ispark talep ederek üstüne para vermeleri salaklığı geliyor

    makas atanlardan da şikayetçi olanlar bir zahmet sol şeritleri sadece sollama için ya da süratli oldukları zaman kullanırlarsa makas atan kalmaz

    İlk paragrafı cidden yapan insanlar var mı?Varsa hayran kaldım muhteşem bir mantık örneği
  • Apaçiler konuyu basmış
  • quote:

    ...Yerli tasarım ve üretim olan, birçok fonksiyonu üzerinde barındırması açısından dünyada ilk olan Mobil EDS araçları...


    Yahu bir kere olsun birşeyi de abartmasınlar, aynı araçları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi en az 2-3 senedir kullanmakta.

     Trafikte yeni dönem başlıyor: Mobil EDS

    http://www.kocaeli.bel.tr/icerik/mobil-eds%E2%80%99li-park-kontrolu/36/28628.aspx

    quote:

    Araç; park ihlal tespiti, emniyet şeridi ihlal tespiti, radar ile hız ihlal tespiti, koridor hız ihlal tespiti, yüksek hızlı 3G, 4G haberleşme, merkeze veri iletimi, ihlal fotoğraf kayıtları, 360 derece kamera, gözlük tipi kamera ile tespit işlemleri yapabiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    eksileyin bakalım yakında foruma düşersiniz falanca yerde ceza yazmışlar diye,sizin iyiliğinizi düşünüyolar tabi tabi

    Aynen burda ahkam kesenler, iki gün sonra ya bana ceza gelmiş diye ağlıyor. Ayrıca kimisi demiş üzerinde Eds yazmasın vs. Yazsa ne olacak sen o Eds yazısını okuyana kadar üzerindeki cihaz cezayı keser sana çok bilmiş. Ülkenin en büyük sorunu yetersiz yollar yada ana yollara bağlantı noktalarındaki keşmekeş. Birde en sol şeridin kamyon dahil her türlü haşere tarafından iş gali

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Melih gokcek bunu begendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    üstüne eşşek kadar eds yazmasalarmışta bir anlamı olsaymış.

    türk milletinden bahsediyoruz bunu gören ölümüne dikkat eder, hiç anlamı kalmaz :)

    Sen onu görüp okuyana kadar cezayı hesabına yazar. Üzerindekiler hassas radar kamerası. Bu radarlar trafiği aşırı yavaşlatır bunu gören uyanıklar cezayı yemelerine rağmen yavaşlarlar 82 ise hız 50 ye düşerler ondan sonra gör trafiği örneğin Ankara'da sabit radarlara yaklaşan halkımız 50 ye kadar düşürüyor hızı üstünde Kocaman 82 yazmasına rağmen sonra alsana trafik

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    İnşallah daha başka türlü uygulamalar da yaparlar...Ne demişler? Deveye diken.....

    bu forumdaki çakma milliyetçilere hastayım,hep kurallara uyan onlar ,en dürüst onlar,işin garibi sokakta apaçilik yapanda onlar.
    1 dakikalık saygı duruşunu bile ıslıklayanlardan çok şey bekliyoruz galiba,kendi halkına saygı göstermeyip ayrım yapan başkasının acısını ne bilsin.
    kuralı ne bilsin hakı ne bilsin. programlanmış robotlar gibi her konuya sabit yorum yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılırsa yeni dönem. 25 senedir trafikte yeni dönem. Bir radar alıyorlar, yeni dönem.

    Tamam, güzel bir şey ama trafikte yeni dönem falan değil. Zaten, önce devlet uymuyor kurallara. Yoksa şehirdeki radarlar çalıştırılsa yeni dönem çoktan başlamış olurdu. Yazık, vergiyle alınıyor onlar. Yapan 70, 80'lerde yaptı yeni dönemi.

     Trafikte yeni dönem başlıyor: Mobil EDS
    Bu da mesajın şekeri olsun. "Eye-candy".




  • Bu sistem benim başımı ağrıtmaz. Çünkü kurallara %100 uymak gibi bir özelliğim var. Yarası olan gocunsun.

    Ara yoldan Ana yola çıkıp karşı yola geçmem gerekiyor. Fakat bölünmüş yol. Yolda sağdan 50 metre ters gitsem aradaki açıklıktan karşı yola geçebilirim. Fakat ben ne yapıyorum. Normal yola giriyorum. 1 km ilerdeki kavşaktan dönüş yapıp asıl yoluma geçiyorum. Trafiği zora sokmamak ve kurallara uymak adına bunu yapıyorum. Bu sistem bunu yapmayanların canını yaksın. Destekliyorum.

    Anlaşılmadı ise çizimle de gösterebilirim.
  • Forumun yarısına göre açık bir kural ihlali yapan sürücü suçlu değil bunu tespit eden devlet suçlu?

    Bu arada bu sistemin daha beteri Ordu da dün kullanıma girdi. Şehrin hemen hemen her noktasında kamera kondu. Öyle Ankara da ki gibi 82 de değil 70 km.
  • geçsinler bu kuralmış trafik düzeniymiş ayaklarını milletin cebindekini sonuna kadar sömürmekten başka birşey değil bunlar.kurala uyan adamın denetlenmeye zaten ihtiyacı yok.kafaları değiştirmediğin müddetçe eğitim eksiğin olduğu müddetçe tuvalete bile kamera koysan adam kıçını yıkamadan çıkar afedersiniz. kupon dağıtır gibi ehliyet dağıtıyorlar sonra kamerayla kuralları korumaya çalışıyorlar.hiç bir halt düzelmez bu ülkede.
  • cadillaccts C kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle deme ehliyet almak artık hiç kolay değil. Bir yakınım ehliyet sınavına girdi en ufak bir hata da arabadan indiriyorlar. Park etmek hele başlı başına zor. Hem sağ hem sol da ki çizgiden taşırmayacaksın ve 1 hamle ile etmen lazımmış. Benim 10 yıldır ehliyetim var bana park edin desinler tek hamlede edemem. Geçen gün kursa uğradım ufak bir iş için sohbet ederken kurs müdürü de aynı şeyi söyledi. Kaldı ki bu iş kurslarda öğrenilmiyor. Ben ilk ehliyeti aldığım da otomatik araba vardı yıllarca onu kullandım bir gün düz vites aldık yine kullandım ama yokuşlarda zorlanmadım aracı stop ettirmedim değil. Ehliyet konusun da ama hala eksikle var. Örneğin dedem ne duyar ne görür ama bende hızlı araba kullanır. O yaşta adamın ehliyet olmamalı. Veya yazılıdan çok pratik eğitime daha çok önem verilmeli vs.

    Her şeyden önce bilinçli sürücüler değiliz. Yaşadığım bölgede sis çok ender görülür ama bırakın ön sisi arka siz farını yakıp gidenler var. Hele bir de çakma xenon, beyaz ampul takanlar var ki yolu göremiyorsun. Sorsan yolu daha iyi aydınlattığını söylüyor. Başkasının gözünü almış kazaya sebebiyet vermiş umurunda değil çünkü benciliz.

    Kuralları bilmediğimizden değil ama işimize gelmediğinden ceza yiyoruz. Bugüne kadar kemer takma alışkanlığı yoktu bu ülke de yeni yeni oturuyor ki bunun iki temel nedeni var. 1. kazalardan ders almamız ki bunu zor yoldan öğrendik. 2.kesilen cezalar.

    Büyükşehirler de ışıklara kim uyuyordu ki bunun en canlı örneğini Ankara da yaşadım. Ulus civarında kırmızı ışıkta geçeni göremezsin çünkü her yer kamera ama 100.yılda ışıklar sadece elektrik israfı çünkü kamera yok. Keşke ceza yemeden akıllansak ama maalesef olmuyor. Başka bir konuda da belirtmiştim. Bazı ihlaller vardır can kaybına neden olmaz (hatalı park vs) ama hız olsun ışıklar olsun bunların telafisi yok.

    Eskiden bende pek hız kurallarına uymazdım ama Ankarada ki radarlar ve yaşın ilerlemesi derken son yıllar da hız kurallarına uyarım.

    En son Ordu-Samsun yolculuğum da tünellerde hız limiti 70/80km olmasına rağmen 10 sürücüden 3-4 tanesi dışında kurala uyanı görmedim. Tonlarca yüklü tırlar tarafından sollandım. Şehir içlerinde tabelalara uydum. Kurallara uyan ile uymayan arasında bir fark olmalı. Bu fark birinin ölmesi veya yaralanması olmamalı.

    Hep derler ya bu ülke de yaşamın değeri yok. Evet yok ama bunun en önemli nedeni yine bizleriz. Biz kendi canımıza değer vermiyoruz ki.




  • Sadece kaldırıma park eden hanzolara ceza kesilse zaten hergün milyonlar kasaya girer.
    Ama maalesef yanyolda 56 ile gidene e-5'de 89 ile gidene ceza gelecektir, yine makasçılar, kaldırıma park edenler, katılım yoluna en soldan girenler hayatlarına devam edecek
  • Konformu kaldı trafikte, insanlar sinir krizlerine giriyor, 15 dakikalık yolu bir saatte gidiyor. Sen yolu akışı rahatlat önce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rbcntechnic

    iyi olmuş her yer makas atan sürücülerle dolu. Otopark gibi siteler bile yanlama videosu koyup duruyor..

    Deneyecekleri ücretsiz yada az fiyatlı olan bir yer söyleyin gitsinler orada yapsınlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inş kesilen cezalara af gelemz.
    af geldikten sonra hiç bir anlamı kalmıyor çünkü.
  • yiyorsa bunu bağdat caddesine koysunlar da göreyim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.