Şimdi Ara

traktörlere arkadan çarpma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • uzun yollarda reflektörü veya römorkunun stop lambası yanmayan traktörlere rastgelmişsinizdir. bunlar resmen kazaya davet çıkarıyorlar. bu gece okuduğum bu haber beni daha da sinir etti. bu siz yada ben olabilirim günün birinde. bunlara nasıl dur diyecezzzzzz

    haber:
    "Bingöl'den Erzincan'a giden Ali Ateş'in kullandığı otomobil, Erzincan-Erzurum karayolunun 23. kilometresinde, Yusuf Göktaş yönetimindeki traktöre arkadan çarptı. Kazada, otomobilde bulunan ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen 1'i çocuk, 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı."



  • onlarca kez gördüm yanlarından uzunları dayayıp kornaya abanarak geçiyorum, yerleşim yerine yakınsa polise de ihbar ediyorum
  • geçtiğimiz aylarda çok afedersiniz bu romokmu ölüm makinesimi nedir anlam veremediğim araçlar yüzünden öbür dünyaya bir bilet daha alıyordum üstü mok yüklü kürekler falan var biri yola düştü fark etmemle frene asılmam bir oldu zaten turist olduğum içinde bir şey diyemedim jandarma mı ne öyle bir kontrol arabasına da dedim herif güldü lanet olsun be
  • köy mezra gibi yerlerde yavaş kullanmak gerekli.diger otoyol ve bölünmüş yollardan gece karanlığında ışıksız çıkan traktör romork vb araçlara krşı tek yapılabilecek yol ayrımlarına gelmeden yavaşlamak...bu durm yıllardır böyle ve yıllarca da devam edecek....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evoXr -- 31 Ekim 2010; 23:49:38 >
  • arkadaşımın kardeşi bu römork yüzünden hayatını kaybetti
    adam 4 (dört) römorku birbirine bağlamış,öndede traktör.bizimki gece bunu sollamış ama tren gibi olduğunu görememiş.sonuç ölümlü kaza.
    özellikle hasat zamanı, yollar bu tip araçla doluyor.3,5 tl lk reflektörü bile takmıyorlar.araba hasarlarını geçtim yazık giden canlara.
  • yav uzun yolda giderken hepimiz kaptırıp gidiyoruz ve yerleşim birimine geldiğimizde ya da yaklaştığımızda hızımızı mutlaka azaltmamız lazım. traktör çıkar ehli hayvan çıkar..
  • tarımla çok meşgul olan yerleşim yerlerinde kesinlikle çok dikkat gerekiyor.
    hergün traktör, kamyonet vs. araçların yaptıkları dikkatsizlikleri yazsam destan olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damonbounce

    yav uzun yolda giderken hepimiz kaptırıp gidiyoruz ve yerleşim birimine geldiğimizde ya da yaklaştığımızda hızımızı mutlaka azaltmamız lazım. traktör çıkar ehli hayvan çıkar..


    Çok doğru. Yol boş ama dediğiniz gibi hayvanda çıkıyor traktörde.Önümüz de bayram. Allah korusun.
  • antalya korkuteli ovasında buğday tarlasında 11 tane birbirine bağlı romörk görmüştüm resmen yoldan giden tren yapmışlar adamlar..römorklarda 4 tekerlekti belden kırmalı park etmek ustalık ister
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damonbounce

    yav uzun yolda giderken hepimiz kaptırıp gidiyoruz ve yerleşim birimine geldiğimizde ya da yaklaştığımızda hızımızı mutlaka azaltmamız lazım. traktör çıkar ehli hayvan çıkar..

    +1
    boşuna yerleşim birimlerinde hız sınırları 50 km yapılmamış. çok düşük gibi gözüksede aslında olması gereken hız bu
  • 60 km hızla duble yolda gece gidiyordum(normalde 90 la giderim)
    önümde römorku görmemle sol şeride atmam bir oldu.
    az daha arkadan geçiriyordum.
    zifiri karanlıkta,
    tek bi aydınlatması bile olmayan,
    düşüncesiz bir römork sürücüsü.
    kornaya abandım geçtim,
    o olaydan sonra böyle aydınlatmasız römorklara korna çalarak geçiyordum yanlarından,
    sonra bıraktım,
    bela okuyup geçiyorum artık.
    işin ilginçi, traktörde aydınlatma var uzay gemisi gibi hatta.
    ama arkaya römorka o kadar büyük yük aymışki, traktörün hiçbir aydınlatması gözükmüyor.
    e ne anladım ben bu işten
    marifet römork a aydınlatma konulşsunki farkedilsin değil mi.
    zaten kaza olduğunda ilk aydınlatma olup olmadığına bakılmalı,
    aydınlatma yoksa kasten adam öldürmeye teşebbüsten yarglanmalılar bu aydınlatmasız traktör yada römorkçılar.




  • Adana Ceyhanın bir köyünden Akşam vakti Adana Merkeze gidiyorum. Aracımız o zaman emektar 97 Accent Tam mercimek kasabasına yaklaştığım vakit karşıdan bir araç geldiğini gördüm ve uzunları kapattım, Araç tam yanımdan geçipte uzunları yaktığımda önümde hiç bir ışık kaynağı olmayan bir at arabası gördüm. Nasıl sola kırıp kendimi kurtardığımı pek hatırlamıyorum açıkçası bir anlık refleks. Yine Allahtan böyle mandaların çıkabilme ihtimaline karşı hep yavaş gidiyordum hızım yüksek olsaydı kesin çarpardım her halde. Adamlar bildiğiniz Manda hayvanı.

    Bizimde Traktörümüz ve 4 tekerlekli Römorkumuz var. Tüm traktörlerde standart bir fiş vardır. Ve Römorklarda da arka stoplar ve sinyal lambaları vardır aynı kamyonların ki gibi. Biz sürekli onları takarız. Bir nevi traktörün stop, Fren ve sinyal lambalarını römorka bağlarsın direk. Ve 2 tane büyük üçgen şeklinde Reflektörümüz vardır. Ama ne yazıkki bizim hassasiyetimizi oralardaki çoğu manda hayvanı göstermiyor.

    Uzun yol tecrübesi fazla olan şöförler daha iyi bilir. Bu yollarda araba kullanmak şehir içinde kullanmaya benzemez. Aydınlatması olmayan yollardan çıktığınızda sürekli uzun farlarınız açık olsun. Karşıdan araç geldiğinde zaten kısalara geçersiniz ve bu durumda hızınızı baya bir azaltın.

    Yasalar adam gibi yasa olsa böyle adileri direk Taksirli Adam öldürmeden yargılarız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetuEs


    quote:

    Orijinalden alıntı: damonbounce

    yav uzun yolda giderken hepimiz kaptırıp gidiyoruz ve yerleşim birimine geldiğimizde ya da yaklaştığımızda hızımızı mutlaka azaltmamız lazım. traktör çıkar ehli hayvan çıkar..

    +1
    boşuna yerleşim birimlerinde hız sınırları 50 km yapılmamış. çok düşük gibi gözüksede aslında olması gereken hız bu

    ben Karsın bir ilçesinde doktor olarak görev yapıyorum ve merkeze uzaklık 40 km. bu traktörler yolun herhangi bir safhasında karşıma çıkabiliyor. anlayacağınız olay sadece yerleşim yeri değil. adamlar heryerden gecenin her saatinde çıakbiliyorlar.
    bir arkadaşım d bakırda ambulansda görevliyken çarpmışlardı traktöre. sonuç 1 doktor. 2 att, 1 hasta, 2 hasta yakını vefat etti. şoförde yoğun bakımdaydı en son.
    20-25 liralık stop lamabası veya reflektör bile çok geliyor adamalra. bence ölüme sebebiyet vermekten yargılanmalı böyle araç sahipleri




  • Daha dün akşam izmir doğal yaşam parkından gelirken sasalı yolunda ışıksız romorköre az kalsın patlatıyordum yanımda kız arkadaşım vardı baya korktu. Hızımda ahım şahım değildi 60-70 arası gidiyordum allahtan çift şeritli yoldaydık sola atabildim kendimi. Çok dikkatli olmak lazım
  • Bende Geçen Bayramda Bindiriyodum Birini ama sonra camı açıp bi güzel Andım Aman Dikkat Böyle Mahluk'lara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Salus -- 1 Kasım 2010; 15:24:49 >
  • ben de bir keresinde pulluk takmış bi traktöre arkadan giriyordum.akşam üstü gibiydi.traktör kırmızı,pulluk kırmızı...bunun arkasında gidiyordum,sollamaya çıkacaktım karşıdan gelen arabanın geçmesinin ardından hızlandım.önüme baktığımda traktöre giriyordum.son anda sola attım kendimi.incecik yuvarlak yuvarlak şeyler arkadan hiç görünmüyordu.az daha gidiyordum :)

    bayramda uzun yola çıkacaz.en korktuğum şeyler, traktörler ve uzunları yakan mahluklar.inşallah sakin bir yolculuk olur.
  • kütahyada iki şerit+emniyet şeridi gidiş, iki şerit+emniyet şeridi dönüş ve beton refüjle ayrılmış yolda uşak istikametine doğru gidiyorum. dönüş yolu beton refüj ile ayrı yani.. neyse uzun yol amaç ekonomik kullanmak. bu sebepten 5.vites 100ile gidiyorum.önde de bir kamyon var. geçtim sola arkamda beni sollayan da yok yavaş yavaş kamyonu solluyorum. Tam kamyonu solladımmmki birden bire karşımda aynı asfalt rengi bi reno 9lu bitane SIĞIR OĞLU SIĞIR .Allahım nasıl sağa kaçtım bilmiyorum.Allahtan kamyonu sollamışım ki şimdi diyebilirsiniz ulen karşıya baksana. yol benim 2şerit+emniyet şeridi var ve gidiş yönü+karşı yol betonla ayrılmış. O hayvanın benim yolumda ne işi var? ayrıca uzun yolda insan robotlaşıyor biliyosunuz hep aynı şeyleri göre göre..bide herifin arabası da tam afsalt rengi bişey..son anda gördüm kamyonu tam sollayamadan yakalansam kafa kafaya çarpışıcam öküzle.. kazalar nası oluyo diyosunuz ya işte böyle öküzler yüzünden oluyor.

    yurdum anadolu insanı sürücülüğün o an için yapılan 'dünyanın en dikkat gerektiren işi' olduğunun farkında değil..yerleşim birimlerinde dikkat edin arkadaşlar.gerçi yurdum yollarının her yerinde dikkat etmek lazım. biçerdöver bile geziyor anadoluda yollarda . herif kaplamış yolun tamamını




  • Medeniyetin beşiğindeki medeniyetsizler topluluğu gibi davranan bir şehirde yaşıyorum maalesef (Sevilen bir tatil şehri). Bahsedilen traktörlerden o kadar çok var ki bir gün benimde başıma bir kaza gelecek diye korkuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZSARA -- 30 Kasım 2010; 15:26:46 >
  • ülkemizdeki eğitim seviyesi gitgide geriye düşüyor çünkü insanlar sadece kendini düşünyor.Sebep aranırsa ahlakın çökmesi kültürün yozlaşması bu boşlukların yerine bencilliğin dolması.
  • Böylelerini şikayet ediyoruz yol kenarındaki trafik ekibine, ilgilenmiyorlar. Bu ülkede trafik polisi neden vardır, ne yapar, merak ediyorum doğrusu... Gece kamyon sıkıştırır yol kenarında durur şikayet edersin ilgilenmezler. Işığı yanmayan trafktör römorku görür, durur şikayet edersin he derler, güler geçerler...

    Ne yapacağız biz?

    Bayramda ölü sayısı 170 e ulaşmış! Yaralı sayısı 1000 leri bulmuş... Yetmezmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.