Şimdi Ara

Translation Topic (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hurriyetdailynews is one of the pages I follow. I know it's useful but I generally prefer BBC for reading. I think they use purer language than hurriyet. Anyway, I tried to translate new article about social network sites..
    _______________________________________________________

    source:http://www.bbc.co.uk/news/magazine-14312047

    Main Article in English:
    Why does Google+ insist on having your real name?
    Google+ took only 24 days to reach 20 million users but their decision to delete accounts without real names attached has caused anger. So why do social networks insist on your real name?

    Many people choose to conceal or alter their identity online.

    Visit many forums and you'll see the likes of "Jboy72" and "NYgirl" outnumbering those giving their real names. But it's something social networks really don't like.

    Over the past few days, Google has enforced its policy for requiring a real name on its new social network Google+ by suspending accounts.

    The affected users were not happy at all. Blogger GrrlScientist, who prefers her real-life identity to remain private, thinks the decision to delete her account was "gormless".

    "I've established an identity and a personality and an online and off-line world using this name," she says. "I look at it as the best part of myself so I'm not going to give it up now."

    So why do the social networks want your real identity?

    Google says it is addressing those with genuine complaints, but it maintains that to use the network effectively, users should be able to search for a friend or a family member as quickly and as easily as possible. And that, they say, means demanding real names.

    Indeed, the guidelines are very similar to other social networks like Facebook and LinkedIn.

    "By providing your common name, you will be assisting all people you know in finding and creating a connection with the right person online," a Google spokesman says.

    Insisting on real names is supposed to combat spam. MySpace struggled with it in the past and Twitter "spambots" crop up from time to time.

    And some see being made to use your real name as the antidote to the unpleasantness that happens on forums.

    The theory goes that when people are using their real names online, they are more likely to act responsibly and engage honestly with the community.

    "There is an issue of trolls," says Benjamin Cohen, Channel 4 News' technology correspondent.
    "The authentication is important - it's a big problem on the internet and social networks make it more unlikely for someone to be pretending to be someone else."

    And certainly things can get heated when the mask of anonymity is granted to users. Messageboard community 4Chan has received significant attention for its posts, often featuring adult content, which offer absolute anonymity, though founder Chris Poole still believes that this is vital to allow honest opinions and is responsible for much of the popularity of the site.

    But choosing to use a pseudonym is not just about examples like GrrlScientist.

    Some users choose to hide their identity to avoid being found by people they would not like to be contacted by. Others live in countries where identification could have serious implications for those who have expressed political views or associated themselves with others who have.

    Many users in China, where access to Google+ itself is difficult because of restrictions by Chinese authorities on some websites, have called on Google to change its mind.

    Twitter user Newsinchina - known by the English name Richard Zhang - wrote in Chinese on Google+ before his profile was removed: "Please Google+, when you are deciding regulations, you must consider Chinese usage, especially from users in mainland China.

    "Be sure to consider the user's actual situation. Please do not force them to use a real-name system. Otherwise, I think that Google will be violating its principle of 'don't be evil'."

    Indeed, Google's motto of "Don't be evil" has featured in a number of posts, but some analysts think Google+ suspending accounts is more an oversight than anything else.

    "The more Google knows about its audience, the better it can target adverts of interest and therefore make more money," says Nate Elliott, vice-president principal analyst at technology company Forrester Research.
    ____________________________________________________

    Translation to Turkish:

    Google+ üyelerinin gerçek isimlerini kullanmalarında neden ısrarcı?

    Sadece 24 günde 20 milyon üyeye ulaşan Google+’nın gerçek isimleriyle üye olmayanların hesaplarını kapatma kararı tepkilere yol açtı. Peki sosyal paylaşım siteleri gerçek isimlerle hesap açılması konusunda neden bu kadar ısrarcı?

    Birçok insan internetde gerçek kimliklerini gizlemeyi ya da değiştirmeyi tercih ediyor.

    Birçok forumu ziyaret ettiğinizde gerçek isimlerden ziyade "Jboy72" ve "NYgirl" gibi takma isimlerle karşılaşırsınız. İşte bu sosyal paylaşım sitelerinin hiçte hoşuna gitmeyen bir olay.

    Google birkaç gündür, yeni kurduğu sosyal paylaşım sitesi Google+ kullanıcılarına hesap açarken gerçek isim kullanmayı şart koşuyor ve bu kurala uyulmayan hesapları kullanım dışı bırakılıyor.

    Hesapları durdurulan kullanıcılar bu durumdan hiç hoşnut değiller. Blogcu GrrlScientist, Google’ın uyguladığı politikanın aptalca olduğunu düşünüyor. Ayrıca “ Kendime bir kimlik ve kişilik yarattım, bunu hem internet de hem de internet dışında kullanıyorum ve benim bir parçam olarak görüyorum. Şimdi bundan kesinlikle vazgeçmeye niyetim yok” dedi.

    Sosyal paylaşım siteleri neden sizin gerçek kimliğinizi istiyor?

    Google gelen şikayetlerin doğru olduğunu ancak bu yöntemle kullanıcıların arkadaşlarını ve akrabalarını çok daha hızlı ve kolay bulabildiğini, bu şekilde sosyal ağın kullanımının daha kullanışlı olacağını söyledi. Bu yüzden gerçek kimliklerin talep edilmesine devam edileceğini bildirdi.

    Aslında Facebook ve Linkedln gibi diğer sosyal paylaşım sitelerinin koşullarıda pek farklı değil.

    Google sözcüsü kullanıcılara “Doğru bilgilerinizi vererek, sizi arayan kişilerin sizle daha kolay iletişim kurmasını ve arkadaşlarının doğru kişilerle iletişime geçmesine yardımcı olacaksınız” dedi.

    Gerçek isimler konusundaki ısrarlar spam ile savaşta gerekli. Geçmişte MySpace spam mail ile bir hayli uğraşmıştı ve Twiterda da zaman zaman spam tehlikesi beliriyor.

    Gerçek isimlerin kullanılması forumlarda istenmeyen olayların engellenmesinde de bir hayli önemli. Yaygın bir kanıya göre gerçek isimlerini kullanan kullanıcılar daha sorumluluk sahibi olarak davranıyor ve diğer kullanıcılara karşı daha dürüst oluyorlar.

    Kanal 4 teknoloji muhabiri Benjamin Cohen, bu konuda bir problem silsilesi olduğunu belirtti. İnternet kullanımında gerçeklik büyük bir problem. Gerçek kimliklerini kullanmayan kişiler, internette ve sosyal sitelerde başka biri gibi davranmaya daha yatkınlar.

    Bazı kullanıcılar belirli kişiler tarafından tanınmamak ve onlarla iletişim içerisinde olmamak için kimliklerini saklarken bir kısım ise politik görüş gibi kişisel düşüncelerin açıklanmasının problem olacağı ülkelerde yaşadıklarından sahte isimler kullanmayı tercih ediyorlar.

    İnternet kullanımında çin otoritesinin kısıtlamalarına maruz kalan bir çok Çinli kullanıcı Google’ı kararını değiştirmeye davet etti.

    Richard Zhang ismiyle bilinen Twiter kullanıcısı Newsinchina, hesabı kapatılmadan önce kendi dilinde Google’a hitaben “ Kuralı uygulamaya geçirirken Çinli kullanıcılarıda düşünmelisiniz özellikle Çin’in merkezinde yaşayan kullanıcıları. Lütfen bizleri gerçek isimlerimizi kullanmaya zorlamayın. Aksi taktide sloganınız olan ‘Don’t be Evil’ ile ters düşersiniz.” yazdı.

    Forrester Research teknoloji şirketi yardımcı başkanı Nate Elliott’a göre google takipçileri hakkında ne kadar bilgiye sahip olursa o kadar iyi şekilde onları reklamlarla hedef alabilir ve daha fazla para kazanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gstrance -- 1 Ağustos 2011; 0:25:48 >




  • Here I am. I have seen your last one to check out. Let me do it as soon as possible, in the morning, i will check parts of it literally. Sorry for being late due to personal occupation.

    Have nice Ramazan days :))
  • you did pretty good I have checked
    I have found no mistake actually your translation skill has been already improved one way or another by knowing or not knowing. :))
    congratulations
    I will write hopefully tonight something from Turkish to English.
    It is nice practise to boost writing skills :)
  • thank you mate.. i'll have a look through your next trans..
  • silence again, this topic's destiny is silence.. I am gonna translate something soon but support is needed to rescue topic from dying out..
  • congratulations istanbul ataturk arrivals
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.