Şimdi Ara

Triple XFX 6970 ve triple Apple 30' Cinema Display

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun bir dönem bilgisayar oyunlarına ara verdikten sonra bu özlemim yeni çıkan oyunlar ve teknolojiler ile yeniden gün yüzüne çıktı. Şimdi kendi bütçem dahilinde extrem olduğunu düşündüğüm bir sistem topladım. Sistemde triple XFX 6970 kullanmayı düşünüyorum. Şimdi bir çok arkadaş 3 lü bir crossfire gereksinimi duyan oyun yoktur diyecektir fakat ben ileriye dönük bir sistem oluşturmak istiyorum. Hani bilgisayar teknolojisini az çok biliyorsunuz yerinde durmuyor. Bugun en süper bileşenlerden oluşan bir sistem oluşturun 3 ay sonra bir yenisi çıkıyor. Bu bağlamda beni 4 5 sene update sıkıntısı yaşatmadan ve oyunlardan keyif alarak oynayacağım bir sistem arayışına girdim.


    Bu bağlamda sürekli internette izlediğim ve izlerken büyük keyif aldığım triple ekran kullanma hevesim ile birlikte almayı düşündüğüm monitörler apple 30" cinema display.. Vesa uyumluluğu ile masa bağlantı aparatlarından yararlanarak aşağıdaki linkte verilmiş sistemi kurmayı düşünüyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=c9Bop2AsiAo

    Kafama takılan ve nette karşılaşılan apple sorunları şunlar. Birincisi bu cinema display ler display portu ile görüntü aktarımı sağlıyor. Mac pro larda ve diğer bir kaç apple modellerinde hazır olarak gelen display portları mevcut. Yine araştırmama devam ederken sistemim için triple crossfire düşündüğüm model ekran kartı 6970'di. XFX in 6970 modelinde iki adet display port girişi olduğundan monitörün bağlantı problemini bu şekilde çözdüm fakat öğrenmek istediğim şu benim. Şimdi 3 adet 30" apple monitörün bağlantısı merak konusu oldu. XFX de iki adet display port var fakat şöylede bir problem var. 30" lik bu cinema display ler 2560x1600 çözünürlükte çalışıyor. XFX 6970 detaylarını okuduğumda max 2560x1600 çözünürlük destekler diyor. Bu durumda xfx 6970 üzerinde bulunan bu iki display porttan iki ekrana 2560x1600 çözünürlükte görüntü aktarımı sağlayabilecek mi ?


    İkinci sorum ise şu. Diyelimki xfx 6970 de display portlar iki tane 2560x1600 çözünürlükte görüntü sağlayabiliyorken 3. ekranı nereye bağlayacağım konusu? Ya bunun için bir display çoklayıcı almalıyım ki çoklayıcılarda görüntü kaybı olacağını düşünüyorum. Yada triple crossfire sisteminde diğer ekran kartlarından birinin display portunu kullanacağım. Crossfire sistemde görüntü normalde ilk ekran kartından alınır. Acaba 3. monitör için crossfire kartların bir diğerinden alacağım görüntüyü ekranda değerlendirebilecekmiyim ? Bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.


    Bu başlık altında sistemin tartışılmasından ziyade yardım istediğim konular hakkında yorum yapılırsa çok memnun olurum. Yorum yapan bilgi paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • tek hd6970te 2 display port var ise malesef 3 tane kullanamazsınız fakat 2 tane xfx hd 6950 alıp modlasanız display port 4 tane olacak ve boyle kullanabilirsiniz.zaten 750 tl civarından gezen hd 6970 yerine 1100 tl civarına gelen 2 hd 6950 alıp hem performans artışı hemde 3 tane monitör kullanma şansınız olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yogitech

    tek hd6970te 2 display port var ise malesef 3 tane kullanamazsınız fakat 2 tane xfx hd 6950 alıp modlasanız display port 4 tane olacak ve boyle kullanabilirsiniz.zaten 750 tl civarından gezen hd 6970 yerine 1100 tl civarına gelen 2 hd 6950 alıp hem performans artışı hemde 3 tane monitör kullanma şansınız olur.



    Yani anladığım kadarıyla ikinci bir ekran kartı crossfire şeklinde kullanılırken monitör bağlantısı yapılıp görüntü alınabildiği . Crossfire da kullanılan ikinci ekran kartının çıkışlarıda görüntü almada kullanılabilir doğrumudur ??
  • evet izlerseniz zaten anlaşılır.
    http://www.youtube.com/watch?v=v_Pj3WEgyos
  • Size tavsiyem 30inç 2560x1600 çözünürlük yerine 27inç full hd almanız yönünde çünkü 3 tane 30inç aldığınızı düşündüğümüzde 7680x1600 çözünürlüğü beslemek ve yani güncel oyunları yüksek detayda akıcı olarak oynanması zor olur fakat 3 tane fullhd alırsanız 5760x1080 çözünürlükte daha iyi olur,

    Bir diğer konu ise bağlantı için 3 tane kartta alsanız sadece tek kartı görüntü aktarımı için kullanabilirsiniz ve bunların biri display porttan olması gerekiyor. Dolayısıyla hd6970 de 2 dvi 1 hdmi ve 2 mini displayport olduğuna göre sizin 3 monitörü bağlama durumunuz 2dvi 1dp veya 1dvi 1hdmi 1de dp şeklinde olucaktır. Displayport a sahip bir monitör alırsanız çevirici kullanmanıza gerek yok fakat dp olmayan monitörede mini display port to dvi adaptör ile bağlantıyı gerçekleştirebilirsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yogitech

    evet izlerseniz zaten anlaşılır.
    http://www.youtube.com/watch?v=v_Pj3WEgyos



    Peki teşekkürler verdiğin bilgiler için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leech

    Size tavsiyem 30inç 2560x1600 çözünürlük yerine 27inç full hd almanız yönünde çünkü 3 tane 30inç aldığınızı düşündüğümüzde 7680x1600 çözünürlüğü beslemek ve yani güncel oyunları yüksek detayda akıcı olarak oynanması zor olur fakat 3 tane fullhd alırsanız 5760x1080 çözünürlükte daha iyi olur,

    Bir diğer konu ise bağlantı için 3 tane kartta alsanız sadece tek kartı görüntü aktarımı için kullanabilirsiniz ve bunların biri display porttan olması gerekiyor. Dolayısıyla hd6970 de 2 dvi 1 hdmi ve 2 mini displayport olduğuna göre sizin 3 monitörü bağlama durumunuz 2dvi 1dp veya 1dvi 1hdmi 1de dp şeklinde olucaktır. Displayport a sahip bir monitör alırsanız çevirici kullanmanıza gerek yok fakat dp olmayan monitörede mini display port to dvi adaptör ile bağlantıyı gerçekleştirebilirsiniz



    Triple apple linkinde verdiğim video da oynayan baya akıcı oynamış Kullandığı mac pro da muhtemelen iki tane 5770 yada iki tane 5870 kullanabilir. Mac sadece bu iki kartın kullanımına izin veriyor mac prolarda. Şimdi video da ilk iki ekranı display porttan bağlamış. 3. ekran için çoklayıcı ile çözüm bulmuş olaya. Ve izlediğim kadarıyla beslemekle alakalı herhangi bir sıkıntı yaşamamış. Benim sistemde 2x xeon( stok) 5620, 12gb patriot ram var bu sistemde dar boğaz yaşayabileceğim yada akıcı bir görüntü alamayacağım nokta ne olabilir bilgilendirseniz sevinirim.

    Buradaki linkte baya akıcı oynamış adam iki 5770 yada 5870 ile

    http://www.youtube.com/watch?v=6_8yuyIOXxY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STATIC-X -- 17 Mart 2011; 19:52:32 >




  • 7680x1600 çözünürlükte işlemci ve ramin etkisinden ziyade ekran kartlarının etkisini görüceksiniz. Örnek vermiş olduğunuz black ops oyunu sistemi çokta yoran oyunlar arasında yer almıyor ve kişinin hangi ayarlarda oynadığını bilmiyoruz o yüzden fazla yorum yapamam. Benim esas bahsetmek istediğim çözünürlük 7680x1600 bile olsa antialiasing açma ihtiyacı duyacaksınız ve bu çözünülükte mesela 4xaa,8xaa açmaya çalışınca bellek yetersizliği ile karşılaşabilirsiniz. Oyunları 5760 çözünürşüğünde daha güzel grafik ayarlarında oynamak var iken, aa düşürük ayar kısıp 7680 çözünürlüğünde oynamak size çokta getiri sağlamayacaktır
  • Aslında bir anlamda 7680x1600 tercih etmemdeki nedende masa üstü görsellerdeki görüntü netliği olacak. Bugun gittiğiniz elektronik marketlerde gösterilen led tv lerde full hd olanlarda dahi çözünürlük düşük olmasına rağmen gözümüze çok net görünen görüntülerden daha kaliteli bir görüntü elde edecek olmam. Monitörlerde ekran kartıda HD destekli haliyle bu bluray filmlerde de görsel açıdan çok farklı bir deneyim yaşatacaktır diye düşünüyorum. Hani bir anlamda hem masa üstü hem film hemde oyun performansı açısından yüksek çözünürlükteki ısrarım kaliteli görüntü isteği. Yanıldığım yada eksik bildiğim bir yer var ise düzeltin lütfen . Ama bir yandan sizin bahsettiğiniz bellek yetersizliği kafamı karıştırdı şimdi :S
  •  Triple XFX 6970 ve triple Apple 30' Cinema Display  Triple XFX 6970 ve triple Apple 30' Cinema Display
    2tane bellek kullanımı ile yeterli olucağını düşündüğüm 2 tablo koyuyorum burada crysiste aa açık bile değil, çözünürlük tablolarda daha 6binde sizin kullanmak istediğiniz çözünürlük neredeyse 8bin




    Bluray filmler 1920x1080 çözünürlükte bunların çözünürlüğünü değiştiremezsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leech

     Triple XFX 6970 ve triple Apple 30' Cinema Display  Triple XFX 6970 ve triple Apple 30' Cinema Display
    2tane bellek kullanımı ile yeterli olucağını düşündüğüm 2 tablo koyuyorum burada crysiste aa açık bile değil, çözünürlük tablolarda daha 6binde sizin kullanmak istediğiniz çözünürlük neredeyse 8bin




    Bluray filmler 1920x1080 çözünürlükte bunların çözünürlüğünü değiştiremezsiniz




    Bluraylerde çözünürlüğün değişmediğinin farkındayım fakat bir bluray i full hd 1920x1080 de izlemek birde 2560x1440 izlemenin fark yaratmayacağını söylüyorsunuz o halde ?




  • Evet fark oluşturmayacak
  • Kalite farkı olmıyacağı kesin ama Ekran küçülüp çözünürlük artarsa kalite farkı oluşabilir..Böyle kurulcak bir sistemde ve bu söylediğin çözünürlüklerde o sistemin ömrü çok kısa olur..
  • O halde full hd led tv ile yola devam etmeliyim sanırım.
  • O sistemde oyun keyfi çok güzel olur ama full ayarda uzun süre götürmez büyük olasılıkla
    full HD Tv yerine bence 3tane 27" full HD ekran kullan bence daha keyifli olur.
    Bende senin düşündüğün sistemin benzerini kurucam 1 aya filan ama 24"ve3tane hd6950 bios mod düşünüyorum.
    Bu arada sürekli full detay olsun istersen diğer seçtiğin parçalar kolay eskimez gibi bu yüzden 2 tane hd6970 alıp sonra yılda bir bir üst modeli sli yada cf yaparsan sürekli en full detayda kullanabilirsin. Kartlarını zamanında elinden çıkarırsan zararında az olur. Açıkcası ben bu sekilde yapıyorum genelde.


    Yazım hatası bolca olmuştur büyük olasılıkla mobilde olunca dikkat edemedim kusura bakmayın.
  • Bu ömrü kısa olur durumu baya düşündürmeye başlamıştı beni. Arkadaşlar sağolsun açıkladılar biraz. Şimdi 2 sene sonra çıkan oyunlarda fps düşük olacak haliyle mantığından yola çıkarak ömrü kısa olur demiş sanırım. Ben oyun hastasıyım derken oynadığım bir oyun var online bir FPS oyunu COMBAT ARMS diye youtube daki videolara bakarsanız hanı crysis gibi battle gibi cod 6 gibi yuksek grafikleri olan bir oyun değil. Bu oyuna alıştıktan sonra yapay zeka tarzı oyunlardan tamamen soğudum.
  • hiçbir oyunda 3 tane 24" monitörü doyuracak düzeyde detaylandırma ve grafik mevcut değil..

    şu saatte bu çözünürlükle kurulacak sistem parayı çöpe atmak ve ya eşe dosta nispet yapmaktan öteye geçmez..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _XpLoSiVe_

    hiçbir oyunda 3 tane 24" monitörü doyuracak düzeyde detaylandırma ve grafik mevcut değil..

    şu saatte bu çözünürlükle kurulacak sistem parayı çöpe atmak ve ya eşe dosta nispet yapmaktan öteye geçmez..





    Şuan hiç bir filmde 60" led tv doyuracak görüntüde mevcut değil fakat piyasada catır catır 55" 60" tv satılmakta. 3 adet 27" monitör detaylandırma ve grafik için değil mevcut oyunları daha geniş bir yüzeyde oynama keyfidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 41016DK07


    quote:

    Orijinalden alıntı: _XpLoSiVe_

    hiçbir oyunda 3 tane 24" monitörü doyuracak düzeyde detaylandırma ve grafik mevcut değil..

    şu saatte bu çözünürlükle kurulacak sistem parayı çöpe atmak ve ya eşe dosta nispet yapmaktan öteye geçmez..





    Şuan hiç bir filmde 60" led tv doyuracak görüntüde mevcut değil fakat piyasada catır catır 55" 60" tv satılmakta. 3 adet 27" monitör detaylandırma ve grafik için değil mevcut oyunları daha geniş bir yüzeyde oynama keyfidir.



    60" led'de 1920x1080p çözünürlük tüm tv ye dağıtılmakta.. tüm led ve lcd'lerde bu durum mevcut... ve bu sadece pc için değil ps3 ve film izlerken de geçerli dolayısıyla 60" led tv almak 3 tane monitör almaktan daha mantıklı bir tercih.. sadece pc için geçerli değil.. 24" tv de film izlemekle 60"tv de film izlemek arasında çağ farkı var..




  • @41016DK07

    Arkadasim sen kendini baya bir yanlis bilgilendirmissin ve sistemi cok yüksek almaya calismanin sebebi de bu...yani 1920*1080 cözünürlükteki filmi 2560*1600 cözünürlükte daha iyi izleyebilecegini düsünmen (tam oturmayacak film, yani o bile rahatsiz eder)...yada ne bileyim 60" full hd ile 30" full hd arasinda fark olacagini düsünmen gibi...ayrica sistemi simdi 3 tane kart alarak oynamaya basladin diyelim;su anda öyle bir sistem isteyen oyun olmamasina ragmen sürekli fazladan elektrik parasi ödeyeceksin ve o tip oyunlar ciktiginda da senin 3 kartla aldigin fps yi tek kartla alan yeni ekran kartlari cikacak ve emin ol senin ekran kartlarinin toplam cektiginden daha az güc cekecek...ayrica 3 tane kart ile hicbir zaman tek 6970 in 3 kati performans alamayacaksin ve buda ayrica f/p konusunda su anda bile gerideyken ilerde cok daha kötü durumda olacagini gösterir...

    yani bence bu kadar paran var al güzelinden bir 6970 falan özel sogutmali vs ve oyunlarin keyfini cikar...3 tane full hd yerine 2 tane apple 27" yada 30" al ve yetmez ise kartin gücü o zaman gider bir tane daha 6970 alirsin ama önce dene...kalan parayida bir kenara koyup ATI 7000-8000 serileri cikinca yeni kart alirsin yada NVIDIA yani hangisi hosuna gidiyorsa...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.