Şimdi Ara

TRT'nin konuğu Menzilci'den skandal sözler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TRT'nin konuğu Menzilci'den skandal sözler
    TRT'nin konuğu Menzilci'den skandal sözlerBarış Terkoğlu on Xtwitter
    Menzil Şeyhi ardından oğullarını halife bıraktı. Herkes safını seçti. TRT’de izlediğimiz Şemsettin Bektaşoğlu ise Seyyid Saki tarafında. Oğulların nuru eşit değil diyor ve rüyasına dayanarak “Seyyid Saki’nin elini tutan Allah’ın elini tutmuştur” diyor. Pardon, bu hangi din!
    https://twitter.com/baristerkoglu/status/1702015259970556288?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1702015259970556288%7Ctwgr%5E7a217fbc3158260e7ef25272cc9b98ee985f967c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cumhuriyet.com.tr%2Fsiyaset%2Ftrtnin-konugu-menzilciden-skandal-sozler-seyyid-sakinin-elini-tutan-allahin-elini-tutmustur-2119140

    Türkiye'deki en büyük dinsel yapılanmalardan biri olan Menzil cemaatinin 'şeyh'i Abdülbaki Erol’un ölmesiyle cemaatte kavgalar başladı. 

    Erol’un en büyük oğlu olan Muhammed Saki'ye yakınlığıyla bilinen Şemsettin Bektaşoğlu ise bir kez daha TRT’nin ekranlarına çıktı. 

    TRT ekranlarına konuk olan Şemsettin Bektaşoğlu'nun sözlerini gazeteci Barış Terkoğlu sosyal medya hesabından paylaştı.

    Terkoğlu, "Menzil Şeyhi ardından oğullarını halife bıraktı. Herkes safını seçti. TRT’de izlediğimiz Şemsettin Bektaşoğlu ise Seyyid Saki tarafında. Oğulların nuru eşit değil diyor ve rüyasına dayanarak “Seyyid Saki’nin elini tutan Allah’ın elini tutmuştur” diyor. Pardon, bu hangi din!" dedi.

     İnsanlardan öylesi vardır ki: “Allah’a ve Ahiret Günü'ne iman ettik.” derler. (Hakikatte) iman etmiş değillerdir. (2/Bakara 8)

     Allah’ı ve iman edenleri aldattıklarını sanırlar. (Hakikatte) sadece kendilerini aldatmaktalardır. Farkında da değillerdir. (2/Bakara 9)

    Kitap ehli müşriklerin sapkın Allah tasavvuru için bk. 5/Mâide, 64

     Onların kalplerinde hastalık (şüphe ve şehvet) vardır. Allah da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemeleri/Yalanlamaları nedeniyle onlar için can yakıcı bir azap vardır. (2/Bakara 10)

     Onlara: “Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın.” denildiğinde: “Biz sadece ıslah edicileriz.” derler. (2/Bakara 11)

     Dikkat edin! Onlar bozguncuların ta kendileridirler. Lakin farkında değillerdir. (2/Bakara 12)  Onlara: “İnsanların iman ettiği gibi iman edin.” denildiği zaman: “Biz sefihlerin/zayıf akıllıların iman ettiği gibi mi inanalım?” derler. Dikkat edin! Onlar sefihlerin/aklı zayıf olanların ta kendileridir. Lakin bilmiyorlar. (2/Bakara 13)

     İman edenlerle karşılaştıkları zaman: “İman ettik.” derler. Şeytanlarıyla baş başa kalınca ise: “Biz sizinle beraberiz, ancak biz (iman edenleri) alaya almaktayız.” derler. (2/Bakara 14)

     (Hakikatte ise) Allah onlarla alay eder ve azgınlıkları içinde bocalayarak (yaşamaları için) onlara mühlet verir. (2/Bakara 15)

     İşte onlar hidayeti sapkınlıkla değişmişlerdir. (Bu değişim neticesinde) ticaretleri kâr etmemiş, doğru yolu da bulamamışlardır. (2/Bakara 16)

     Onların misali (şuna benzemektedir): Bir ateş yakmıştır. (Ateş) etrafını aydınlatmaya başlayınca da Allah onların nurunu/ışığını almış ve onları karanlıklar içinde görmez bir hâlde bırakmıştır! (2/Bakara 17)

     Sağırdırlar, dilsizdirler ve kördürler. (Böyle oldukları için de) onlar (imana) geri dönmezler. (2/Bakara 18)


    Türkçe Meal okuyunca bu cemaat ve Tarikatların ne mal oldukları nasıl 'Din satışı yaptıkları' ortaya çıkmış oluyor her kim ki bu tarikata ve cemaate bağlıysa bilsin ki Münafıktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 15 Eylül 2023; 12:57:16 >







  • İslam'a bunlar kadar zarar veren olamaz. Bu net olarak en buyuk günahlardan biri olan şirktir.
  • 52 yi böyle böyle uyutuyorlar.
  • Kafalar ne güzel ne güzel... Ne kullanıyorlar acaba çok merak ediyorum. Dini inancı olan insan, Allah korkusu olan bu lafları söylemeye çekinir utanır.

  • Islam dininde Allah ile insan arasinda bir Ruhbana ihtiyac yoktur. Birinin elini tutmayi nasil Allahin elini tutmakla es kilabiliyorlar, bu sirk olmuyormu? Demek hiristiyan olsalar kimbilir hiristiyan dünyasina neler yasatirlardi, cünkü ruhbanlik onlarda var. Seyhlerinin önünde siraya giren egilenlere aciyorum, inandiklari din Allahtan baskasina kulluk yapma diyor. Yaraticiyla bag kurmak isteyen onu kendi icinde aramali disarda veya baskasinda degil.

  • En güzeli bizimkisi, en hakikisi,bizimkisi, tek doğru yol bizimkisi diyenler.
    Bunlar hakkında ne diyor. Gelsinlerde iki kelam etsinler..
  • Demek ki tanrının bir silüeti var tıpkı insan gibi elleri var
    Devletin kanalında şıhın ne işi var oralara hiç girmeyelim Türkiye araplaşıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 15 Eylül 2023; 14:58:5 >
  • Allahın elini tutmak mecazi anlamdadır. Allahın duyması görmesi buralarda geçen el göz kulak gibi manalar hep mecazidir. Ben sanırdım ki cahiller hep ekşide doluymuş burada da hatrı sayılır derecede cahil var
  • Biraz İslâmi bilgisi olan bu tarikat tasavvuf saçmalıklarından uzak durur. Allah(cc)'a bağlanayım derken şirke bağlanırsınız Maazallah. Cübbeli'nin elektrik trafosu lafları filan da kurtarmaz sizi ahirette.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 15 Eylül 2023; 15:41:27 >
  • TRT&#39;nin konuğu Menzilci&#39;den skandal sözler
  • MecazidirTRT&#39;nin konuğu Menzilci&#39;den skandal sözler 

  • Bu tarikatlara acilen bir çözüm bulunması gerekiyor. İnsanlar dinlerini doğru düzgün yönetilen bir Diyanet eşliğinde yaşayabilir.


    İslam 1 tane. Kur'an 1 tane. Yazılan 1 tane. Tercüme 1 tane. 500 tane tarikat neyin nesi anlamak mümkün değil.

  • Bu söyleme cevabım şöyle olur: Sokaktaki köpeğin elini tutarsan da Allahın elini tutmuş olursun. Sen de yaratıksın o da.

    Keriz avına çıkmışlar. 80 iqluk mürit ne bilecek gerçeği mecazı. Biri de desin al sana el. Sen öp benimkini. Din gereği yok illa sen benimkini öpeceksin demeye devam ederse kanmayacaksın.
  • Bu işte iyi para var
  • Suç bunlarda değil. Bunların arkasından giden enayilerde. Ayrıca dinlerin hepsi uydurma. Boşuna saçmalıklarla uğraşmayın.

  • Bunların önünde 100 dolar düşürsem eğilip almam amk...İblis topluluğu.

  • Arkadaşlar uçuruma gidiyoruz, bu işin şakası yok, önümüzde bariz İran örneği var. Parti yada adam tutalım derken hızla uçuruma gidiyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercanzzy

    Allahın elini tutmak mecazi anlamdadır. Allahın duyması görmesi buralarda geçen el göz kulak gibi manalar hep mecazidir. Ben sanırdım ki cahiller hep ekşide doluymuş burada da hatrı sayılır derecede cahil var

    Mecazi olunca ne oluyor? Mecazi olunca ŞİRK olmuyor diye Kuran'da bir ayet mi var?


    Bu mantıkla (HAŞA!) Hz.İsa da mecazi olarak Tanrının Oğlu. Zaten çocuk olması için o işin olmadığı belli, kimse öyle bir şey demiyor zaten. Papa da mecazi olarak Hz.İsa'nın vekili, halife olmadığına göre git ona tap.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 15 Eylül 2023; 17:9:29 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.