Şimdi Ara

Tübitak Yıllık Dergi Aboneliği İndirimi - Bilim ve Teknik + Bilim Çocuk YILLIK 90 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
7
Favori
17.697
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birakin evrim teorisini savunmayi evrim isminde birinin tubitak'a ziyaretci olarak girebilecegini bile dusunmuyorum

    2009da 15 sayfa darwin yazisi kaldirildi, kapagi onaylayan sorumlu gorevden alindi. Kardesim sen yaz inanan inanir, inanmayan inanmaz. Tum dunyayi etkilemis bir calismayi insanlardan saklayan bilim dergisi olmaz.

    Tübitak Yıllık Dergi Aboneliği İndirimi - Bilim ve Teknik + Bilim Çocuk YILLIK 90 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biyoloji öğretmenimin tavsiyesi ile ilk aldığım Bilim Teknik sayısı.

    Kasım 2001

    Tübitak Yıllık Dergi Aboneliği İndirimi - Bilim ve Teknik + Bilim Çocuk YILLIK 90 TL

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuklar için aldım bilim teknik ve bilim çocuk dergilerini. Çifti 90 TL, saçma sapan internet sitelerinde vakit geçirmek yerine, koltuklarına kurulup keyifle okuyup meraklansınlar diye...

    Abonelik yayınlarının çocuklar üzerindeki etkisi çok güzel oluyor. Heyecanla bekliyorlar ve kendilerine özel olduğunu bildikleri için, çok mutlu oluyorlar. Kendi çocukluğumdan hatırlıyorum, iple çekerdik postayı...

    Haber veren arkadaşa teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önyargı iyi değildir.
    Bu iki dergi de dolu dolu içeriği olan, her ay bir çok faaliyet veren, her ay mutlaka bir oyun veren yani dopdolu bir dergi. Her ay alıyorum.

    Abonelik olayına gelince, her ay alıyorum ama abone olmadım. Bilerek olmadım. Çünkü evine otomatik gelen derginin bir anlamı olmuyor. Ama çocuğunla birlikte mağazaya gidip mağazadan kendi elleriyle alıp, heyecanla eve gelmeyi beklemesi daha bir değerli oluyor. O yüzden direk kendi ellerimizle almayı tercih ediyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m@xman

    Çocuk dergisi arayanlara minika çocuk yıllık 33 TL oluyor diğer dergilerde indirim oluyor cebdeteb kod ile...

    https://www.cepteteb.com.tr/turkuvaz-dergi-indirimi

    Süper kampanya her ay merakli minik

    minika go e bilge minik aliyorum kullanmiyacak var ise kod gönderirse cok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasal islamcıların bilimi nasıl manipule ettiğini görmek istiyorsanız alın okuyun. Yok ben tarafsız saf bilim arıyorum diyorsanız uzak durun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraklı minikten memnunuz. Meraklı minik alacağım diye yanlışlıkla bilim çocuk abonesi olmuşum tek e posta ile düzelttiler. Tübitak'ın en ve tek düzgün çalışan yeri sanırım bu dergi işine bakanlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merzer -- 1 Şubat 2018; 17:1:5 >
  • led ışıklı ekmek dolabı yapmak isteyen dahiler için süper fırsat...



    almayın olm bilimden soğursunuz yeminlen....



    Tübitak Yıllık Dergi Aboneliği İndirimi - Bilim ve Teknik + Bilim Çocuk YILLIK 90 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 1 Şubat 2018; 17:58:46 >
  • Ayet okuyunca daha hızlı büyüyen fasülye incelemesi filan vardır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lepanto

    Taraflı bilim yayıncılığı olmaz arkadaşlar.



    http://m.hurriyet.com.tr/bilim-ve-teknik-te-darwin-skandali-11173176



    Özet: Darwin ve evrim ile ilgili kapak ve içerik yönetim tarafından veto ediliyor, değiştiriliyor, genel yayın yönetmeni de görevinden alınıyor.

    evrim çürütüleli çok oldu
    yaratılıştaki çeşitlilik demek çok mu zor?
    ALLAH yaratmış ol demiş olmuş
    biz buna inanıyoruz
    maymuna atalarımız demek saçmalık




  • Evrimi kim curuttu, harun yahya ve kedicikleri sahte belgelerle curuttu. Tum dunya guldu :) 10-20 seneye kadar ayet bukuculer evrim zaten kuranda vardi. Bkz ahzab, nisa vs sureleri diye cikacaklar ortaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 2 Şubat 2018; 8:31:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdeolojik geyikler başlamış yine. Şu malum güruh da bitmedi gitti. Alt tarafı bir dergi işte, alır okursun ya da okumazsın. Fiyat uygun, hizmet güzel, beğenmeyen gider evrimi bol bol anlatan başka dergi alır okur, nefret kusmanın anlamı var mı ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tübitak Yıllık Dergi Aboneliği İndirimi - Bilim ve Teknik + Bilim Çocuk YILLIK 90 TL
  • Çok teşekkür ediyorum bilgi için kaptım bir abonelik
  • Aralik ayı sayisi 4 lira iken ocak ayı sayisini 6 liradan sattılar, % 50 zam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayramtrn

    Arkadaşlar, bu küçükler için olan 2 derginin yaş grubu nedir acaba, açamadım sayfaları bilen birisi cevaplayabilirmi rica etsem.

    Minika cocuk 3 - 6 yaş

    Merakli minik 3 yaş üzeri

    Bilge minik 4 - 6 yaş



    Merakli minik 4 yas uzeri biraz basit kaliyor ama ek olarak verdigi etkinlikler eğlenceli

    Minika cocuk reklam icerikli olmasa güzel

    Bilge minik verdigi ekler cok faydali cocuklara

    Dergi iceriginde bol etkinlik var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pdf olarak nerden indirebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boombip

    Evrimi kim curuttu, harun yahya ve kedicikleri sahte belgelerle curuttu. Tum dunya guldu :) 10-20 seneye kadar ayet bukuculer evrim zaten kuranda vardi. Bkz ahzab, nisa vs sureleri diye cikacaklar ortaya.

    https://sorularlaislamiyet.com/bir-cok-bilim-adami-evrim-teorisini-kabul-ettigine-gore-bunun-bir-gercekligi-olamaz-mi-0



    Bir çok bilim adamı evrim teorisini kabul ettiğine göre, bunun bir gerçekliği olamaz mı?

    Sorularlaislami... tarafından Çar, 20/07/2011 - 00:00 tarihinde gönderildi



    Cevap

    Değerli kardeşimiz,



    Çoğu insan bir bilim adamından duyduğu her şeyi, mutlak doğru sanır. Bu bilim adamının birtakım felsefi ya da ideolojik ön yargılara kapılmış olabileceğinden endişe etmez. Oysa bilim adamlarının bir bölümü, sahip oldukları bazı ön yargıları ya da bağlı oldukları felsefi görüşleri, bilimsel bir görünüm altında topluma empoze ederler. Örneğin, tesadüflerin karmaşa ve düzensizlikten başka bir şey oluşturamadığını gözleriyle gördükleri halde, evrendeki ve canlılardaki tasarım, plan ve düzenin tesadüfler sonucu ortaya çıktığını savunurlar.



    Söz gelimi bu tür bir biyolog, canlılığın yapıtaşı olan bir protein molekülünde inanılmaz bir düzen olduğunu ve bu düzenin tesadüflerle oluşma olasılığının bulunmadığını rahatlıkla anlar. Ama buna rağmen, proteinin, milyarlarca yıl önce ilkel dünya şartlarında rastlantılar sonucu meydana geldiğini iddia eder. Bununla da kalmaz, yalnızca bir değil, milyonlarca proteinin tesadüflerle oluşup, sonra inanılmaz bir plan ve düzen içinde biraraya gelerek ilk canlı hücreyi oluşturduklarını da çekinmeden iddiasına ekler ve bunu ısrarla savunur. Bahsettiğimiz kişi "evrimci" bir bilim adamıdır.



    Oysa aynı bilim adamı, boş bir arazide yürürken üst üste dizilmiş üç tuğla görse, bunların tesadüfen meydana gelip, sonra yine tesadüfen üst üste dizildiklerine asla ihtimal vermez. Hatta böyle bir şey iddia eden kimsenin aklından kuşkulanır.



    Peki, sıradan olayları normal değerlendirebilen bu insanlar, konu kendilerinin nasıl var olduğu sorusunu araştırmaya gelince, nasıl olup da bu denli akıl dışı bir tutum sergilerler?



    Elbette, bu davranışın bilim adına olduğunu söylemek mümkün değildir. Çünkü bilimsel düşünceye göre, eğer bir olayın iki muhtemel nedeni varsa, her iki ihtimal üzerinde de düşünmek gerekir. Eğer iki ihtimalden birisi diğerinden çok daha düşükse, örneğin yüzde bir ise, bu durumda akılcı ve bilimsel olan hiç kuşkusuz ki yüzde doksan dokuz olan diğer ihtimal üzerinde yoğunlaşmaktır.



    Bu bilimsel ölçüyü akılda tutarak düşünelim. Canlıların bu dünya üzerinde nasıl ortaya çıktığı konusunda öne sürülen iki görüş vardır. Birincisi, tüm canlıları, şu an sahip oldukları kompleks yapılarıyla Allah'ın yarattığıdır. İkincisi ise, canlılığın bilinçsiz tesadüfler sonucunda meydana geldiğidir. Bu ikincisi, evrim teorisinin iddiasıdır.



    Bilimsel verilere, örneğin moleküler biyolojiye baktığımızda ise, tek bir canlı hücrenin, hatta onda bulunan milyonlarca proteinden tek bir tanesinin bile, evrimin savunduğu şekilde tesadüfler sonucu oluşmasına ihtimal olmadığını görürüz. İlerleyen bölümlerimizde de ele alacağımız gibi, olasılık hesapları bu gerçeği açık ve net olarak ortaya koymaktadır. Bu durumda, canlıların ortaya çıkışı hakkında öne sürülen evrimci görüşün doğru olma ihtimali "sıfır"dır.



    O halde, birinci görüşün doğru olma ihtimali "yüzde yüz"dür. Yani, canlılık bilinçli bir biçimde var edilmiştir. Diğer bir deyişle "yaratılmış"tır. Tüm canlı varlıklar, üstün bir güç, bilgi ve akıl sahibi olan Allah'ın yaratmasıyla var olmuşlardır. Bu gerçek yalnızca bir inanç biçimi değil, akıl ve bilimin vardığı ortak sonuçtur.



    Elbette bu gerçek karşısında, evrimci bir bilim adamının bu iddiasından bütünüyle vazgeçmesi, açık ve ispatlanmış gerçeğe teslim olması gereklidir. Aksine bir davranış, kendisinin "bilim adamı" olmaktan çok, bilimi felsefesine, ideolojisine ve dogmatik inançlarına alet eden bir kişi olduğunu gösterecektir.



    Oysa bütün bunlara rağmen söz konusu evrimci "bilim adamı"nın, gerçeklerle yüzleştiği her durumda, öfkesi, inadı ve önyargıları bir kat daha artar. Onun bu tutumu tek bir kelimeyle açıklanabilir: "İnanç" ... Ama batıl bir inanç. Zira, gerçeklerle karşı karşıya geldiği halde, bunlara gözünü kapayıp, hayalinde kurduğu akıl dışı bir senaryoya ömür boyu bağlanmanın başka bir açıklaması olamaz.



    Bilim adamlarını evrimci ve materyalist olmaya zorlayan mekanizmalar da vardır. Batılı ülkelerde bir bilim adamının yükselebilmesi, doçent, profesör gibi ünvanlara ulaşabilmesi, bilimsel dergilerde yazılarını yayınlatabilmesi için bazı standartlara uyması gerekir. Evrim teorisini kayıtsız şartsız kabul etmek, bir numaralı standarttır. Bu sistem, söz konusu bilim adamlarını bütün bilimsel kariyerlerini dogmatik bir inanç uğruna harcamaya kadar götürür. Amerikalı moleküler biyolog Jonathan Wells, 2000 yılında yayınlanan Icons of Evolution adlı kitabında bu zorlayıcı mekanizmalardan şöyle söz eder:



    Dogmatik Darwinistler işe, kanıtlar hakkında dar bir yorum empoze ederek ve bunu bilim yapmanın tek yolu olarak göstererek başlarlar. Bunun ardından eleştiri getirenler bilimsel olmamakla damgalanır; yazdıkları makaleleler, yönetim kurullarına dogmatik (evrimci)lerin hakim olduğu önde gelen bilim dergileri tarafından reddedilir, kendilerine gelen bilimsel projeleri "ön yorum" için dogmatik evrimcilere yollayan devlet kurumları ise (evrim teorisine) eleştiri getirenlere fon sağlamazlar; ve sonuçta evrimi eleştirenler bilimsel camiadan tamamen dışlanır. Bu süreç içinde, Darwinist bakış açısı aleyhinde deliller yok edilir, güçlüler karşısındaki şahitlerin susturulması gibi. Ya da deliller özelleşmiş teknik bilim dergilerinin içine gömülür, öyleki bunları buradan ancak kararlı bir araştırmacı bulup çıkarabilir. Eleştiri getirenler susturulduktan ve karşı deliller gömüldükten sonra, artık dogmatik evrimciler teorileri hakkında bilimsel bir tartışma bulunmadığını ve aleyhinde de bir delil olmadığını ilan ederler.



    İşte sık sık duyabileceğiniz "Evrim bilim dünyasında kabul görmeye devam ediyor" hikayesinin ardındaki gerçek budur. Evrim, bilimsel bir değeri olduğu için değil, ideolojik bir zorunluluk olduğu için ayakta tutulmakta ve bu durumun farkında olan bilim adamlarının da sadece bir kısmı "kral çıplak" demeyi göze almaktadır.



    İnsan kendisini bu büyüden kurtarır; açık, önyargısız ve özgür bir biçimde düşünürse, apaçık olan gerçeği görür. Modern bilimin de her yönden gözler önüne serdiği bu kaçınılmaz gerçek, canlıların bir tesadüfler zinciri sonucunda değil, üstün bir yaratılış sonucunda var olduklarıdır. İnsanoğlu sadece kendisinin nasıl var olduğunu, bir damla sudan nasıl oluştuğunu düşünse ya da herhangi bir canlının mükemmel özelliklerini incelese bile, bu yaratılış gerçeğini kolaylıkla görebilir.



    Yukarıda da belirtildiği gibi, evrimci bilim adamları, aslında evrim teorisinin bilimin hiçbir ilgili dalı tarafından ispatlanamadığının ve tutarsız bir iddia olduğunun farkındadırlar. Ancak inandıkları ideoloji uğruna bu teoriyi savunmaktadırlar. Bu bölümde evrimcilerin evrim teorisinin genel olarak geçersizliği ile ilgili itiraflarına yer verilecektir.



    Pierre Paul Grassé (Fransız Bilimler Akademisi Eski Başkanı, Evolution of Living Organisms (Canlı Organizmaların Evrimi) isimli kitabın yazarı):



    "Bugün, bizim görevimiz, bizden daha önce baş gösteren ve basit, anlaşılır ve açıklanmış bir olgu olarak kabul edilen evrim mitolojisini yıkmaktır. Hile (aldatma) bazen bilinçsiz olur, ama her zaman değil, çünkü bazı insanlar, tarafgirlikleri nedeniyle, amaçlı olarak gerçeği görmezden gelirler ve inançlarının yetersizliğini ve yanlışlığını kabul etmeyi reddederler."1



    Rastgele mutasyonların, tüm canlılık aleminin ihtiyaçlarını karşılamış olmasının imkansızlığını anlattıktan sonra Grassé şöyle diyor:



    Hayal kurmaya karşı bir yasa yok, ama bilim buna dahil edilmemelidir.2



    Prof. Derek Ager:



    "Öğrenci iken öğrendiğim bütün evrim hikayelerinin bugün doğru olmadıklarının anlaşılması oldukça önemli."3



    Dr. Robert Milikan (Nobel ödüllü, ünlü bir evrimci):



    "Şu çok acıklı: Biz bilim adamları şu ana kadar hiçbir bilim adamının kanıtlayamadığı evrimi kanıtlamaya çalışıyoruz."4



    Dr. Lewis Thomas:



    "Biyolojinin, evrimde yönlendirici güç için "hata" sözcüğünden başka bir sözcüğe ihtiyacı var. Tesadüf doktrini ile uzlaşmam mümkün değil. Doğadaki amaçsızlık ve kör tesadüfler kavramına tahammül edemiyorum. Ve bununla beraber zihnimi sakinleştirmek için bunun yerine ne koyabileceğimi hala bilmiyorum."5



    Jerry Coyne (Chicago Üniversitesi Evrim ve Ekoloji Bölümü'nden):



    "Neo-Darwinist görüş için çok az delil olduğunu söylemeliyiz: Bu görüşün teorik temelleri ve deneysel delilleri oldukça zayıftır."6



    H. S. Lipson:



    "Eğer canlılık atomların, doğa güçlerinin ve radyasyonun karşılıklı etkileşimleri sonucunda oluşmamışsa nasıl oluşmuştur?.. Sanırım tek kabul edilebilir açıklamanın yaratılış olduğunu kabul etmeliyiz. Bundan ne kendim ne de fizikçiler hoşlanmamaktadır. Ancak eğer bir teoriyi bilimsel deliller destekliyorsa, o teoriyi sırf hoşlanmadığımız için reddedemeyiz. Aslında evrim bir anlamda bilimsel bir din haline geldi; hemen hemen bütün bilim adamları bunu kabul etti ve birçoğu onunla uyumlu olması için gözlemlerini eğip bükmeye hazırlandılar."



    "Evrim teorisinin yaşayan canlıların tüm özelliklerini sayabilme yeteneği beni daima teoriden kuşkulanmaya itmiştir (Örneğin zürafanın uzun boynu). Bu nedenle son otuz yıllık biyolojik araştırmaların Darwin'in teorisine uygun olup olmadığına baktım. Uygun olduğunu düşünmüyorum. Bana göre teori ayakta bile duramamaktadır."7



    Gregory Alan Pesely:



    "Ayrıca bilim adamlarının temel prensibi "gereksiz söz tekrarı" olan bir kanundan memnun kalmaları utanılacak bir şeydir. Bu problem ile ilgili başarılı bir çözüme kavuşulmadıkça doğal seleksiyon teorisi asla ciddi bir bilim olamaz."8



    Dr. Colin Patterson (İngiltere Doğa Tarihi Müzesi yöneticilerinden, evrimci paleontolog. Doğa Tarihi Müzesi Gazetesi'nin editörü, Evolution kitabının yazarı):



    "Bu anti-evrimci bakış açısını almaya başlamamın nedenlerinden birisi, bu şey üzerinde yirmi yıl çalışıp bu konuda tek bir şey bilmemenin yaptığı etkiydi. Bir kişinin bu kadar uzun bir süre yanlış yönlendirildiğini öğrenmesi onun için oldukça büyük bir şok. Bu yüzden geçen birkaç hafta, çeşitli insanlara ve insan gruplarına basit bir soru sormaya çalıştım. Soru şu: 'Bana evrim hakkında bildiğiniz bir şeyi, doğru olan bir şeyi anlatabilir misiniz?' Bu soruyu Doğa Tarihi Müzesi'ndeki jeoloji grubuna sordum ve aldığım tek cevap sessizlikti. Chicago Üniversitesi'ndeki Evrim Morfoloji Semineri'ndeki (Evolutionary Morphology Seminar) prestij sahibi evrimci üyelerde denedim ve aldığım tek cevap uzun süren bir sessizlikti ve sonunda bir kişi şöyle dedi: "Tek bir şey biliyorum, evrim teorisi liselerde okutulmamalıdır."9



    Dr. Albert Fleischman (Zoolog):



    "Çöküşte olan Darwin'in teorisi doğa aleminde ispatlanması gereken tek gerçek değildir. Bilimsel araştırmaların bir sonucu değildir, ama kesin olarak hayal gücünün bir ürünüdür."10



    W. R. Thompson (Commonwealth Institute of Biological Control - Ottowa'nın başkanı):



    "Bilim adamı olmayan kişilerin dikkatini, evrimle ilgili anlaşmazlıkların üzerine çekmek uygun ve doğru olacaktır. Fakat bazı evrimcilerin son görüşleri bunu makul bulmadıklarını gösteriyor. Bilimsel olarak tanımlayamayacakları bir doktrini savunmak için biraraya gelen bilim adamlarının zorlukları elimine ederek ve eleştirileri gizleyerek inançlarını halkın gözünde devam ettirme girişimi bilimsel açıdan anormal ve istenmeyen bir durumdur."11



    E. O. Wiley (CUNY, Balık Bilimi (Ichthyology) Bölümü ve Amerikan Doğa Tarihi Müzesi), Norman Macbeth tarafından yazılan Darwin Retried (Yeniden Darwin) adlı kitap hakkındaki düşünceleri:



    "Macbeth, evrime yeni bir göz ile bakmamızı, halka ve gerekirse kendimize Darwinizm'in yanlış verilere sahip yapay bir teori olduğunu itiraf etmemizi öneriyor. Sanırım bunlar mükemmel öneriler."12



    Roger Lewin (Ünlü evrimci bilim yazarı, New Scientist dergisi eski editörlerinden):



    "Zekamızı gösteren anlayışımız, son derece geniş teknolojik imkanlarımız, son derece kompleks olan dilimiz, ahlaki değerlerimiz tüm bunlar galiba doğayla insanları birbirinden ayırmaya yeterli olacaktır.? Evrimciler için bu durum açıklanması gereken bir utançtır."13



    Herribert Nillson:



    "Evrimi bir deney ile ispat etme girişimlerim kırk seneden fazla sürdü ve başarısızlıkla sonuçlandı. Hiç olmazsa deneyime ön yargılı anti-evrimsel bir başlama noktasından başlamakla suçlanmayacaktım."14



    P. Lemoine:



    "Evrim teorileri ile araştırma yapmayı seven gençlerimiz kandırıldı. Bütün dünyanın öğrenmeye devam ettiği bir dogma oluşturuldu. Zoologlar ya da botanikçiler yapılan hiçbir açıklamanın yeterli olmadığını saptamıştır?. Bu özetten şu sonuç çıkmaktadır ki, evrimin gerçekleşmiş olması imkansızdır." 15



    Norman Macbeth:



    "Maalesef evrim alanındaki açıklamaların çoğu iyi değil. Doğrusu bunların açıklama olarak değerlendirilmeleri bile çok zordur. Öneri, önsezi ve boş hayallerdir, hipotez olarak adlandırılmaları bile yanlış olur."16



    Prof. Cemal Yıldırım (Yerli evrim savunucularından, felsefe profesörü):



    "Hiçbir bilim adamı (Darwinist ya da neo-Darwinist olsun) evrim kuramının ispat edildiği düşüncesini ileri süremez."17



    "Doğrudur, evrim kuramı ispat edilememiştir."18



    Darwin'in evrim kuramı bugün geçerliliğini koruyorsa, bunun başlıca nedeni yerine geçecek daha doyurucu, alternatif bir kuramın yokluğundandır. Yetersiz de olsa Darwin'in kuramını, başka bir kuram ortaya çıkıncaya kadar korumak zorundayız.19



    François Jacob (Hücre Genetiği Profesörü - 1965 Nobel Tıp Ödülü):



    "Ama yine de, özellikle evrimin mekanizmalarına ilişkin nihai açıklamaya sahip olmanın uzağındayız... Ayrıca, örneğin kromozomların yapısıyla ilgili şu yakınlarda gerçekleştirilen bazı gözlemlerin de ortaya koyduğu gibi, evrimin temelinde yer alan bütün mekanizmaları bilebilmenin de çok uzağındayız."20



    C. D. Darlington:



    "Bize insanoğlunun sanatı kademe kademe geliştirdiği ve sonunda tarihin ışığında ortaya çıktığı anlatıldı. Bu "yavaş yavaş" ve "adım adım" gibi insanın beynini uyuşturmak için kullanılan kelimeler sürekli olarak tekrarlandılar. Amaç büyük bir bilgisizliği örtmekti. Biri şu soruyu sormalıydı: "Hangi kademeler?" Ancak bu soruyu soran kişi de verilen yavan cevaplarla uyuşturuldu ve vazgeçti. Çünkü hiç kimse medeniyetin bir anda oluştuğunu düşünmek bile istemiyordu."21



    Christopher Wills (San Diego California Üniversitesi'nde biyolog ve evrim dersleri veriyor.) Darwin ve Alfred Russel Wallace'tan söz ederek şöyle diyor:



    "Evrim kuramının iki büyük kurucusundan birinin (Wallace) sonunda bu kuramın çoğunu reddetmesi şaşırtıcı."22



    Kaynaklar:



    1. Pierre Paul Grassé, Evolution of Living Organisms, Academic Press, New York, 1977, s.8

    2. Pierre Paul Grassé, Evolution of Living Organisms, s.103

    3. Derek Ager, "The Nature of the Fossil Record." Proceedings of the Geological Association, Vol. 87, No:2, 1976, s. 132

    4. SBS Vital Topics, David B. Loughran, Nisan 1996, Stewarton Bible School, Stewarton, Scotland,

    5. Lewis Thomas, "On the Uncertainty of Science", Key Reporter, vol.46 (Sonbahar 1980), s.2

    6. H.A. Orr ve Jerry Coyne (1992), "The Genetics of Adaptation: A Reassessment", American Naturalist, 140, 726

    7. H. S. Lipson, "A Physicist Look at Evolution", Physics Bulletin, 31 (1980), s. 138

    8. Gregory Alan Pesely, "The Epistomological Status of Natural Selection", Laval Theologique et Philosophique, vol. 38 (Şubat 1982), s. 74

    9. Dr. Colin Patterson, "Evolution and Creationism", American Museum of Natural History'deki konuşmasından, New York City, 5 Kasım 1981

    10. SBS Vital Topics, David B. Loughran, Nisan 1996, Stewarton Bible School, Stewarton, Scotland,34. Charles Darwin, Origin Of The Species (Türlerin Kökeni) kitabının "Everyman's Library" baskısının Önsöz'ü, 1965

    11. Charles Darwin, Origin Of The Species (Türlerin Kökeni) kitabının "Everyman's Library" baskısının Önsöz'ü, 1965

    12. E.O.Wiley, "Review of Darwin Retried by MacBeth" Systematic Zoology, cilt 24 (Haz.1975), s. 270

    13. Roger Lewin, In the Age of Mankind, Washington D.C.: Smithsonian Books, 1988. s.22

    14. Herribert Nillson, Synthetische Artbildung (lund, İsveç: Verlag CWK Gleerup, 1953), s. 31

    15. Introduction: De (Evolution), Encyclopedie Française, Vol.5 (1937) s.6

    16. Norman Macbeth, Darwin Retried: An Appeal to Reason, Boston: Gambit, 1971, s. 147

    17. Cemal Yıldırım, Evrim Kuramı ve Bağnazlık, Bilgi Yayınevi, Ocak 1989, s.56-57

    18. Cemal Yıldırım, Evrim Kuramı ve Bağnazlık, s.134

    19. Cemal Yıldırım, Evrim Kuramı ve Bağnazlık, s.108

    20. François Jacob, Mümkünlerin Oyunu, Kesit Yayıncılık, İstanbul 1996, s. 50-51

    21. C.D. Darlington, "Origin of Darwinism", Scientific American, Mayıs 1959, s.68

    22. Christopher Wills, Genlerin Bilgeliği, Sarmal Yayınevi, Mart 1997, İstanbul, s.86



    Selam ve dua ile...

    Sorularla İslamiyet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 dergi yıllık 90 lira. En dandik dergiler bile tek sayı 10 liradan pahalı. Çok iyi fırsat.
  • Bazi arkadaslar icin eklemek istedim.
    Evrim insanligin varolusuna dair gercege en yakin kabul edilen teoridir. Elbette hatalari var ve bilimadamlari bunun da farkinda. fakat islami kaynaklarin tek yaptigi bunlari cimbizlamak ve carpitarak dindar insanlara "bakin adamlari gol degil dedi" diye sunmak. Bu evrim teorisinin gecersiz, tamamen yanlis olduguna dair bir kanit degildir. Ayrica insanin maymundan geldigini soyleyen birinin evrim konusunda tek bir kitap dahi okumadigini soyleyebilirim. islami kaynaklarda, youtube videolarinda evrim teorisini curutmek icin kaynak arayarak zaten inanmadiginiz bir teoriye karsi hazirlanan seylerle kendinizi rahatlatmis oluyorsunuz.

    insanlara bilim dergilerinde ve okullarda evrimi ogretmekten korkmalarinin sebebi belli. Korkmayin kardesim. Yaradilisi da gosterin darwin'in teorisini de gosterin. Çocuklar okusun, karar versin. Fakat ne yapiyorsunuz? Darwin insan maymundan geldi diye yine konuyu carpitarak apar topar tubitak bilim dergisinden, kitaplardan konuyu kaciriyorsunuz. Cocuklara bilgiyi tarafli vererek en buyuk kotulugu yaptilar yillarca. Fatih sultan mehmetin bile zehirlenerek olduruldugunu soylemeye korktular. Ee boyle egitim olunca evrim teorisine maymuncular demek de gayet normal.

    Bilim ve akil ile...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 3 Şubat 2018; 8:55:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.