Şimdi Ara

Tucson / Qashqai / Sportage / Ateca / Karoq

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
3.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle araçlarla ilgili teknik anlamda detaylı bilgim yok. Başlıktaki modeller arasından aşağıdaki kriterlere göre yakıt & motor hacmi / model yılı / donanım paketi tavsiye edebilir misiniz?




    -Aracı eşim ve ben kullanacağız. İleride çocuk olma ihtimalini de düşünerek SUV mantıklı olur diye düşünüyorum. Aslında SUV/HB/Sedan olarak kesin bir ayrım yapamıyorum. Eşimin teyzesinden arada bir 3008 ödünç alıyoduk. SUV olarak hoşumuza gitti açıkçası ikimizin de. O yüzden yüksek araba ilk tercih.


    -İlk arabamız olacak. Dolayısıyla neresine bakmak lazım neye dikkat etmek lazım araştırarak, çevreme sorarak öğreniyorum.


    - Fiyatı 1.4M civarı olacak. Farkı hissetirecek, buna değecek bir şey bulabilirsem 1.5M-1.6M zorlanabilir.


    -Araç her gün kullanılmayacak. Kullanım %90 yoğunlukla şehiriçi olacak. 2-3 günde bir kesin kullanılır ama uzun süreli değil.


    -Hibrit ve türevi araç bakmıyorum. 4-5 yıl kullanıp satma ihtimalim var eğer ev alma imkanım olursa. Hibritlerin 2. eli dizel/benzin araçlara göre satışları daha zor olur diye tahmin ediyorum. Bu yüzden ya benzinli ya da dizel olacak. Benzin-LPG'li araçları da düşünüyorum ama kullanım sıklığı ve süresi öyle çok fazla olmayacağı için bana mantıklı seçenek benzin gibi geliyor. Ama bir yandan minimum sorun çıkarma şansı olan LPG sisteme sahip Tucson mantıklı geliyor. Bu arada Tucson a takılan lpg sistemi motor direct injection olduğu için kullanım esnasında illa bir miktar benzin sarfiyatı yapmak zorunda mı? Böyle birşeyler okumuştum ama emin değilim.


    -Motor hacmi 1.2-1.6 arası yeterli olur diye düşünüyorum. 4x2 - 4x4 arasından dağda bayırda kötü yollarda kullanmayacağım için 4x2 yeterli olur kanaatindeyim.


    -Otomatik vitesli olacak.


    -Carplay olacak. Apple telefon multimedya sistemine bağlanabilecek.


    -Geri görüş kamerası olacak.



    Tavsiye verirken öğrenmek istediğiniz başka bir konu olursa lütfen sormaktan çekinmeyin








  • Hayırdır size bir saygısızlık mı ettim? üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim karşınızda babanızın oğlu yok. Ben müşterisi olduğum bir bayinin kia bayiliğini neden bıraktığını sorduğumda aldığım cevabı ilettim, kaldı ki kendim de bu araca bakmak istemiştim. kaldı ki bir parçanın geç gelmesi başka, 2020 model araç için artık o ekran üretilmiyor, başka ekran takıcaz demek başka (yetkili servis için) çok bildiğiniz şikayetvar sitesine detaylı bakınız o zaman. Malum partili lafınızı da aynı üslup ile iade ediyorum, zira kalitenizi verdiğiniz cevapla çok güzel gösterdiniz @Mokali Amca

    Yedek parça konusunda tek yazan benim, benim mesajımın altına yazıyorsunuz muhattabı ben değilim öyle mi? Bir de üstüne senli benli konuşuyorsunuz, askerlik arkadaşıyız çünkü değil mi? Allah yardımcınız olsun, sosyal yaşantınızı düşünemiyorum. Okuduğumu gayet iyi anlıyorum merak etmeyin ben iletişim uzmanıyım. 2 üniversite ve iletişim bilimleri yüksek lisansım var (tezli) ayrıca izmirde otomotiv sektörü ile çalışmaktayım. Bol keseden atmayı ve klavye delikanlılığını sevmem, 2008 yılından beri yardımcı olma amaçlı buradayım ve ne yazık ki arada sizin gibi yazarlara denk gelmekteyim. Lakin içim rahat, mesajları okuyan, üslubu anlayan forumdaşlar kimin ne olduğunu anlayabildiğinden. Hayırlı forumlar size..

  • Bütçeniz çok yetersiz malesef. Bu araçlar artık 2 milyon civarı . Sizin 2. elde alabileceğiniz araç yüksek km li yada hasarlı falan olur büyük ihtimal . Açıkcası milletin kullandığı aracı alacağınıza sıfıra yakın B SUV almanız çok daha mantıklı olur
  • ben tavsiye veremeceğim ama,


    sarı sitede fiyata göre filtreleme yapıp,


    ilgili modellerin paketlerini vs listeyebilirsiniz.


    sonra da bunları youtube'tan inceleme videolarını izleyebilirsiniz.


    aday listesini azalttıktan sonra, mesela 2'ye düşürdünüz, ona tavsiye isteseniz daha iyi yardımcı olur buradaki arkadaşlar.

  • Ateca’nın içi çok geniş, ferah, ergonomisi iyi. Qq 2.eli iyi ama biraz kütük gibi araba. Tucson tüpe uyumlu olabilir ama o kadar çok yakıyor ki tüpsüz qq ve ateca da aynı yakar.
  • @Moueson Sıfır araba diye bir şartım yok. 2020-2021 model km'si yüksek olmayan C-SUV alamaz mıyım?


    @Adabeyi Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. Sağolun.


    @beyinsis Geçenlerde 2021 model benzinli Qashqai'nin arka koltuğuna binmiştim. Açıkçası arkası geni ferah geldi bir hayli. Ama ön koltuktakiler koltuğu iyice öne mi çekmişlerdi çok dikkat etmedim. 2018 model 3008 ile kıyasladığımda içi gayet genişti aracın. Ateca'yı hiç bilmiyorum gidip görmem lazım. Tucson'un fazla yaktığını biliyorum ama tüplü haliyle QQ benzinli ya da Ateca benzinli ile aynı mı yakar gerçekten? Tucson'un dizel nasıldır acaba? Forumda bir arkadaş çok ağır kalıyor demişti


    Qashqai 2018-2022 arası modeller için sizce hangisi? 1.5dCi vs. 1.3 DIG-T


    1.6M bandına çok zorlayarak çıkabilirim. Alabileceğim en mantıklı araç/paket hangisi olur başlıktaki modeller arasından?


    Karoq - Sportage hakkında ne düşünüyorsunuz?





  • İkinci eli hızlı olsun istiyorsanız, sıfır t-roc bakabilirsiniz hocam.
  • Lamb Of God L kullanıcısına yanıt

    T-Roc düşünmüyorum hocam. Teşekkür ederim

  • SEAT Ateca 1.6 TDI Ecomotive Xcellence DSG 2020


    SEAT Ateca 1.5 EcoTSI FR ya da Xperience 2020-2023


    SKODA Karoq 1.6 TDI Prestige ya da Premium 2020


    SKODA Karoq 1.5 TSI Prestige 2020-2022


    KIA Sportage 4x4 olmayan; 2022 ve sonrası modeller arasından(çünkü makyajlı kasa); hibrit olmayan yani ya benzin ya da dizel. Paketleri biraz karışıkmış. Doğru paketin ismini bulamadım. 1.6 T-GDI' lar var 1.6M-1.7M civarı. 1.6 CRDI' lar 1.8M den aşağı yok. Hibrit olmayan benzinli versiyonu ne yakar acaba?


    NISSAN Qashqai 1.3 DIG-T 2021 ve sonrası Skypack




    Rica etsem bu seçenekleri değerlendirebilir misiniz?

  • Qashqai: 1.3 motoru Mercedes- Reno&Nissan- Mitsubisji ortaklığı. Çok farklı güçler aldıkları çok iyi motor. 1.2 mesela CVT ile gelirken, bu çift kavrama ile geliyor. Dezavantajı 1.6 vergisi ödemek çünkü motor 1.33 lt. Arabaya gelince vasat. Yani şu listede en altta yer alır muhtemelen. 1.2 motoruna sahiptim. Bundan inin mesela Sportage’a bini anında farkı anlarsınız. Piyasası iyi hala bu kasanın

    Sportage & Tucson: birlikte değerlendireceğim aynı arabalar. Listedeki tek tam bağımsız süspansiyonlu modeller. Dizel motoru güçlü , benzinli motoru güçlü , şanzıman çift kavrama. Yakıtı bir tık diğerlerine göre çok. Bayağı ağırlar çünkü, donanımları hep iyi. Elegance bazı modelleri ve Prestij paketten itibaren 4 koltuk ısıtma dahi var. Arkası da bayağı geniş Sportage’ın. Tersi düşünülse de Kia, Hyundai’den biraz daha önde. Tucson yeni kasa kullanıp, 2020 Spo 1.6 crdi sahibiydim. Kia bir tık daha sert bu arada.

    Ateca: İlk söyleyeceğim çok sert bir araba ve torsiyon Çubuklu. Kalite anlamında bazen VW grubunun altlarında olduğunu belli ediyor. 1.6 tdi da aynı grubun benzinlilerinde olduğu gibi çok cimri değil ve şanzıman dayanımı düşük olduğu için 250 nm tork ile limitli. İçi eski Leon ile tamamen aynı.

    Karoq; Bir Skoda genel durumu aksine çok büyük araba değil. Tucson’un yanında tıfıl duruyor mesela. Benzinli motoru 1.5 hakikaten iyi motor. Performans, tüketim, sorunsuzluk vs. Ateca ile birlikte multimedya üniteleri de iyi. Multimedya en kötüsü yine Qashqai.

    Benim şahsi sıralamam;

    1. Sportage & Tucson
    2. Karoq & Ateca
    3. Qashqai olurdu.




  • Mokali Amca kullanıcısına yanıt

    1.2 DIG-T QQ vardı yani sizde. Kaç modeldi? 2021-2022 1.3'ler için de geçerli mi söyledikleriniz? Multimedyalarında ne gibi eksik var bunların diğer araçlara kıyasla?



    Sportage güzel araba evet. Ama fiyatı yüksek ne yazık ki. Gönül isterdi ki alabileyim. 2023 modellerinde sadece benzinli seçeneğinin olduğu prestige ve elegance konfor modellerinin olduğunu biliyorum. 2022 modellerinde sadece benzin ya da sadece dizel seçeneği var mı? Hibrit ya da mild hybrid seçeneklerine hiç bakmadım. Sonuçta hepsinde bir batarya var ve bir süre sonra vadelerini dolduracaklar. O yüzden 2. elde atıyorum 5 yıl sonra satışları zor olur düşüncesiyle bu tip araçlara hiç bakmıyorum şuanda. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum sizce?


    2022 Sportage motor seçenekleri aşağıdaki gibiymiş. Cevap yazmadan biraz önce buldum, paylaşayım dedim. Ama sarı sitede 2022 model ilanlarında genelde dizel ya da benzin yazılmış. Hibrit diye belirtilen az ilan var. Anlayamadım.


    • 1.6L TGDI - Mild Hibrit: 150 PS güç ve 250 Nm tork üretebiliyor.
    • 1.6L CRDI - Mild Hibrit: 136 PS güç ve 320 Nm tork üretebiliyor.
    • 1.6L TGDI - Hibrit: 230 PS güç ve 350 Nm tork üretebiliyor.



    2020 den sonraki Spo ve Tucson modellerinde aynı yakıt tipleri düşündüğümüz zaman aynı mı yakarlar?





  • 1.6 milyon civarina sportage cool, tucson prime ve prime plus alinabilir. 1.7 milyon civarina tucson elite ve sportage elegance konfor alinabilir. Sahsen bu araclar varken baska modellere bakmam.
  • Mazurek kullanıcısına yanıt

    Evet bende QQ 1.2 dig-t vardı. Makyajlı kasa 2018 model. Ayrıca bu motor aşırı derecede yağ eksiltme yapıyor makyaj öncesi modellerde. 17 ve altı.

    Multimedyası biraz demode aslında yani grafik vs olarak. Kullanışlılık olarak pek bir sorunu yok ama. 1.3 ise tamamen farklı ve yeni bir motor.

    En nihayetinde Qashqai zamanında rakibi pek yokken iyi satmış bir modeldi ama şu am sınıfında altlara oynuyor.

    Benim Sportage ise dizeldi 1.6 crdi. Tucson ile ağırlıkları çok benzer. O sebepten yine çok benzer yakarlar aynı motorlar ile. Bu arada bütçeniz maalesef yeni kasalarda Cool paket Mild Hybrid Sportage’lara yeter zorlayarak. Şöyle sıfıra yakın 1.5 milyon civarında belki bulabilirsiniz. Benim tercihim bu yönde olurdu

  • Mazurek kullanıcısına yanıt

    2. Eli iyi araba dediğiniz anda yolların çikacagı arabalar:

    Qasqhai, tiguan

    Gerisini yazmayın, kurcalamayın.

  • qasqai 1,3 skypack 4*4 guzel arac ama ikinci el pıyasası cok yavas

  • 2020-21 model Tucson 1.6T (benzinli) otomatik. NX3 yada NX4 kasa tasarıma göre tercih sizin.


    Yalıtım ve SUV genel konforundan çok memnun kalırsınız.

    (Sportage da aynı araç sayılır oda tercih edilebilir.)

  • Parayı denkleştirip 2022 Sportage Elegance Konfor paket 1.6L TGDI - Mild Hibrit 4WD Yuka Gri. 14.000km'de 1.75M ye bırakıyor. Çamurlukta 1 cmlik bir çizik var sadece. Bu fiyata 4 çeker özellik olan da yok.


    Açıkçası bugün 2023 Atteca, Karoq, Kodiaq, Tarraco bayiilere gidip gezdim. Hiçbiri Spo'nun yanına yaklaşamıyor gerçekten. Ve bu araçların fiyatı 1.8M üzerinde bayilerde.



    1. Tucson 1.6 T-GDI ile Spo 1.6 T-GDI Mild Hybrid arasında yakıt ne kadar fark eder sizce?
    2. Mild Hybrid'e biçilen bir ömür kullanım süresi vs var mı? Sonuçta akü/batarya gibi ayrı bir güç kaynağına sahip ve ömrü bitecek diye düşünüyorum bir yerden sonra. Mild Hybrid'in 1.6 T-GDI motora yardım ederek yakıt sarfiyatını azaltması için nasıl bir kullanım gerekli? Hız, sürüş şekli, AWD/FWD mod seçimi vs nasıl olmalı yani kısacası aracı nasıl kullanmak gerekiyor ki mild hybrid adam gibi çalışsın da görevini yerine getirsin ve bahsettikleri yakıt tüketim değerlerine ulaşalım.
    3. Kia'nın 5 sene/150.000km garantisi tam olarak ne demek oluyor açabilir miyiz?
    4. Aracı 6.000 küsür km de aldıktan sonra hangi km değerlerinde servis bakımına sokuyoruz?
    5. Sarı sitede 2022 ve sonrası modellerini kast ederek söylüyorum; 400 e yakın tucson ilanı varken 150 tane spo ilanı var. Buradan ne çıkarabiliriz? Spo alan kullanıyor satmıyor mu yoksa tucson alan yakıtından dolayı dayanamıyor satıyor mu? Ya da Spo TR'ye Tucson adedinde gelmiyor mu? Ne dersiniz?
    6. Prestige modelinin Elegance Konfor paketine kıyasla aradaki farkı hakedecek artısı ne var? Değer mi? Adaptive Led ön farlar var. Arka koltuk soğutma, hafızalı sürücü koltuğu, deri koltuklar, Stop & Go özellikli Akıllı hız sabitleyici, Kör nokta çarpışma önleme asistanı (BCA), Kör nokta görüntüleme asistanı (BVM) varmış. 50bin TL civarı farkı var 2 paketin.
    7. Almışken 4x4 almak mantıklı olur mu? 4x4 özelliği olan modelde 4x2 ye geçiş yapılabiliyormuş. Normalde 4x2 olan model ile 4x4 modeli 4x2 modunda kullanmanın herhangi bir farkı olur mu? Mesela yakıt anlamında?




    Araca binip kullanıp gördükten sonra artık ne yapıp edip parayı denkleştirip alasım var Spo'yu. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazurek -- 27 Ağustos 2023; 0:30:4 >




  • Mazurek kullanıcısına yanıt

    Çok daha düşük km ye daha uygun fiyatlı tucsonlar var . İlan örnektir

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-hyundai-2023-model-kusursuz-extra-seramik-kaplamali-ve-yan-basamakli-1120107454/detay

  • Mazurek kullanıcısına yanıt

    Hocam sorularınızın cevabını bilmiyorum ama başka bir şeye dikkat çekeceğim.


    izmir'de uzun yıllardır kullandığım toyota bayinin nissan ve kia bayilikleri de vardı. (Aynı bayiden aldığımız 2023 qq kullanıyoruz şu an) bu araç için gittiğimizde kia kısmının kapandığını gördük, sportage da bakarız diye umuyorduk. Neden kapandığını sorduğumda yedek parça konusunda çok sıkıntılı olduğunu söylediler. Kia kullanan arkadaşlar kızmasın ama bunla ilgili çok şikayet de var. ilk aracınız olacaksa göz önünde bulundurun derim.

  • Hayırdır size bir saygısızlık mı ettim? üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim karşınızda babanızın oğlu yok. Ben müşterisi olduğum bir bayinin kia bayiliğini neden bıraktığını sorduğumda aldığım cevabı ilettim, kaldı ki kendim de bu araca bakmak istemiştim. kaldı ki bir parçanın geç gelmesi başka, 2020 model araç için artık o ekran üretilmiyor, başka ekran takıcaz demek başka (yetkili servis için) çok bildiğiniz şikayetvar sitesine detaylı bakınız o zaman. Malum partili lafınızı da aynı üslup ile iade ediyorum, zira kalitenizi verdiğiniz cevapla çok güzel gösterdiniz @Mokali Amca




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erincar -- 27 Ağustos 2023; 12:3:21 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.