Şimdi Ara

Tüketici hakem heyeti kararına itiraz edilmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.

    Kombi fanım elektrik dağıtım şirketinin yüksek volt elektrik vermesinden dolayı yandı. Yetkili servis gelip tutanak tuttu ve 700 TL masrafı oldu. Ben bu durumu tüketici hakem heyetine taşıdım ve THH beni haklı buldu. Dağıtım şirketi itiraz davası açmış. Olur da itiraz davasını kaybedersem avukat vekalet ücreti ve dosya masraflarını ben mi öderim ve ne kadar öderim. 700 TL nin %16 sını mı öderim yoksa daha fazlasını mı? 700 TL alacağım diye daha fazla masraf çıkar mı?

    İlk kez böyle bir duruma düştüm yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bildiğim kadarıyla karşı taraf tüketici hakem heyeti kararına itiraz ediyorlar, yani onlara dava açılıyor. iptal bile edilse sana rücu edecek bi konu yok, sadece '700tl' yi alamazsın.

  • umgaca U kullanıcısına yanıt

    Peki e devlette davalı olarak benim adımın geçmesi normal mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaybederseniz yuzde 16 + masraflari odersiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt

    Yüzde 16 dışındaki masraflar ortalama ne kadar tutuyor? Olur da kaybedersem 2-3 bin TL ile kurtatrır mıyım yoksa daha fazla mı çıkar? Bu gibi durumlar için ortalama bir bir tahmininiz var mı?

  • Unal000666 U kullanıcısına yanıt
    Hakem heyeti asamasinda savunma yapmadilarsa hic masraf odemezsiniz. Onun disinda bilirkisi atarsa hakim bin tl civarinda odersiniz atamazsa 300.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt

    Değerli vaktiniz için teşekkürler. Bu gibi durumlar insanın midesini bulandırıyor. Hakkını aramak bu kadar zahmetli olmamalı. 700 TL için adliye koridorlarında avukatsız gezeceğim. Karşı şirket avukat tutmuş muhtemelen kazanacaklar. Hakkımı aramak bana 2-3 bin liraya patlıyor. Üzücü. Tekrar teşekkür ederim.

  • Avukatlari varsa kazanacaklar diye bir sey yok hatta cogu tuketici lehine sonuclanir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sizinkisi gibi belki yüzden fazla konu açılmıştır ilgili firma tüketici hakem heyeti kararına itiraz etti dava açtılar şeklinde. Davada ifade vereceksiniz, hatta eğer dava uzun sürerse sürekli gidip geleceksiniz duruşmalara. Bu davanın neticesi olarak belki lehinize belki de aleyhinize karar çıkacak. Bildiğiniz gibi karara itiraz edebilirsiniz eğer memnun olmazsanız.


    Bu arada neden tüketici hakem heyetine başvurdunuz elektriksel arızalardan ötürü? Zaten ilgili işletmeci şirkete zarar tazmini kaydı açınca senden servis formunu isteyip hesabına para gönderiyorlar eğer uygun bulunur ise. Eğer işletmeci şirkete başvurdu iseniz size ne şekilde yanıt verdiler?


    Firma avukat tutmamıştır, zaten firmaların anlaşmalı oldukları avukatlık büroları var. Hatta firmanın bu davadan haberi bile yoktur anlaşmalı bürolar her şeyi otomatik şekilde hallediyorlar.


    Avukat tutacak maddi durumunuz yok ise;



    https://adliyardim.adalet.gov.tr





  • Yetkili servisin verdiği tutanağa göre elektrik şirketi yüksek volt verdiği için kombinin fan kartı yanmış. Bu tutanakla ilgili firmaya dilekçe verdim fakat dönüş olmadı. Şirket savunmasında "cevap verdik" demiş ama bana herhangi bir cevap bildirilmedi. Tüketici hakem heyeti yetkili servis tutanağını yeterli buldu fakat Tüketici mahkemesi yeterli bulur mu bilemiyorum. Zaten elimde bundan başka delil de yok. Bir de bilirkişi vs. Atanırsa masraf iyice artacak, başvurduğuma pişman oldum. Masraflı bir tecrübe oldu benim için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt

    Tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerinde ücret MADDE 12 –(1) Tüketici hakem heyetlerinin tüketici lehine verdiği kararlara karşı açılan itiraz davalarında, kararın iptali durumunda tüketici aleyhine,avukatlık asgari ücret tarifesine göre nisbi tarife üzerinden vekâlet ücretine hükmedilir. Bu hükme göre karşı vekalette çıkacak hocam. onu neden yazmadınız

  • Hredius kullanıcısına yanıt
    Yuzde 16 diye yazdigimiz kisim nisbi vekalet ücreti zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.