Şimdi Ara

TÜKETİCİ HAKLARI HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir arkadaşım internetten telefon almış marka isim vermicem telefon durduk yere kendi kendine kapanıp açılıyor bende gördüm aldıktan 1-2 ay sonra bu sorun olmaya başlamış herneyse arkadaşım aldığı yerden para iadesi istedi aldığı yer koşulsuz iade süresi geçtiği için para iadesi vermemişler bunun üzerine arkadaşım cihazı servise verdi serviste 1 hafta durduktan sonra geri aldı ama sorun hala devam ediyor ve birde cihazın ekranını çizmişler sizce bu durumda arkadaşım ne yapmalı tüketici haklarına başvursa ne olur arkadaşımdan para ister mi mahkeme ye mi gitmesi gerek ne gibi sonuçlar olur ?



  • Anlayan baksın
  • up
  • Bak şimdi, garanti kağıdı ve fatura aslı kesinlikle elinde olmalı. Onun dışında faturada arkadaşının adı yazmalı yoksa başvuru yapamaz. Elinde aynı sorundan dolayı 3 adet servis kağıdı olmalı. Bunlar tamamlandiktan sonra kaymakamliga gideceksiniz. Yani iki kere daha servise gondersin arkadasin ama sorunu bariz belli olmasi gerekiyor. Cunku size bilirkisi atadiklarinda bilirkisi ile bulusma gerceklesecek, o esnada telefondaki sorunu gormesi gerekiyor. Ama elinizde ayni sorundan dolayi dedigim gibi en az uc tane servis kagidi olsun. Kaymakamliga gidince zaten yardimci oluyorlar fakat ben gold bilgisayari sikayet edeli 9 ay oldu hala sonuc cikmadi. Benim lehime sonuclanacak buyuk ihtimal ama cok yogunluk oldugundan normalde kanuna gore 3 ayda sonuclanmasi gereken sey 8-9 ay'a sarkti. Bunun tabi gittigin kaymakamligin da yogunlugu ile birebir alakali oldugunu da unutmamak gerekiyor. Ben uskudar kaymakamligina gitmistim. Su an telefon bende bilirkisi olumlu konustu, telefonu kullanma dedi cekmecemde duruyor hala sonucu bekliyorum. Daha sonuclanacak da parami alacagimda. Bu ulkede bu isler cok kotu isliyor maalesef. Kolay gelsin simdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki diyelim üründe gerçekten sorun var heyetten olumlu bir sonuç çıkmadı arkadaşdan para talep edermi heyet veya mahkeme yani onun lehine kötü sonuçlanır mı ?
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.