Şimdi Ara

Tüketici hakları konusunda; satıcının istek dışında para iadesi yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Konuyu uzatmadan özet geçeceğim, oldukça büyuk bir eticaret sitesinden 2019 yılında (Ömür boyu garantili) 280 TL karşılığında bir ürün aldım, ürün yakın zamanda arızalandı, ilgili eticaret firmasına servis işlemi için gönderdim. Ürünün aynısı ve muadilleri bu eticaret sitesinde 800 TL civarında fiyatlara hala satılıyor, görebiliyorum, fakat firma göz göre göre yalan söyleyerek (onarılamayan bir ürün) ürünü tedarik edemediğini, para iadesi yapacağını belirtti. Defalarca kez para iadesini kabul etmediğimi, ürünün bire bir değişim, üst versiyonla değişim yada muadiliyle değişimini istediğimi belirtmeme rağmen talebim dışında kredi kartıma para iadesi yaptılar.


    Talebim dışında para iadesi yapılması yasal mıdır? Bu durumda hukuki olarak haklarım nelerdir? Talebim dışında para iadesi yapmaları beni zarara uğratıyor, konuyu önce ilçe hakem heyetine taşımayı düşünüyorum. Neler yapabilirim bu haksızlık durumunda?








  • Seçimlik hakkınızı siz belirlersiniz. O yüzden hakem heyetine başvurun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici Hakem Heyetine e devlet üzerinden online başvuru yapılabiliyormuş, belgelerle yazışmalarla beraber başvurdum, bakalım sonuç ne çıkacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.