Şimdi Ara

TÜKETİCİ MAHKEMESİ KARARI:20 günde tamir edilemeyen ürünün bedeli iade edilir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
10
Favori
6.147
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben Motorola cihazımı (Fatura tutarı 899 TL) Teleservice ye gönderdim , 20 İş günü geçtikten sonra aradım ve parça beklediğini söylediler.
    Gittim HH başvuruda bulundum. Süre biraz uzun olsa da ( 4 ay kadar sürdü kararın çıkması ) sonuç benim lehime çıktı.
    Cihazı firmaya teslim ettim bu hafta sonu ücretimi iade alıcam.

    Bu tarz durumlarda hakkınızı arayın , süre uzun olsa da sonuç olumlu oluyor.
    Mesele cihazı iade edip paranızı almanız değil.
    Mesele yetkili servisin ve ya ilgili firmanın ürünü sattıktan sonra sizinle ilgilenmeyip sürekli başından atma çabasının sonucunun ne olduğunu göstermektir.
  • Bende Huawei tableti KVK ya gönderdim (20 gün dolmadan arıza yapmıştı) birincide arıza yok dediler ikincide onarım yapmayın para iadesi yada ürünün değişimini istiyorum dedim onarıp gönderdiler (sorun düzelmemişti) THH ye verdim 3 ay sürdü ücreti iade aldım 6 ay taksit ödedim tablet servise git gel yaparak kullanamadan taksiti bitti bir daha KVK ya yanaşmam
  • YUHANNAtr kullanıcısına yanıt
    anladığım kadarıyla 20 gün geçti siz mahkemeye verdiniz. bu süre zarfında cihaz tamir edildi ve siz teslim alıp kullanmaya devam ettiniz doğru mu? teslim almanız sonucu olumsuz etkilemesi gerekmez mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sabrina_

    Uygulama zaten çoktan beri var. Sikinti thh gecen sure. Karar 1 ayda da cikiyor 2 ayda da. Acikcasi bu surede gecen zaman sıkıyor.

    10 AYDIR SONUÇ BEKLİYORUM
  • razr58 kullanıcısına yanıt
    Süre 20 gün değil, 20 iş günüdür. Yanıltıcı olmasın, başlığı da bu yönde değiştirin bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) alınan cihazın ilk 30 gün içinde arızalanması
    2)cihazın alındığı tarihten itibaren ilk 1 yıl içinde 4 defa servise gidip onarım görmesi
    3)cihazın alındığı tarihten itibaren 2 yıllık garanti süresi içinde 6 defa servise gidip onarım görmesi
    4)cihazın arızalandığını ilgili firma / servise telefen, e-posta, fax vb... iletişim araçları ile bildirildikten sonra 20 iş günü ( cumartesi dahil) içinde tamir edilememesi durumunda ister para iadesi, ister yeni/muadil bir ürün, istersenizde ayıp oranında indirim talep etme hakkına sahipsiniz.
  • komikadam kullanıcısına yanıt
    Cihazı servise verdim , 20 İş günü geçti ve Teleserviceyi aradım.
    Bana en az 2 hafta daha parça bekleyeceklerini söylediler , bende bunun üzerine gittim HH başvuruda bulundum ve daha sonra Teleservice yi arayıp cihazımın iadesini (Elimde başka cihaz olmadığı ve büyük sıkıntı yaşadığım için )istedim.
    Cihazım iade geldi ve bu arada kullanmaya devam ettim. Karar çıktıktan sonrada gidip cihazı teslim ettim.


    Sizin bahsettiğiniz konu şu şekilde ;
    Benim cihazı servise verme nedenim , cihazı servise verdim dokunmatiği değişti ve geldi 1 ay sürdü yaklaşık olarak.Cihaz geldikten sonra baktım ki benim gönderdiğimde cihazın kasasında olmayan çizikler ve soyulmalar var. Tekrar gönderdim cihazı ve bunların onarımını istedim. Bana 1 ay boyunca dış kasa beklediklerini ve en az 2 hafta veya daha fala bir süre daha bekleyeceklerini söylediler.
    Daha sonraki yaptıklarım yukarıda yazıyor.
    Cihazın kendisinde herhangi bir sorun olmadığı için cihazı alıp kullanmam herhangi bir ters durum yaratmadı ve bir üst mahkeme olan Tüketici mahkemesi de tersi düşünerek aksi bir karar vermedi.

    Ancak cihazımın herhangi bir elektronik arızası olsa ve dediğiniz gibi iade alıp kullansam HH lehimde karar verse bile , bir üst mahkemede firma itiraz ederek madem arıalı nasıl kullanıyorsunuz şeklinde bir savunma yapar ve kazanma olasılığı yüksek olur. (Daha önce başıma gelen bir olay var bu şekilde ve ücret iadesi almayı bırakın mahkeme masraflarını da size ödetiyorlar. Üstüne arızalı dediğiniz cihazda elinizde kalıyor.)




  • YUHANNAtr kullanıcısına yanıt
    öyleyse 20 gün geçti hala tamir edilmeiğine dair bir yazı alabilirsek iyi olur. mahkemeye verdik. bu dakikadan sonra cihaz tamir olsa bile cihazı almamamız gerekiyor
  • Emsal olacak ne var bu zaten kanunla sabit bir durum?
  • takip
  • komikadam kullanıcısına yanıt
    Onarım süresi 20 İş gününü geçtiyse , cihaz için HH başvururken cihazı servise verdiğinize dair size verilen belgenin fotokopisini de başvuruya eklemeniz gerekiyor.
    Firmanın 20 iş gününü doldurdu ama hala elimde şeklinde bir yazı vereceğini sanmıyorum.

    Ayrıca konu iş günü olduğu için cihazınızı alıp kullanmanız sorun yaratmaz.
    Siz onarım mağduriyetinden değil yasal süre mağduriyetinden dolayı başvuru yapıyorsunuz.
  • Beyler benimde şöyle bir durumum var. Telefonumun imei numarası klonlanmıştı bunun üzerine tüketici mahkemesine gittim. Bugün sonuç gelmiş evime gelen kağıtta şöyle diyor:

     TÜKETİCİ MAHKEMESİ KARARI:20 günde tamir edilemeyen ürünün bedeli iade edilir.


    Benim doğrudan ürünün para iadesini alma gibi bir şansım yokmu? Çünkü sonuç 4 ayda felan çıktı ben telefonumu değiştirecektim sırf bu yüzden değiştiremedim bu yüzden ben direk para iadesi almak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 1 Nisan 2014; 18:35:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TinyAngel

    Beyler benimde şöyle bir durumum var. Telefonumun imei numarası klonlanmıştı bunun üzerine tüketici mahkemesine gittim. Bugün sonuç gelmiş evime gelen kağıtta şöyle diyor:

     TÜKETİCİ MAHKEMESİ KARARI:20 günde tamir edilemeyen ürünün bedeli iade edilir.


    Benim doğrudan ürünün para iadesini alma gibi bir şansım yokmu? Çünkü sonuç 4 ayda felan çıktı ben telefonumu değiştirecektim sırf bu yüzden değiştiremedim bu yüzden ben direk para iadesi almak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum

    Siz değişim yada para iadesi talep etmişsiniz...
    Sadece para talep etseydiniz keşke...




  • razr58 kullanıcısına yanıt
    o kadar ayrıntıyı bilmiyorum beni thm dekiler uyardı dediler para iadesi böyle böyle oluyor dediler bende onlara inandım ve yenisini istedim bilseydim yasal faiz falan bu konuyu bir açarmışın ürünü geciktirdikleri vakit kadar mı faiz işleniyor yoksa ürün satın alma mevcudiyetinden beri mi bir de bende şöyle bir sıkıntı vardı adam yarısını elden aldı yarısını kredi kartıyla o şekilde olunca faturayı da kredi kartına göre kesdi ben tabi o zaman bilmediğimden kabul ettim ne de olsa dedi faturaya bakacaklar falan garantidekiler vs dedi sonra thm ye bu durumuda izah ettim yapacak bir şey yok dedi faturadaki tutar iade edilir dedi ve de şunu ekledi %20-30 arasında kesinti yapılır dedi ama neden diye sormadım ve geçen yıldı belki bu yıl yeni çıkan yasalarla sistem değişmiştir bilemeyecem
  • https://youtu.be/SiFv90KtWfU Bu kisa video ile tamir suresinin asilmasi durumunda para iadesini nasil alacaginizi ogreneceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.