Şimdi Ara

Turgut Özal, Türkiye’nin isminin değişmesini ve Anadolu olmasını istiyordu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuzey iraktan milyonlarca mülteciyi ülkeye doldurup dem/hdp gibi partilere olan halk destegini güclendirmis olmasiyda cabasiydi


    Turgut Özal, Türkiye’nin isminin değişmesini ve Anadolu olmasını istiyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 18 Nisan 2024; 15:13:59 >



  • Reaya yönetilen sınıf demek, ister halk diye çevir ister vatandaş. Reayanın içinde Türkler de var zira osmanlıda Türklüğün sahiplenmesi gibi bir şey yok. Kelime de arapça kökenli senin dilinle alakası yok, ordan size geçmiştir en fazla (senin iddian üzere). Cepheden cepheye nerede koşuyorlarmış şöyle belge, makale vererek örneklerseniz iyi olur, kendi hayallerinize inanarak yaşamakla olmuyor. Çerkesler katliamdan kaçtı bu bölgeye yerleşti, osmanlının son dönemlerinde istihbarat vs alanlarda yeni cumhuriyetle de devam eden hizmetleri olmuştur. Balkan halkları falan demişsin, gayrı müslüm olan adamı ne zaman askere almışlar onun da belgesini bekliyorum. Müttefikin olan sırplarla vs beraber savaşmak ayrı, kendi ordu sistemine gayri müslüm olarak alma iddiası farklı. Orada siyaset var, adamı ileride tahta geçsin diye destekliyorsun vs yani aklıma gelen senin örnek diye verebileceğin tek olay bu.

    Türkiye cumhuriyeti anadolu Türklerinin cefası üzerine kurulmuştur. Birinci cihan harbi de dahil son iki yüzyılda verdiğimiz her savaşta anadolu insanının etinden, kanından gitmiştir. Balkan insanıyım diyorsun, dedelerin ölmemek için bu tarafa gelmiş insanlardır zira Türkler, müslümanlar balkanlardan atılırken soykırıma uğramıştır. O dönemin nüfus sayımları incelendiğinde fark anlaşılacaktır.

    Neyse dediğim gibi, saydığın azınlıklar, araplar hariç, ulus olmayıp, en önde savaşa atılma gibi bir iddia da komik. Kimse bu topraklarda yaşamasınlar demiyor, ancak azınlıklar var diye hakim güç kendinden vazgeçmez, ülkenin adını değiştirmez.

  • Konu hakkında hiçbir fikrim yok ve Turgut Özal'ı da tanımam ama ülkenin ismi Anadolu olsa baya otantik olurdu Turgut Özal, Türkiye’nin isminin değişmesini ve Anadolu olmasını istiyordu 

  • dünde sanırım ülke tv'ydı özal belgeseli vardı. Bir yerinde erdal inönü'nün seni ben bile kurtaramam gazete başlığını ve buna Özal'in menderese de böyle demiştiniz şeklinde cevabı gösterildi.. Aslında inönü ailesini doğulu gibi gösterende oluyordu ama CHP zamanı inönün Kürt raporu çıkartması da var... Sonuçta Özal öldürüldü mü düşüncesi bunlardan sonra daha anlamlı geliyor

  • Youtube

    >

    ERLİK

    >

    Şeytan Üçgeni - II

    [ Çöl Fırtınası ]


    belgeselini izleyin.

    3 saat.

    Özal'ın ABD komiseri gibi hareket ettiğini görürsünüz.

  • zaten nerede kırma,düşman tohumu varsa ülkenin zirvesinde, şaşırtmaz

  • Türkiye Cumhuriyeti isminden kim neden rahatsız olur? Acaba Türkiye Cumhuriyeti ismi zoruna mı gitmiş? Kimse bu ismi değiştirmedi değiştiremez Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Can851 kullanıcısına yanıt

    Birde hocam bu adam Cumhuriyet'in vermiş olduğu imkanlar sayesinde Cumhurbaşkanlığı yaptı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın kastettiği şey bir ırka millete ulusa mal olmamış bir devlet yapısı. Bir nevi Osmanlı cumhuriyeti. İşe yarar mıydı sanmıyorum. Mesele isim değil zihniyet.
    Eski Türkiye zihniyetinin eseri olarak bu günleri yaşıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1920 -23 lerde ülke kurulurken böyle tartışmalar olsa anlamlı olabilir. Osmanlı devleti bitiyor yeni bir düzene yeni bir yapıya geçerken tartışılabilirdi. Lakin devlet kurulmuş bitmiş 50 sene sonra Anadolu olsa iyi olurdu söylemi mantıklı gelmiyor. Özal'ın böyle bir söylemi olduğunuda ilk defa duydum.


    Kendince daha kucaklayıcı olurdu herkesin kendini bulabileceği Anadolu ismi olsa iyi olabilir flan demiş heralde kendince ama savaş ile kan ile değişen bir isim bir daha kolay koaly değişmezdi zaten.


    Ayrılıkcı kürt gurupları kucaklamak için flan söylemiş olabilir zamanında böyle bir şey söylediyse bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 19 Nisan 2024; 0:9:44 >
  • RTE Beta sürümü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can851 kullanıcısına yanıt

    neo osmanlıcılar sevmez. bakmayın cogunun suan türkcülük kastığına. sadece kılıf.


    bak üstte gelmiş bi tane neo osmanlıcı hemen savunmaya :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 19 Nisan 2024; 7:19:12 >
  • Ulan biz buraya yerleşme ye başlarken, batıdakiler türkei falan filan isimlendirmiyor muydu bölgeyi. Anatolia fantezisi nedir? Ayrıca Azerbaycan ile ilgili bir mevzu olmuştu, bu iranlılar daha yakın gibi bir şey saçmalamıştı galibaTurgut Özal, Türkiye’nin isminin değişmesini ve Anadolu olmasını istiyordu 

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Adnan Menderes de bu zihniyetin Alpha sürümüydü zaten.


    Beğendikleri adamlara bak...Menderes, Özal..hiç şaşmaz...hiç !! nerede bir Türk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı, Ulus-devlet düşmanı varsa onu rol model almışlar

  • Kürtler Çerkesler Araplar Lazlar Arnavutlar Boşnaklar bilumum Balkan, Kafkas Orta Doğu halkı hepsi Türkler sayesinde Anadolu'ya yerleşebildi. Ve çoğu da yüzyıllar içerisinde Türkleştiler. Eğer çok uluslu gevşek bir yönetim benimsersek bu coğrafyada bizi yaşatmazlar.

  • Türklük bu topraklardan silinirse burada ülke/memleket diye bir şey kalmaz yaşatmazlar burada bizi.


    O yüzden bu Turgut Özal vb. tipleri sürekli bu ülkenin başına getirmeye çalışıyorlar şimdi işi daha da ilerletip/garantiye alıp dünyanın mülteci çöplüğüne çevirip yok etme aşamasına geçildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 19 Nisan 2024; 10:52:52 >
  • Osmanlı döneminde devletin adı Türkiye değildi de ne oldu?Tüm azınlıklara neredeyse özerklik verildi de ne oldu?Bunların geçmişi bilmemiş gibi konuşları ve gelecek planları yapmaları o kadar acı ki...İşte son 20 yılı görüyoruz..Andımızı yasakladılar,milli bayramların stadyumlarda kutlanmasını yasakladılar,Kürtçe'nin kullanımını birçok konuda serbest bıraktılar,'tarihimizle hesaplaşıyoruz' diyerek Cumhuriyetin ilk yıllarında çıkan tüm bölücü-dinci isyanları meşrulaştırdılar,isyancıların heykellerinin dikilmesine ve adlarının caddelere,meydanlara verilmesine izin verdiler..Peki ne oldu?Bölücülük zayıfladı mı yoksa 20 yıl öncesine göre daha mı güçlendi?


    Ayrıca bugün ülkede yaşanılan tüm sorunların başlıca iki sorumlusu vardır.Bunlardan biri Menderes diğeri bu Özal'dır.Menderes,Köy enstitülerini kapatarak Anadolu halkını cemaat ve tarikatlara teslim etmiştir.Yine oy uğruna Atatürk ve İnönü döneminde sindirilen cemaat ve tarikatların önünü açmıştır.Özal ise PKK ilk resmi terör eylemini (1984) gerçekleştirdiğinde PKK'yı küçümsemiş ve gerekli tedbirleri aldırmamıştır.PKK'nın yurt içinde güçlenmesi ve terör eylemlerini arttırmaya başlaması Özal'ın başbakanlığı döneminde yaşanmıştır.Cumhurbaşkanlığı döneminde yani I.Körfez savaşında da Türkiye'yi Irak ile savaşa sokmaya çalışmış ancak o dönemki askeri kanatın ve sivil bürokrasinin direnmesi sayesiyle Irak ile savaşın ucundan dönülmüştür.Ancak Saddamdan kaçan milyonlarca Kürt'ün plansız ve özensiz şekilde K.Irak'tan Türkiye'ye alınmasına izin vermiş ve bunun sonucunda 1991-1995 yılları arasında Türkiye'de PKK terörü en şiddetli dönemini yaşamıştır.Benzer durumu 2011 Suriye İç Savaşında da yaşamış bulunuyoruz.





  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Suriye'nin adı Suriye ne değişti?


    Irak'ın adı Irak ne değişti?


    Başkalarını memnun etmek için ülkenin kendi temellerini dinamitlemek ne kadar doğru?


    Bu Fransa'nın adını Galya yapalım demek gibi birşey.


    Birde şöyle bir durum var. Bu Türkiye adı 1923'te bizim koyduğumuz bir ad falan değil. Yani burası tüm dünya için Anadoluyu biz tepeden inme biçimde adı Türkiye olsun dedik ideolojik nedenlerle. Böyle birşey yok.


    Taaa Selçuklular döneminden kalma çok eski 800, 900 yıllık haritalarda buraya Türkiye deniyor. Türkiye adı tarihi bir ad, yani burası tepeden inme değil doğal biçimde Türkiye haline gelmiş topraklar. Bunu yadsımak bir anlamda tarihi yadsımakla eşdeğer.


    Thus (land of the) Rûm became another name for Anatolia. By the 12th century Europeans had started referring to Anatolia as Turchia.[23]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Nisan 2024; 14:22:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de ülkenin kalkınması için yapılması gerekenleri söylemiş.

    Özelleştirme (Tamamlandı)

    Kamu istihdamının azaltılması (Tamamlandı-evet tamamlandı, bildiğini sandığın Özal zamanında kaldı)

    Serbest piyasa (Tamamlandı)

    .

    .

    .

    Kısacası yapısal reform diyorlar ya... Ülkenin hali ise ortada.


    Kendisi başkenti de İstanbul'a taşımaya çalıştı. Ta Osmanlı Duraklama Döneminde yobazlar tarafından şehit edilen Genç Osman başkentin İstanbul olmaması gerektiğini görmüşken.


    Sultan 3.Selim, Sultan 2.Mahmut, Sultan Abdülmecit, Sultan Abdülaziz gibi değerli padişahlar varken Abdülhamit'i ortaya atan, parlatmaya çalışan birisidir. Amaç nedir acaba?


    Kendisi zamanında Türkiye'ye F-16 yapmak için teknoloji verdi Sam Amca. Amca bu teknolojiyi niye verdi? Özal zamanı tarım ve hayvancılığa da hatayla çok büyük darbeler indirildi. Bu arada tarımdan milyar dolarları götürenlere hayırlı işler dileyelim.





  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Bu saydigin hor gordugun etnisitelerin tamamini yuzyillarca savaştan savaşa mayin eşegi gibi sürerken sorun yoktu sanirim, Osmanli tarafindan. Savasacak adam yokken bu uluslarin cocuklarini cephelerde öne atiyorlardi. Reaya nedir? Kimlere denir bir bakın derim. Ben söyleyim, bir balkan insani olan biri olarak "raja" bizim dilimizde kullanilan 2.sinif insan grubu, koyun sürüsü olarak Osmanlinin bizlere atfettigi bir sifatti. Balkanlarda askeri gücünü tüm balkan etnisitelerinden müslim /gayrimüslim gözetmeksizin de kullaniyordu.


    Kizmiyorum. Emperyal sistem bu sonucta. Sadece şunu merak ediyorum. Bu milletlerin tamamini iş gücü savas gucunde tarim gucunde ticarette kullanirken sorun olmadi da, yaşam hakki anadoluya gelince mi rahatsiz oldunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Hocam bizim yasadıgımız travmayı da biraz olsun anlamak gerekmez mi?


    Koca bir imparatorluğa sahipti daha düne kadar. Bu imparatorluğun kurucu unsuru oldugumguz için Türkler en geç milliyetçiliği geliştiren topluluktur ve milliyetçiliği son çare olarak gercekleşir en topluluk oldu. Nitekim ilk önce Osmanlıcılık denendi hristyiyanı - Müslümanı farketmeksizin vatandas olsun denildi bu tutmadı.


    Bu tutmayınca İslamcılık denendi devletteki Müslüman halkı tutmak istedik buda işe yaramadı.


    En sonunda ise milliyetçilik denendi ve milliyetçilik basarılı olan tek kavram oldu.


    Daha kötüsü neydi? Bizim koca bir imparatorluğu kaybetmemiz yetmiyormuş gibi Osmanlı'nın doğası gereği halklar ciddi oranda iç içe yasıyordu heryerde. Yani Yunanın yasadığı yerde sadece Yunan yoktu Turkler vardı. Giriti' in 3te 1i Türk'tü. Keza en kötüsü Anadoluda sadece Türkler yoktu Anadoluda da bir sürü farklı unsur vardı.


    Ancak İmparatorluk çökerken, imparatorluk büyük hatalar yaparken dünyadaki milliyetçilik alımlarının etkisi ile sadece dışarıda değil İstanbul' da, Ege'de, Karadeniz'e, Doğu Anadolu'da, Gunrydoguda neredeyse Ankaraya kadar her yerde yerel azınlıklar bizden kopan unsurlarla birleşmek için ayaklandı.


    İzmir’de karaya çıkan Yunan ordusu alkışlandı, Vanda Ermenilerin Rus karla savasan ordunun ikmal hakkını kopardı, İstanbul desen aynıydı, Araplar katliam yaptı, kürtler yine bir sürü ayaklanmaıkardılar ve bizim Anadoluda baska gidecek hiçbir yerimiz kalmamıştı buna ragmen neredeyse Türklerin tekrar Orta Asyaya sürülmesi konusuluyordu.


    Yalnız bir mucize gercekleşti ve son kumarı herseye ragmen biz kazandık ve Anadolu'yu kurtardık. İşte o zaman Anadolu'daki yabancıların yaptıkları bizde oyle bir travmaya neden olmuştu ki biz Türkiyeyi kurtarmak için milliyetçiliğe 4 kolla sarılmak zorunda kaldık. Nitekim Arabistan da, Balkanlarda, Kafkaslar ve en sonunda Anadoluda yasadıklarımız bizi gelecegimiz konusunda dehsete düşürmüştü.


    Buda Türk kimliğinin vurgulanmasına yol açtı. Fakat bugün bir Çerkez, Boşnak veya bir Arnavut veya bir Laz benim gözümde Türk'ten çok farklıymış gibi gelmiyor. Bana çok az farklı geliyorlar o nedenle bu insanları bizden ayrı birseymiş gibi tanımlamakta zorlanıyorum. Ancak Pkk sempatizanları bana geçmişte Anadoluyu bizden koparmak isteyen Rum ve Ermeni işbirlikçileri gibi geliyor ve samimi olduklarını düşünmüyorum onların. Bu ülkenin geleceği için çok fazla hümanist olamayacagımıza inanıyorum nitekim bu topraklarda bugun bile gözü olan kimseler var.


    Biliyorsun en son etnik kıyım girişimi Kıbrıs'a yasandı ve biz bunu engelledik dolayısıyla bu tehdit bence sanal bir tehdit değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Nisan 2024; 3:9:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.