Şimdi Ara

Türk takımları ve 'RUH'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu ruh sonradan enjekte edilmesi gereken bir şey değil arkadaşlar. Kimsenin de gaz vermesini gerektirecek bir durum yok.

    Böyle maçların altından işine saygı duyan, aldığı paranın hakkını veren, yeterli kaliteye sahip adamlar kalkabilir. Bu üçünden biri bile olmasa böyle sinersin işte.

    Fatih Terim'in motivasyonu diyorsunuz ya, işte buna muhtaç olmamız çok büyük bir sorun. Bu sorunu Fatih Terim'i getirerek ancak ertelersiniz. Böyle bir çözüm olamaz. İnsanlar kendi işine karşı motivasyonunu kaybediyorsa, ya işini sevmiyordur yada işine saygısı yoktur. Dün bunu gördük.

    Böyle bir sorunu yenmek için ciddiyet ve akıllı planlama gerekir. Bir futbolcu buraya geldiğinde o ciddiyeti hissedebilmeli. Drogba topu alıp 35metreden vuramamalı. Selçuk sabaha karşı gece kulüplerinden çıkmamalı veya her topu Burakla buluşturmaya çalışmamalı.

    Atl.Madrid'deki Arda ile buradaki Arda arasındaki tek fark ciddiyet ve kulüp disiplinidir.

    Sorarım size en son kimi gördünüz bu topraklara zayıf bir fizikle gelip de tam bir futbolcu fiziğine ulaşıp satılan veya parlayan? Varsa da 1-2 tanedir. Saf yetenekle hiçbir şeyin halledilemeyeceğini anlamadı bizim insanımız. O yüzdendir ki bu ülkenin çok fazla yabancı futbolcuya ihtiyacı var. Yerli futbolcu en az o yabancı futbolcu kadar çalışmadan bir hiç olduğunu hissedebilmeli.

    Sizin de bu ruh konusuyla ilgili çıkarımlarınızı merak ediyorum. Seviyeyi bozmadan tartışabiliriz.







  • Size %100 katılıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noseyparker
    Böyle bir sorunu yenmek için ciddiyet ve akıllı planlama gerekir. Bir futbolcu buraya geldiğinde o ciddiyeti hissedebilmeli. Drogba topu alıp 35metreden vuramamalı. Selçuk sabaha karşı gece kulüplerinden çıkmamalı veya her topu Burakla buluşturmaya çalışmamalı.


    Bu sorunu Teknik Direktör çözer başkası değil.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Noseyparker
    O yüzdendir ki bu ülkenin çok fazla yabancı futbolcuya ihtiyacı var. Yerli futbolcu en az o yabancı futbolcu kadar çalışmadan bir hiç olduğunu hissedebilmeli.


    Yabancı futbolcuları bu kadar büyütmeye gerek yok, ligimizde yüzlerce yabancı futbolcu var ve yerli futbolcularımızdan farkları yok. Burada olması gereken, yabancı getirteceksen, büyük oyuncu getireceksin, 10 tane oyuncu deneyeceğine 1 tane adam getireceksin. buna en iyi örnek Hagi'dir. TD'den sonra ikinci liderdi, antreman dışında kendi antremanını yapacak disipline ve özveriye sahipti. yani yabancı oyuncu keşfi ile uğraşmak yerine keşfedilmiş, parlamışları alacaksan alacaksın.


    Konuya dönecek olursak, bence takımlarımız bir süre transferi kısıp altyapıya para harcamalı. Tesisleri geliştirmekten ziyade, eğitmenlere para harcamalı. Taraftar baskısı sebebiyle bu çok zor ama malesef gelişmemiz için şart. Malesef bizde altyapı denilince sadece tesis olarak bakılıyor ve bu da bizi bir yere götürmüyor. Gerekirse transfer parası kadar para harcayıp dünyanın sayılı eğitmenlerini getirteceksin, ve kendi yöntemlerini adamlara dayatmak yerine adamlar ne diyorsa yapacaksın ve gerekirse gidip Ajax'dan, Barcelona'dan bunun nasıl yapıldığını öğreneceksin. Özellikle Ajax'dan çünkü adamlar artık bunu ticaret olarak yapıyor. Ülkenin her iline en az bir tane scout göndereceksin ve bu adamlar gezmeye değil, her gün ama her gün sokaklarda yetenek avına çıkacak, çocukların mahalle maçlarını izleyecek. Sen seçmeler diye katılımı serbest birşey yaparsan senin aradığın kişiler değil, seni kullanmak isteyen kişiler gelir. Zaten scout ekibinde bulduğun yetenekleri iyi eğitmenlerle de işleyebilirsen artık yeni nesil futbolcular çıkarmaya başlayabilirsin.




  • Yok hayır asla yabancı futbolcu hayranlığı yapmıyorum. Belirtmek istediğim şey Türk oyuncuların kadroya girmek için çaba sarfetmeleri gerekmiyor oluşu. Çünkü diğer Türk oyuncular çok kötü ve onlar da çabalamıyor. Birbirilerini resmen yatmaya sevkediyorlar. Böyle düzen olmaz.

    Yabancılar girecek Türklerin egemenliğini yok edecek ve oyunculara o şoku yaşatacak. Benim istediğim bu.

    Altyapı konusuna da katılıyorum. Yönetimden bu yönde açıklamalar geldi ancak ne yapılıyor hiç bilmiyorum. Almanya'daki altyapı yatırımının 15m euro civarında olduğunu zamanında yapılan açıklamalar ve kongrelerden biliyoruz. Bunlar kısa süreli işler değil o yüzden şu anda bu işe ciddi şekilde başnaıp başlanmadığını da bilip ona göre yönetime sallamamız doğru değil. Şu anda doğru işler yapılıp yapılmadığını 3-4 sene içinde anlayabiliriz. @LegendDarkKnight




  • Noseyparker kullanıcısına yanıt
    Aslında demek istediğinizi anladım ancak malesef yabancı oyuncular da Türkiye'ye geldiğinde değişiyor ve fark ortadan kalkıyor ve bu yüzden 10 oyuncu yerine 1 adam almanın daha etkili olacağını düşündüğümü yazmıştım.

    Altyapı olarak da, takım olarak yazmadım yazdıklarımı, GS, FB, BJK, vb farketmez. Bu zamana kadar ki mantalite bahsettiğim yöndeydi, umarım değiştiren olur. Tesis olarak en iyisi FB ama en önemli konu olan eğitmen konusunda belli ki yalnızca kalecilik var. Bu sebeple FB hiçbir zaman kaleci sıkıntısı çekmiyor ama diğer oyunculara da aynı önemi göstermeleri gerekir, bu tüm takımlar için geçerli.

    Dediğiniz gibi zamanla olacak işler bunlar 3-4 sene de yetmez esasında ama bir süre sonra GS'nin Almanya yatırımları ne kadar ciddi belli olur. Almanya gibi disiplinli bir yer doğru tercih ama bu işi Almanya'dan yapmakla kalmamalı en önemlisi bu işi burada da yapar hale gelmeliler. Almanya'dan 1 gurbetçi çıkarana kadar buradan 100 yerli çıkarırlar. Altyapıyı 15-16 yaşına göre değil 8-9 yaşlı çocuklara göre yaparlarsa, eğitecekleri kişiler erken yaşta bu işe girmiş olduğu için mentaliteyi de düzgün oturtabilme imkanı olacaktır. 8-9 sene eğitilmiş biri de her türlü gelişmiş olacaktır, ki en önemlisi de mentalitedir zaten.

    Ayrıca bu sistemin oturması sadece futbola değil aynı zamanda vatana, millete hizmettir. Senin 100 kişiyi bulup eğitmen 100 tane oyuncu çıkaracansın manasına gelmez. Aradan 5 tane iyi, yetenekli oyuncu çıkarmak kârdır, ama verdiğin eğitimle insanların düşünce yapısını ve spor ahlakını da düzeltmeye yardım olacağın için ülke gelişimine de katkın olacaktır. Bir süre sonra ( belki 10-20 sene içinde değil elbet ) futbol taraftarlığı da holiganlıktan çıkıp bir kültüre dönüşebilir. Ama tüm bunlar için artık bu işe başlanılması lazım, altyapıya şu anda futbolun kendisinden daha çok önemsemeliyiz.

    Bu arada bunlar olmadan da başarı gelir ama yalnızca parayla gelir ve her yenisi için sürekli para harcamanız gerekir, bahsettiğimiz mesele tek bir başarı değil, sürekli başarıdır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.