Şimdi Ara

Turk Telekom VPN baglantisi sorunu - Hangi ISS VPN ile sorun cikarmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Turk Telekom'un kurumsal internetini kullaniyoruz. 3 kisilik bir ofis oldugu icin cok ozellikli bir internet degil. 50 mbps sinirsiz. Kurumumuzda belirli durumlarda VPN kullanmamiz gerekiyor ve bu VPN Finlandiya'da bir sunucuya baglanmak zorunda. Baglanti kurunca hiz 0.1 mbps altina dusuyor ve kulanmamiz gereken servisleri kullanamiyoruz.
    Cep telefonum Vodafone ile interneti paylasip VPN baglantisi kurdugumda hiz 3-4 mbps'lere dusuyor 17-18 lerden ancak kullanmamiz gereken servislere erisebiliyoruz.
    Turk Telekom ile bunu konustugumda VPN ile hiz dusmesi gibi bir ariza kaydi olusturamadiklarini soylediler. Zaten Turk Telekom artik ne gibi arizalari cozuyor anlamis degilim. Her soruna "internet bizden duzgun cikiyor, sizin binaya kadar da duzgun. Gerisine karismam" diyor.

    Esas sorum, VPN'i kuallanamamizdan oturu ISSmizi degistirmek zorundayiz. Vodafone ile o kadar buyuk hiz dususu yasamadik ancak kurumsal internet servisinde bu sorun yasanir mi emin degilim. Bu konulardan biraz daha fazla anlayan var midir? Sorunu gidebilir miyiz biz bir sekilde ISS degismeden? Veya bu tarz hizmet kullananlarda VPN ile cok fazla hiz dusmesi yasamayan var mi?







  • Türkiye de VPN özellikle engelleniyor.VPN firmalarının ip nolarını blockluyor.Bu yeni değil.Kurumlar zaten kendi VPS üzerinden VPN kullanıyor.Bankalar , Yurt dışı ile iş yapan kurumlar zaten ticari VPN şirketlerinden değil kendi sistemini kuruyor ve kullanıyor.Çünkü şirketler özel veri koruma yasasına tabidir EURO ülkelerinde. Yani tutupta misal PureVPN bağlanmanız imkansız.Önce Fillandiya daki şirket izinvermez.Sizde Fillandiya daki iş yaptığınız firma ile iletişime geçip kendi firmanıza özel bağlantı tunneling protokolü taleb edin.Bu bağlantı VPN gibi olmaz özel bağlantılı linkiniz olur size verilen kişisel parola ile girersiniz.VPN açma gibi değildir.ISS engelide olmaz çünkü HTTPS protokolü ile intranet networküne bağlanırsınız .Bu gün Online bankacılıkta ISS engeli gördünüzmü hayır.Bu arada kurumsal internet kullanıyoruz diyorsunuz.ISS çözümü var utelsat üstünden uydu bağlantılı internet var 100 - 200 dolar civarı tüm engelleri atlarsınız.Bu kadar sorun etmeye gerek yokki.Kurumsal için ticari VPN kullanılmaz.Özel kullanım için VPN ihtiyacım var ipmi gizleyip o ülkede ip lazım ve Türkiye’deki ISS engeline takılmadan torrent yasaklı sitelere giricem amacı farklıdır.Detay vermiyorsunuz.Tüm ticari şirketlerin internet sayfalarına girebilirsiniz.Konuda kocaman bir boşluk var amaç ne?.Ticari amaçla Fillandiya ülkesindeki firmaya bağlanıp kullanmak için VPN gereksiz üstte satırlarca sebeb ve sonucu anlattım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 10 Şubat 2020; 15:5:11 >




  • Hangi VPN protokolü kullanılıyor? Bağlandığınız VPN sunucusuna traceroute çıktısını paylaşın, bakalım.
  • MH'yi arayıp Finlandiya'da kurumsal sunucunuz olduğunu, bu sunucuya erişirken hızın çok düşük olduğunu söyleyerek şikayet oluşturun. VPN'in portunu biliyorsanız eğer port numarası ile birlikte ip numarasını MH'ye iletin arıza kaydını açsınlar. VPN olduğunu söylemeden hız konusunda şikayet ederseniz ve özellikle portu da belirtirseniz muhtemelen hallederler.
  • Konu sahibi bir daha cevap yazmamış. Ama yine de belirteyim. Siz VPN'e bağlandığınızda ve İnternete başarıyla bağlantı kurduğunuzda TT ile bağları koparıyorsunuz. Türk Telekom ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. Hosting firmanızı değiştirmenizi önerebilirim.

    Turk Telekom VPN baglantisi sorunu - Hangi ISS VPN ile sorun cikarmaz?
  • Foruma duzenli giriyordum ama bildirim gormeyince konuya cevap gelmemis diye dusundum. Sagolun destekleriniz icin. Gec de olsa bir update: ISS degistik sorun cozuldu. Finlandiya'da sunucusu olan, kullanici adi ve sifre ile baglandigimiz bir VPN hizmetiydi. Turksat - Kablonet ile bu sorunu cozduk. hizdan cok dusuk bir kayipla (ancak bazen dalgalanmalar oluyor), VPN baglantisi kurabiliyoruz. Bahsettigim VPN hizmeti hotspotshield vs gibi degildi.
    Tesekkurler.
  • Ücretsiz VPN mi kullanıyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.