Şimdi Ara

Türk telekom yurt dışı çıkış sorunları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biliyorsununuz ki ülkemizde çoğu şey malesef şeffaf değil. Türk telekomun yurtdışı bağlantılarında mevcut olan problemler çoğu zaman kamuoyuna aktarılmıyor. Telekom sektörünün içinde olan veya konu hakkında teknik bilgisi olan arkadaşlar türk telekomun yurt dışı bağlantı sorunlarını gayri resmi olarak bu konuda paylaşırlarsa çok iyi olur.

    *
    Şu an itibarı ile türk telekomun LINX ve AMS-IX bağlantıları problemli. İngiltere ve hollanda üzerinden yapılan routinglerde yoğunluk sözkonusu.



  • Bir sorun olduğu kesin. Ben uydunet kullanıyorum ve sayfa açılışı olsun download olsun çok yavaş..
  • 444 0 375 hizmet hattınıda kapatmışlarki yoğunluk olmasın diye hayatımda bu kadar şerefsiz bir kurum görmedim.
  • Tekel olmanın kaymağını yiyorlar alternatif var ama onlarda türk telekom kadar iyi değiller.Aynı güçte en az 3 firma olacak ki hem rekabet olsun hemde bu rekabet sayesinde kullanıcılar daha az paraya interneti kullanabilsin.
  • Turk Telekom Looking Glass - ping count 5 uk2.net


    Router: Acibadem
    Command: ping count 5 uk2.net

    PING uk2.net (83.170.69.14): 56 data bytes
    64 bytes from 83.170.69.14: icmp_seq=0 ttl=58 time=123.708 ms
    64 bytes from 83.170.69.14: icmp_seq=1 ttl=58 time=129.118 ms
    64 bytes from 83.170.69.14: icmp_seq=2 ttl=58 time=129.876 ms
    64 bytes from 83.170.69.14: icmp_seq=3 ttl=58 time=135.163 ms
    64 bytes from 83.170.69.14: icmp_seq=4 ttl=58 time=135.228 ms


    Avrupanın en büyük hosting firmalarından biri olan ingiliz uk2.net adlı firmanın sunucusu ile yapılan test. Bu testte normalde 70 ms görülmesi gerekirken 130 lu seviyelere çıkmış.
  • filtre devrede bu arada bir çok site uyarı yazısı gelmeden ulaşılamıyor ,pinglerde dengesiz kesin birşeyleri deniyorlar.Lanet

    OPERA tarayıcı için bir eklenti var,

    https://addons.opera.com/addons/extensions/details/up-for-everyone/1.4/ diğer taracılar içinde benzeri birşey olabilir,girmek istediğiniz siteye ulaşamadığınızda orayı kendi server'ı üzerinden sitenin online olup olmadığını kontrol ediyor.Şu ana kadar girdiğim 5-6 site uçmuş durumda.

    quote:

    Could not connect to remote server
    It's just you! Other people can connect to this site.

    Availability check powered by DownForEveryoneOrJustMe.com.







    Opera kullanan herkes bu eklendiyi kursun görebilirler her geçen gün sayı artacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 27 Mayıs 2011; 1:12:59 >




  • brader kesin birşeyleri deniyorlar 70ms atan frankfurt bile akşamları şişiyo 100+ atıyo bu filtre muhabbeti ile alakalı çalışıyo olabilirler
  • Aynı konuyu açacaktım artık telekomla ilgili bir şey yazmaktan bıktığım
    için açmadım konuyu.
    Yurtdışı çıkışları gerçekten berbat bir de şimdi herkesin hızında yükseltme
    yapıyorlar pingler yurt içi idare eder ama yurtdışı bağlantılarda inanılmaz
    kötü. Doğru düzgün online oyun bile oynayamıyoruz. Yurt içi 30-35 olan
    pingim konu yurtdışı olunca 130dan aşağı gelmiyo bazı serverlerde 175msyi
    görüyorum.

    Eskiden olsa sinirlerim tepeme çıkardı ama artık hissizleştim telekoma karşı
    hiçbir şey hissetmiyorum ne kızgınlık ne de şaşırma.
    Teşekkürler Telekom.
  • Şu an hiçbir sayfa doğru düzgün açılmıyor.
  • rezillik ya

    asabını bozuyorlar insanın
  • Yıl 2016 Temmuz ayı Telekom yurtdışı çıkışlı sitelere giriş sorunu halen devam ediyor rezillik diz boyu aldığımız hizmetin kalitesi sıfır ,müşteri hizmetlerine yazılı şikayette bulunduğumuz halde cevap veren yok aradığımızda da hiç bir sorun yok diyerek geçiştiriyorlar, müşterilerini bilgilendirmek sorunun ne olduğunu neden olduğunu bildirmek çözümü için çabalamak yerine hiç bir sorun yok hızlar stabil ve normal diyerek geçiştiriyorlar, taahhütüm bittiği an telekomdan uzaklaşmak farz oldu.
  • Böyle bir rezillik daha yok. Yurtdışı sunuculara bağlanmak neredeyse imkansız. Ne origin ne steam sunucularına bağlanabiliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar herkese merhaba, bu başlığı görünce yalnız olmadığımı anladım, asıl problem benim için iki gün önce başladı aniden. sabah uyandığımda özellikle yurtdışı sitelere giriş neredeyse imkansız hale gelmişti. bi telaşla, DNS ayarlarını değiştirdim, modemi resetledim, ne yaptıysam fayda yok. cep telefonumda 3g-4g üzerinden sitelere girerken modeme bağlandığım anda sitelere erişim sağlayamıyorum. turk telekomu aradım, bizden kaynaklanmıyor bakın başınızın çaresine dediler. internetten iyi anlayan birisi varsa ona danışmak isterim. bana öyle geliyor ki bu ev içinden kaynaklanan bir problemden çok servis sağlayıcının yurtdışına bağlantı verememesi-alamaması ile ilgili. Bu problemin kaynağı şudur şeklinde cevap verebilecek birisi varsa en azından problemin ne olduğunu öğrenmiş oluruz.
  • Problemin kaynağı Türk Telekom'dur, aynı sorun bende de 3 gün önce başladı yurt dışı kaynaklı sitelere giriş sorunu maalesef düzelmedi, telekom yetkilileri de bizden kaynaklı değil diyorlar. Hizmeti sağlayan ttnet servis sağlayıcısı ttnet ama suçlu bizleriz, bizden kaynaklı değil diyerek geçiştiriyorlar açıkça söylemiyorlar ki musluğu kıstık diye, sorun nedir ne değildir söylemedikleri gibi sorun yok her şey normal diyorlar, ne dns ne zenmate ne de diğer vpn ler de işe yaramıyor çünkü onlara bağlanmak için de yurt dışı çıkışı gerekiyor, çözüm bulabilen var mı merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.