Şimdi Ara

'Turkcell'in yönetimi Türk kalmalı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telia Sonera ve Altimo’nun Turkcell Yönetim Kurulu’ndaki bağımsız üye olan Colin Williams’ı değiştirme çabalarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Gönlümde Turkcell’in Türk şirketi olarak kalması var” dedi. Bir TV programında konuşan Ciliv, “Gönlümde Turkcell’in Türk şirketi olarak kalması var. Anadolu’nun bağrından çıkmış, Türklerin kurduğu bu şirketin merkezinin, yönetiminin Türkiye’de kalmasının, bu ülkeninmenfaatine olacağına canı gönülden inanıyorum” dedi.

    Ciliv, şunları söyledi: “Turkcell’in üst yöneticisiyim. Biz ekip olarak Turkcell’in ve ülkeninmenfaati için çalışıyoruz. Bütün hissedarlara eşit mesafede durarak, ‘Turkcell’i nasıl bir dünya oyuncusu yaparız’ diye düşünerek çalışıyoruz. Bizi en çok motive eden bu...”

    ‘BİZİ SUÇLAMAK ADİL DEĞİL’
    Ciliv, “Bazılarının kendimenfaati için yönetimi suçlaması adil değil. Bütün yatırımcıları iç-dış diye ayırt etmedik. Fakat, TeliaSonera, Turkcell’in de hissedar olduğu Fintur bünyesindeki Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Moldova’daki şirketleri satın almak istiyor. Fakat Türk mühendislerinin kurduğu bu şirketleri satmanın doğru bir karar olmadığını düşünüyorum” dedi.

    ‘HER ÜLKE ŞİRKETİNE SAHİP ÇIKAR’
    Turkcell’in 21 Nisan’da yapılacak olan olağan genel kurul toplantısını yakından takip edeceklerini söyleyen Ciliv, “Yönetimimizi eleştiren söylemler, performansımıza olumsuz yansıyor” dedi. Yeni bir Turkcell kurup bunu büyütmenin bu saatten sonra zor olduğunu belirten Ciliv, bu nedenle tüm ülkelerin şirketlerine sahip çıktığını anlatarak, “Hannover CeBİT Fuarı’nda Başbakan Angela Merkel’e, ‘Nisan ayında Almanya’da Turkcell Europe operasyonumuzu başlatacağız’ dediğimde, ‘Şirketlerimizden iş mi alacaksınız?’ tepkisini gösterdi” diye konuştu.

    GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.