Şimdi Ara

Türkiye, askeri gücünü sınırlandıran AKKA antlaşmasından çekildi: AKKA antlaşması hakkında bilmeniz gerekenler! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
5.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    İİB aç insanları doyuruyor. bence biran önce karnını doyurmalısın. böylece daha sağlıklı yorum yapabilirsin. En büyük silah satıcısı ABD ve en büyük ekonomi yine ABD nin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 6 Nisan 2024; 15:32:24 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    haberi okumadın galiba. orada yazan sınırlandırmaların daha yakınına bile gelemedik. olsa ne olur olmasa ne olur. o kadar savaş uçağımız tankımız mı var da niye çıktık diye düşünüyorsunuz.

  • sallami kullanıcısına yanıt
    sadece silah miktarına odaklanma. anlaşma kapsamında denetim yapıyorlar. denetim bu işin can alıcı noktası.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Türkiye CATSA kapsamında, ABD Türkiye'ye silah satmayı amaçlıyorsa önce CATSA yaptırımlarını kaldırsın. Türkiye silah ithalatçısı konumundan ihracatçı konumuna gelmesi de başka bir boyut

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    işin can alıcı kısmı silah denetiminden çıkmış olmamız. az silahımız olsun ama ne kadar olduğunu nerede olduğunu bilmesinler mümkünse.

  • X-1 kullanıcısına yanıt

    Natodan mı çıkacaksın? Nato üyesisin tüm üslerine giriyorlar. Sonra bu devirde nasıl silah saklayacaksın? Google earth bile herşeyi gösteriyor bir de amerikan uydularını düşün. Ülkedeki tüm askeri üslerin belli hepsinde ne var biliyorlar.

    Zaten aldığın silahlar amerikan silahı ve bana 50 f-16 ver deyince parasıyla bile satmıyorlar.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    hayır ben neden çıktık diyenler için yazdım. sanki biryerlere saldıracak da yığınak yapıyoruz algısı yaratmışlar. o limitlere çıkmak için 2-3 kat daha envanter sağlamamız lazım. tabi ki denetimden de çıktık ama artık biz de onları denetleyemiyoruz.


    ek: üstelik güneydoğuda yığınak yapabilir ve bunun denetlenmesini de engelleyebilirdik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1905_47 -- 6 Nisan 2024; 15:56:21 >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Vay be nedense ekonomi kötü gidince bir şeyleri ilk satan senin tayfa oluyor Nevfel. Daha ilk cümlende bu ülkenin halkını ayrıştırmak ile başlıyorsun sonra düşmana savaş vermekten bahsediyorsun. Türkiye Cumhuriyeti Devletine düşman olsa olsa senin gibi insanları ayrıştıran kişiler olur.

    Silahlanmanın temeli ilimdir, bilimdir, fendir. Sen bunlara yüz çevirip, bunları desteklemeyip bir şeyler yapan insanların çabalarını kendi çabalarınmış gibi gösterince pek silahlanmış olmuyorsun. Bu ülkeyi senin ilk zora gelince kaçacak dediğin insanlar bu seviyeye getirdi. O hor gördüğün, korkak dediğin ama savaştan kaçmayan, cennet vatanı savunan insanlar getirdi. Bir zorluk ilk kaçacak birisi varsa o da olsa olsa sen olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 6 Nisan 2024; 16:18:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bütün Avrupa + Türkiyenin toplam envanterinde bu sayıda araç yok ki zaten. Sembolik biraz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Polisi arayıp ''HAİİNNN DİYEEE'' bağır tam olsun.


    Baya eğitilemez kıvamdaymışsınız, Allah çevrenize sabır versin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 6 Nisan 2024; 16:55:21 >
  • gidi G kullanıcısına yanıt

    Senin partin dışındakiler hep kötü değil mi? Fetocu+pkklı+ kemalistler öyle mi? Türkiye, askeri gücünü sınırlandıran AKKA antlaşmasından çekildi: AKKA antlaşması hakkında bilmeniz gerekenler! Hepsi bir arada bir de. Sizde vatan milletini düşünen tayfasınız. Ülkeyi yöneten siz herşeyi satan siz. Devletin içinde sizden başkada kimse yok. Seçimlerde atıp tutan siz sonra seçimden sonra amerika ve avrupaya desteklerinden dolayı teşekkür eden yine sizinkiler. Bu devirde hala senin gibi saçma sapan siyaset yapan mı kaldı? Kimseyi kandıramazsın. 22 senede biriken malzeme çok.

    Geçmişin incelense neler çıkar neler. Dünün fetocuları bugün herkese fetocu diyorTürkiye, askeri gücünü sınırlandıran AKKA antlaşmasından çekildi: AKKA antlaşması hakkında bilmeniz gerekenler! Hayatınız yalan. Kendi çıkarların uğruna devleti değil herşeyi satarsın.





  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Hocam neyi kimden kaç tane aldığımız belli. Örneğin abd den uçak alıyoruz kongre kayıtları, anlaşma metni bizde askeri sir onlarda tüm dünyaya açık. Yani kac tane olduğunu bilmeyen yok.

    Hadi milli tank yaptık. Motorunu hala bulamadık ya, bulduk diyelim. Aldığımız motor sayısı belli. Yani tank sayımız belli.

    Siha yapıyoruz. Motoru Ukrayna'dan, kameralar kanadadan kaç tane aldığın belli.

    Yani biz bbg gibiyiz. Anca nerelere konuslandi bilgisi saklı kalır. Onu da uydularla sürekli izlendiğimiz için taşıma vs de öğreniyorlar.

    Yani sonuçta is yine bile gücüne kalacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 6 Nisan 2024; 17:28:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Mühimmatların çoğu yerli. Balistik füzeler yerli. TB3 motoru yerli

  • etrafın neredeyse 360 derece karışmış durumda ve savaş ortamı varken, birileri savaşın bize gelmeyeceğini düşünebiliyor.


    en basit tabirle bu polyannacılıktır Türkiye, askeri gücünü sınırlandıran AKKA antlaşmasından çekildi: AKKA antlaşması hakkında bilmeniz gerekenler! 


    etrafındaki çeşitli bölgelere birileri silah yığıyor, bir sürü üs kuruyor.

    belli ki bişeylere hazırlık var. bunu da görememek çok çok enteresan + pembe gözlük bile takılsa insan görür yani bu kadarını da.



    barış ve özgürlüğümüz için her an savaşa hazır olmalıyız bence.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Ben de savaş gibi şeylere milyarlar harcamak yerine ekonomik gücü geliştirmeye yatırım yapılsın isterim de bu savaş/savunma meseleleri bizim karar verebileceğimiz bir şey değil ki.


    Düşmanlarımızın karar verebileceği bir şey, ve onların kararıda bizi yok etmek üzerine.


    Bazı konularda mesajlarından anladığım kadarıyla sen esasen düşmanlarımızın ne yaptığının farkındasın, bize karşı olan tavırlarının ve silahlanmalarının falan. Yani farkındalığı olmayan biri olsan söylediklerini anlarım, bilmiyor haberi yok derim ama haberin var yaşananlardan. Balistik füze cehenneminin ortasında bir ülkeyiz, batımızda ateş, doğumuzda cehennem ateşi, sınırımızın 2 kilometre ötesi pkk/pyd yuvası, batı silahları ile donatılmaktalar.


    Bir taraftan yunan, dünyanın en gelişmiş silahları satılıyor yunanlılara sürekli. Ordu'daki yetişmiş adam nüfusuna oranla hayvan gibi silah veriliyor. Bu neye işaret? Yunanın yer yüzünde tek bir düşmanı var o da Türkler. Yunanın başka savaşma potansiyeli olan bir devlet yok ki, ya Türkiye ile savaşırlar ya da hiç kimse ile savaşmazlar.


    Ermeniler şu an fransanın tekeline geçti rusyanın tekelinden. Hindistan bile balistik füze vardı ermenilere. Hacı sen silahlanmaya ve silah üretimine nasıl oluyorda halkı uyutma şeyi olarak bakıyorsun anlamıyorum. Çevrende olan bitenlerin farkındasın, bize uygulanan silah ambargolarının da farkındasın. E peki ne yapacağız?


    Gazze şu an ekonomi düşünecek durumda mı mesela? Bir çuval un yardımı için haftalarca refah sınır kapısında uyumadan bekleyip, un dağıtan tır girince üstlerine havadan ateş açılıyor, önce aç kalıp sonra karın doyurur muyuz acaba diye un almaya çalışırken vurulup öldürülüyorlar.


    Sana da aynısını yapmak istiyorlar, bana da aynısını yapmak istiyorlar. Düşmanların bunu yapmaya çalışırken sana zaten zenginlik göstermezler. Askeriye ve silah sanayiinde zaafiyet gösterirsen gerçek anlamda önce seni aç bırakır sonra da çöpten küflenmiş ekmek toplamaya giderken yolda üstüne kurşunu yağdırırlar. Elindeki nimetlerin farkında değilsin. Bir gram bile anlayamıyorsun bazı şeyleri ama düşmanlarımızın bize karşı silahlanması konusunda ve amerika ile avrupanın hakkımızdaki tutumları konusunda bilgilisin aynı zamanda.


    Yani senin yorumun cins geliyor bana o yüzden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 6 Nisan 2024; 22:4:43 >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Batı hiçbir zaman rusları ve türkleri aralarında görmek istemedi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Türkiye, askeri gücünü sınırlandıran AKKA antlaşmasından çekildi: AKKA antlaşması hakkında bilmeniz gerekenler!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Trubetzkoy kullanıcısına yanıt
    200 ihayi sayisiz zpt ve silah muhimmati bedavadan ukraynaya verenler ne olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.