Şimdi Ara

Türkiye'de çevrimiçi bilişim eğitimi ve Netkent Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de çevrimiçi bilişim eğitimi konusunda görüş ve önerilerinizi paylaşalım. Lisans düzeyinde eğitim verip sınav şartı olmayan ve tamamen çevrimiçi olarak bildiğim kadarıyla sadece Netkent diye bir üniversite var ama onun da bildiğim kadarıyla YÖK nezdinde tanınırlığı yok. Mezun olan varsa vereceği bilgi çok makbule geçecek.

    Sınav şartı olan Hoca Ahmet Yesevi de yine tamamen çevrimiçi eğitim olanağı sunuyor (bildiğim kadarıyla) ve denklik sorunu yok.

    Ön lisans düzeyinde ve yine sınavsız olarak Anadolu ve İstanbul üniversitelerinin ikinci üniversite programları var. Anadolu'nunkine kayıtlıyım ama gereksiz derslerin yanında müfredatın kötülüğü bir şeyler öğrenmeyi gerçekten imkansız hale getirmiş. Bu programları tamamlayıp dikey geçiş yapmaya çalışmak akıllıca bir girişim olur mu, değerlendirmek lazım.

    Tabi resmi bir eğitim programını takip edecek zamanı da hevesi de olmayanlar için çevrimiçi pek çok kaynak var. Sadece BTK AKADEMİNİN sunduğu sayısız kurs mevcut. Örneğin javascript tam 96 saat, hayli kapsamlı gibi görünüyor. Tabi, bu sertifikaların bir geçerliliğinin olmayacağı açık gibi. Sadece kişisel gelişim amaçlı olarak değerlendirilebilir kanımca.

    Başka görüş, öneri ve deneyimi olan? Hergün daha çok artan kalifiye eleman ihtiyacından yararlanıp kariyerinde ilerlemek veya yeni kariyer girişimlerinde bulunmak isteyenler neler yapabilir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ABD'de University of the People var. YÖK tanımıyor ama ABD'de çevrimiçi eğitim tanınırlığı var. Fiyat da çok uygun. USD 4.000 gibi bir paraya ABD'den resmi bir bilgisayar bilimi diploması almış oluyorsunuz. Eğitim süresi 4 yıl.

    Bir de Ingiltere'de Open University var. Eğitim süresi 3 yıl. Ancak gerekli modülleri tamamlamak şartıyla her yıl için ayrı bir diploma alma imkanınız var. Fiyat ise öncekine göre hayli tuzlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.