Şimdi Ara

Türkiye'de Doğrudan Demokrasi Uygulansın İster Miydiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Türkiye'de Doğrudan Demokrasi Uygulansın İster Miydiniz?


(En Son Oy Tarihi: 23.4.2015)
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yıl olmuş 2015 neden hala kendi fikirlerimizi direk beyan edemiyoruz anlamış değilim. 100.000 kişinin fikrini sadece bir kişinin temsil etmesi saçma değil mi? Oy verdiğiniz milletvekilinin sizin fikirlerinizi ülke yönetiminde temsil edeceğine inanıyor musunuz cidden? Devlet katmanında kimsenin bunu dile getirmediğini biliyorum o yüzden direk sizlere sorarak kamuoyu fikrini öğrenmek istedim.

    Tüm kararları 500-600 kişinin vermesi yerine doğrudan demokrasiye geçilerek seçmen nüfusunun çoğunun katıldığı bir demokrasi ortamında verilecek kararlar çok daha sağlıklı olmaz mı?

    Not: Basit bir telefon boyutundaki cihazla veya her belediyeye, muhtarlığa, devlet dairesine eklenecek bazı makinelerle veya her ATM'ye eklenecek bir özellik ve herkese verilecek bir seçmen kartıyla yapılabilecek bir şey. Sistemin kontrolleri muhalefet partilerine açık yapılırsa şu an klasik sistemde olan hırsızlık ve yanlışlıklar bu sistemde büyük oranda azalacaktır.



    Not 2: Her kararı elbette halk veremez, o zaman çok zaman kaybı yaşanır. Meclis yine yerli yerinde duracak ama yine halkın belirlediği sıklıkta yeni sistemde sürekli olarak oylamalar yapılacak. Sadece önemli kararlarda halka sorulacak. Her hafta bir referandumun olması gibi düşünebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *siteci* -- 7 Mart 2015; 23:50:28 >







  • Abicim boşa zaman kaybı çünkü bu ülkede Belediye seçimlerini bile particiliğe dönüştüren zihniyetler var ülkede referanduma bakarlar hangi partinin tasarısı halk gider kendi görüşünden partiyse evet der değişen olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anayasa Hukuku dersinde düşünmuştüm üstüne de çok ütopik ve açıkcası bu kadar fazla nüfusla imkansız gibi. Yanlış hatırlamıyorsam sadece İsviçre'de
    bi kaç dağ kantonunda bi iki mini ülkede uygulanıyor diye biliyorum. Bir de şu var nüfus çok kalabalık her kafadan farklı fikir güzel eyvallah da koalisyonlarla bile ülke yürümüyor. Veya ne bileyim belli 3 seçenek sunulsa atıyorum hükümet tarafından yine saf demokrasi olmaz çünkü yine herkesin fikri beyan olmamış olur.
    Netice olarak şahane ama ütopik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm kararları 500-600 kişi vermiyor 1 kişi veriyor şu an. Tabiki halkın vermesi daha iyidir, daha özerk bir yönetim olmalı.
  • Bunu düşünürken umarım kürdoları hesaba katmışsındır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplumumuz belli bir seviyeye ulaşana kadar demokrasi bize haram resmen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayet edin silinsin bu mesaj



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *siteci* -- 11 Mart 2015; 13:52:45 >
  • @Nigahdar
    Bugünün teknolojisinde neresinin ütopik olduğunu anlamadım. En basitinden ATM cihazlarına eklenecek bir özellikle (ki bunun için devletin bankaları ve PTT ATM'leri yeterli) ve tüm halka dağıtılacak bir seçmen kartıyla bu işlem örneğin her hafta pazar günü saat 06:00-20:00 arası referanduma gönderilmiş, meclisi aşan 3 önerge için oy kullanarak yapılabilir.
    Ama tüm kararları halk versin diyorsak herkesin yanında taşıyacağı bir oylama cihazı veya güvenlik imkanları çok iyi sağlanırsa bir akıllı telefon uygulamasıyla bile yapılabilir.
    Fakat her türlü bir meclisin varlığı sürdürülmeli.

    @The Time Lord
    Kürdolar dediğin kişiler de insan ve kendi kararlarını verme haklarına sahipler. Zaten demokrasinin kötü yanı bu. Galeyana gelmiş, olgunca düşünemeyen halklar tarafından kendilerini kötü kaderlere sürecek kararlar vermelerine sebep olur demokrasi.




  • Hiç birine katılmıyorum. Hem bu halka güvenmiyorum hem de çıkardıkları milletvekillerine güvenmiyorum. İstediğiniz kadar referandum yapın. Ne değişecek?
    Ha doğrudan demokrası teorik olarak iyi gibi gözüküyor ama halk yine çıkarları için çalışacağı için bir şey değişmez demek istedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.