Şimdi Ara

Türkiye’de günlük vaka sayısında rekor kırıldı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
6.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
    1. doz aşıyı olan 2 arkadaşım da son 1 hafta içerisinde covid kaptı. ama gerçekten de çok rahat atlatıyorlar. aşı olmak şart gerçekten de yoksa allah korusun daha kötü olabilir
  • bende 2 doz aşımı oldum. ilk zamanlar şüphe ile baktım ama dünya sağlık örgütünün onayladığı bir aşıdan kötü bir sonuç çıkmaz ümidiyle yaptırdık.


    şu ana kadar bir şey yok aşınında etkisi olmuş olabilir.

    sadece ilginç olan aşı olduğumuz halde niye hala maske takmamız isteniyor?Türkiye’de günlük vaka sayısında rekor kırıldı 

  • balomer kullanıcısına yanıt
    Son cümleniz hayatımda duyduğum en bilimden ve akıldan uzak cümlelerdendi, ufkum genişledi teşekkür ederim.
    Aşısızlar açıkçası beni ilgilendirmiyor, çok umurumda değil yani hasta olmaları ya da ölmeleri, ben tedbirimi aşı olmuşlara göre alıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tekrar kapanma olursa çok sıkıntı olur. Zaten iş güç yok, zar zor ay sonunu getiriyoruz. Hala sosyal destek diye verdikleri krediyi ödüyoruz, onu bile krediyle verdiler hibe olması gerekirken. Öde öde bitmiyor

  • avrupada aşısızlara artık hastanelerde bakmayacaklar diye birşeyler okumuştum gecenlerde doğru mu bilmiyorum.

  • Ikinci kez korona oldum. 2 doz moderna asi olmustum. Kusma, bas agrisi ve sersemlik(?) oldu.


    Ilk hastaligima nazaran cok cok hafif atlattim.

  • yılbaşında istanbul u gördünüz degilmi ? 1 haftaya istanbuldaki vaka sayısından dolayı rakamlar 100 bini cok rahat gecicek.


    bide yorumlarda kapanma veya millet maskesiz dolasıyor diyenler olmuş. esnafın ne kapanıcak dermanı kaldı nede milletin maske takıcak hali.


    ben anayol kenarında bir esnafım. devamlı maskeli geziyorum en son 2 ay once bir müsteriye maskesiz alamam dedigimde av tüfeğini arabasından alıp üstüme geldiginden bu yana saldım. ne haliniz varsa görün. .ölen ölür kalan sağlar bizimdir. bünyesi sağlam olan yaşıycak cürük elmalar dökülcek. yapcak bişey yok .

  • Ne itici bir adamsın insanlar pislikten korona oluyormuş reelde kimsenin yüzüne bakmadığı adamlar şu forumlarda kendini bir şey sanıyor.

  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt
    İnsanın içinde zaten onu hasta edebilecek şeyler var dediğin gibi. Ben cereynda kalayım. Yaz kış farketmez. Burnum akar, tıkanır, öksürmeye başlarım. Çok maruz kaldıysam 2,3 gün yatırır.

    Aynen. Hastalanmak için havada dolaşan virüslere gerek yok. Hastalık içimizden başlatılır. Yukardaki örnek bunun kanıtı.

    kök hücrelerimiz 0,5 derecelik ısı değişimine bile tepki verir, ortam ısısı düştüğünde kök hücreerimiz hastalık başlatabilir. Sigara içen birinin gövdesinde biriken atık ögeleri atmak üzere de hastalık başlatılabilir. İkisi bir araya geldiğinde (soğuk hava + sigara içilmesi) hastalık olasılıgı cok yükselir. Burun akıntısı, öksürük, gövdemizin, gövdedeki bozulan dokuları atıl ögeleri atma sürecidir. İşte o süreçte gövde virüs üretmeye başlar. Hastalanan birine yapılan testte virüs pozitif olmasının nedeni odur. Gövde virüsleri, atıl ögeleri gövdeden atmak için üretir. Gövdemiz DNA'sında kodlu yaşamsal bilginin %85 'i virüs yada virüs benzeri protein üretme bilgisidir, günümüz genetik araştırmalarıyla bu saptanmıştır. gövdemizin bu yolla virüs üretme kapasitesi olduğu genel yapı olarak bunlar 19.yy'da yapılan sayısız deneyler çalışmalarla saptanmıştır sözkonusu deneyler, çalışmalar tıp müfreatı ya da Türkçe anlatımıyla Sağlık Öğretim Çizelgesinde yer almamaktadır. Sağlık öğretimi, 1900'lerin başında dönemin dolar trilyonerleri Rockefeller, Carneige, Hopkins gibi kişilerin vakıfları nezdinde tasarlanmış, yürürlüğe konulmuştur. Şu anda öğretilen sağlık öğretimi objektif bilimden cok ilaç üretimi, ilaç tüketimi, hastane prosedürleri, laboratuar ekipmanları gibi bir endüstriyi destekler niteliktedir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • babadol kullanıcısına yanıt
    hayatımda duyduğum en bilimden ve akıldan uzak dediğiniz son tümce "insanın doğasında ölüm var"

    İnsanın dogasında ölüm yok mu diyorsunuz ? :) Aydınlatın bizi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyini aydınlatayım, insanın doğasında ölüm varsa hastaneler neden var, doktorlar neden var, bilimsel çalışmalar neden var? Yani bunu anlatma ihtiyacı hissetmek bile bana yaşadığım vakit kaybı için utanç veriyor. Aynı hassasiyeti tetanoz, su çiçeği, kızamık, çocuk felci gibi hastalıkların aşısında da gösterirsiniz umarım da doğacak çocuklarınız insanın doğasını doya doya yaşar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yeni varyantılar yeni yayılıyor omicronda değişçek hatta değişti bile yeni türü fransada rastlandı.

    corona olunca 2-3 günde ölmüyorsunuz sizi 15-90 gün arasında süründürüyor can cekişiyorsunuz oyle kolay değil iki hık iki mıkla gitmiyon yani kalp krizi gibi, asıl ölüm oranları ocak sonu, şubat ortası belli olucak daha erken abd fransa italyada peak yapmaya başladı.

    komşum 53. gününde vefat etti.

    alişanın kardeşi bile yoğun bakımda çok uzun kaldı ölüm oyle kolay çabuk değil yani bu hastalıkta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Ocak 2022; 14:43:22 >
  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt
    İyi de aşının hastalığa yakalanmaya engel olduğunu söyleyen oldu mu?

    Diyelim ki tetanoz aşısı olduk ve elimizi paslı demir kesti. Tetanoz testi yaptırıyor muyuz? Hayır, çünkü aşı bu hastalığı yenmeye yardım ettiği için vücudumuz tehlikeyi uzaklaştırıyor. Covid için sürekli test olduğumuzdan dolayı pozitif çıkması kadar doğal bir durum yok, burada önemli olan aşı olanların ve olmayanların nasıl etkilendiği.

    İnsanın içinde hasta edecek şeyler var ne demek cahil köylü ağzıyla konuşmayın. Ben niye durduk yere hasta olmuyorum o halde, demek ki bası standartları sağlamak gerekiyor vücuda. Vücudun çalışma sıcaklığı da bellidir, savunma kapasitesi de bellidir, enerji ve kaynak ihtiyacı da. Bunları bozarsanız tabi hasta olursunuz. Bu demek değil ki dışarıdan gelenler vücudun hasta edemez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Hocam bu aşıyı bulan adamın söylediklerine bir bakın. Aynı zamanda faho hocamızında. Aşı hastalığı tamamen bitirecek. 2. Doz bitirecek olmadı 3 yetmez 4,5,6 olsun.

    Lütfen aşı olan olsun. Ama insanlarla dalga geçmesinler. Binlerce kişi gripten ölüyor her sene. Grib aşısı için neden bu kadar bastırmıyorlar. Herkes olsun her sene diye. O nasıl öldürebiliyorsa ilerlerse zatürre vs yaparak bunda da olan olsun hafif atlatsın ya da her ne oluyorsa.

    Bu zamana kadar TV'lerin, bu satılmış profların dediği olsaydı dünya nüfusunun yarısı ölmeliydi. Aşısızlar ortadan kalkmalıydı ama öyle bir şey yok. Herkes normal hayatına devam ediyor. Bizim şirkette herkes aşılı ve hepsi korona oluyor. Birbirlerine yaymaya devam ediyorlar.

    Tv'yi kapatın dışarıya çıkın salgın vs yok. Tv'lerde izlediğiniz proflar bile yayınlara katıldıklarında o yakın mesafelerde maske takmıyor mesafe hiç yok zaten. Milletin aklı ile dalga geçmesinler.


    Neyse.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Katılıyorum. Gerçek tıbbı, tedavileri yok ettiler. İnsanları sigara, alkol vs şeyler gibi ilaç, aşı bağımlısı yaptılar. Doğada bulunan şeyler ile yaptıkları ilaçlar yerine doğanın ta kendisinde, yaprakta, meyve de vs şeylerde bulunan alternatif tıbbı da kabul etmiyorlar.

    Sanki kendileri ilaçları yoktan var ediyorlar. Etken maddelere bakın ilaçlardaki çoğu doğada bulunan şeyler.

    İnsanlar yöneticilerin hep onların iyiliğini istediğini düşünüyor. Çok saflar. Akletmiyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt
    Önlem olmaması salgın olmadığı anlamına gelmiyor. Ben hayatımda gripten ölen duymadım ama covidden ölen çevremde duyduğum en az 10 kişi oldu, onlarcası da hastanelerde yattı. Başınıza gelmediği için ciddiye almıyorsunuz ama bu hastalık süründürüyor ve ağır geçirenlerde kalıcı etkiler tahmin bile edilemiyor henüz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    https://www.worldometers.info/

    Türkiye’de günlük vaka sayısında rekor kırıldı

    İngilizce yoksa çevirebilirim :) this year yani bu sene yani 7 günde. Sen çarparsın artık influenza dan kaç kişi ölüyor 1 yılda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaptikBirHataKomiserBey -- 7 Ocak 2022; 17:29:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt
    Tüm dünyada covid salgınına karşı devasa bir aşılama olmasına rağmen, flunun her sene mutasyon geçirmesine rağmen covidin beşte biri, ayrıca ağır hastalık süreci ve etkileri covidden çok daha hafif.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Hocam gripten ölen duymamıştın hani.

    Bu da grip geçen sene Türkiye'de gripten kimse ölmedi mi? Rakam açıklanmadı. Grip işte bu da influenzaya bağlı sebepler.

    Salgın denilen şey grip. Her sene grip aşısı da oluyor insanlar niye ölüyorlar hala :)

    Neyse amacım kimseyi kırmak üzmek tartışmak değil. Aşı koruyorsa olun. Olmayana birşey demeyin. Medyanın hükümetin her dediğine inanmayın.

    Tşkrler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt
    Evet duymadım, siz duydunuz mu? Ya da kaç tanıdığınız grip aşısı oldu, var mı bildiğiniz? Bu konuda ne medya, ne hükümet, ne de siz bilgi kaynağıdınız. Ben bilime inanırım, komploculara değil. Ayrıca neyi konuşuyoruz ki kimseye zorla aşı yapılmıyor, isteyene de bedava.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.