Şimdi Ara

Türkiye'de koronavirüs karantina süresi 7 güne düşürüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de koronavirüs karantina süresi 7 güne düşürüldü



    Bugünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan kararları duyurdu. Türkiye’de koronavirüs karantina süresi kısaltıldı. Ayrıca koronavirüs pozitif temaslısı olup son üç ay içinde hatırlatma dozu yaptıran veya hastalığı atlatan kişilere karantina uygulanmayacak.



    Karantina süresi 14 günden 7 güne düştü



    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, karantina sürelerinin kısaltılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:



    “Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5. gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya ada hatırlatma dozu üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilir.”



    Ayrıca Bkz.Türkiye’de günlük vaka sayısında rekor kırıldı



    Bakan Koca’nın açıklamalarında ayrıca okullarda yüz yüze eğitiminin devam edeceği belirtildi. Tüm müesseseler kapanmadan okulların kapanmayacağı vurgulandı. Tedbirlere uyarak eğitime devam edilecek.



    Türkiye'de koronavirüs karantina süresi 7 güne düşürüldü






    Bugün vaka rekoru kırıldı



    Türkiye’de bugün rekor sayıda yeni vaka bildirildi. Pandeminin başlangıcından beri en yükske 63 bin olan günlük vaka sayısı, bugün 66 bini aştı.









  • bir hayli artış olunca çalışacak kimse kalmayacaktı. normaldir 7 güne düşmesi. vakalar artarsa yakında 5 ve 3 güne de düşebilir.

  • Normal bir hastalık gibi 2-3 günlük rapor sistemine dönülsün artık, Millet bıktı bu hikayeden. Moral bozarak insanları daha fazla hasta ediyorsunuz...

  • Yılbaşında Azan başını yer Net.

    Temaslı karantinaya alınmayacak diyor şaka gibi hasta olmayanıda hasta edeceksiniz derdiniz komple herkesi öldürmek zaten.

  • Bu Omicron ile uzmanların (yine ağız değiştirmezlerse) söylediği gibi milyarlar enfekte olacaksa bir an önce olsun. Antikorlar oluşsun, sürü bağışıklığı olsun ve artık bu iş bitsin. Kapanma da çare değil, aşı da çare değil.

  • sağlık bakanı mükemmel yönetiyor şu an ki süreci. rekor vakalar var alınan önlemler ise sıfır. böyle yönetimi umarım bir daha görmeyiz. tüm dünya kapanırken türkiye bu cesareti nereden buluyorsa artık...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karantinadaki üçüncü günüm ve hiçbir semptom belirtisi yok. Bu haber iyi oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz" karantinanın amacı hastalığı yaymayı önlemek değil midir yoksa ben mi yanlış biliyorum ? Temaslı ise ve pozitif çıkarsa o arada gezdiği yerlerde hastalığı yaymış olacak. Artık bence sürü bağışıklığı mevzusuna girmeye çalışıyorlar. Nasıl olsa kimse maske de takmıyor.

    Uzun süredir söylüyordum yine tekrar ediyorum, aşıyı isteyenler zaten oldu, aşı karşıtları da zaten olmayacağız diye direniyor. Dışarıda maske takmayı umursayan da zaten kalmadığına göre kaldıralım maske kuralını aşı karşıtı olanlar zaten riski kabul etti.

  • Sürü bağışıklığı kazanmaya hazırlanın artık Temaslılar herkese yayar.

  • adamlar yıllar yıllar sonra ilk kez indirime gittiler :))

  • Sürü bağışıklığından başka çıkar yol yok gibi, her insan en az bir kere bu illet virüsün tadına bakacak. Umalımda bu süreçte yeni varyantlar türemesin, aşısızlar başlarının çaresine bakacak artık.

  • Ben 7. gün ağırlaştım hastanedeyim ama risksiz yazıyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DISTURBED kullanıcısına yanıt

    aşılılar başının çaresine baksın o kadar aşı olundu bi işe yaramıyo :D hala aşı diyonuz :D

  • snoppy kullanıcısına yanıt
    İyiydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.