Şimdi Ara

Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
10
Favori
3.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla ben t.dağdayım normal salonlar var ekstra 1 adet gold class salon var geri kalan hiçbiri yok. Golda 3 defa gittim avengers endgame, godzilla king of monsters, captain marvel. Başka da gitmeyi düşünmüyorum belki matrix 4 e gidebilirim. Diğer klasik salonların koltukları hiç rahat değil ve görüntü kaliteleri cidden çok bozuk hele biraz orta ve arkadan izliyorsanız cidden kötü. Evimdeki 55 inç 4k tv de bile çok daha net ve canlı görüntülerde filmlerimi izliyorum ekstra da samsungun 5.1.2 soundbar ses sistemini aldım vallaha evde güzel bir koltukla beraber hem konforlu hem de güzel görüntü ve ses kalitesiyle filmlerimi izliyorum. Çok çok nadir sinemaya gidiyoruz artık. Dediğim gibi matrix 4 e gidebilirim onun dışındaki filmler o paraları haketmez...Evde izlemeye devam.

  • iMax başka bir boyut.İmax de film izlemeyen çok şey kaybeder.Mutlaka izlemeyen varsa izlesin derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde film izleme keyfi kadar güzel birşey yok uzanıyorsun göbeğini kaşırken bir yandan cips kola yapıp istediğin zaman durdurup tuvalete koşa biliyorsun Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb. 

  • Sinema kaldı mı? En son gideli 100 sene oldu. Pandemiden önceydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al vr kaskı evde sinemadaymış gibi izle. Tek sorun sıcakta terletme yapması o da klima varsa sorun olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • screenx fena değil. 120dk filmde 20dk görüntü ya var ya yok. o görüntü de mesela deniz sahnesi var. perdenin sağ sol tarafında panorama görüntü gibi birkaç dakika beliriyor sonr gidiyor. kalan kısmı normal izliyorsun. ama o birkaç dakika geniş açı sahne izlemesi güzel oluyor. mutlaka 1 kez deneyin. 3d filmlere gitmeyin. çok kötü. imax süper. imax perde çok büyük çok net + 3d gözlük ile 3d deneyimi var. 3d olmadan geniş ekran + süper çözünürlük olsa daha iyi olurdu ama 3d görüntü o ekrandan izlemeye değer. imax seçeneği varsa mutlaka tercih edin. imax > screenx > 2d > 3d.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkı fiyatı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları ömrümde ilk defa görüyorum, ek olarak cinemaximum reklamı gibi duruyor. Çoğu sinemayı cinemaximumla izlemiş biriyim konferans salonu misali sinema salonları var kimi kandırıyorsunuz, biri yazmış cinemaximumda imax, he aynen.

  • Kardeş Starium falan diyosunuz. Yok mu bi salondan görüntü çeken? İnternete bakıyorum arkadaş yok be. IMAX tamam daha yaygın ve gittim de şimdi bilmediğim salona da boşuna para verip girmek aptallık olacaktır. Yokmu ScreenX , Starium salon içi görüntüleri? Ortam nası vs IMAX'e karşı.

    Bir de keşke IMAX 2D yapsalar. Arkadaş 3d yapacam diye filmin odaklarını bozuyorlar. Altyazıya odaklanmak ayrı dert arka plana odaklanmak ayrı dert. 2D olsa mis gibi olur vallahi . Düz 3D o kadar berbat ki bulanık, odaksızlıktan başka bir şey izlemiyorsunuz..

  • bersgurs kullanıcısına yanıt

    Olmuyor be hocam.O koca IMAX perdesinin tadını alamıyorum ben mesela. Reverb G2 kullanıyorum hatta. Çözünürlük gayet iyi. Ama yine küçücük ekran ya. Bana öyle geliyor.

  • en son sinemaya 4 5 yıl önce gitmişimdir daha öncesindede belki 5 6 sene olmuştur reklam başlayıp uzayınca gidip kavga edip paramı geri almıştım :D ulan parasını verip film izlemeye çalışıyosun birde reklam izletiyolar son sinemaya gidişimde o oldu onuda izlemeden çıktım :D reklam muhabbeti bitmeden hiçbir kuvvet beni sinemaya götüremez

  • denoboicreamer kullanıcısına yanıt

    iyi bir film iyi bir sinema salonunda izlenirse gerçekten vereceği keyif tartışılmaz. ama filmin senaryosu ve yönetimi vasat çıktıysa, seanslar arası temizlik iyi yapılmadıysa, kötü koltuk, kötü sahne ve kötü bir salona denk geldiysen, ses sistemi de fena ve havalandırma da vasat ise o sinema salonu işkenceye dönüşür tabi. evde gerçek bir sinema salonu kurmadığın sürece, filmi izlemekten zevk alamazsın. sadece izlemiş olursun.

  • İki kişilik koltuklar sevgiliyle gidilecek salonlar onun dışında film izlemek için imaxe gidilir filmin imaxı yoksada salon sinema seçimi önemli uzun süredir sinemaya gitmiyorum sinemalardan kaynaklı gerçekten

  • Bende projeksiyon ve ses sistemi var. Yıllardır o pis salonları ve görgüsüz telefona bakan şapur supur bi şeyler yapan insanları özlemedim. İstediğim şeyi istediğim zaman izliyorum.

    Süper kahraman filmi manyağı olmayanlara ve kazıklanmak istemeyenlere de tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMAX den ötesi yalan ama oled tv aldığımdan beri artık sinemaya gitmeme gerek kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en son recep ivedik 2 ye gitmiştik.. sinemada film izleyemiyorum ben. birileri sürekli telefonuyla oynuyor ya da ses yapıyor. yanındakiyle konuşuyor. saçma sapan şeylere götüyle gülüyor anırıyor.


    hiç unutmam deli yürek bumerang cehennemini izliyorduk sinemada. yusuf miroğlu filmin sonunda roket atar ile cia ajanını patlattı. salonda alkış kıyamet. komik.

  • Pandemiden once hepsini tek tek tecrube ettim. Imax in farki hic birinde yok. Screenx gorus alanini tamamen doldurdugu icin bir seyler katiyor. 4dx eziyetten baska bir sey degil. Aksiyonu bol sahnelerde oraya buraya carpilip atilmaktan filmi takip edemiyorsun. Filme katkisini bir tek bir deniz sahnesinde hissettim, tepeden verilen su ve denizdeymis gibi sallanan koltukla sanki ayni kayikdaymisim gibi hissettirdi.



    Tum bunlara ragmen hic birinden evimdeki buyuk ekran tv nin dibinde kanepeye uzanarak izledigim filmin tadini alamiyorum. Tabi bunun icin tum gorus alaninizi dolduracak buyuk bir ekran olmasi lazim, keza sinemanin asil espirisi bu, sizi cevreden koparip filmin icine sokmali, uzerine ev konforunu rahatligini eklediginde sinema salonlarinin gunlerinin sayili oldugunu soyliyebilirim. Dijital medyanin yukselisiyle sinema filmlerinin dijitale salonlarla ayni zamanda gelmeye baslamasi bu sureci dahada hizlandiriyor.

  • Tempur CinemaTürkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb. 

  • Imax > Starium > MPX geri kalanlar tamamen gereksiz para tuzağı işler. 3D her şeyiyle kötü imax'te bile. 3D gördüğünüzde kaçın o salondan.


    Starium'lar büyük salonlar laser projeksiyondan görüntü net canlı ve parlak zevkli bir deneyim.

    MPX'ler de normal salonlardan biraz daha büyük gördüğüm o kadarıyla yazıldığı gibi laser projeksiyon olduğunu sanmıyorum belki bazı salonları öyledir, laser projeksiyon Starium'lar da kullanılıyor diye biliyorum...


    En iyisi özel salonlar sadece 2D Imax ve Starium diye ayrılacak ne karmaşıklık olur ne de sıkıntı....

  • Liseli arkadaşlar bir kenara çekilin bakalım.


    70mm IMAX 3d analog film izlemeyen 3 boyutlu film izlememiş sayılır.


    Bu format yaklaşık 18K'lık bir dijital çözünürlüğe denk diyebiliriz.


    Türkiye'de izleyebildik mi? Şaşırtıcı ama evet! 90'ların sonunda Ankara'da haftalar boyu T-Rex adlı 45 dakikalık bir film vizyonda kaldı. Yaşı tutanlar mutlaka gitmiştir.


    Filmde konu falan yok tabiki, belgesel tadında. Tırla getirmişlerdi şeritleri:)


    Şu an yalandan derinlik veren tüm 3d formatları unutun. Bu film dev perdeden yaklaşık 10-15 metre dışarıda oynuyordu, tüm sahnelerin içerisinde idiniz, bir daha da böyle bir etki alamadım hiç bir filmden.


    Şu an tabi hepsi dijitale geçtiğinden Türkiye'de salon kalmadı. Amerika'da bile tek tük.


    Nolan Dunkirk ve Tenet'i 70mm çekti ama izleyecek salon yok:)


    Neyseki çıplak gözle analog 70mm izleyebilen efsane nesildeniz:)


    Türkiye'deki sinema salonu teknolojilerinin farkları neler? IMAX, 4DX, MPX, D-Box vb.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.