Şimdi Ara

Turkiye'nin Zenginlikleri (2) ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • “Görülüyor ki; Allah’ın Türkiye’ye verdiği zenginlikler ve nimetler, başka ülkelere verdiklerinden çok fazladır.

    O halde; Türkiye’yi böyle geri bırakan, borçlandıran, halkı işsiz ve aç bırakan nedir, nelerdir; kimdir, kimlerdir?!.”

    *

    Türk halkı artık bu gidişata dur demek için oturup bunu düşünmelidir;

    – Neyimiz eksik?!:

    – Toprağımız mı yok, topraklarımız çöl mü?..

    – Madenlerimiz mi yok, projelerimiz mi yok, nüfusumuz mu yok, çalışacak emekten mi yoksunuz?..

    – Sanayimiz mi yok, tarımımız mı yok, üretimimiz mi yok, pazarımız mı yok?..

    – Neyimiz yok?!. Neyimiz eksik?!.

    İşte, bütün bunları düşünmek ve çözümler üretmek zorundayız.

    *

    Bugün neyimizin olmadığını yazayım.

    1- Biz asker bir milletiz. Tarihteki gücümüzü asker millet olmamızdan almışız, bunu “adaletin tesisi” için kullanmışız ve başarmışız. Oysa artık çağımız “silah uygarlığı” değil; “ilim uygarlığı”, “ekonomi uygarlığı”dır.

    2- Her uygarlık yaşlanır, çöker ve insanlık tarihindeki yerini almak üzere çekip gider. Bizim bir önceki uygarlığımız da yaşlandı ve çöküp gitti. Şimdi o uygarlığımızın yerine “yeni uygarlık” kuruyoruz. En zayıf geçiş dönemindeyiz. Bu durumda olmamız doğaldır. Bu gidişat elbette değişecek ve biz -geçmişte olduğu gibi- yeniden uygarlıkta dünyanın fevkine çıkacağız.

    3- Biz Doğu’yu unutmadık, Batı’yı da öğrendik; ama henüz ikisini “sentez” edemedik. Sentez önemli, hem de çok önemlidir; çünkü “iki medeniyetin sentezinden yeni medeniyet” doğar. Bu sentezi yapamadık. Fasit bir daire içinde durmadan “çatışıyoruz” ama, asıl yapılması gerekeni yapmıyor, yani karşılıklı “görüşüp tartışmıyoruz”. Bu durum da asker millet olmamızdan ileri gelmektedir. İlme ve fikre önem vermiyoruz, her şeyi gücümüzle ve çatışarak halledeceğimizi sanıyoruz.

    4- Aşağılık duygularını ve kompleksini atamamışız; hâlâ başkalarının bizden daha ileride olduğunu sanıyoruz. Anayasa ekseriyeti kazanılıyor veee; AB yani Avrupa Birliği’ne katılmak bizim melceimiz oluyor, ABD bizim melceimiz oluyor, Batı bizim sığınağımız oluyor!!!

    *

    Son olarak AB dedik, ABD dedik, Batı dedik!

    Hangi Batı?!. Dünyayı batırmakta olan Batı mı?!.

    İşte, meftunu ve müptelası olup melce gibi gördüğümüz bu Batı yüzünden, bugün insanlık çok büyük tehlikededir. Bu tehlikenin başta geleni, uygar Batı topluluklarında evlilik kurumu çökmüştür, çocuk yapma azalmıştır, giderek daha da azalmaktadır. Bu gelişmeye paralel olarak Hıristiyan âleminde nüfus azalmaktadır. Bu korkunç bir çöküşün işaretidir. Bugünkü Avrupa ancak aldığı göçlerle nüfusundaki süratli düşüşü önlemektedir. Yoksa bir iki nesil sonra Avrupa harabelerinde dolaşılacaktır.

    Batı Hıristiyan âlemini sadece “aile yapısı” bakımından bile bu hâle getiren sebepler nelerdir?

    1) Evlenme ve boşanmaların zor olması. 2) Aile ve evlilik müessesesinin çökmesi. 3) Zina serbestliği ve buna bağlı olarak her türlü ahlâksızlığın yaygınlaşması. 4) Doğum kontrolünün meşruiyeti ve kürtaj serbestliği, Avrupa ve topyekün Batı dünyasını bu hallere düşürmüştür.

    İşte Batı’yı çökerten virüsler ve mikroplar bunlardır. Maalesef, bizden birileri ve bir kısım insanlık da buna doğru süratle gitmektedir. Bu gidişat insanlığın intiharı demektir. Âhirete vardığımızda hesap vereceğimiz ilk sorular da buralardan gelecektir. Ne yapalım; demek ki bu gibiler intihar edecek, ortadan kalkacak; onların yerine imanlı nesiler varlıklarını sürdürecektir. Kâinatı Allah yarattı. Allah müfsitlerin ifsadına ve nesillerin topyekün yok olmasına elbette izin vermeyecek, bunların iki eli de kuruyacaktır.

    Bu durumda çare ve çözüm, tek cümleyle elbette“Millî Görüş ve Adil Düzen”dir.

    40 yıl öncesinde başlayıp -iç ve dış darbelere ve ihanetlere aldırmadan her şeye rağmen- hâlen devam eden “Millî Görüş Hareketi”ni milletimiz kahir ekseriyetle benimsemeli, bizimle çatışmamalı, aksine bizimle tartışmalı ve böylece muasır medeniyetin fevkinde olan uygarlık yolunda ilerlemeliyiz...
    Selâm, sevgi, hürmet, muhabbet ve duâ ile…

    Kaynak:http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=writersnews&id=12661



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disposition -- 24 Mayıs 2007; 13:34:09 >







  • Yukarı.. Eger ilk defa bakıyorsanız.. Ilk olarak sunu okuyun sonra bunu okuyun ..

    http://forum.donanimhaber.com/m_14478465/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.