Şimdi Ara

Türkiye vs Polonya İnternet Hizmeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'deki fahiş internet fiyatları, saçma sapan hız kotaları ve düşük download/upload hızlarıyla karşılaştırma amacıyla, aşağıya Krakow, Polonya'da oturduğum evden yaptığım hız testini bırakmak istiyorum.

    Bu tarifeye (250Mbps simetrik, kotasız) ödediğim aylık ücret ise 55 PLN (107 TRY). Birim fiyat olarak baktığımda Superonline'ın buna en yakın 25 Mbps 99TL'lik fiber tarifesi var. Turknet'te de 100Mbps'e kadarlık tarife 85 TL olarak gözüküyor. Ama ikisi de upload'ı damla damla veriyor. Fiyatı anlayabiliyorum da, bu upload cimriliğini 10 senedir çözemedim.

    Türkiye vs Polonya İnternet Hizmeti


    Ha bu arada 15 PLN daha verip 1Gbps simetrik tarifeye de geçilebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krak3n -- 23 Ağustos 2020; 20:29:45 >







  • Polonya gibi fazla gelişmemiş bir ülke bile bu hizmeti 100 tl ye satıyor biz burda aynı paraya 35 mbps bile alamıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun birçok örneği var. Zamanında çok tartışılmıştı. Şu anda Avrupa'nın en geri kalmış ülkesi bile daha iyi durumda. Hatta Rusya bile.

    Bu arada Faster than 99% of PL diyor. Benim gördüğüm kadarıyla Avrupalıların çoğuna 100Mbps hız rahat yetiyor. Genelde o tür paketleri tercih ediyorlar.

    Düşük internet hızı olan ülkelerdeki insanlar yüksek internet hızlarının uygun diyebileceğimiz fiyatlara sunulduğu ülkelere gidince seçimleri çok farklı oluyor. İnternet hızı basit bir konu, fakat birçok konuda da o ülkenin toplumuna/insanlarına ayak uyduramıyorlar. Viyana'da kabile gibi yaşayanlar var. Yanlış anlamayın bunu sizin için yazmıyorum. Zaten tanımadan nereden bileyim. Sadece belirtmek istedim.
  • Bunun modası geçti yanlız, yeni doğan bebek dahi biliyor bunları artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 24 Ağustos 2020; 9:24:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.