Şimdi Ara

TürkNet Adsl'den VDSL'e geçiş ne kadar sürüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    dün Türknet online işlemlerde 16mbps olan hattımı 35 mbps'e yükseltebileceğim yazıyordu ben de yükselt'e tıkladım tabi.

    Bugün gün içerisinde mesaj geldi. Hattınız 1 ocak 2018 den itibaren 35 mbps olarak tanımlanacaktır vs. diye.

    Bazı yerlerde 1 gün içinde geçiş yapılıyor filan yazıyordu. Paket ücreti her şeyi aynı olmasına rağmen yükseltme için neden bir sonraki ay bekleniyor acaba?



  • muhtemelen 1 ocakta başvurunu yaparlar 3 iş günü içinde geçiş olur ama genelde 3 günü aşıyor... eskiden müsteri hizmetleri varken müsteri temsilcisi ile başvurunca anında paket değişikliği yapılıyor ve 3 günlük süre başlıyordu... şimdi mecburen ay başı beklenecek...
  • süren birşey yok aksine vdsl olanları 1 haftadır adsl çekme söz konusu uzak durun!
  • 1 Ocak 2018 den itibaren yeni bir yapılanmaya girileceği söyleniyor.Bu da bu yeni yapılanmanın bir parçası olabilir.Artık talepler bir sonraki ayın ilk gününe kadar sarkıyor muhtemelen.Kendileri önerdiğinden de olabilir sonuçta sen talep etmemişsin.
  • Aman diyeyim talebini geri al aynı işlemi geçen ay ben yaptım 1 Aralık'ta geçirilecek diye mesaj geldi gittim modem aldım 1 inde geçiş olduğuna dair mesaj geldi ancak modeme bakınca hala adsl modunda ve 8mbit e kadar hız olduğu görülüyor. Destek ten mesaj yazdım vdsl geçiş olmamış hız yine aynı geçiş olmamış diye şu an sabahtan beri internet yok. İnterneti kesti adamlar tekrar destek yazdım cevap yok müşteri hizmeti zaten yok. Haftaya müsait zaman mecburi olarak ttnete geçeceğim nalet girsin dedim artık akn kaldırdık dediklerinden sonra hizmet neyin kalmadı hız bildiğin dial-up bağlantı oldu. Kaç kişiye önerdiysem aman dedim sakın geçmeyin akn olsun normal olsun. Sinir olmamak elde değil karşında muhatap da yok. Batacak herhalde son çırpınışlar bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ztalan kullanıcısına yanıt
    Zaten VDSL geçiş sırasında sorun yaşayan arkadaşları gördükçe korkarak bekliyorum açıkcası. Bir de işim internet benim eğer ki bir sorun olur ise batarım yani.

    Başvuru sırasında da kararsız kaldım, sorunları da okuyunca iyice korktum inşallah bir sorun çıkmaz. 16mbps stabil, sorunsuz hale gelmişken kendim kaşındım gibi oldu sanki.
  • 2 3 aydir forumda gecis yapmak iseyenlerin neti gidiyor dahada gelmiyor



    Gecmis olsun sizde 1ocakda ugras dur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EfSaNe_S kullanıcısına yanıt
    Dün ben işteyken Telekom dan birileri gelmiş beni aradı modeme girip bakmamız lazım ek ücret çıkacak. Girip bişey yapmadan çıkarsan da mı ücret çıkacak dedim evet diyor. Yok binanın tesisatı hızı kaldırmıyormuş hızın düşürülmesi lazımmış, o gelen kablo binaya mı ait baktın mı ki dedim kutudan daireye kadar lan kablo çekmiştim ben. Bu sefer binaya gelen hat kaldırmıyor dedi. Yenileyin o vakit hattınızı dedim siz bu şekilde müşteri hizmetlerine bilgi verin hızı düşünce düzelir deyip gittiler. Müşteri hizmetlerine siz niye bilgi vermiyonuz buraya arızaya nasıl geldiniz diye sordum sistemden sadece arıza bilgisi gelirmiş nalet girsin destekten yazayım dedim zaten açık destek talebi var diye göndermiyor. Gece bi ara geldi 30232/191 hız gösteriyor sonra yine gitti hala internet yok. Telekom a geçiş için online başvuru yaptım bugün aralar kurtulur giderim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile ilgili 5 aralıkta oluşturduğum destek talebine istinaden aradılar az önce,

    geçişi onayladığımı söyledim. 3 gün içerisinde ADSL den VDSL'e geçişin sağlanacağını söylediler. Konu ile ilgili sms ve mail geleceği söylendi fakat sms ve mail yine ocak ayının 1'inden itibaren geçişin sağlanacağı yazıyordu. Ben hiç bir şey anlamadım bu konudan
  • Tahmin ettiğim gibi ayın 1'ini beklediler geçiş için ayın 1 inde otomatik mesaj geldi geçiş yapıldı diye tabii ki herhangi bir işlem yok.

    Şimdi de destek talebi oluşturmaya korkuyorum çünkü tüm arkadaşlar destek talebinden sonra internet gitti daha da gelmedi diyorlar. İnternet olmadan yapamam internet kesilmeden çözemez miyiz bu işi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfSaNe_S

    Tahmin ettiğim gibi ayın 1'ini beklediler geçiş için ayın 1 inde otomatik mesaj geldi geçiş yapıldı diye tabii ki herhangi bir işlem yok.

    Şimdi de destek talebi oluşturmaya korkuyorum çünkü tüm arkadaşlar destek talebinden sonra internet gitti daha da gelmedi diyorlar. İnternet olmadan yapamam internet kesilmeden çözemez miyiz bu işi acaba?

    Şuanda hali hazırda kullandığınız port eğer vdsl destekliyse internetiniz kesilmeden geçiş yapılır. Ama sadece adsl destekliyse bu sefer port değişimi yapılacağı için mecburen internetiniz kesilecek.

    Normalde bu port değişimi 2 saatlik iş. Ama Türknet'de bu süre uzuyor nedense. Mesela benimki 4-5 günde geçirilmişti sanırım. 2 ay önceydi bu arada. 10 gün sürdüğünü söyleyenleri falan görmüştüm forumda. Belki de bu süre kısalmış olabilir 2 ay öncesinden bahsediyorum. Biraz şans işi galiba. Türk Telekom ekiplerinin de ne zaman yapacağına bağlı :)

    Ayrıca Ocak ayından itibaren Türknet'in saha ekipleri görev yapmaya başlayacak açıklaması yapılmıştı. Ocak ayına girdik ekipler görev yapmaya başladılar mı onu bilemiyorum. Ekipler saha dolabına müdahale edebilir mi onu bilemiyorum ama en azından karşınızda derdinizi anlatacak birilerini bulursunuz diye düşünüyorum.




  • valla daha önce port yok port yok diyip duruyorlardı o yüzden otomatik geçişli olduğunu sanmıyorum, ADSL portumdan da olmamak için bir şey yazmaya korkuyorum.
  • merhaba
    bende 28 aralık 2017'de başvuru yaptım
    1 acak 2018'de kullanıma başlayabilirsiniz diye mesaj aldım.
    modemim vdsl desteklemiyordu
    vdsl destekli yeni bir modem aldım
    1 ocak sabah kullanıcı adı ve şifremi girdim
    kullanmaya başladım
    test sonuclarım 34 mpbs çıktı
    3 gün içinde farklı saat dilimlerinde da yaptım değişiklik yok
    saniyede 3,5 mb indirme hızı alıyorum :)
    bilginize
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkanv

    merhaba
    bende 28 aralık 2017'de başvuru yaptım
    1 acak 2018'de kullanıma başlayabilirsiniz diye mesaj aldım.
    modemim vdsl desteklemiyordu
    vdsl destekli yeni bir modem aldım
    1 ocak sabah kullanıcı adı ve şifremi girdim
    kullanmaya başladım
    test sonuclarım 34 mpbs çıktı
    3 gün içinde farklı saat dilimlerinde da yaptım değişiklik yok
    saniyede 3,5 mb indirme hızı alıyorum :)
    bilginize


    Başvuruyu yapalı 35 gün geçti fakat bende bir değişim yok, 1 ocakta ben de aynı mesajı aldım fakat hâlâ 16 mbps kullanmaya devam, her gün peşinde de koşturuyorum destek kaydı, mesajlar vs. ama herhangi bir değişim olmuyor :)


    Modemi ben TurkNet'e geçmeden önce VDSL verecekler diye almıştım (Çünkü T.Telekom VDSL destekliyor demişti) ama ADSL olarak başladık VDSL olarak devam edelim dedik ama hâlâ beklemedeyiz bakalım. :)

    Sabırla beklemeye devam ediyoruz.




  • Bende İzmitte Kurucesmede Oturuyorum.Telekom Santral Hiper Net getirdi.BEn 16 Megabit'e kadar ADSL kullanıcısyım 4 megabit olarak alabiliyorum ancak.Bu Yüzden Turknet İptal dilekcesi gondermiştim 50 Megabit 100 Megabit nere 4 Megabit nere.Turknet Yetkilisi demesin mi VDSL Turknette var HEmen dedim gecirin beni Telekom 2 yıllık tahahut vermniyeyim.Kadın 3 İş Günü dedi Telefonda Ayrıyetten Turknet web sitesinden TAlep dilekceside yazdım.Yoksa İptal ettiriyordum.Telekom On Kayıt Yaptırmıstım iptal ettirdim.Umarım 35 Megabit sorunszu olarım Yapa olmayan bolgelerde 35 Megabit verebiliyorlarmıs sanırım kese 100 Megabit olsaydı.Modem Olarakta 2.el Huawei Hg658 v2 aldım umarım sorunsuz gecis yaparım.

    Hayırlısı.
  • Oturduğum mahallenin altyapısının iyileştirilmesi ile internet hızımda ciddi artışlar söz konusu oldu. Tekliflerden 35Mbs ye yükselttim + Destek talebi oluşturdum bekliyorum hayırlısı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Memry

    Oturduğum mahallenin altyapısının iyileştirilmesi ile internet hızımda ciddi artışlar söz konusu oldu. Tekliflerden 35Mbs ye yükselttim + Destek talebi oluşturdum bekliyorum hayırlısı.

    VDSL geçiş işlemleriniz 1 şubattan sonra başlayacak, sistemi değiştirmişler artık böyle yapıyorlar, gelecek ayın 1 inden itibaren, saçma ama yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.