Şimdi Ara

TÜRKSAT 4B ile internet yarı yarıya ucuzlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İntermet hizmeti de verecek olan ve 2014 yılının 2. çeyreğinde uzaya fırlatılması beklenen Turksat 4B ile internet yarı yarıya ucuzlayacakmış.

    http://www.memurlar.net/haber/455145/

    http://www.turksat.com.tr/tr/uydu-projeleri



  • iyi de uydu üzerinden internet fiyatları zaten aşırı yüksek yarı yarıya düşse de yine şu an kullandığımız adsl'e bile alternatif olamaz.
  • Yapılan şeyleri kötülemeyelim ; kendi rampamızla kendi roketimizle fırlattığımız günler de gelecek yeterki birlik beraberlik içinde olalım...
  • 4A değil miydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    4A uzaya gönderildi, 4B yakında uzaya gönderilecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Srcn81

    4A uzaya gönderildi, 4B yakında uzaya gönderilecek.

    Anladım. Yarı yarıya ucuzlaması yalnız mümkün değil. Maliyetler düşer ve ISP'lerin kâr marjı artar. Bize geçirmeye devam ederler diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur


    quote:

    Orijinalden alıntı: Srcn81

    4A uzaya gönderildi, 4B yakında uzaya gönderilecek.

    Anladım. Yarı yarıya ucuzlaması yalnız mümkün değil. Maliyetler düşer ve ISP'lerin kâr marjı artar. Bize geçirmeye devam ederler diye düşünüyorum.

    Aynen hocam internet fiyatları bu ülkede düşmez.
  • her sene beşer beşer gider düşeceğini hiç zannetmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hezerfen

    "KÖTÜLEMEK"le olnları anlatmayı ayırsak diyorum....kendi rampamız kendi roketimiz ve taşıyıcımız olacak elbette hiç şüpheniz olmasın...AMMA....
    dünyada o teknolojiler "ÇÖP"olduğu zaman...örneğin:70 li yıllar..ülkem siyah-beyaz tv çöplüğü oldu...gelişmiş ülkeler renkli tv.çağını neredeyse kapatmışken...
    güzel ülkem nükleer atık depolama için ideal bir yer deyilmi..nede olsa çöplük ya...
    ve ülkemin birbaşka tarafı zehirli varil atıkları ile dolu..nede olsa çöplükÇÜYÜZya..
    ülkem insanını FUKARALAŞTIRMA politikaları yürürlükte olduğu sürede merak buyurmayın biz hala elin yaptıklarını ağzımızın suyu akarak izleriz..

    Geçen hafta 1 aylığına Güney Amerika' da idim... 7 ülke gezdim kıtada...Sefalet ve fakirlik diz boyu ... Kaldığım 4-5 yıldızlı otellerde bırak HD yayınları 16:9 yayın bile yoktu... İnternet desen rezalet... İçimden Türkiye bunlardan 100 yıl ilerde diye düşündüm... Elbette daha gidilecek çok yolumuz var amma bence Türkiye bazı şeyleri çoktan aştı ; gümbür gümbür 21. yüzyılın parlayan ülkesi geliyor ; fukaralaştırma politikası dersen onu Türkiye' nin önünü kesmeye çalışan güçlerde arıyacaksın...




  • Pek inandırcı değil yılın ikinci yarrısı fırlatılcakmış 4B umarım bi geçikme olmaz

    Ama internet hızı artacak gibi şeyler saçma artsa ne olcak adil kotayıda biraz artırırlar okadar


    Türkiyeyi internet vede iletişim alanıda kimse ile aşık atmaz


    Adil kulanımar mı dersin uploadı düşük mü dersin sansürlü mü dersin

    Her ay 17TL sabit ücretmi dersin el mahküm burda yaşıyoruz ama azcık araştırın yahu


    Arap telekomun yediği nanelimi dersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekno moomce -- 16 Şubat 2014; 13:28:14 >
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    sayın SysEdit...
    keşke yurdumuzuda eleştirel gözle "gezebilseniz"...bir makinenin sağlamlığı en zayıf yeri kadardır..yurdumun zenginliği elit yerleşim yerleri ile sınırlıdır..dışına çıkarsanız durum çok farklı görüntülere dönüşür...
    vede dedikleriniz gerçek olsa...biz sanayi ve düşünce devrimlerini gerçekleştirememiş bir toplumuz. iyileştirme içinde hiçbir çabamız yok..
    Akif"tarih tekerrürdür"der..Fransız kapitülasyonlarını bilmiyen vede unutmuş olanlar için elbette"tekerrürdür"...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    keşke hayal ettiğiniz gibi olsa, ancak reel üretim olmadan bu söyledikleriniz olmaz. hayallerinizi yıktığım için özür dilerim bu arada. bileşenleri dışarıdan alıp türkiye'de bir araya getirmekten bahsetmiyorum tabi üretim derken. zaten bu tür üretilen malları dışarıya satmak için değil yurt içinde sattırıp kendileri parayı kazanmak için üretilmesine izin veriyorlar. tabi ki uydumuz olacak bir şekilde olması da gerekir. ben bunu boşa harcanmış para olarak görmüyorum. ancak kaynakları ve insan gücü sömürülen bunun dışında dünyada hiçbir etkisi olmayan bir ülke durumunda olduğumuzu da unutup havai fişekler atmanın anlamı yok. hadi uyduyu kendimiz yapamıyoruz, o uydudan aktarılacak görüntüyü alacak uydu alıcısını da sadece dışarıdan bileşenleri ithal edip burada birleştirerek yapıyoruz, o uydu alıcısından sinyali alıp bize ses ve görüntü olarak iletecek tv'yi bile yine montaj olarak birleştirip satıyoruz. bileşenlerin üretilmesi ve yazılımın üretilmesine hiçbir etkimiz yok. yani bize tüketici ve sömürülen ülke rolü verilmiş durumda ve bu rolden bizi çıkarabilecek gerçek bir lidere ihtiyacımız var. nokta....




  • Sabah bir program izliyordum, gelişmiş ülkelerin ilk yüze giren zenginlerine parayı kazandıran şey; bilimsel çalışmalar, teknolojik yatırımlar, bizim ilk yüze giren zenginlerimize parayı kazandıran şey ise yüzde seksen bilmem kaç oranında gayrimenkul. Aslında bu istatistik bizim nerede olduğumuzu tam olarak gösteriyor.
    İşi dostumuza, akrabamıza, yandaşımıza değil de liyakat sahibi olan kimselere verip, bilimsel çalışmalara gerekli yatırımı yaptığımız zaman, kendimizi afrikadakilerle değil de avrupadaki, amerikadakilerle kıyaslayabiliriz.
  • internet fiyatının düşmesine gerek yok şu adil kullanım kotası mıdır noktası mıdır her ne karıs ağrısıysa onu kaldırsalar yeter de artar bile ayrıca bir arkadaş da güney amerika ülkeleriyle kıyaslamış yani yeri gelince milleti susturamıyoruz şöyle ülkeyiz böyle ülkeyiz başka ülkelerle kıyaslamaya gelince de abd ingiltere güney kore almanya japonya ile kıyaslamak yerine afrika ülkeleri güney amerika ülkeleriyle kıyaslıyolar neyse çok şey var da yazılacak gerek yok gören bilen ona göre konuşuyo zaten
  • Zannetmiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benım anladıgım şu. şu an turksat uydularından kablo ile internet hizmetı verılemeyen yerlere düşük hızda ancak pahalı olarak v -sat denilen sistemle internet veriliyor. ucuzluyacacak dedikleri o. yoksa normal kablo ile sunulan internette ucuzlama yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kafadar-41

    Sabah bir program izliyordum, gelişmiş ülkelerin ilk yüze giren zenginlerine parayı kazandıran şey; bilimsel çalışmalar, teknolojik yatırımlar, bizim ilk yüze giren zenginlerimize parayı kazandıran şey ise yüzde seksen bilmem kaç oranında gayrimenkul. Aslında bu istatistik bizim nerede olduğumuzu tam olarak gösteriyor.
    İşi dostumuza, akrabamıza, yandaşımıza değil de liyakat sahibi olan kimselere verip, bilimsel çalışmalara gerekli yatırımı yaptığımız zaman, kendimizi afrikadakilerle değil de avrupadaki, amerikadakilerle kıyaslayabiliriz.

    aynen katılıyorum.teknolojıyı,e lektronık,ağır sanayı,uçak sanayıı kendimiz üretemezsek dünyada söz sahibi olmamımız mumkun değil..
  • evimizdeki televizyonlar (samsung,lg,sony, v.b),gevur malı, uydularımız (fransız ,japon malı),uyduları gönderen roketler fransız ,rus malı, gölbaşındaki uydu kontrol merkezınde kullanılan tüm ekipmalar gevur malı, eeee. ne olacak bizim halımız ...şu belgesel kanalları izlediğimde ne kadar geri kalmış bir ülke oldugumuz çok net bir şekilde görunuyor.
  • teknolojıyı uretmedikten sonra gerisi boş .......hem bomboş...kullandığımız her şey ithal.....en son hayvanların samanınını da ithal ettik ya.diyecek başka şey yok...vay güzel ülkem vay....
  • şuan ki turksatın kendi uydu internet fiyatları yarı yarıya inecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 17 Şubat 2014; 0:35:19 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.