Şimdi Ara

Tuvturk' ün Dip Seviyesi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracımı muayeneye götürdüm. Hiç olmadık yerlerden, belirtisi dahi gelmeyen noktalardan kaldı ki bakımlıdır düzenli kontrol edilir araç muayeneden kaldı. Adam diyor ki el frenini tam çekmeyince kaydırıyor ama tam çekince tutuyor diyor. Yazmış rapora El Freni Yetersizliği Ağır Kusur. Senin allah cezanı versin amip herif,

    Elemanların eşgal olması mı, paldır küldür sanki bişey yapıyorlarmış gibi takındıkları tavır mı, insana ve malına olan muamelenin kalitesizliği mi dersin gırla..

    Yav arkadaş yeminle memlekette ahlak bitti lan, insanlık, esnaflık, adamlık, kalitecilik yerlerde !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzcnkrdnz -- 28 Ağustos 2023; 20:37:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Burada itiraz ettiğin ne tam olarak ?


    Adamlar işini yapıyor. Seni bırakmanın onlara gram faydası yok hatta gereksiz iş yükü sonra tekrar sıraya girip tekrar muayne edecekler. Senin arabanın freni tutmasın millete çarp öldür onun vebalini mi alsın adamlar ?


    Frenlerin tutmuyorsa yaptır 1 gün sonra geç muayneden çok zor bir şey mi !

  • O freninden geçti verse ve bir gün arabayı bıraktığın yerde kaysa cana ya da mala zarar gelse ne diyeceksin ? Muayne yapan elemanın suçu diyeceksin ..ilk önce hatayı kendinde ara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 28 Ağustos 2023; 22:7:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuvtürk özelleştirmesi başlı başına komple rezalet. Vatandaşlara Atılan kazıkların büyüğünden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk iki yorum şaka mı el freni zaten öyle çalışır ne kadar kademeli çekersen o kadar çok tutar üst kısımlara gelince tekeri kitler.

  • QuaLityTR Q kullanıcısına yanıt

    Bir sürü noktadan kaldı diyor adam zaten. Freni büyük kusurlar arasına soktuklarına göre ekstra bir sıkıntı var...


    Arkadaş Tüvtürk hata kusur kağıdını paylaşsın görelim neden kalmış haklı mı haksız mı konuşalım...

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Okumadın heralde hocam sen yazıyı. Adamların iş yaptığı hali buysa sen hizmet görmemişsin demektir. Sana sözüm ona teknik personelin dediğini söylüyorum 'El frenin tutuyor aslında sorun yok, ama az çekince kaçırıyor'

    Bu şuna benziyor sanki gaza basınca araba gidiyor, ama basmayınca gitmiyor. Çok zekice birbirinizi anladığınız iyi olmuş :)
    Bu dua gibi bişey mi yani yoruma açık mı sence tutuyor mu ?
    Tutmuyor mu ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    Evmüdüresi arkadaş konuyu anlamış. İsterseniz meselenin ne olduğunu oradan takip edin, ha bu arada hakkaten arabada gaza basınca gidiyor ama basmayınca gitmiyor sence hangi servis bakar buna ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Arabaya geçince unutmazsam atayım hocam benim ama okudum şu el freni frenleme yetersizliği girilmiş. Tamam da el freni dediğin şey ayarlı bir mekanizma kademeli diğer arkadaşın dediği gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Bir sürü nokta dediğim 2 kusur hocam biri el freni diğeri ön fren hortumu. Kaldı ki ön fren hortumları, vestanoz hortumu mu diyorlar bişey diyorlar bunlarla birlikte hidrolik 1 ay önce değişti aracın :)

    Nette izlediğimde çamurdan tortudan bile bunu yazabiliyorlar deniliyor, benim anlatmak istediğim bu. Hatta benden önceki aracı çekerken teknik arkadaş araç durmadan el frenini çekmeye başladı caart diye durmadan kontak kapadı falan dedim ki buraya sağlam giren araç arızalı çıkar zaten dedim tavır aldılar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Millet de tuvturku başımıza tesla yetkili servisi yapmış ya arkadaşlar siz neyden bahsediyosunuz araca yapılan muamele verilen hizmet ortada. Kimse tutmayan frene niye tutuyor desin bunu kimse istemiyor mesele farklı, verilen hizmet kalitesiz ve yalap şalap mevzu bu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin hatanız bırakın kardeşim bi ben çekeyim çekilmiyor mu görelim demekmiş ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 84 model arabam %0 fren farkıyla geçer. TÜV'e kızdığınız gibi servislere de kızın. Çünkü TÜV standartları üreticilerin servis standartlarının çok altında. Mesela tekerlek yalpalaması servis standardı olarak ~1 mm'dir, TÜV'de ancak gözle görülür seviyede olursa... Avrupa tipi el freni de genelde üç dişte temasa girmelidir. Aracın servisi bunu çok iyi bilir. Yazıyor, dökümanı vardır. Ama size bir şey diyemem, sürücüler bunları bilmek zorunda değil, ve sürücülerin arada bırakılması yanlış.


    Hata şurada: TÜV'ü getirdik, çok güzel, destekliyorum, elli senedir araba muayenesini becerememiş bir ülkenin hizmeti ithal etmesi normal (keşke inşaat denetimini de TÜV yapsa). Tuhaf olan, bir taraftan bunu yapıp, diğer taraftan servislere en ufak bir standart ve denetim getirmemek. Berber bile diplomasını asmak zorunda, ama frenleri söküp takan, binlerce yolcunun güvenliğine karışan 'usta' hiç bir şey ibraz etmek zorunda değil. Dükkanlarda 9 yaşında çocuklar bile fren takıyorlardı, AB uyum sürecinde Avrupa çocuk işçiliğine itiraz etti de, sanayi sitelerindeki çocuklar öyle azaldı.


    Otomobil forumu fren sorularıyla dolu. Sürücülerden dünya kadar vergi alınıyor ama servis denetimi diye bir şey yok. Yetkili servisler bile eksik veya yanlış iş yapıyorlar. ABD'de sürücülerin teknik sorunlarını direkt bildirebileceği resmi kanallar, teknik denetim mekanizmaları var. Bu tüketici hakkı gibi bir şey değil, sürücü (motorist) yaptığı işten doğan teknik hakkı. Ülke genelinde aynı teknik şikayet on sayısına ulaşınca ulaşım bakanlığı ve motorlu taşıtlar bakanlığı üreticiden hesap soruyor. Almanya'da da tekniğe, teknik bilgiye ulaşım hakkı gibi yasalarda açık haklardan yararlanılabilyor. Bunların özel sektöre direkt baskısı oluyor.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Konuya çok çatı pencereden bakmışsınız hocam elinize sağlık ancak ben oralara girersem hiç çıkamayız diye girmemiştim :)

    Ben hala olayın Tuvturk kısmındayım. Yetersiz donanım ve kalitesiz hizmetle bence muayenenin kelime anlamından çok her 2 senede bir fon toplama ve trafikz cezalarını ödetip sıfırlama tekniği gibi geliyor bana.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayır ne beklersin Tuvturk un teknik elemanının kaliteli bir duruş beklersin dimi. Araç durmadan el freni çekmek kontak kapamak nedir abi ya :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arabayi dik bir yokusta el freni çekip birak bakalim kaydirma yapiyor mu? Ne arabalar geciyor muayeneden normalde trafikte olmamasi gereken yani kesinlikle bir hata vardir yoksa adamin size garezi falan olmasi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DramaYoLLaRI D kullanıcısına yanıt
    Hocam yapmıyor işte mesele o :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen farlarıma ayar bile yaptırdım sarı ışıklarım var beyaz kullanmam. Muayenede far ayarı hatalı çıktı :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DramaYoLLaRI D kullanıcısına yanıt
    Garez vardı en başta dedim ki aracımı rampanın oraya ben çekmek isterim mümkün mü dedim hayır dedi ben de dedim ki araç durmadan el freni çekmek nedir hocam dedim önde duster vardı orda takıldı elemanlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Demem o ki tanrı türkiyedeki herkese akıl sağlığı ve sabır versin !

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.