Şimdi Ara

TV den 7.1 ses almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TV dengelen sesi avr e aktararak, 7.1 hop setinin hepsinden ses alabilmek için avr deki DTS PrologicII gibi çözücüler yeterli mi? Coaxial den baglasak bile ?

    1- Bazı durumlarda surr ve surr back hop den ses gelmemesinin nedeni nedir.
    2- TV gibi DTS olmayan sesleri DTS HD ozelligi olan bir AVR herseyi cozmeye yeter mi?
    3- 7.1 ile 5.1 arasında ki fark nedir? sadece 2 hop fazlası mı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nailefendi -- 8 Ocak 2011; 21:01:12 >



  • Bu konuyla ilgilenen bir ustad yok mu?
  • Diğer başlıkta birkaç yazmıştım, buraya da yazayım.

    Sesin kaynağı 7.1 değilse, ancak AVR'nizin sanal 7.1 ayarı ile tüm hoparlörlerden ses alabilirsiniz. Bu ayarı düzgün yaparsanız sorun olmaz sanırım. AVR'nizin kullanma klavuzunu iyice bir inceleyin.

    TV kanallarından genellikle stereo, en iyi ihtimalle DD ses alabilirsiniz. Bu sesler için eski bir AVR bile tüm sesleri çözebilir.

    Normalde 7.1 ile 5.1 arasındaki tek fark hoparlörlerdir. Ancak 7.1 kanal yalnızca HD formatlarda bulunduğu için, orijinal 7.1 dinliyorsanız, sesi de daha kaliteli aldığınız anlamına gelir.
  • Vitex Hocam eline saglık, stereo yayının tum hop dagılması DTS e baglı anladıgım kadarıyla. DTS tum AVR lerde aynı sekilde mi calışır yoksa AVR modeli önemli midir?

    Şu an bende AVR yok alıcam ama hala araştırıyorum. DTS in calısma prensibi hepsinde aynı mı bilmiyorum. benim merak ettiğim TV den film izlerken de bluray deki keyfi alabilecek miyim?
  • Olayın DTS ile ilgisi yok. DTS'ye niçin takıldınız anlayamadım. Sonuçta DTS DD (Dolby Digital) gibi bir sıkıştırma formatı. Önemli olan AVR'nin sesi 7.1 kanala dağıtması ki bunu 7.1 destekleyen tüm AVR'ler yapar zaten. Ancak Orijinal 7.1 sesteki keyfi kesinlikle beklemeyin, aynı tadı vermez. Hiç yoktan iyidir gibisinden kullanılabilir.

    DTS bir sıkıştırma formatı olduğu için tüm çözücüler aynı şekilde işlem yapar. Ancak sanırım siz DTS derken Stereo (2 kanal) sesin 7.1 kanala dağıtılmasından bahsediyorsunuz (Böyle ise yanlış terim üzerinde duruyorsunuz). Burada tüm AVR'ler farklı davranabilir. Her AVR'nin kendine özgü bir ses dağıtma algoritması olabilir.
  • DTS in sesleri ayrıstırdıgını zannediyordum yani mp3 gibi bir format anladıgım kadarıyla. Ben genelde normal 2.0 sesin DTS Prologic IIx gibi sistemlerle cozuldugunu dusunuyordum. Yani gelen sesin frekanslarına gore ayırıp farklı hop dagıttını. Bu da farklı effectleri farklı hop duymak gibi.

    O halde, 2.0 ses kaynagı olan TV gibi yayınları tum hop den en verimli dinleyebilmek için sanal 7.1 ozelliği olan bir AVR yeterli olucaktır ki bir cok 7.1 olan AVR de bu var sanırım. ( Umarım olmayan yoktur ). Benim bir iki sorum daha olucak;

    1- Bu sanal 7.1 yapan AVR hangi özellikleri vardır yani ne yazr üzerinde ( amplem vs...)
    2- En verimli sanal 7.1 yapan AVR sizce hangisi?
    3- TV den 7.1 iyi bir ses almak için illa AVR de en yeni nesil DTS HD MA gibi cozebilme ozelligi gerekmiyor sanırım. Dogru mudur?

    Teşekkürler
  • Prologic IIx konusunda haklısınız, ama o DTS değil, Dolby (DD yani Dolby Digital de değil). Doğru anlamışsınız DD ve DTS 5.1 ses izin veren sıkıştırma formatları. Diğer HD sesler ise bunların gelişmiş halleri.

    1. soru için : Dolby Prologic IIx ve IIz arayacağınız şeyler. Bunun dışında bazı AVR'lerin kendi sistemleri olabilir pek emin değilim.
    2. soru için : Dolby Prologic ile yapıyorsa pek fark olmaz, sonuçta standartları belirlenmiş bir format. Ama bunlara ek olarak AVR bu işi kendi yöntemiyle de yapıyorsa biraz farklı olabilir. Ancak bu pek rastlanan bir durum değil.
    2. soru için : Aslında gerekli değil. Ancak 7.1 formatı bazı istisnalar dışında genellikle yeni nesil formatlarla birlikte düşünüldüğünden günümüzde 7.1 çıkış veripte DTS HD MA çözmeyen cihaz bullmak zor.
  • @vitex, tesekkurler cevaplar için. Benim de biraz kafam karısmıstı iyi oldu. DTS mp3 gibi sıkıstırma ozelliği olan dosyalar. PrologicIIx veya z ( aralarındaki farkı bilmiyorum) 2 sesi 5.1 veya 7.1 e dagıtan özelliklik.

    Biraz daha net oldu. Ben konuyu su nedenden actım biraz da; bazı durumlarda hop lerden ses gelmiyor. bir iki magazada 5.1 hop denerken bile gelmiye bilirdi. O zaman tek nedeni prologic acık degildi muhtemelen.

    Prologic in 5.1 e dagıttını biliyordum ama 7.1 dagıttından emin degildim. biraz da onun için actım konuyu. TV den film izlerken 7 hop de calısacak mı diye. ve sesler ayrıstırılıp tum hop lere gider mi diye de suphelerim vardı. Haklısın 7.1 ve HD olupta prologic i olmayan yoktur. z ile x arasındaki farkı biliyor musunuz?
  • Kendi sitesinde şekillerle, demolarla gayet güzel açıklamış. Adresi de şöyle;

    http://www.dolby.com/consumer/understand/playback/dolby-pro-logic-iix.html

    Ben AVR almadan önce TV'nin prologic özelliğini kullanarak çevreleyen ses alıyordum ve uzun bir süre bu şekilde kullandım. AVR aldıktan sonra gördüm ki, orijinal DD/DTS ile ilgisi bile yok. orijinali 2 kanal olan sesi yine 2 kanal dinlemek bence daha iyi. Prologic IIx veya IIz hiç denemedim ama Prologic ve Prologic II bana göre işe yaramaz. Yani bu işte prologic olayından fazla birşey bekleme. Yok tüm hoparlörlerden ses gelsinde nasıl olursa olsun dersen bir şey diyemem tabi.




  • kaynak (yayın-dvd-fılm) 7+1,5+1 değilse gerısı hıkaye
    dobly dıgıtal ve thx ses aldıgınızı zannedersınız..
    (sanal surround gıbı)
  • O zaman bu prologic gibi ozelliklere cok ta kanmamak gerek. 7.1 yatırımı yapıyorsan orjinal bd alıp kaliteli bir sekilde izlemeyi de planlamalasın.
  • Aynen öyle, yeni avr alınacaksa 7.1 almakta yarar var ama elde 5.1 avr varsa 7.1 için acele etmeye gerek yok. Daha yeterince 7.1 film bile yok.
  • Evet aynen katılıyorum. Medyalar ortada yok henuz.

    Ben DTS 5.1 içeren mkv leri indirip bilgisayarımdan ( Acer 5920G ile) oynatıp HK AVR360 e Hdmi ile aktarsam 5.1 ses alabilir miyim?
  • Almamanız için herhangi bir neden olduğunu sanmıyorum.
  • @vitex; Aynı DTS dosyasını PC BD den ha iyi mi çözer? PC deki yazılımın kalitesiyle bir alakası olabilir mi?
  • Çözme konusunda çok fazla fark olmaz ancak çözdükten sonra sesi analoga dönüştürmede PC deki yazılımın da, ses kartının kalitesi de sonucu etkiler. Ancak olması gereken pc'nin veya bd'nin çözmesi değil, AVR'nin çözmesidir. Genelde PC veya BD'den hiç dokunulamadan (Pass throught) dijital olarak AVR'ye yollanır ve çözme işini AVR üstlenir. Ancak AVR'nin 5.1 analog girişi var ve DTS desteklemiyorsa veya AVR'nin DAC ünitesi BD/PC den daha kötüyse bu yola başvurulabilir. Ayrıca analog aktarmada işin içine bağlantı kabloların kalitesi ve uzunluğu da girer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.